επιτοκια τραπεζων

Σε ασφυκτικά περιθώρια πραγματοποιείται σήμερα δημοπρασία εντόκων γραμματίων. Το αρχικά δημοπρατούμενο ποσό τρίμηνων εντόκων γραμματίων είναι ύψους 625 εκατ. ευρώ, την ώρα που τα "χέρια" των ελληνικών τραπεζών είναι δεμένα.

Στη φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων προτίθεται να προβεί η αυστραλιανή κυβέρνηση, επιδιώκοντας έσοδα της τάξης των 500 εκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο.

Στον έλεγχο όλων των δανειακών συμβάσεων που έχουν χορηγηθεί σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στον χώρο της ενημέρωσης θα προχωρήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Διαμάχη στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) έχει προκαλέσει η πρόταση του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας που λειτουργεί στο πλαίσιο της ΕΚΤ, (SSM), να απαγορευθεί στις ελληνικές τράπεζες η αύξηση του χαρτοφυλακίου τους εντόκων γραμματίων του δημοσίου, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Ο δανεισμός των επιχειρήσεων και νοικοκυριών από τις τράπεζες της Ευρωζώνης αυξήθηκε τον Φεβρουάριο κατά 0,2% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο, υποδηλώνοντας ότι η νομισματική στήριξη - ρεκόρ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας φθάνει τελικά στην πραγματική οικονομία, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg που επικαλείται στοιχεία της ΕΚΤ.

Μειωμένες κατά 7,8 δισ. ευρώ ήταν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες το Φεβρουάριο, διαμορφούμενες στα 147,52 δισ., όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Το μόνο που ζητάμε από την Ευρώπη είναι να δώσει μια ευκαιρία στην Ελλάδα», (All we ask is that Europe give Greece a chance) είναι ο τίτλος άρθρου του αντιπροέδρου της Ελληνικής κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη που φιλοξενεί η βρετανική οικονομική εφημερίδα Financial Times.

Κατά σχεδόν 600 εκατ. ευρώ αύξησε αυτή τη φορά (κατά 500 εκατ. ευρώ ήταν η αύξηση που αποφασίστηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση στη Λευκωσία) το όριο του έκτακτου μηχανισμού του ELA της ΤτΕ για τις ελληνικές τράπεζες η ΕΚΤ, η οποία δεν έχει ωστόσο συμπεριλάβει στο QE τα ελληνικά ομόλογα.

Δεν θα χαλαρώσει το «ζωνάρι» στην Ελλάδα ο «Σούπερ Μάριο». Αντίθετα, ο επικεφαλής της ΕΚΤ θα στείλει ηχηρό μήνυμα στην Αθήνα να παρουσιάσει μία χρηματοδοτική συμφωνία, η οποία θα βασίζεται σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις, τασσόμενος με την πλευρά των δανειστών της χώρας, οι οποίοι επιμένουν πως τα λεφτά θα εκταμιευθούν, μόνο όταν θα έχουν υλοποιηθεί τα όσα προβλέπει η λίστα του Γιάνη Βαρουφάκη.

«Ακόμα και αν η Ελλάδα επιβιώσει τους επόμενους τρεις μήνες, ταλαντευόμενη στο χείλος της χρεοκοπίας, πιθανώς να έχει χάσει την ευκαιρία της για μια μακροχρόνια συμφωνία για...

Την αύξηση του ορίου πρόσβασης στη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από τον ELA κατά 1,2 δισ. ευρώ αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο ελληνικός τραπεζικός τομέας είναι σε καλύτερη κατάσταση φερεγγυότητας, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, χάρη στην ανακεφαλαιοποίηση που έγινε, δήλωσε η επικεφαλής του ενιαίου εποπτικού μηχανισμού τραπεζών Ντανιέλ Νουΐ.

Τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, επανέλαβε, μετά τη συνάντησή του νωρίτερα σήμερα με το προεδρείο της ΟΤΟΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

«Φως» στην υπόθεση με τη μεταφορά καταθέσεων δισεκατομμυρίων ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες στις ελβετικές επιχειρεί να «ρίξει» η κυβέρνηση, στη συνάντηση που έχουν αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης με αντιπροσωπεία του πουργείου Οικονομικών της Ελβετίας, με επικεφαλής τον υφυπουργό για διεθνή Οικονομικά θέματα Dr. Jacques de Watteville.

Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρίσκονται οι τιμές των μετοχών, με τις τράπεζες να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων.

Διπλό θα είναι το όφελος εάν σημειωθεί πρόοδος στις διαβουλεύσεις Αθήνας- Θεσμών. Πέρα απο το προφανές, σε περίπτωση που οι συζητήσεις πάνε καλά, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αναλάβει "δράση" για τις ελληνικές τράπεζες.

Άρθρα
Produced by