επιτοκια τραπεζων

Σήμα για παράταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων και μετά τον επόμενο Μάρτιο έδωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.

Το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας εξέδωσε προσωρινή διαταγή, με ημερομηνία 1-10-2016, για οικογένεια αγροτών δανειοληπτών, με ενήλικα παιδιά, όπου όρισε την διάσωση του συνόλου της περιουσίας τους ( κύρια κατοικία, δεύτερη κατοικία, οικόπεδα και αγροτεμάχια) από τις Τράπεζες και από τους ιδιώτες, όπως ανακοίνωσε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Το "καυτό" ζήτημα της νέας διοικητικής στελέχωσης των εγχώριων τραπεζών βρίσκεται στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, καθώς αύριο καταφτάνουν οι εκπρόσωποι των θεσμών στην Αθήνα για την δεύτερη αξιολόγηση.

Οι αναδιαρθρώσεις των χρεών προς δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες θα γίνεται σε περίπτωση που οι πιστωτές δίνουν τη σύμφωνη γνώμη τους, ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης το πρωί της Παρασκευής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σε... "πυρετώδεις διεργασίες" βρίσκεται η κυβέρνηση για τη σύνταξη του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ενόψει της άφιξης των θεσμών την ερχόμενη εβδομάδα. Τα "κόκκινα" δάνεια αποτελούν τον μεγάλο "βραχνά" της δεύτερης αξιολόγησης, γι' αυτό και στο Μαξίμου γράφουν στο "πόδι" τη σχετική ρύθμιση, ώστε μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους να έχει γίνει το ξεκαθάρισμα της αγοράς, με τις τράπεζες να "τραβούν το καλώδιο" των μη βιώσιμων επιχειρήσεων.

Πτωτικό άνοιγμα πραγματοποιούν την Τετάρτη οι ευρωαγορές, υπό τις διεθνείς επενδυτικές ανησυχίες για τα επιτόκια της Fed και για την πορεία εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, εφαρμόζοντας στην πράξη το Brexit.

Νομοθετική ρύθμιση για την διευθέτηση των κόκκινων δανείων των ελληνικών επιχειρήσεων, εφ’ όσον ο μέτοχος δεν είναι συνεργάσιμος, προανήγγειλε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Ένα νέο σύστημα που μοιάζει με τον ''Τειρεσία'' που χρησιμοποιούν οι τράπεζες φέρνουν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας για να ελέγχουν τους χρήστες που δημιουργούν οφέλη άνω των 200 ευρώ στους παρόχους.

Ο Μάριο Ντράγκι θα αφήσει αμετάβλητα επιτόκια, αλλά θα δώσει "σήμα" για περαιτέρω χαλάρωση τον Δεκέμβριο με το "βλέμμα" στον πληθωρισμό κατά τη σημερινή συνεδρίαση στη Φρανκφούρτη, λένε οι αναλυτές.

Αισιοδοξία για την επίλυση του "καυτού" ζητήματος του χρέους εξέφρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας μάλιστα ότι "υπάρχουν πολλοί παίκτες, που ενδιαφέρονται για να βρεθεί λύση".

«Το τραπεζικό πρόβλημα της Γερμανίας είναι μεγαλύτερο από αυτό της Deutsche Bank», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Wall Street Journal, το οποίο αναφέρεται στο κατακερματισμένο τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Την άποψη ότι η τακτική Βαρουφάκη έχει κοστίσει στη χώρα περί τα 40 δισ. Ευρώ, εξέφρασε ο πρώην ΥΠ.ΟΙΚ και καθηγητής Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής στο Παν/μιο Πειραιά, Γκίκας Χαρδούβελης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του διοικητή της ΤτΕ Γ. Στουρνάρα στη Βουλή θα δίνεται δυνατότητα εξαγοράς «κόκκινων» δανείων από τον δανειολήπτη, πριν από την πώληση της οφειλής του σε fund.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις η κυβέρνηση προχωρά στο πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για χρέη προς το δημόσιο (φόρους κ.α), τουλάχιστον έως το τέλος του 2017.

"Καμπανάκι" για ενδεχόμενη ανάγκη κεφαλαιακής ενίσχυσης των κινεζικών τραπεζών, εξαιτίας πιθανής αιφνιδιαστικής αύξησης των "κόκκινων" δανείων, κρούσει η S&P.

Την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να ''επέμβει άμεσα και με όλα τα εργαλεία για να στηρίξει την οικονομία της ΕΕ εάν αυτό χρειαστεί'' επανέλαβε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, μιλώντας την Παρασκευή από την Ουάσινγκτον.

Υπό τον έλεγχο των βουλευτών θα τεθεί σήμερα ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς για το περιβόητο θέμα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, καταθέτοντας στην ειδική εξεταστική επιτροπή για τα ΜΜΕ και τα δάνεια των κομμάτων από τις τράπεζες.

Άρθρα
Produced by