επιδομα ανεργιας

O αριθμός των Αμερικανών, που έκαναν αίτηση για επίδομα ανεργίας, υποχώρησε κατά 2.000 στις 241.000 την εβδομάδα, που έληξε στις 11 Μαρτίου, καθώς οι απολύσεις παρέμειναν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκαετιών.

Το δικαίωμα να διατηρούν την ιδιότητα του ανέργου και να λαμβάνουν το επίδομα τακτικής και μακροχρόνιας ανεργίας οι άνεργοι που συμμετέχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ, ΚΕΚ), προβλέπει διευκρινιστική εγκύκλιος του ΟΑΕΔ για τον νόμο 4430/2016.

Τη μίζερη ζωή των ελληνικών νοικοκυριών επιβεβαιώνει η θέση, που κατέχει η χώρα μας στην κατάταξη του Δείκτη Εξαθλίωσης, που διαμορφώνει το πρακτορείο Bloomberg, βάσει του πληθωρισμού και των προοπτικών της ανεργίας.

Απάντηση στις ανακοινώσεις της ΝΔ και τις δηλώσεις στελεχών της ότι η "αγορά εργασίας καταρρέει" και ότι χάθηκαν 114.000 θέσεις εργασίας, το πρώτο δίμηνο του 2017, δίνει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την Καταπολέμηση της Ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας εκτινάχθηκε κατά 20.000 την εβδομάδα που έληξε στις 4 Μαρτίου, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το υπουργείο Εργασίας.

Ο υποψήφιος των σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία υπερθεματίζει τα φιλεργατικά μέτρα προκειμένου να αποσπάσει τη λαϊκή βάση από το κόμμα της Μέρκελ.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 44 περίπου ετών υποχώρησε ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτημα για επίδομα ανεργίας.

Άρθρα
Produced by