βιβλια

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου 2017, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος προσκαλεί σχολεία, βιβλιοθήκες, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και άλλους φορείς να συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σημεία Ανάγνωσης» (έως 15 Μαΐου), υλοποιώντας μία ξεχωριστή σειρά δημιουργικών εργαστηρίων για παιδιά και ενήλικες.

Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέξη Πανσέληνου πραγματοποιείται την Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017, στις 8:30 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS (Σταδίου 24, Αθήνα).

Επενδύσεις 117 εκατ. ευρώ προωθεί ο ΟΠΑΠ για την επόμενη τριετία, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο για το ομόλογο. Σε τεχνολογικό εξοπλισμό, πρακτορεία και VLTs θα διατεθούν τα περισσότερα κεφάλαια, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο για την έκδοση 5ετούς ομολόγου ως 200 εκατ. ευρώ, διαρούμενου σε 200.000 ομολογίες ονομαστικής αξίας 1 ευρώ, έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΠΑΠ.

«Οι προϋποθέσεις για συμφωνία υπάρχουν. Δεν υπάρχει ομοφωνία, ωστόσο ο καθένας πρέπει να πάρει τις ευθύνες του» υπογράμμισε απόψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης σε εκδήλωση για παρουσίαση βιβλίου του καθηγητή του πανεπιστημίου Αιγαίου, Δ. Λαγού, υπό τον τίτλο «Θεωρητικές προσεγγίσεις στον Τουρισμό»

Ο κ. Χουλιαράκης υπογράμμισε ακόμη ότι οι αιτίες που οδήγησαν τη χώρα στη μεγάλη ύφεση της περιόδου 2010-2015 είναι οι δομικές αδυναμίες των ελληνικών δημοσιονομικών θεσμών.

Το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης απονέμεται ετησίως στους καλύτερους νέους και πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς στην Ευρώπη. Στους 12 συγγραφείς που επιλέχθηκαν για το 2017 συγκαταλέγεται και η Ελληνίδα Κάλλια Παπαδάκη.

Τα Public, τα πιο σύγχρονα βιβλιοπωλεία, συνεχίζουν τον καθιερωμένο βιβλιοφιλικό θεσμό, Βραβεία Βιβλίου Public, με τιμώμενη χώρα για το 2017, την Ιταλία.

Μεταξύ 3,40 και 3,90% διαμορφώνεται το εύρος της απόδοσης του 5ετούς ομολόγου του ΟΠΑΠ, ύψους ως 200 εκατ. ευρώ, όπως ορίστηκε από τους συντονιστές - κύριους ανάδοχους.

Η συγγραφέας Ελένη Ανδρεάδη, που τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου για το βιβλίο της «Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη», μίλησε στο xrimaonline.gr, για την εμπειρία της, τις προσδοκίες της αλλά και την κατάσταση της χώρας μας σε θέματα περιβάλλοντος...

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Onda Cero και την εκπομπή El Transitor παραχώρησε συνέντευξη ο Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ, γιος του μεγαλύτερου εμπόρου ναρκωτικών στη δεκαετία του '80, Πάμπλο Εσκομπάρ, στο πλαίσιο προώθησης του νέου του βιβλίου «Πάμπλο Εσκομπάρ: ό,τι ο πατέρας μου δεν μου είπε ποτέ».

Εισαγωγικό σημείωμα του ποντίφικα στον πρόλογο του βιβλίου του Ελβετού Ντανιέλ Πιτέ, ο οποίος σε παιδική ηλικία κακοποιήθηκε σεξουαλικά από ιερέα.

Άρθρα
Produced by