βιβλια

Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέξη Πανσέληνου πραγματοποιείται την Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017, στις 8:30 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS (Σταδίου 24, Αθήνα).

Επενδύσεις 117 εκατ. ευρώ προωθεί ο ΟΠΑΠ για την επόμενη τριετία, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο για το ομόλογο. Σε τεχνολογικό εξοπλισμό, πρακτορεία και VLTs θα διατεθούν τα περισσότερα κεφάλαια, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο για την έκδοση 5ετούς ομολόγου ως 200 εκατ. ευρώ, διαρούμενου σε 200.000 ομολογίες ονομαστικής αξίας 1 ευρώ, έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΠΑΠ.

«Οι προϋποθέσεις για συμφωνία υπάρχουν. Δεν υπάρχει ομοφωνία, ωστόσο ο καθένας πρέπει να πάρει τις ευθύνες του» υπογράμμισε απόψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης σε εκδήλωση για παρουσίαση βιβλίου του καθηγητή του πανεπιστημίου Αιγαίου, Δ. Λαγού, υπό τον τίτλο «Θεωρητικές προσεγγίσεις στον Τουρισμό»

Ο κ. Χουλιαράκης υπογράμμισε ακόμη ότι οι αιτίες που οδήγησαν τη χώρα στη μεγάλη ύφεση της περιόδου 2010-2015 είναι οι δομικές αδυναμίες των ελληνικών δημοσιονομικών θεσμών.

Ένα σπάνιο αντίγραφο της πρώτης έκδοσης του διάσημου βιβλίου του Ισαάκ Νεύτωνα «Μαθηματικές Αρχές της Φυσικής Φιλοσοφίας» («Philosophiae Naturalis Principia Mathematica» ή απλώς «Principia Mathematica») θα βγει αυτόν τον μήνα σε δημοπρασία από τον οίκο Κρίστι’ς στη Νέα Υόρκη με τιμή εκίνησης τουλάχιστον ένα εκατομμύριο δολάρια.

Ανοιξε εχθές το απόγευμα βιβλίο προσφορών για την κάλυψη ομολογιών των Ελληνικών Πετρελαίων ύψους τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ.

Τα Public, τα πιο σύγχρονα βιβλιοπωλεία, συνεχίζουν τον καθιερωμένο βιβλιοφιλικό θεσμό, Βραβεία Βιβλίου Public, με τιμώμενη χώρα για το 2017, την Ιταλία.

Μεταξύ 3,40 και 3,90% διαμορφώνεται το εύρος της απόδοσης του 5ετούς ομολόγου του ΟΠΑΠ, ύψους ως 200 εκατ. ευρώ, όπως ορίστηκε από τους συντονιστές - κύριους ανάδοχους.

Η συγγραφέας Ελένη Ανδρεάδη, που τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου για το βιβλίο της «Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη», μίλησε στο xrimaonline.gr, για την εμπειρία της, τις προσδοκίες της αλλά και την κατάσταση της χώρας μας σε θέματα περιβάλλοντος...

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Onda Cero και την εκπομπή El Transitor παραχώρησε συνέντευξη ο Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ, γιος του μεγαλύτερου εμπόρου ναρκωτικών στη δεκαετία του '80, Πάμπλο Εσκομπάρ, στο πλαίσιο προώθησης του νέου του βιβλίου «Πάμπλο Εσκομπάρ: ό,τι ο πατέρας μου δεν μου είπε ποτέ».

Εισαγωγικό σημείωμα του ποντίφικα στον πρόλογο του βιβλίου του Ελβετού Ντανιέλ Πιτέ, ο οποίος σε παιδική ηλικία κακοποιήθηκε σεξουαλικά από ιερέα.

Από την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου και για 24 ημέρες, έως και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιείται, στην πλατεία Κοτζιά, το μεγαλύτερο Παζάρι Βιβλίου στην πρωτεύουσα, με κεντρικό σύνθημα «Το βιβλίο είναι η δύναμή σου».

Να κλείσει τα στόματα..., που μιλούν περί κοντινών σχέσεων Καλογρίτσα-ΣΥΡΙΖΑ αποπειράθηκε ο κυβερνητικός εταίρος, δηλώνοντας πως στο σπίτι του εργολάβου του είχε ζητηθεί να μην συμπράξει με το κόμμα της Αριστεράς.

Άρθρα
Produced by