ασεπ 2012

Ρύθμιση για την εργασιακή εξασφάλιση 30.000 συμβασιούχων εντός του Μαΐου προαναγγέλλει ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στο β' μέρος της συνέντευξής του στην ιστοσελίδα του αftodioikisi.gr.

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει το πολιτικό «θερμόμετρο» με τα πλάνα της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα για μονιμοποίηση 300.000 συμβασιούχων του Δημοσίου μέσω ΑΣΕΠ, την ώρα που τα νοικοκυριά καλούνται να σηκώσουν στις πλάτες τους τα φορολογικά «βάρη» είτε μέσω του βασικού μισθού-όσα μέλη εργάζονται-είτε μέσω της σύνταξης ενός μέλους, καθώς είναι γνωστό πως η πλειονότητα των ελληνικών οικογενειών ζει από τις συντάξεις των γονιών.

Πρόκειται για την πρώτη προκήρυξη με την οποία τίθεται σε εφαρμογή ο ν. 4440/2016, ο οποίος προβλέπει τη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής στο σύστημα προσλήψεων, με ποσοστό 15% των ατόμων με αναπηρία και των μελών των οικογενειών τους.

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr – Πολίτες → Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες) ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (ΦΕΚ 10/3-3-2017 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ - Παράρτημα ΣΤ΄).

H δυνατότητα επιχορήγησης του ΟΑΕΔ από πόρους του κρατικού προϋπολογισμού και από εθνικούς πόρους, προβλεπόταν αποκλειστικά μόνο για μακροχρόνια άνεργους.

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου έναρξη υποβολής αιτήσεων για 404 θέσεις σε δικαστήρια και δικαστικές υπηρεσίες της χώρας.

Νέα παράταση στις προθεσμίες υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στις προκηρύξεις 5Κ/2016 και 6Κ/2016, ανακοίνωσε το ΑΣΕΠ, λόγω μεγάλου αριθμού υποψηφίων.

O ΥΠΕΣ επεσήμανε πως βασικά κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων εργαζομένων στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ σε αορίστου χρόνου θα είναι ο χρόνος απασχόλησης και το αν καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

«Σαν τον μαθητή που ξεπερνάει τους δασκάλους του!», σχολιάζει το Ποτάμι για τις προσλήψεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρμαχος- προεκλογικά της κατάργησης του πελατειακού κράτους, έχει γίνει ο καλύτερος φίλος του.

Συγκεκριμένα, η κ. Γεροβασίλη έδωσε εντολή για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την πλήρωση 82 κενών οργανικών θέσεων σε ΟΤΑ α' και β' βαθμού, μέσω ΑΣΕΠ.

«Με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκε» το υπουργείο Δικαιοσύνης την πρόθεση των δικαστικών υπαλλήλων να προβούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη προσωπικού στις δικαστικές υπηρεσίες.

Το σχετικό ΦΕΚ έχει καταχωρηθεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).

Eκδόθηκε στο ΦΕΚ η 2Κ/2017 προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 135 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (δικαστήρια και δικαστικές Υπηρεσίες).

Προειδοποιητική 24ωρη πανελλαδική απεργία για τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017, κήρυξε η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΦΥΑ), με αποτέλεσμα όλα τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί Χώροι να παραμείνουν κλειστά με το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας.

Πολύ δύσκολα το υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών για την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όπως προέκυψε μετά από την συνάντηση του αρμόδιου υπουργού Κώστα Γαβρόγλου με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ.

Δίωρη διακοπή στη λειτουργία του διαδικτυακού τόπου του, απόψε, από τις 17:00 έως τις 19:00, ανακοίνωσε το ΑΣΕΠ.

Άρθρα
Produced by