εφαπαξ

Δεν αφήνουν το «τιμόνι» του ΑΔΜΗΕ ο πρόεδρος Εμμανουήλ Κορωνιωτάκης και ο διευθύνων σύμβουλος Ιωάννης Μπλάνας.

Ενδεχόμενο νέο... επεισόδιο στην ελληνική κρίση θα μπορούσε να επιφέρει την απώλεια της προεδρίας του Eurogroup για τον Ολλανδό, σημειώνει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Την καταβολή έκτακτου χρηματικού βοηθήματος στους κατοίκους Αιτωλικού, λόγω του πολυήμερου προβλήματος με την υδροδότηση, ζητά ο δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος.

Τον τρόπο υπολογισμού της εφάπαξ παροχής του Ταμείου Πρόνοιας Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού (ΤΠΑΕΝ) και του Ταμείου Πρόνοιας Κατωτέρων Πληρωμάτων Εμπορικού Ναυτικού (ΤΠΚΠΕΝ), καθορίζει η εγκύκλιος την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος.

Νέες βολές κατά της κυβέρνησης εξαπολύει το ΚΚΕ με αφορμή τη δημοσίευση της επιστολής του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τους θεσμούς που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σε έντονο ύψος και βάζοντας στο "κάδρο" τον Κυριάκο Μητσοτάκη απάντησε το Μέγαρο Μαξίμου στη ΝΔ για τα όσα ανέφερε νωρίτερα η αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με την επιστολή Τσακαλώτου προς τους δανειστές.

Θα συνεχιστούν και την Πέμπτη οι διαβουλεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών, όσον αφορά το θέμα που έχει προκύψει με το πάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές.

Υψηλή "κοπτοραπτική" κάνει η κυβέρνηση με τους συνταξιούχους καθώς μετά από το βοήθημα που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός προ δύο εβδομάδων, οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ θα δουν από σήμερα το επίδομα "κουρεμένο" κατά 50%!

Στα μεγάλα έργα που αναμένεται να ξεκινήσουν στην Κρήτη έως το 2019 αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την άφιξη του στο νησί όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη περιοδεία.

Το «μομέντουμ» στο οποίο βρίσκεται η ελληνική οικονομία δεν πρέπει να χαθεί εξαιτίας των καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τόνισε ο διευθυντής της ΓΓ Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρκο Μπούτι.

Τη δέσμευση ότι μέχρι το τέλος του ερχόμενου Οκτωβρίου θα έχουν καταβληθεί όλες οι συντάξεις και τα εφάπαξ, που εκκρεμούν, ανέλαβε η υπουργός Εργασίας.

Πανελλαδική στάση εργασίας στους δήμους για την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, από τις 11:00 έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας, προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε και γραπτώς ότι δεν θα δώσει ξανά έκτακτες παροχές, αλλά ο Αλέκος Φλαμπουράρης "τάζει" ανάλογα βοηθήματα και του χρόνου.

"Βολές" κατά της κυβέρνησης εξαπολύει η Δημοκρατική Συμπαράταξη/ΠΑΣΟΚ για το περιέχομενο της επιστολής που έστειλε στους θεσμούς ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στη δημοσιότητα έδωσε την Τρίτη tovima.gr την απαντητική επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τους θεσμούς, με την οποία επιβεβαιώνεται η υπογραφή της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα σε ενεργοποίηση του "κόφτη" στις συντάξεις, σε περίπτωση που οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2016 δεν επιτευχθούν λόγω του "μποναμά".

Δεν θα αποσταλεί ούτε αύριο η επιστολή Τσακαλώτου προς τους εταίρους για τις πρόσφατες εξαγγελίες Τσίπρα, παρά τις υπάρχουσες προσδοκίες.

Υψηλή "κοπτοραπτική" κάνει η κυβέρνηση με τους συνταξιούχους καθώς μετά από το βοήθημα που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός προ δύο εβδομάδων, οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ θα δουν από σήμερα το επίδομα "κουρεμένο" κατά 50%!

Έκτακτη νομοτεχνική βελτίωση στην οποία ορίζεται πως το εφάπαξ βοήθημα προς τους συνταξιούχους δε θα φορολογηθεί έφερε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Θετικά αποτιμούν οι Έλληνες πολίτες την έκτακτη εφάπαξ παροχή του Αλέξη Τσίπρα, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του news247.gr, που δημοσιεύεται σήμερα.

Άρθρα
Produced by