ελτα

Σε συναγερμό παραμένει η Αντιτρομοκρατική, μετά από τον εντοπισμό των νέων «τρομοδεμάτων», που εντοπίστηκαν την περασμένη Δευτέρα στα ΕΛΤΑ του Κρυονερίου, καθώς εγείρονται σοβαρές ανησυχίες για την αποστολή και νέων πακέτων στο εξωτερικό, όμοια με εκείνα που «έφυγαν» για Βερολίνο και Παρίσι.

Την πληροφορία έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας στον Αντ1, ενώ προσέθεσε ότι ταχυδρομήθηκε από την Ελλάδα.

Ως «κακή για τις ελληνογερμανικές σχέσεις» χαρακτήρισε την υπόθεση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, που επανέλαβε τα περί «τρομοκρατίας» σχετικά με την επίθεση στο βιβλιοπωλείο του.

Από τον Μάρτιο του 2015, ο δράστης, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και με την απειλή πιστολιού, ακινητοποιούσε πελάτες και υπαλλήλους ταχυδρομικών καταστημάτων και αφαιρούσε χρηματικά ποσά από τα ταμεία.

Στόχος ενόπλων έγιναν δύο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Θεσσαλονίκη, το πρώτο στους Αμπελόκηπους και το δεύτερο στον Λαγκαδά.

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα για την προθεσμία που έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με στελέχη του ΥΠΟΙΚ να τονίζουν πως δεν πρόκειται να υπάρξει νέα παράταση, καλώντας τους οδηγούς να διευθετήσουν τις πληρωμές τους εντός της ημέρας.

Τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΚΤ, το οποίο όμως δεν κατονομάζεται, είναι οι φερόμενοι παραλήπτες των οκτώ «τρομοδεμάτων», που εντοπίστηκαν την περασμένη Δευτέρα στα ΕΛΤΑ του Κρυονερίου, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Αντιτρομοκρατικής υπηρεσία.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, τα δέματα έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες.

Επιπλέον, η διοίκηση των ΕΛΤΑ, σε ανακοίνωσή της αναφέρει, πως συνεργάζεται με τις αρμόδιες Ελληνικές αρχές ασφαλείας για την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού.

Καθορίστηκαν οι διαδικασίες είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών ελευθέρων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών.

Σημαντικές δυσκολίες καταγράφονται στη χρήση των συστημάτων ηλεκτρονικής πληρωμής POS. Όπως αναφέρει το «Έθνος», η ΕΥΔΑΠ αναμένεται ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα εξυπηρετεί κάρτες από το σύνολο των τραπεζών.

Το έκτακτο επίδομα προς του συνταξιούχους πιστώθηκε κανονικά σήμερα όπως είπε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος από τη Βουλή αλλά δεν το πήραν όλοι οι δικαιούχοι, όπως είπε στη επιτροπή ΔΕΚΟ του Κοινοβουλίου ο διοικητής Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) Θανάσης Μπακαλέξης.

Άρθρα
Produced by