επιτοκια τραπεζων

Αύξηση των τραπεζικών καταθέσεων «βλέπει» η Moody’s από τη χαλάρωση των capital controls, η οποία αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Αυγούστου. Ο οίκο τονίζει πως τα νέα μέτρα πιθανότατα θα ενθαρρύνουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις σταδιακά να επιστρέψουν μέρος των χρημάτων, που κρατούν εκτός του εγχώριου τραπεζικού συστήματος. Σημειώνεται εδώ ότι με βάση τις εκτιμήσεις του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, τα χρήματα που κρύβονται σε «στρώματα» ή σε θυρίδες, φτάνουν τα 15-20 δισ. ευρώ.

«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του Μαρινόπουλου. Θεωρούμε ότι υπάρχουν περιθώρια και δυνατότητες για θετική έκβαση στον κύκλο των διαπραγματεύσεων, που περιλαμβάνει φυσικά τις τράπεζες, την εταιρεία και πιθανόν νέους επενδυτές στην εταιρεία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την εταιρεία «Μαρινόπουλος».

Μανώλης Μαυροματάκης: «Βλέπω τα πράγματα να γίνονται χειρότερα μέσα μας» Εάν χρειαζόταν να δώσει όνομα στον εχθρό, πώς θα τον έλεγε ο Μανώλης Μαυροματάκης; ...

Τη στήριξη της ανάπτυξης του διεθνούς εμπορίου με πιστωτική γραμμή 50 εκατ. ευρώ προς την Eurobank, στο πλαίσιο του προγράμματος Trade Facilitation Programme (TFP), ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Με ιδιοκτήτες ή εκπροσώπους τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης θα συνεχίσει τις εργασίες της από την επόμενη εβδομάδα, η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την νομιμότητα χορήγησης δανείων από τράπεζες σε κόμματα και μμε.

Eιδικότερα, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε ότι το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης, καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα σε 0,00%, 0,25% και -0,40% αντιστοίχως.

Συνεχίζονται για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, οι «ενέσεις οικονομικής ρευστότητας» της κεντρικής κινεζικής τράπεζας στην πραγματική οικονομία.

Στο Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) δόθηκαν 238.400.000 ευρώ, προκειμένου το Ταμείο να καταβάλει στις τράπεζες τα οφειλόμενα ποσά από τις καταπτώσεις των εγγυήσεων που εκκρεμούν από το 2012.

Το πανευρωπαϊκό πλαίσιο διαχείρισης κρίσεων που δημιουργήθηκε για την αντιμετώπιση των προβληματικών τραπεζών τίθεται σε δοκιμασία καθώς «ξετυλίγεται» το «κουβάρι» των «κόκκινων δανείων» των ιταλικών τραπεζών, σύμφωνα με τη Moody's.

Το «σκληρό» τους πρόσωπο απέναντι στους συνειδητά κακοπληρωτές ετοιμάζονται να δείξουν οι τράπεζες, σχεδιάζοντας με κριτήρια το ύψος της οφειλής και τη συμπεριφορά που...

Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (European Banking Authority, EBA) θα ανακοινώσει το βράδυ της Παρασκευής (23.00 ώρα Ελλάδας) τα αποτελέσματα της άσκησης αντοχής (stress test) 51 τραπεζών της ΕΕ, οι οποίες καλύπτουν το 70% του συνολικού ενεργητικού των τραπεζών της ΕΕ.

Οι χορηγήσεις δανείων από τις τράπεζες της Ευρωζώνης σημείωσαν μικρή επιτάχυνση τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Το ποσοστό μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων διαμορφώθηκε το 2015 σε 44,2%, έναντι 39,9% το 2014. Η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω το πρώτο τρίμηνο του 2016 και το ποσοστό διαμορφώθηκε στο 45,1%.

Μόνον η τράπεζα Monte Paschi di Siena φαίνεται πως «κόπηκε» στα ευρωπαϊκά stress test, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα ο ιταλικός Τύπος.

Ένεση ρευστότητας, ύψους 3 ή 4 δισ. ευρώ, προς στις τράπεζες χάρη στο νέο κύμα χαλάρωσης των capital controls αναμένει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, ο οποίος κατά τον απολογισμό της εκτέλεσης του προϋπολογισμού (Ιανουάριος-Ιούνιος) στη Βουλή μίλησε για υπέρβαση στόχου 2% στο πρωτογενές πλεόνασμα και διαβεβαίωσε ότι το 2016 θα κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα 0,5%.

Στη δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων που θα καταγράφεται η κατάσταση χρέους και περιουσίας των δανειοληπτών αλλά και των οφειλετών του Δημοσίου ετοιμάζουν οι τράπεζες και το υπουργείο Οικονομικών.

Δάνεια ύψους 240 εκατ. ευρώ είχε χορηγήσει η Αγροτική Τράπεζα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, από τον Δεκέμβριο του 2009 μέχρι τον Ιούνιο του 2012, τα οποία αντιστοιχούν στο 1% του χαρτοφυλακίου της, σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο πρώην διοικητής της Τράπεζας, Θεόδωρος Πανταλάκης.

Άρθρα
Produced by