βιβλια

Εισαγωγικό σημείωμα του ποντίφικα στον πρόλογο του βιβλίου του Ελβετού Ντανιέλ Πιτέ, ο οποίος σε παιδική ηλικία κακοποιήθηκε σεξουαλικά από ιερέα.

Από την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου και για 24 ημέρες, έως και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιείται, στην πλατεία Κοτζιά, το μεγαλύτερο Παζάρι Βιβλίου στην πρωτεύουσα, με κεντρικό σύνθημα «Το βιβλίο είναι η δύναμή σου».

Να κλείσει τα στόματα..., που μιλούν περί κοντινών σχέσεων Καλογρίτσα-ΣΥΡΙΖΑ αποπειράθηκε ο κυβερνητικός εταίρος, δηλώνοντας πως στο σπίτι του εργολάβου του είχε ζητηθεί να μην συμπράξει με το κόμμα της Αριστεράς.

«Οι προϋποθέσεις για συμφωνία υπάρχουν. Δεν υπάρχει ομοφωνία, ωστόσο ο καθένας πρέπει να πάρει τις ευθύνες του» υπογράμμισε απόψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης σε εκδήλωση για παρουσίαση βιβλίου του καθηγητή του πανεπιστημίου Αιγαίου, Δ. Λαγού, υπό τον τίτλο «Θεωρητικές προσεγγίσεις στον Τουρισμό»

Ο κ. Χουλιαράκης υπογράμμισε ακόμη ότι οι αιτίες που οδήγησαν τη χώρα στη μεγάλη ύφεση της περιόδου 2010-2015 είναι οι δομικές αδυναμίες των ελληνικών δημοσιονομικών θεσμών.

Ένα σπάνιο αντίγραφο της πρώτης έκδοσης του διάσημου βιβλίου του Ισαάκ Νεύτωνα «Μαθηματικές Αρχές της Φυσικής Φιλοσοφίας» («Philosophiae Naturalis Principia Mathematica» ή απλώς «Principia Mathematica») θα βγει αυτόν τον μήνα σε δημοπρασία από τον οίκο Κρίστι’ς στη Νέα Υόρκη με τιμή εκίνησης τουλάχιστον ένα εκατομμύριο δολάρια.

Ανοιξε εχθές το απόγευμα βιβλίο προσφορών για την κάλυψη ομολογιών των Ελληνικών Πετρελαίων ύψους τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ.

Άρθρα
Produced by