επιτοκια τραπεζων

"Kλειδώνει" σήμερα, Παρασκευή η παράταση 45 ημερών τουλάχιστον για τους δανειολήπτες, που δεν έχουν προλάβει να επικαιροποιήσουν και να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους για υπαγωγή στον «νόμο Κατσέλη», λόγω των καθυστερήσεων στην έκδοση των αναγκαίων πιστοποιητικών από τις τράπεζες.

Οι κίνδυνοι για τον πληθωρισμό είναι μεγαλύτεροι, αν δράσουμε πολύ αργά σε σχέση με το αν δράσουμε πολύ νωρίς, καθώς μια στάση αναμονής θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια παρατεταμένη απώλεια της εμπιστοσύνης, υποστήριξε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Η χώρα χρειάζεται ένα πλαίσιο που θα ευνοεί την καινοτομία και θα δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να παίξουν τον ουσιαστικό τους ρόλο, δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τη...

Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποδίδει και έχει συμβάλει στο να επέλθει μια «τεράστια βελτίωση» στις κεφαλαιαγορές της ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης το ενδεχόμενο να υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση σε περίπτωση, που οι τράπεζες δεν συμμορφωθούν με τον ευρωπαϊκό κανονισμό, που έχει τεθεί σε ισχύ από τις 9 Δεκεμβρίου και βάζει φρένο στις υπερβολικές χρεώσεις, που επιβάλλουν για τη χρήση πιστωτικών καρτών, αλλά και στις διατραπεζικές συναλλαγές.

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016 εκτιμά η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, ότι θα αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση των κεφαλαίων, όπως η ίδια δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega το πρωί της Δευτέρας.

Νέα ισχυρή άνοδο κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση, εν μέσω θετικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο της απόφασης της Fed να αυξήσει τα επιτόκια για πρώτη φορά μετά το 2006.

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων κινείτο σήμερα το δολάριο μετά την αύξηση των επιτοκίων από την αμερικανική Federal Reserve για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν μία δεκαετία.

Ισχυρές ανοδικές τάσεις επικρατούν στη χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, εν μέσω θετικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο της απόφασης της Fed να αυξήσει τα επιτόκια για πρώτη φορά μετά το 2006.

Αμετάβλητα αποφάσισε να αφήσει τα επιτόκια η Τράπεζα της Αγγλίας στο 0,5% και το ύψος του προγράμματος αγοράς ομολόγων στο πλαίσιο του QE στα 375 δισ. στερλίνες.

Ανδρέας Φουστάνος: «Δεν έχω εξαρτηθεί ποτέ από τίποτα στη ζωή μου, υλικό ή μη» Ο Ανδρέας Φουστάνος αποκαλύπτει ότι δεν είχε ποτέ σχέσεις εξάρτησης.  «Όχι....

Σε μία κίνηση ματ, προκειμένου να προστατεύσει την οικονομία από την αστάθεια των αγορών και την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης, προχώρησε η Τράπεζα της Ιαπωνίας. Μείωσε το επιτόκιο κάτω από το μηδέν, με τα χρηματιστήρια να κάνουν «πάρτι», το γεν να υποχωρεί και τα κρατικά ομόλογα να σημειώνουν ράλι.

«Μετά από μια ταραχώδη περίοδο, οι ελληνικές τράπεζες διδαγμένες και οι ίδιες από τα λάθη και τις υπερβολές τού παρελθόντος, είναι σήμερα πανέτοιμες να συνδράμουν στη συνολική προσπάθεια της χώρας να ξεπεράσει την κρίση. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν και η αποκατάσταση της ομαλότητας και της εμπιστοσύνης» επισήμανε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Σταύρος Ιωάννου, μιλώντας στο ναυτιλιακό συνέδριο της Ναυτεμπορικής.

Συνεχίστηκε και τον Νοέμβριο η μείωση των επιτοκίων καταθέσεων, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος.

Ξεκινάει άμεσες κατασχέσεις των καταθέσεων για όσους χρωστούν μεγάλα ποσά στην Εφορία το ΥΠΟΙΚ, στο πλαίσιο των συμφωνηθέντων της κυβέρνησης με τους δανειστές, απόφαση, η οποία αναρτήθηκε στην Εφημερίδα της κυβερνήσεως σήμερα, Παρασκευή.

Υψηλά κέρδη καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά, εν μέσω θετικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο της απόφασης της Fed να αυξήσει τα επιτόκια για πρώτη φορά, μετά το 2006. Υπεραποδίδουν οι μετοχές της Eurobank της Εθνικής, της ΕΧΑΕ και της ΔΕΗ.

Άρθρα
Produced by