επιτοκια τραπεζων

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια «το δευτερόλεπτο που θα αυξηθεί και πάλι ο πληθωρισμός», δήλωσε σήμερα ο Αντρέας Ντόμπρετ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Bundesbank.

Οι ελληνικές τράπεζες ενδέχεται να αποκτήσουν εκ νέου πρόσβαση σε φθηνή χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αμέσως μετά την επίτευξη συμφωνίας Αθήνας- πιστωτών, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς.

Την άποψη ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους προς το παρόν επανέλαβε από το Άμστερνταμ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στα 69,4 δις. μείωσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ το ανώτατο όριο παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες, έως και την Τετάρτη 4 Μαΐου 2016, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Υψηλά κέρδη κατέγραψε η χρηματιστηριακή αγορά, μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις, με μοχλό το εκρηκτικό ράλι των τραπεζικών μετοχών(+18,92% τα κέρδη για τον τραπεζικό δείκτη), στον απόηχο της απόφασης της ΕΚΤ να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης τα ομόλογα του EFSF που κατέχουν οι ελληνικές τράπεζες.

Υψηλά κέρδη καταγράφει η χρηματιστηριακή αγορά, με μοχλό το ισχυρό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές, στον απόηχο της απόφασης της ΕΚΤ να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης τα ομόλογα του EFSF που κατέχουν οι ελληνικές τράπεζες.

Η πολιτική των αρνητικών επιτοκίων, που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), είναι θετική για την Ευρωζώνη στο σύνολό της αλλά έχει όρια, τόνισε ο αντιπρόεδρός της Βίτορ Κονστάντσιο.

Να «κλειδώσουν» τα ετήσια κόστη εξυπηρέτησης χρέους για τα δάνεια που έχει πάρει σε σταθερά επιτόκια, θα ζητήσει η Αθήνα από τους δανειστές της, με στόχο να γίνει πιο εύκολο να εξυπηρετηθεί το χρέος.

Να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις και να αρχίσουν την εξόφλησή των δανείων τους ζήτησε η τράπεζα Πειραιώς με επιστολές που έχει αποστείλει προς τα πολιτικά κόμματα που έχουν συνάψει δάνεια τα οποία δεν εξυπηρετούνται.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μείωσε το όριο χρήσης του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας για τις ελληνικές τράπεζες κατά 1,4 δισ. ευρώ, στα 69,9 δισ. ευρώ, μετά από σχετικό αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: «Έχουν δρομολογηθεί τα πράγματα. Δουλεύουμε για τις τράπεζες» Για την μεγάλη επιτυχία της Μουρμούρας μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο...

Σε μία πολύ κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα μας, η ΕΚΤ προχώρησε σε μία κίνηση ματ, αγοράζοντας τα πρώτα ομόλογα EFSF ύψους 2,5 δισ. ευρώ κι επιτρέποντας στις ελληνικές τράπεζες να γράψουν μικρά κεφαλαιακά κέρδη.

«Η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη στις πολιτικές της. Έχει ξεκάθαρη εντολή», τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ μετά από συνομιλίες που είχε με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε.

« Είμαστε ανεξάρτητοι απέναντι στα κράτη-μέλη.. Η ΕΚΤ υπακούει το νόμο και όχι τους πολιτικούς», είναι η απάντηση που έδωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι στις γερμανικές βολές για τα χαμηλά επιτόκια.

Την συμμετοχή των ομολόγων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (European Financial Stability Facility, EFSF) στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ ενέκρινε στις 10 Μαρτίου το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ.

Υψηλά κέρδη καταγράφει η χρηματιστηριακή αγορά, κινούμενη προς τα επίπεδα των 570 μονάδων, με μοχλό το εκρηκτικό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές.

Οι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν υψηλότερα οικονομικά ρίσκα από τους περισσότερους τραπεζικούς τομείς σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης S&P.

Απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν το τραπεζογραμμάτιο των 500 ευρώ δίνει με σημερινή της ανακοίνωση η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ).

Να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις και να αρχίσουν την εξόφλησή των δανείων τους ζήτησε η τράπεζα Πειραιώς με επιστολές που έχει αποστείλει προς τα πολιτικά κόμματα που έχουν συνάψει δάνεια τα οποία δεν εξυπηρετούνται.

Ερωτήματα ως προς την ικανότητα της Ευρώπης να αντέξει ένα νέο σοκ εγείρει, προβληματισμένος για τις αβέβαιες, όπως τις χαρακτηρίζει, προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Άρθρα
Produced by