εσπα

Η τομεάρχης της ΝΔ αναφέρθηκε κατάταξη της Ελλάδας στην προτελευταία θέση του Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας (DESI) μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, «αποκρύπτοντας -όπως σημειώνει ο γγ Ψηφιακής Πολιτικής. ποιος μας έφερε εκεί»

Από τα στοιχεία για τους φορείς της γενικής κυβέρνησης προκύπτουν ότι 19 φορείς παρουσίασαν αρνητική απόκλιση, πέραν του 10%, από τους στόχους που είχαν τεθεί.

Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης στο πληροφοριακό σύστημα κρατικών ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) ορίζεται για τον Α' Κύκλο η Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017 και ώρα 15.00 με καταληκτική ημερομηνία την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 και ώρα 16:00.

Στα δικαστήρια θα λυθεί η διαφωνία του Δήμου Αθηναίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας για τη χρήση ακινήτου του επιμελητηρίου που βρίσκεται επί της οδού Αμερικής 8 στο κέντρο της Αθήνας.

"Όταν και αν η Αξιωματική Αντιπολίτευση αποφασίσει να αποκτήσει μια πραγματική αναπτυξιακή πολιτική, σε ρήξη με τις παλαιοκομματικές λογικές του παρελθόντος που οδήγησαν τη χώρα σε αδιέξοδο, είμαστε στη διάθεσή της να την συζητήσουμε", τονίζει το υπουργείο Οικονομίας σχετικά με όσα αναφέρθηκαν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου της ΝΔ για την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ.

Αναμένεται την Τετάρτη και η παρουσίαση της δράσης "ΕΡΕΥΝΩ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ", που προκηρύχθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020 (ΕΠΑνΕΚ).

Η κυβέρνηση απέτυχε να πιάσει τον στόχο του 7% στο ΕΠΑνΕΚ για το 2016, πετυχαίνοντας απορρόφηση μόλις 5,8% (270.400.000 ευρώ), δηλαδή, 17,1% κάτω από το, στόχο.

Τα υπουργεία Εργασίας της Έφης Αχτσιόγλου και Οικονομικών του Ευκλείδη Τσακαλώτου συγκέντρωσαν τις περισσότερες καταχωρήσεις στο νεότευκτο site παραπόνων του υπουργείου Επικρατείας, το kathimerinotita.gov.gr.

«Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε χιλιάδες ασφαλισμένους ο λογαριασμός του ΕΦΚΑ με τις νέες εισφορές, καθώς διαπιστώνουν ότι θα πληρώνουν υπερδιπλάσια ποσά, από τις εισφορές που πλήρωναν» σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης.

Πάνω από το 55% είναι το ποσοστό ενεργοποίησης του ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014 - 2020 και η απορρόφηση όρων στα Επιχειρησιακά Προγράμματα είναι πάνω από τον στόχο και έχει φτάσει τα 1,6 δισ. ευρώ, όπως αναφέρει ο Αλέξης Χαρίτσης σε γραπτή απάντηση του προς την βουλευτή της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Άρθρα
Produced by