επιδομα ανεργιας

Μια ομάδα άνεργων Φινλανδών έγιναν οι πρώτοι Ευρωπαίοι που θα λαμβάνουν ένα εγγυημένο βασικό εισόδημα. Από τον Ιανουάριο οι άνεργοι αυτοί θα λαμβάνουν κάθε μήνα χρήματα από την κυβέρνηση ανεξαρτήτως αν βρουν δουλειά στο μεταξύ ή αν αποφασίσουν να μείνουν σπίτι τους.

Οριακή μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα σημειώθηκε τον Οκτώβριο, με το σχετικό ποσοστό να διαμορφώνεται στο 23% έναντι 24,5% τον Οκτώβριο του 2015 και 23,1% το Σεπτέμβριο του 2016, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η ΕΛΣΤΑΤ.

Να καταβάλει άμεσα το επίδομα πετρελαίου, καλεί την κυβέρνηση η ΝΔ, με νέα ανακοίνωσή της, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση εναντίον της.

Επίδομα 1.000 ευρώ ο καθένας θα πάρουν οι 1.400 εργαζόμενοι στα καταστήματα "Καρυπίδης", που είναι απλήρωτοι για 12 μήνες, όπως είπε σε εκπροσώπους τους ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλε αίτηση για επίδομα ανεργίας εκτινάχτηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιουνίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη.

Μεγάλη κίνηση από την προσέλευση των συνταξιούχων που πηγαίνουν στις τράπεζες προκειμένου να λάβουν το ΕΚΑΣ και το έκτακτο βοήθημα της κυβέρνησης σημειώνεται από το πρωί της Πέμπτης.

Υψηλή "κοπτοραπτική" κάνει η κυβέρνηση με τους συνταξιούχους καθώς μετά από το βοήθημα που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός προ δύο εβδομάδων, οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ θα δουν από σήμερα το επίδομα "κουρεμένο" κατά 50%!

Αμετάβλητο στο 4,8% ανήλθε το ποσοστό της ανεργίας στη Βρετανία για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε το Νοέμβριο, μένοντας σε ιστορικό χαμηλό 11 ετών, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Μικρή αποκλιμάκωση στα ποσοστά ανεργίας τον Οκτώβριο, με αύξηση όμως του οικονομικά μη ενεργού πληθυσμού και αύξηση των ποσοστών στην ηλικιακή ομάδα 55-64 καταγράφει η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Στο 9,8% ανήλθε το ποσοστό της ανεργίας στην Ευρωζώνη για το Νοέμβριο, αμετάβλητο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Eurostat.

Το πρόβλημα της ανεργίας και η αύξηση της απασχόλησης θα γίνουν με μικρά και σταθερά βήματα, είπε η Έφη Αχτσιόγλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο υπουργείο Εργασίας, παρουσιάζοντας τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Στο φαινόμενο αποκλιμάκωσης της ανεργίας στέκεται η Alpha Bank στο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Το έκτακτο επίδομα προς του συνταξιούχους πιστώθηκε κανονικά σήμερα όπως είπε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος από τη Βουλή αλλά δεν το πήραν όλοι οι δικαιούχοι, όπως είπε στη επιτροπή ΔΕΚΟ του Κοινοβουλίου ο διοικητής Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) Θανάσης Μπακαλέξης.

Υψηλή "κοπτοραπτική" κάνει η κυβέρνηση με τους συνταξιούχους καθώς μετά από το βοήθημα που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός προ δύο εβδομάδων, οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ θα δουν από σήμερα το επίδομα "κουρεμένο" κατά 50%!

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016, θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα Δ’ τριμήνου 2016 (ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών) στους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση Α21, μέσω του taxisnet, μέχρι και 30-11-2016 και πληρούν τις προϋποθέσεις, σύμφωνα με τους ηλεκτρονικούς ελέγχους, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΓΑ.

Την τραγική εικόνα που βιώνουν οι άνεργοι έρχονται να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία από τον ΟΑΕΔ, που δείχνουν πως μόλις ένας στους δέκα εγγεγραμμένους ανέργους λαμβάνει το πενιχρό επίδομα ανεργίας.

Άρθρα
Produced by