επιδομα ανεργιας

Μικρή μείωση της ανεργίας κατέγραψε η Eurostat στην Ελλάδα για τον Ιούνιο, καθώς το σχετικό ποσοστό διαμορφώθηκε στο 23,4% έναντι 23,6 για το Μάιο και 24,9% για τον Ιούνιο του 2015.

Σημαντική αύξηση της τάξης του 1,4% -τη μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο του 2013- παρουσίασε ο αριθμός των ανέργων τον Αύγουστο στη Γαλλία.

Η αποτρόπαια δολοφονία τεσσάρων μικρών παιδιών από τη μητέρα τους, η αυτοκτονία της αλλά στη συνέχεια και του πατέρα που δεν άντεξε την τραγωδία αυτή, έχει σοκάρει την Κίνα και έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση γύρω από τη φτώχεια και τη διαφθορά στη χώρα.

(upd)Με δύο προγράμματα επιδότησης θέσεων εργασίας «χρυσώνει το χάπι» η κυβέρνησης στους χιλιάδες εργαζόμενους των καναλιών, που δεν έλαβαν τηλεοπτική άδεια και κινδυνεύουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους να βρεθούν στο δρόμο.

Σταθερό στο 23,5% παρέμεινε το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα τον Μάιο, σε σχέση με τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Υποχώρησε το ποσοστό της ανεργίας στη Γαλλία κάτω από το 10% για πρώτη φορά από το 2012, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Από τη Δευτέρα 22 Αυγούστου ξεκινάει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την απονομή του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπεριλήκων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Στις 269.000 από 266.000 αυξήθηκε ο αριθμός των Αμερικανών, που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την εβδομάδα, που έληξε στις 30 Ιουλίου.

Μικρή μείωση της ανεργίας κατέγραψε η Eurostat στην Ελλάδα για τον Ιούνιο, καθώς το σχετικό ποσοστό διαμορφώθηκε στο 23,4% έναντι 23,6 για το Μάιο και 24,9% για τον Ιούνιο του 2015.

Την αύξηση των θέσεων πλήρους απασχόλησης, τους τελευταίους επτά μήνες, επισημαίνει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, μετά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το θέμα.

Στις 263.000 διαμορφώθηκαν οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Αυγούστου.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, με τα Επιμελητήρια όλης της χώρας, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, την ΕΣΕΕ και τη ΓΣΕΒΕΕ.

(upd)Στο 23,5% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας τον Μάιο, αμετάβλητο σε σχέση με τα αναθεωρημένα στοιχεία του Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ την Πέμπτη.

Άρθρα
Produced by