εργατικη εστια

Το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, 12/04/2017, πρέπει να καταβληθεί το δώρο Πάσχα, και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Ο Τσίπρας τόνισε πως «πρέπει να παλέψουμε μαζί για την άμεση επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα και για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης σε όλη την Ευρώπη».

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, του υπουργείου Εργασίας, «15 εργαζόμενοι, προερχόμενοι από την ETHNODATA, προσέφυγαν, στις 16 Ιανουαρίου 2017.

"Κουρεύει" χρέη 73.000 δανειοπληπτών του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας προς τον ΟΑΕΔ, το υπουργείο Εργασίας, μέσω ρύθμισης που βρίσκεται στα... "σκαριά".

Στοχευμένους ελέγχους σε κλάδους που παρατηρείται υψηλής έντασης παραβατικότητα στην αγορά εργασίας, διενεργεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Κινδυνεύουν, ελληνικές τράπεζες και τιτλοποιημένα στεγαστικά δάνεια, εξαιτίας της καθυστέρησης, ή και του «παγώματος» των πληρωμών επιτοκίων από τον ΟΕΚ.

Υπεγράφη από την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, απόφαση με την οποία ρυθμίζονται με ευνοϊκότερους όρους το ύψος και ο τρόπος αποπληρωμής των οφειλών όλων των δικαιούχων των εργατικών κατοικιών στους οικισμούς του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ).

Να σημειωθεί ότι ο ΟΕΚ έχει καταργηθεί ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και διάδοχός του είναι ο ΟΑΕΔ.

Το πρόβλημα της ανεργίας και η αύξηση της απασχόλησης θα γίνουν με μικρά και σταθερά βήματα, είπε η Έφη Αχτσιόγλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο υπουργείο Εργασίας, παρουσιάζοντας τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Κλειστός είναι σήμερα ο Πύργος του 'Αιφελ, λόγω απεργίας του προσωπικού, όπως ανακοίνωσαν η διεύθυνση και τα συνδικάτα των εργαζομένων.

Για "τρύπα" ύψους 1 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2017 θα ενημερώσουν οι θεσμοί το Eurogroup της Δευτέρας.

Άρθρα
Produced by