εφαπαξ

Η Κομισιόν είπε ότι είχε επιμερίσει 2,5 εκατ. ευρώ για να προσφέρει αρχικά σε 5.000 νέους την δυνατότητα να επισκεφθούν μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Το «πράσινο φως» στην παραχώρηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική Fraport και στον όμιλο Κοπελούζου «άναψε» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αφορμή για τις δηλώσεις στάθηκε η χθεσινή συνέντευξη τύπου και η επίθεση που εξαπέλυσαν κατά της ΝΔ ο υπουργός ενέργειας Γ. Σταθάκης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος.

Να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις για τον σάλο, που έχει προκληθεί με το «χρυσό» ΕΦΑΠΑΞ του προέδρου του ΔΕΣΦΑ, επιχείρησαν οι κκ. Τζανακόπουλος και Σταθάκης, επισημαίνοντας πως πρόκειται για κορυφαίο παράδειγμα "μετά-αλήθειας" (post truth).

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι το κλείσιμο όλων των θεμάτων μαζί, στο επόμενο Eurogroup, και τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας-πακέτο.

Υποβαθμίζει τον σάλο, που έχει προκύψει με το χρυσό ΕΦΑΠΑΞ ύψους 258.000 ευρώ του προέδρου του ΔΕΣΦΑ, Σωτήρη Νίκα, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος.«Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με αυτό. Ήταν διευθυντής της εταιρίας και πριν συνταξιοδοτηθεί έγινε γενικός διευθυντής.

Έστω συνταξιούχος με 700 ευρώ σύνταξη. Από την μερική κατάργηση της προσωπικής διαφοράς του κόβουν 80 ευρώ μηνιαίως δηλαδή 960 ευρώ τον χρόνο. Η σύνταξή του μετά την περικοπή γίνεται 620 ευρώ, δηλαδή 7440 τον χρόνο.

Δεν αφήνουν το «τιμόνι» του ΑΔΜΗΕ ο πρόεδρος Εμμανουήλ Κορωνιωτάκης και ο διευθύνων σύμβουλος Ιωάννης Μπλάνας.

«Σε αναμονή για εφάπαξ, στον Τομέα Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, είναι 23.500 δικαιούχοι. Βάσει του προγραμματισμού 16.500 εφάπαξ θα πληρωθούν έως το Σεπτέμβρη», δήλωσε ο διοικητής του ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης) Θανάσης Καποτάς.

Την υπογραφή της για μείωση των συντάξεων ετοιμάζεται να βάλει η κυβέρνηση, υποχωρώντας στις απαιτήσεις του ΔΝΤ για να κλείσει τη συμφωνία με τους δανειστές.

Απάντηση για το «χρυσό» ΕΦΑΠΑΞ του προέδρου του ΔΕΣΦΑ έδωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη.

Μετά την εν λόγω αύξηση, το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα ανέρχεται στα 650 εκατομμύρια ευρώ και όλοι οι σχετικοί φόροι έχουν ήδη καταβληθεί στο Δημόσιο.

Το «μομέντουμ» στο οποίο βρίσκεται η ελληνική οικονομία δεν πρέπει να χαθεί εξαιτίας των καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τόνισε ο διευθυντής της ΓΓ Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρκο Μπούτι.

Τη δέσμευση ότι μέχρι το τέλος του ερχόμενου Οκτωβρίου θα έχουν καταβληθεί όλες οι συντάξεις και τα εφάπαξ, που εκκρεμούν, ανέλαβε η υπουργός Εργασίας.

Άρθρα
Produced by