επιτοκια τραπεζων

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) περιόρισε τις αγορές πορτογαλικών και ιρλανδικών κρατικών ομολόγων τον περασμένο μήνα, για να μην παραβιάσει το όριο που έχει θέσει για τις αγορές τίτλων, αναφέρει δημοσίευμα του Ρόιτερς που επικαλείται πηγές από κεντρικές τράπεζες.

Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι προχωρεί σήμερα Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 σε μείωση, κατά 0,15 της μονάδας, του βασικού κυμαινομένου επιτοκίου για επιχειρηματικές χρηματοδοτήσεις.

Αβέβαιο παραμένει το μέλλον εργαζομένων και σταθμού όσον αφορά το τηλεοπτικό κανάλι MEGA, καθώς μετά από αρκετές συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Τηλέτυπος ΑΕ δεν έχει βγει λευκός καπνός για το αν οι μέτοχοι θα συμπράξουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Επιταγές θα μπορούν να εκδίδουν πλέον κατ΄εξαίρεση επιχειρήσεις που βρίσκονται στη "μαύρη λίστα" του Τειρεσία, εφόσον έχουν τεθεί σε διαδικασία εξυγίανσης ή αναδιάρθρωσης, όπως προβλέπει απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος.

Να επανενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων μπορούν πλέον οι οφειλέτες του Δημοσίου, που απεντάχθηκαν από αυτή χωρίς υπαιτιότητά τους.

«Παράθυρο» για την προστασία των «κόκκινων» δανείων άνοιξε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι απαντώντας σε ερώτηση του Νότη Μαριά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του ίδιου του ανεξάρτητου Έλληνα ευρωβουλευτή.

Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι, μετά την από 16 Μαρτίου 2016 μείωση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προχωρεί από την Πέμπτη 5 Μαΐου 2016 σε περιορισμένη μείωση, κατά μέσο όρο 0,02 της μονάδας, των επιτοκίων καταθέσεών της.

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: «Έχουν δρομολογηθεί τα πράγματα. Δουλεύουμε για τις τράπεζες» Για την μεγάλη επιτυχία της Μουρμούρας μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο...

Σε μία πολύ κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα μας, η ΕΚΤ προχώρησε σε μία κίνηση ματ, αγοράζοντας τα πρώτα ομόλογα EFSF ύψους 2,5 δισ. ευρώ κι επιτρέποντας στις ελληνικές τράπεζες να γράψουν μικρά κεφαλαιακά κέρδη.

«Η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη στις πολιτικές της. Έχει ξεκάθαρη εντολή», τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ μετά από συνομιλίες που είχε με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε.

Ανάκαμψη των μετοχών των ελληνικών τραπεζών βλέπει η ελβετική τράπεζα UBS, μετά τις ενδείξεις προόδου στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της.

Ελπίδες για βελτίωση των συνθηκών χρηματοδότησης προς τις τράπεζες και κατ΄επέκταση προς την πραγματική οικονομία βλέπουν στο Υπουργείο Οικονομίας μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (European Bank for Reconstruction and Development – EBRD) αναμένει να αγοράσει την πρώτη παρτίδα "κόκκινων" δανείων από τις ελληνικές τράπεζες τις επόμενες εβδομάδες

Προσγειώνει για τα καλά την ελληνική κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, ο οποίος ενώ χαρακτηρίζει τεράστιο «βήμα» την ψήφιση του ασφαλιστικού, εντούτοις επισημαίνει πως το σημερινό Eurogroup δεν θα ανάψει το «πράσινο φως» στην εκταμίευση της δόσης προς την Αθήνα.

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) διακόπτει την παραγωγή τραπεζογραμματίων ονομαστικής αξίας 500 ευρώ ωστόσο τα κυκλοφορούντα χαρτονομίσματα θα συνεχίσουν να γίνονται αποδεκτά ως μέσα πληρωμών.

Λιγότερο από το 5% των δανείων, ύψους 220 δισεκατομμυρίων ευρώ, που δόθηκαν για τη στήριξη της Αθήνας στα πέντε πρώτα χρόνια των μνημονίων, κατέληξαν στον ελληνικό...

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια «το δευτερόλεπτο που θα αυξηθεί και πάλι ο πληθωρισμός», δήλωσε σήμερα ο Αντρέας Ντόμπρετ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Bundesbank.

Οι ελληνικές τράπεζες ενδέχεται να αποκτήσουν εκ νέου πρόσβαση σε φθηνή χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αμέσως μετά την επίτευξη συμφωνίας Αθήνας- πιστωτών, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς.

Την άποψη ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους προς το παρόν επανέλαβε από το Άμστερνταμ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στα 69,4 δις. μείωσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ το ανώτατο όριο παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες, έως και την Τετάρτη 4 Μαΐου 2016, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Άρθρα
Produced by