επιτοκια τραπεζων

Οι ελληνικές τράπεζες θα ανακάμψουν από τη σημερινή κρίση, επειδή η αναταραχή τις βρήκε σχετικά ισχυρές, χάρη σε προηγούμενες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες, δήλωσε η Πρόεδρος...

Η Ελλάδα θα αποτελεί επί δεκαετίες πονοκέφαλο για την Ευρωζώνη, δήλωσε ο ευρωσκεπτικιστής υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας, Τίμο Σόινι, και κάλεσε το Διεθνές Νομισματικό...

Η Ελλάδα θα αποτελεί επί δεκαετίες πονοκέφαλο για την Ευρωζώνη, δήλωσε ο ευρωσκεπτικιστής υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας, Τίμο Σόινι, και κάλεσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συμμετάσχει στο νέο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας.

Τη διαγραφή χρεών μέχρι του ποσού των 20.000 ευρώ προς τράπεζες και ελληνικό δημόσιο, προβλέπει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που ψηφίστηκε με τροπολογία  μαζί με τη νέα...

Μία πρώτη κεφαλαιακή «ένεση», αμέσως μετά την επίτευξη μιας νέας συμφωνίας διάσωσης, ακόμα και πριν από την ολοκλήρωση των ασκήσεων αντοχής (stress test) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενδέχεται να λάβουν οι εγχώριες τράπεζες, όπως δήλωσε αξιωματούχος της ευρωζώνης στο πρακτορείο Reuters τη Δευτέρα.

Ανοδική αντίδραση κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, μετά τη δραματική πτώση των τριών τελευταίων συνεδριάσεων, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε υποχωρήσει κατά 19,35% και ο δείκτης των τραπεζών κατά 63,81%.

Αμετάβλητο άφησε η ΕΚΤ το όριο χρήσης του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) για τις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Το Νοέμβριο κατά τη διαδικασία επαλήθευσης των στοιχείων του περιουσιολογίου όλων των φορολογούμενων το υπουργείο Οικονομικών θα τους ζητήσει να δηλώσουν τυχόν αδήλωτα εισοδήματα τους ή άλλα περιουσιακά στοιχεία τους που δεν δικαιολογούνται από το Πόθεν Έσχες.

Νέες εντολές πληρωμής, στις τράπεζες, έδωσε σήμερα ο Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) για εξόφληση τιμολογίων παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Διαγραφή-εξπρές μικρών χρεών προς τράπεζες και Δημόσιο συνολικού ύψους έως 20.000 ευρώ προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας, που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή...

Η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας παραμένει απαραίτητη για τη Γερμανία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Δάνειο ύψους 86 δισ. ευρώ για την Ελλάδα ενέκρινε το Eurogroup, το οποίο συνεδρίαζε την Παρασκευή στις Βρυξέλλες. Το πρώτο "πακέτο", που θα λάβει η χώρα, ανέρχεται στα 26 δισ. ευρώ.

Συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδος θα έχει σήμερα στις 17:30, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Σταθεροποιητικά κινούνταν οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης σήμερα, μετά τη χθεσινή σημαντική άνοδο που τροφοδότησαν οι εκτιμήσεις ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve) και η Τράπεζα της Αγγλίας έτειναν προς αύξηση των επιτοκίων, την πρώτη εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών υποχώρησαν στα 122,2 δισ. ευρώ από 129,918 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Ιουνίου.

Άρθρα
Produced by