επιτοκια τραπεζων

Υπεγράφη απόψε από τους ομίλους Σκλαβενίτης Μαρινόπουλου, αλλά και από τις τράπεζες η επίσημη συμφωνία διάσωσης της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Μήνυμα προς τη γερμανική κυβέρνηση για ''αλλαγή'' στις πολιτικές που εφαρμόζονται στην ΕΕ έστειλε ο Μάριο Ντράγκι από το Βερολίνο, όπου μίλησε σε συνεδρίαση της οικονομικής πολιτικής της Μπούντεσταγκ.

Ακόμα και "κούρεμα" του χρέους των επιχειρήσεων προς τράπεζες, εφορίες και ταμεία προβλέπει το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων στις ελληνικές τράπεζες σημείωσαν άνοδο τον Αύγουστο, παραμένοντας όμως σε χαμηλό 13 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος την Τρίτη

Σχέδιο άμεσης δράσης βάζουν μπροστά οι τράπεζες για να πετύχουν τη δραστική μείωση των κόκκινων δανείων κατά 40% - 45% μέχρι το τέλος του 2019.

Μπορεί η κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι το μνημόνιο, που υπέγραψε είναι το τελευταίο, όμως η πορεία των τραπεζών είναι αυτή, που θα καθορίσει την ανάγκη ή όχι υπογραφής νέου μνημονίου, όπως υποστηρίζει στο «xrimaonline» κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος. Όλα θα κριθούν προς τα τέλη του επομένου έτους, λίγο πριν τη λήξη του τρίτου Μνημονίου το 2018.

Οι Ελληνικές τράπεζες μπορούν να συμβάλουν στη χρηματοδότηση της οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας, με τη βασική προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα βοηθήσει τις τράπεζες της να ανακάμψουν, αναλαμβάνοντας ριζοσπαστικές και πειστικές οικονομικές πρωτοβουλίες, με σκοπό την επιστροφή της χώρας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και τη βελτίωση της αξιοπιστίας της εφαρμοσμένης πολιτικής και της εμπιστοσύνης της διεθνούς αγοράς.

Επιχείρηση να αλλάξει ατζέντα γύρω από την Ελλάδα, ξεκίνησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της ομοσπονδιακής κάτω Βουλής της χώρας του.

Αντεστράφη η ανάκαμψη που κατέγραψαν κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης οι ευρωπαϊκές μετοχές, καταγράφοντας απώλειες ενδοσυνεδριακά, με τις τράπεζες, που σημείωναν πτώση εξαιτίας της υποχώρησης της Deutsche Bank σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, να ασκούν πιέσεις στις αγορές.

Προειδοποιήσεις προς τις πορτογαλικές τράπεζες και κατά συνέπεια προς την πορτογαλική κυβέρνηση απευθύνει ο οίκος αξιολόγησης Fitch τονίζοντας πως οι οικονομικές συνθήκες κάνουν δύσκολη τη δημιουργία κεφαλαίων και κερδών για τις πορτογαλικές τράπεζες, αναφέρει ο οίκος, σημειώνοντας τα υψηλά επίπεδα προβληματικών στοιχείων ενεργητικού τους.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του χρηματιστηρίου, εν μέσω ανοδικού κλίματος και στις ευρωπαϊκές αγορές μετά την απόφαση της FED να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας αύξησής του τον Δεκέμβριο.

Με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στην ανακοίνωση της Fed για το βασικό επιτόκιο της αργότερα μέσα στην Τετάρτη, οι δείκτες στη Wall Street σημειώνουν κέρδη κατά το άνοιγμα των συνεδριάσεων.

Άρθρα
Produced by