επιτοκια τραπεζων

Δεσμευτική συμφωνία με τις συνεργαζόμενες τράπεζες, Eurobank, Alpha Bank, Εθνική και Πειραιώς, για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της, υπέγραψε η γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ.

Ράλι στα χρηματιστήρια μετά από το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, πρωταγωνιστούν οι τράπεζες στο Παρίσι.

Μπορεί το Βερολίνο και ο Σόιμπλε να «ξορκίζουν» ένα τέταρτο μνημόνιο, όμως όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Ακόμη και εάν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και δεν… χρεοκοπήσουμε το ερχόμενο καλοκαίρι, η χώρα απέχει ακόμα πολύ από την… διάσωσή της.

Η ΕΚΤ δεν θα αυξήσει το επιτόκιο καταθέσεων μέχρι τον επόμενο χρόνο το νωρίτερο, σύμφωνα με τα τρία τέταρτα των traders που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Το ευρώ σημειώνει πτώση στα χαμηλά τριών εβδομάδων, μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ο οποίος τόνισε ότι δεν έκρινε απαραίτητο να παρεκκλίνει από την πορεία της πολιτικής της ΕΚΤ, η οποία περιλαμβάνει επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ και QE τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.

Oι τράπεζες της ευρωζώνης μείωσαν σημαντικά τον όγκο των μη εξυπηρετούμενων δανείων το τέταρτο τρίμηνο του έτους, με τις ιταλικές και ιρλανδικές τράπεζες να επιτυγχάνουν τις μεγαλύτερες μειώσεις.

Περισσότερες τράπεζες αναμένεται να καταστήσουν πιο αυστηρά τα κριτήρια για τη χορήγηση δανείων σε επιχειρήσεις στο τρέχον τρίμηνο παρά να τα χαλαρώσουν, αν και η πλειονότητα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αναμένεται να τα διατηρήσει αμετάβλητα.

H διαφαινόμενη επιτυχής ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης έχει δημιουργήσει κλίμα σταθερότητας στις τράπεζες και έχει συμβάλει στη σταθεροποίηση των καταθέσεων, ύστερα από τις απώλειες που καταγράφηκαν κυρίως κατά το πρώτο δίμηνο του 2017, όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια της σημερινής ευρείας σύσκεψης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και υπουργών με το διοικητικό συμβούλιο και τους διευθύνοντες συμβούλους των τραπεζών-μελών της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΕΤ.

Να επιδείξουν ευελιξία σε ό,τι αφορά στην καταβολή των διδάκτρων από τους γονείς, καλεί τα σχολεία της χώρας του ο υπουργός Παιδείας της Ζιμπάμπουε Λαζαρούς Ντοκορά, προτείνοντάς τους να δέχονται και εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής.

Η ΔΕΗ δίνει τη μάχη για την επιβίωση με το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει να είναι τεράστιο, λόγω και των ανείσπρακτων οφειλών ύψους 2,2 δισ. ευρώ. Το δάνειο που της παρέχουν οι τράπεζες είναι μία…σταγόνα στον ωκεανό.

Σε αποχή από τη διενέργεια πλειστηριασμών κατοικίας με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους ΟΤΑ, όσον αφορά την κατοικία του οφειλέτη – φυσικού προσώπου προχωρούν για άλλη μία Τετάρτη (12 Απριλίου) οι συμβολαιογράφοι.

Σε ποσοστό ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων διαμορφώθηκε στο 50% του συνόλου των δανείων έναντι στόχου 50,5%.

Άρθρα
Produced by