εφαπαξ

Στα χέρια του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα πέρασε η πρόταση για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό, την οποία κατέθεσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, στο πλαίσιο της τελικής προετοιμασίας της κυβέρνησης ενόψει της επιστροφής των δανειστών στην Αθήνα, πιθανότητα στις 8 Ιανουαρίου. Πάντως, με βάση τη συμφωνία με τους θεσμούς, η ψήφιση του Ασφαλιστικού θα πρέπει να έχει γίνει ως τις 20/1.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, σε σημερινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, αποφάσισε τη συμμετοχή των ναυτικών στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Στην απελευθέρωση από την προσεχή Δευτέρα 2 Νοεμβρίου όλων των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης όπως οι πλειστηριασμοί προχώρησε η κυβέρνηση.

Αναρτήθηκαν στο Taxisnet 315.000 εκκαθαριστικά σημειώματα που αφορούν στην αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για τους αγρότες και όσους εμπίπτουν στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης, ο συντελεστής του οποίου αυξήθηκε από το 10% στο 13%.

Εκπνέει σήμερα, Δευτέρα η προθεσμία για την εμπρόθεσμη υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, όπως άλλωστε διευκρινίζει με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Αιφνίδια κίνηση από την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας, η οποία προχώρησε σε υποτίμηση του γουάν κατά 2%, λόγω των ισχνών οικονομικών στοιχείων, που ανακοινώνονται το τελευταίο διάστημα.

Παρατείνονται μέχρι και τις 22 Ιουλίου οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στη Φορολογική και Τελωνειακή Διοίκηση οφειλών που έληγαν στη διάρκεια της τραπεζικής αργίας. Έως την ίδια ημερομηνία παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων και διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση.

Αίτημα για την συγχώνευση των τεσσάρων δόσεων που πρέπει να καταβληθούν τον Ιούνιο στο ΔΝΤ σε μια πληρωμή που θα γίνει στα τέλη του μήνα κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες.

Είναι ειλημμένη απόφαση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, από την στιγμή που υπάρχει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τα χρέη, να εξοφλήσει το ποσό των 10.391.201 ευρώ και να...

Μεσοσταθμικές μειώσεις 15% στις κύριες συντάξεις για τους νέους συνταξιούχους με μηνιαίο εισόδημα άνω των 750 ευρώ φέρνει το σχέδιο νόμου που παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας...

Τη δύσκολη εξίσωση ενοποίησης όλων των ασφαλιστικών ταμείων σε έναν ενιαίο φορέα καλείται να λύσει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής...

Ειδικότερα, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο MEGA, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι εάν εφαρμοστεί ολόκληρη η ατζέντα του ασφαλιστικού, "τότε θα πάμε σε μεγάλες μειώσεις για όλους τους συνταξιούχους" για "μικρές, μεσαίες και ανώτερες" συντάξεις.

Στα 4 δισ. ευρώ εκτιμάται η δαπάνη για αποφάσεις συνταξιοδότησης που έχουν κατατεθεί ακόμη και πριν από 3 χρόνια και δεν έχουν ακόμη κατατεθεί. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των...

Σε "πανικό μπροστά στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ" και σε προσπάθεια σπίλωσης του έργου του για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ τα "ψευδή δημοσιεύματα" κατά τα οποία η τέως αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, πήρε εφάπαξ πριν αποχωρήσει από τη θέση της, εν μέσω capital controls.

Τη Δευτέρα είναι η καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, διευκρινίζει με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδος θα έχει σήμερα στις 17:30, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Μείωση στη φορολογία δωρεών καθώς και μεγαλύτερη έκπτωση φόρου στους συνεπείς φορολογούμενους που θα καταβάλουν εφάπαξ το φόρο εισοδήματος προανήγγειλε με δηλώσεις της στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Σε συνθήκες διαφάνειας και αξιοπιστίας έγινε ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, ανέφερε το ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με δημοσιεύματα για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Άρθρα
Produced by