επιτοκια τραπεζων

Αρνούνται οι αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες Goldman Sachs και Morgan Stanley ότι σχεδιάζουν να μεταφέρουν στη Φρανκφούρτη το προσωπικό και τις δραστηριότητές τους που βρίσκονται στο Λονδίνο μόλις ξεκινήσει επίσημα η διαδικασία διαζυγίου Βρετανίας-ΕΕ.

Με άνοδο ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τις υψηλότερες τιμές πετρελαίου και την πιθανότητα οι κεντρικές τράπεζες να παράσχουν περαιτέρω μέτρα στήριξης της οικονομίας να βοηθούν τις αγορές να ανακάμψουν από το πλήγμα που υπέστησαν από την ψήφο της Βρετανίας υπέρ του Brexit.

Στην επιστροφή των καταθέσεων και όχι στην επαναφορά του waiver οφείλεται η νέα μεγάλη μείωση του ΕLA (έκτακτης ρευστότητας) που ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος για την επόμενη εβδομάδα.

"Η Μαρινόπουλος βρίσκεται εν μέσω του απαιτητικού και χρονοβόρου εγχειρήματος που στοχεύει στην επάνοδο της λειτουργίας της εταιρείας στην κανονικότητα, το συντομότερο δυνατόν" επισημαίνει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Πρόσβαση σε απευθείας φθηνή χρηματοδότηση αναμένεται να δώσει στις ελληνικές τράπεζες η ΕΚΤ, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της στις 22 Ιουνίου, σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Φρανκφούρτη.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες της ζώνης του ευρώ (Ευρωσύστημα) θα παρουσιάσουν στο κοινό το νέο τραπεζογραμμάτιο των 50 ευρώ στις 5 Ιουλίου 2016. Το τραπεζογραμμάτιο της νέας σειράς «Ευρώπη» προγραμματίζεται να τεθεί σε κυκλοφορία την άνοιξη του 2017.

Τα έσοδα των νοικοκυριών της Ευρωζώνης από τόκους (καταθέσεων, ομολόγων και δανείων) μειώθηκαν την τελευταία 7ετία όσο περίπου μειώθηκαν και οι δαπάνες τους για τόκους, ως αποτέλεσμα της χαλαρής νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρική Τράπεζας, σύμφωνα με μελέτη της ΕΚΤ που περιλαμβάνεται στο μηνιαίο οικονομικό δελτίο της.

Με απώλειες 4,62% κατέγραψε η χρηματιστηριακή αγορά την εβδομάδα που τελειώνει, ενώ μειωμένη κατά 26% ήταν και η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών. Ο τραπεζικό δείκτης σημείωσε εβδομαδιαίες απώλειες 12,76%, ενώ από τις αρχές του έτους υποχωρεί κατά 19%.

Βελτίωση στα ελληνικά και ευρωπαϊκά ομόλογα καταγράφεται και σήμερα καθώς οι επενδυτές αποτιμούν τις εξελίξεις μετά το Brexit. για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, ενώ οι αποδόσεις των γαλλικών ομολόγων αγγίζουν χαμηλά επίπεδα ρεκόρ, καθώς οι προσδοκίες αυξάνονται ότι οι κεντρικές τράπεζες θα δράσουν για να στηρίξουν την εμπιστοσύνη και την οικονομία μετά το Brexit.

Την ώρα που δύο εκατομμύρια Βρετανοί βρίσκονται σε κατάσταση σοκ μετά το αποτέλεσμα της κάλπης, ζητώντας τη διεξαγωγή και δεύτερου δημοψηφίσματος, οίκοι αξιολόγησης και κορυφαίες διεθνείς τράπεζες χτυπούν καμπανάκια αφενός στο Ηνωμένο Βασίλειο για υποβάθμιση του αξιόχρεου και αφετέρου στην Ευρώπη για σοβαρές συνέπειες όσον αφορά την οικονομία.

«Το Brexit θα έκανε κάποιους πολύ πλούσιους, αλλά την πλειοψηφία των βρετανών σημαντικά φτωχότερους». Τάδε έφη ο διεθνούς φήμης επενδυτής- κερδοσκόπος Τζορτζ Σόρος, ο οποίος είχε «χτυπήσει» ανελέητα την στερλίνα το 1992.

Eπαναφέρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το καθεστώς της κατ΄εξαίρεση επιλεξιμότητας των ελληνικών ομολόγων (waiver).

Τα τελευταία χρόνια της κρίσης, κατά καιρούς, τόσο οι υπουργοί Οικονομίας όσο και οι διοικητές των τραπεζών, με κάθε ευκαιρία μας έλεγαν το παραμύθι της διοχέτευσης ρευστότητας από τις τράπεζες στην πραγματική οικονομία. Κάτι που ποτέ δεν έγινε.

Αμετάβλητα στο 0,5% διατήρησε η Τράπεζα της Αγγλίας τα επιτόκιά της, ενώ προειδοποίησε εκ νέου για τις επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

Τα πλήρη στοιχεία των δανειοληπτών με «κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια» ποσών άνω των 30 εκατομμυρίων, ζητά από όλες τις τράπεζες, ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης.

H Alpha Bank ανακοινώνει πως από την Τρίτη 13 Ιουνίου 2016, το Ελάχιστο Δανειστικό Επιτόκιο (Ε.Δ.Ε.)* ανά νόμισμα, στον λογαριασμό Alpha 605 σε συνάλλαγμα καθορίζεται ως εξής:

Credit positive χαρακτηρίζει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, τα οποία δείχνουν ότι η δημιουργία νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) υποχωρεί για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο.

Άρθρα
Produced by