επιτοκια τραπεζων

Λάκης Λαζόπουλος: Το συγκλονιστικό κείμενο για τους ηλικιωμένους Ο Λάκης Λαζόπουλος με αφορμή την εικόνα των ηλικιωμένων στις τράπεζες, έγραψε ένα συγκλονιστικό...

«Υπάρχει έντονο πρόβλημα ρευστότητας και αυτό οδηγεί σε αυτές τις καταστάσεις. Σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα στις τράπεζες και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο συνεχώς παρακολουθούμε τι ακριβώς βγαίνει από τις τράπεζες, τι αναλαμβάνεται και τι απομένει.

Tο αξιόχρεο 4 ελληνικών τραπεζών υποβάθμισε ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings, μειώνοντάς το στη βαθμίδα της "μερικής χρεοκοπίας" (Restricted Default, RD) μετά την επιβολή ελέγχων στις κινήσεις κεφαλαίων.

«Σε πέντε μήνες μας έφεραν σε κλειστές τράπεζες, ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία και την κοινωνική αναταραχή», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, κάνοντας συγκρίσεις με την εποχή προ εκλογών.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα συνεδριάσει την Τετάρτη για να αποφασίσει, αν θα αυξήσει την έκτακτη χρηματοδότηση προς τις ελληνικές τράπεζες, δήλωσε σήμερα ο Έβαλντ Νοβότνι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Να παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες τουλάχιστον για αύριο και να τεθούν περιορισμοί στις συναλλαγές αποφάσισε και εισηγείται προς την κυβέρνηση το Συμβούλιο Συστημικής...

To ενδεχόμενο επιβολής ελέγχων στις κινήσεις κεφαλαίων, capital controls, εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Καθοριστική είναι για την εγχώρια τραπεζική αγορά η αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ, καθώς ο Μάριο Ντράγκι καλείται είτε να παράσχει ξανά ρευστότητα στα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μέσω του ELA είτε να κλείσει τα γκισέ και να επιβάλει capital controls, εν μέσω της απόφασης της κυβέρνησης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος την Κυριακή, στις 5 Ιουλίου.

Ο κ. Τσίπρας για μια ακόμη φορά είναι εκτός τόπου και χρόνου. Σαφέστατα οδηγεί την Ελλάδα έξω από την Ευρώπη, έξω από την ζώνη του ευρώ, με όρους χρεοκοπίας, φτωχοποίησης και καταστροφή, ανέφερε η Φώφη Γεννηματά για το διάγγελμα δήλώση του Αλέξη Τσίπρα.

«Ουρές» από νωρίς το πρωί σχηματίζουν οι συνταξιούχοι έξω από τα περίπου 1.000 τραπεζικά υποκαταστήματα που άνοιξαν σήμερα για την εξυπηρέτησή τους. Προκειμένου να εισέλθει...

Έως 120 ευρώ μετρητά μία φορά μόνο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα μπορούν να κάνουν ανάληψη οι συνταξιούχοι, που δεν έχουν κάρτα, από τα περίπου 1000 καταστήματα που θα...

Την Πέμπτη θα ανοίξουν 850 καταστήματα από τις 4 συστημικές τράπεζες προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτα ανάληψης μετρητών, σύμφωνα με πηγές της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης.

Οι μάσκες έπεσαν. Η αλήθεια, για όσα είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας προεκλογικά και μετεκλογικά, αποκαλύπτεται. Όλα όσα είχε υποσχεθεί και για όλα όσα είχε δεσμευτεί, αποδεικνύονται στην πράξη, ως χονδροειδέστατα ψέματα.

Μεταδίδεται στους πιο αδύναμους κρίκους της Ευρωζώνης η ελληνική κρίση. Μετοχές των ιταλικών τραπεζών δεν μπήκαν σε διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο, υπό τον φόβο της κατάρρευσης.

«Ο κ. Τσίπρας επικοινωνούσε με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών για τραπεζική αργία, άρα υπήρχε σχέδιο, υπήρχε η συναίσθηση του κινδύνου και το συζητούσαν. Το ξέρανε, το ετοίμαζαν και μας δούλευαν. Έλεγαν ψέματα στον ελληνικό λαό» υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε τηλεοπτική συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Μέγκα.

Παράταση του προγράμματος διάσωσης για λίγες εβδομάδες, προκειμένου να διευκολυνθεί το δημοψήφισμα, θα ζητήσει από το Eurogroup ο Γιάνης Βαρουφάκης, όπως δήλωσε στο Reuters.

Άρθρα
Produced by