επιδομα ανεργιας

Σταθερές παραμένουν οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τις οικονομίες της Ευρωζώνης, όπως προκύπτει από έρευνα της ΕΚΤ (Survey of Professional Forecasters, SPF) για το τέταρτο τρίμηνο του 2016.

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων του ΟΓΑ το ποσό για το οικογενειακό επίδομα του γ' τριμήνου του 2016, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός.

Οι Έλληνες δεν φαίνεται να μπορούν να ξεφύγουν από τα επακόλουθα της οικονομικής κρίσης και της μαζικής έλευσης των προσφύγων, όπως διαπιστώνει μελέτη της GfK Consumer Climate Europe (Καταναλωτικό Κλίμα στην Ευρώπη) για το τρίτο τρίμηνο του 2016.

Διορθώσεις στα κριτήρια καταβολής του επιδόματος θέρμανσης ώστε να στοχεύει σε όσους το έχουν περισσότερο ανάγκη εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, χωρίς να υπάρξουν αλλαγές στο συνολικό προβλεπόμενο ποσό των 105 εκατ. ευρώ.

Συνεχίζονται τα θετικά νέα για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, καθώς όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας έπεσαν κατά 5.000 στον αριθμό των 249.000 για την προηγούμενη εβδομάδα.

Ιδιαίτερα... "τσιμπημένη" αναμένεται να είναι η τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, η οποία ξεκινά σε δέκα μέρες, καθώς το αργό έχει πάρει για τα καλά την ανιούσα, αγγίζοντας τα 49 δολάρια το βαρέλι.

Κατά του πορίσματος της επιτροπής ''σοφών'' για τα εργασιακά τάσσεται η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) με σχετική ανακοίνωση της.

Μικρή μείωση της ανεργίας κατέγραψε η Eurostat στην Ελλάδα για τον Ιούνιο, καθώς το σχετικό ποσοστό διαμορφώθηκε στο 23,4% έναντι 23,6 για το Μάιο και 24,9% για τον Ιούνιο του 2015.

Σημαντική αύξηση της τάξης του 1,4% -τη μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο του 2013- παρουσίασε ο αριθμός των ανέργων τον Αύγουστο στη Γαλλία.

Αρνητικό είναι το κλίμα στο ξεκίνημα των συνεδριάσεων στην αμερικανική αγορά, καθώς τα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν νωρίτερα, έχουν φέρει ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο επέμβαση της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας στο βασικό επιτόκιο της.

Σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ζουν πάνω από ένας στους τρεις κατοίκους στην Ελλάδα και κατά μέσο όρο ένας στους τέσσερις στην ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2015, που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.

Σχεδόν αμετάβλητοι είναι οι δείκτες στη Wall Street κατά το άνοιγμα της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας, με τους επενδυτές να αποτιμούν τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στην αμερικανική οικονομία.

Οι τιμές του πετρελαίου ανεβαίνουν και το αργό κινείται πάνω από 49 δολάρια το βαρέλι, αυξάνοντας την τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, η διάθεση του οποίου ξεκινά σε 10 μέρες και η τελική τιμή για τους φορολογουμένους, θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Τρεις στους δέκα ασφαλισμένους στο ΙΚΑ, 528.000 υπάλληλοι που εργάζονται με μερική απασχόληση αμείβονται με μέσο μηνιαίο μισθό 403 ευρώ, δηλαδή περίπου 338 ευρώ καθαρά.

Μικρή μείωση της ανεργίας κατέγραψε η Eurostat στην Ελλάδα για τον Ιούνιο, καθώς το σχετικό ποσοστό διαμορφώθηκε στο 23,4% έναντι 23,6 για το Μάιο και 24,9% για τον Ιούνιο του 2015.

Την αύξηση των θέσεων πλήρους απασχόλησης, τους τελευταίους επτά μήνες, επισημαίνει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, μετά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το θέμα.

Άρθρα
Produced by