εργατικη εστια

Το πρόβλημα της ανεργίας και η αύξηση της απασχόλησης θα γίνουν με μικρά και σταθερά βήματα, είπε η Έφη Αχτσιόγλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο υπουργείο Εργασίας, παρουσιάζοντας τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Κλειστός είναι σήμερα ο Πύργος του 'Αιφελ, λόγω απεργίας του προσωπικού, όπως ανακοίνωσαν η διεύθυνση και τα συνδικάτα των εργαζομένων.

Εννέα δέσμες προτάσεων για την προσέλκυση επενδύσεων και τη μείωση της ανεργίας παρουσίασε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Tη συμφωνία στην οποία προχώρησε η διοίκηση της εταιρίας με τους εργαζομένους της, γνωστοποίησε η Μαρινόπουλος ΑΕ.

«Κατά της μισθολογικής και κοινωνικής φτώχειας», αυτό ήταν το κεντρικό σύνθημα των διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς σε κάθε...

«Tην προκλητική απόφαση της διοίκησης της Eurobank για απόλυση 17 "ενοικιαζόμενων" εργαζόμενων που εργάζονται ως ταμίες σε περιφερειακά υποκαταστήματα της τράπεζας μέσω της εταιρείας Mellon Technologies», καταγγέλλει tο Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

Διευκρινήσεις για τη μείωση του ωραρίου εργασίας από 40 σε 30 ώρες εβδομαδιαίως του προσωπικού των δημοτικών παιδικών σταθμών που ισχύει από τις 21 Φεβρουαρίου, δίνει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Adele: Γεννημένη… μητέρα Γεννημένη… μητέρα είναι η Adele . Η τραγουδίστρια με πραγματικό όνομα Adele Laurie Blue Adkins είναι κόρη της Πένυ που τη μεγάλωσε μόνη της, σε μια...

Στοχευμένους ελέγχους σε κλάδους που παρατηρείται υψηλής έντασης παραβατικότητα στην αγορά εργασίας, διενεργεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Να υπαχθούν στις ρυθμίσεις του «νόμου Κατσέλη» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια που είχε χορηγήσει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (ΕΟΚ) εισηγήθηκαν στην Ολομέλεια, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και ο αρεοπαγίτης Γιώργος Αναστασάκος.

Τη μετατροπή του νομοθετημένου πόρου του αγγελιόσημου, που πια δεν υπάρχει, σε αντίστοιχο πόρο συμφωνημένο μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων προτείνει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Με σαφές πλάνο αποπληρωμής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ ευελπιστεί ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, πως θα προσέλθει στην τριμερή συνάντηση της Πέμπτης η διοίκηση του Οργανισμού.

«Πρώτο μέλημα του υπουργείου Εργασίας είναι η με κάθε τρόπο διασφάλιση της συνέχειας της λειτουργίας της εταιρείας στο ίδιο παραγωγικό μοντέλο και των θέσεων εργασίας για όλους τους εργαζόμενους που απασχολούσε προηγούμενα» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας, αναφορικά με τα ζητήματα που έχουν προκύψει με την εταιρεία Ελληνικά Λιπάσματα ELFE ΑΒΕΕ.

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία την Κυριακή 8 Μαϊου, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Νέα 48ωρη απεργία, σε χρόνο που θα καθορίσει η Εκτελεστική της Επιτροπή, αποφάσισε η ΓΣΕΕ, με τη Συνομοσπονδία να κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις υπογραμμίζοντας ότι "ο αγώνας θα συνεχιστεί έως ότου η κυβέρνηση εγκαταλείψει τα μέτρα και τις πολιτικές που φτωχοποιούν τον ήδη ταλαιπωρημένο κόσμο της μισθωτής εργασίας, αλλά και ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία".

Ως αναληθή χαρακτηρίζει η κυβέρνηση τον ισχυρισμό των καναλιών ότι κινδυνεύει η δουλειά 15.000 ανθρώπων, επικαλούμενη στοιχεία από το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», με βάση τα οποία όλα μαζί τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας έχουν 2.639 εργαζόμενους.

Nα.. κρατήσουν ζωντανή την ελπίδα συμμετέχοντας μαζικά στην απεργία και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της Πέμπτης καλεί εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους ο ΣΥΡΙΖΑ.

Άρθρα
Produced by