επιδομα ανεργιας

Από την Παρασκευή 16.12.2016 θα καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων 2016 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Μικρές απώλειες σημειώνουν οι δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας, καθώς τα στοιχεία για τη μεγάλη μείωση της ανεργίας στις ΗΠΑ (σε χαμηλό 9 ετών) που ανακοινώθηκαν νωρίτερα έχουν φέρει ακόμα πιο κοντά την αύξηση του βασικού επιτοκίου της Fed μέσα στο Δεκέμβριο.

Χωρίς επίδομα θέρμανσης μέχρι και τις αρχές Φεβρουαρίου θα μείνουν πάνω από 600.000 νοικοκυριά με πολύ χαμηλά εισοδήματα και μικρής αξίας ακίνητη περιουσία που ήταν δικαιούχοι είσπραξης της συγκεκριμένης παροχής την προηγούμενη χειμερινή περίοδο.

Δώρο Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ δικαιούνται οι επιδοτούμενοι άνεργοι του Οργανισμού εφόσον έχουν επιδοτηθεί το διάστημα από 1 Μαΐου 2016 έως και 31 Δεκεμβρίου 2016. Το δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ 2016 αναμένεται και φέτος να δοθεί όπως κάθε χρόνο λίγο πριν ή μέσα στην εβδομάδα των εορτών.

Από τα πιο δύσκολο μέτωπο επανακινείται ήμερα, Τρίτη οι διαπραγματεύσεις Αθήνας-δανειστών, με την 31χρονη Έφη Αχτσιόγλου να παίρνει το βάπτισμα του πυρός στα Hilton Groups, κρατώντας στα χέρια της την "καυτή πατάτα" των εργασιακών, την οποία παρέλαβε από τον προκάτοχό της, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Στο 23,4% διαμορφώθηκε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Αύγουστο του 2016 ανήλθε σε 23,4% έναντι 24,6% τον Αύγουστο του 2015 και του αναθεωρημένου προς τα πάνω 23,3% τον Ιούλιο του 2016.

Χωρίς... θέρμανση θα βγάλουν τα "τσουχτερά" κρύα του χειμώνα 600.000 δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης, οι οποίοι, όπως προκύπτει από τις τελευταίες εξελίξεις, αναμένεται να δουν τα λεφτά στους λογαριασμούς τους καλό Φλεβάρη.

Ελάχιστη πτώση στο ποσοστό της ανεργίας στην Ευρωζώνη καταγράφηκε για το Νοέμβριο, με το ποσοστό των ανέργων να μειώνεται στο 9,9% έναντι 10% που ήταν τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε η Eurostat.

Συγκρατημένες είναι οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης, παρά την πτώση της θερμοκρασίας τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς καυσίμων, οι οποίοι αποδίδουν το φαινόμενο στις υψηλότερες - σε σχέση με πέρυσι - τιμές, στο γεγονός ότι πολλοί καταναλωτές είχαν αποθεματοποιήσει πετρέλαιο θέρμανσης στη λήξη της περυσινής χειμερινής περιόδου αλλά και στην εκκρεμότητα με το επίδομα θέρμανσης.

Σημαντικά αυξημένος ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ μετά το τέλος της τουριστικής σεζόν. Φτάνουν συνολικά τους 988.386. Λιγότεροι από 100.000 λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Συνολικά εγγεγραμμένοι είναι 988.386 άνθρωποι έναντι 944.741 τον Σεπτέμβριο.

Νέα υποχώρηση της ανεργίας σημειώθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο 4,8% για το Σεπτέμβριο έναντι 4,9% που ήταν τον ίδιο μήνα το 2015, σε ένα σημάδι πως η βρετανική οικονομία εμφανίζει θετική εικόνα παρά την απόφαση των πολιτών για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα του περασμένου καλοκαιριού.

Παίρνει και πάλι «φωτιά» η διαπραγμάτευση κυβέρνησης και των δανειστών και σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη κρίσιμη συνάντηση της νέας υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου με τους θεσμούς.

"Μισθό" - επιδότηση 300 ευρώ θα δώσει ο ΟΑΕΔ σε άνεργους που θα μπουν στο νέο πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας του Οργανισμού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το «καυτό» θέμα των εργασιακών αποτελεί κομβικό σημείο για την έκβαση της δεύτερης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, με την έναρξη και πάλι των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών από τις 14 Νοεμβρίου.

Με νέα διαπραγματευτική γραμμή, ειδικά στο θέμα των ομαδικών απολύσεων, αναμένεται να προσέλθει η νέα υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου στις σκληρές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για τα εργασιακά στις 14 Νοεμβρίου.

Στο 18,9% ανήλθε το ποσοστό των ανέργων στην Ισπανία κατά το τρίτο τρίμηνο του 2016, στο χαμηλότερο σημείο από το δ' τρίμηνο του 200, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας την Πέμπτη.

Άρθρα
Produced by