εργατικη εστια

Με σαφές πλάνο αποπληρωμής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ ευελπιστεί ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, πως θα προσέλθει στην τριμερή συνάντηση της Πέμπτης η διοίκηση του Οργανισμού.

«Πρώτο μέλημα του υπουργείου Εργασίας είναι η με κάθε τρόπο διασφάλιση της συνέχειας της λειτουργίας της εταιρείας στο ίδιο παραγωγικό μοντέλο και των θέσεων εργασίας για όλους τους εργαζόμενους που απασχολούσε προηγούμενα» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας, αναφορικά με τα ζητήματα που έχουν προκύψει με την εταιρεία Ελληνικά Λιπάσματα ELFE ΑΒΕΕ.

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία την Κυριακή 8 Μαϊου, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Νέα 48ωρη απεργία, σε χρόνο που θα καθορίσει η Εκτελεστική της Επιτροπή, αποφάσισε η ΓΣΕΕ, με τη Συνομοσπονδία να κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις υπογραμμίζοντας ότι "ο αγώνας θα συνεχιστεί έως ότου η κυβέρνηση εγκαταλείψει τα μέτρα και τις πολιτικές που φτωχοποιούν τον ήδη ταλαιπωρημένο κόσμο της μισθωτής εργασίας, αλλά και ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία".

Ως αναληθή χαρακτηρίζει η κυβέρνηση τον ισχυρισμό των καναλιών ότι κινδυνεύει η δουλειά 15.000 ανθρώπων, επικαλούμενη στοιχεία από το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», με βάση τα οποία όλα μαζί τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας έχουν 2.639 εργαζόμενους.

Nα.. κρατήσουν ζωντανή την ελπίδα συμμετέχοντας μαζικά στην απεργία και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της Πέμπτης καλεί εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ηλίας Ξανθάκος αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Μόνο ένας στους δέκα ηθοποιούς έχει μεγαλώσει σε οικογένεια της εργατικής τάξης σύμφωνα με μια νέα έρευνα των πανεπιστημιακών Ντέιβ Ο'Μπράιεν, Σαμ Φρίντμαν και Ντάνιελ...

Χωρίς τα τρένα στο προαστιακό και εθνικό δίκτυο θα μείνει η χώρα την Πρωτομαγιά, καθώς οι σιδηροδρομικοί συμμετέχουν στην πανεργατική απεργία.

«Κατά της μισθολογικής και κοινωνικής φτώχειας», αυτό ήταν το κεντρικό σύνθημα των διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς σε κάθε...

«Tην προκλητική απόφαση της διοίκησης της Eurobank για απόλυση 17 "ενοικιαζόμενων" εργαζόμενων που εργάζονται ως ταμίες σε περιφερειακά υποκαταστήματα της τράπεζας μέσω της εταιρείας Mellon Technologies», καταγγέλλει tο Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

Διευκρινήσεις για τη μείωση του ωραρίου εργασίας από 40 σε 30 ώρες εβδομαδιαίως του προσωπικού των δημοτικών παιδικών σταθμών που ισχύει από τις 21 Φεβρουαρίου, δίνει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Adele: Γεννημένη… μητέρα Γεννημένη… μητέρα είναι η Adele . Η τραγουδίστρια με πραγματικό όνομα Adele Laurie Blue Adkins είναι κόρη της Πένυ που τη μεγάλωσε μόνη της, σε μια...

Ο ένας μετά τον άλλο οι σύντροφοι της κας Θεανώς Φωτίου της την «πέφτουν» για μια σειρά θέματα της αρμοδιότητάς της. Τελευταίο θέμα που της ζήτησαν εξηγήσεις ήταν το θέμα της στέγασης των χιλιάδων αστέγων.

Εάν ληφθεί υπόψη ότι περίπου ένα εκατομμύριο οχήματα θα πρέπει να υποβληθούν σε τεχνικό έλεγχο έως και αύριο Τρίτη (20/10), γίνεται αντιληπτό γιατί το επόμενο διήμερο θα...

Η έξοδος από τα μνημόνια και η ρήξη με την ΕΕ είναι το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Συντονισμένους ελέγχους πραγματοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, στην ευρύτερη περιοχή της Αράχωβας Βοιωτίας, αναφορικά με την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις, την εορταστική περίοδο της Πρωτοχρονιάς του 2015.

Άρθρα
Produced by