επιδομα ανεργιας

O αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα, αλλά με ρυθμό μικρότερο από αυτόν που ανέμεναν οι αναλυτές.

Από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017 έως και την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ θα μπορούν να προσέρχονται και στις υπηρεσίες ΚΠΑ2 για την ανανέωση των δελτίων ανεργίας τους, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός.

Το υπουργείο Εργασίας ανέφερε πως οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας σημείωσαν άνοδο κατά 22.000 στις 259.000.

Το επίδομα ανεργίας είναι ανεκχώρητο και ακατάσχετο διευκρινίζει σε απάντηση της σε ερώτηση στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, ενώ για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης επισημαίνει ότι είναι αφορολόγητο, δεν κατάσχεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το δημόσιο ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

Μια ομάδα άνεργων Φινλανδών έγιναν οι πρώτοι Ευρωπαίοι που θα λαμβάνουν ένα εγγυημένο βασικό εισόδημα. Από τον Ιανουάριο οι άνεργοι αυτοί θα λαμβάνουν κάθε μήνα χρήματα από την κυβέρνηση ανεξαρτήτως αν βρουν δουλειά στο μεταξύ ή αν αποφασίσουν να μείνουν σπίτι τους.

Οριακή μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα σημειώθηκε τον Οκτώβριο, με το σχετικό ποσοστό να διαμορφώνεται στο 23% έναντι 24,5% τον Οκτώβριο του 2015 και 23,1% το Σεπτέμβριο του 2016, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η ΕΛΣΤΑΤ.

Να καταβάλει άμεσα το επίδομα πετρελαίου, καλεί την κυβέρνηση η ΝΔ, με νέα ανακοίνωσή της, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση εναντίον της.

Επίδομα 1.000 ευρώ ο καθένας θα πάρουν οι 1.400 εργαζόμενοι στα καταστήματα "Καρυπίδης", που είναι απλήρωτοι για 12 μήνες, όπως είπε σε εκπροσώπους τους ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Χωρίς επίδομα θέρμανσης θα "βγάλουν" τη βαρυχειμωνιά όσα νοικοκυριά υπέβαλαν τη σχετική αίτηση εκπρόθεσμα και έβαλαν πετρέλαιο μετά τις 10 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι θα λάβουν τα χρήματα καλό... καλοκαίρι, ενώ τέλη Ιανουαρίου οι θερμοκρασίες σε όλη την Ελλάδα είναι πολικές.

Σκληρούς τόνους κατά της κυβέρνησης σηκώνει εκ νέου η ΝΔ, με αφορμή αυτή τη φορά το θέμα της ανεργίας και τα στοιχεία που έδωσε την Πέμπτη ο ΟΑΕΔ στη δημοσιότητα.

Αμετάβλητο στο 4,8% ανήλθε το ποσοστό της ανεργίας στη Βρετανία για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε το Νοέμβριο, μένοντας σε ιστορικό χαμηλό 11 ετών, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Μικρή αποκλιμάκωση στα ποσοστά ανεργίας τον Οκτώβριο, με αύξηση όμως του οικονομικά μη ενεργού πληθυσμού και αύξηση των ποσοστών στην ηλικιακή ομάδα 55-64 καταγράφει η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Στο 9,8% ανήλθε το ποσοστό της ανεργίας στην Ευρωζώνη για το Νοέμβριο, αμετάβλητο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Eurostat.

Άρθρα
Produced by