εσπα

Από την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου θα αρχίσει η χρηματοδότηση τεσσάρων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, ενώ παράλληλα τέσσερα από τα οκτώ προγράμματα του αναπτυξιακού νόμου θα προκηρυχθούν στις αρχές του μήνα, υπογράμμισε, απευθυνόμενος σε επαγγελματίες και εμπόρους, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.

Τρια νέα ενημερωτικά έντυπα εξέδωσε το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού λόγω και της συμμετοχής στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης:

Υποχώρηση κατά 8,1% σημείωσε το πρώτο εξάμηνο του 2016 η συνολική αξία των εξαγωγών φτάνοντας κάτω από το όριο των 12 δισ. ευρώ (11,8 δισ. ευρώ φέτος, έναντι 12,8 δισ. ευρώ του εξαμήνου του 2015), επίδοση που είναι η χαμηλότερη από το 2012.

Σε ρυθμούς διαπραγμάτευσης μπαίνει για ακόμη μια φορά η Αθήνα. Από την ερχόμενη Δευτέρα, ανοίγει η ατζέντα για τις εκκρεμότητες της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ, την δεύτερη αξιολόγηση, αλλά και την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.

Η προστασία, συντήρηση και ανάδειξη της πανάρχαιης πόλης της Πολιόχνης στη Λήμνο, η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του ιερού των Καβείρων στη Λήμνο, η στερέωση-αποκατάσταση...

ειρά συναντήσεων με στενούς του συνεργάτες και μέλη της κυβέρνησης είχε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο μέγαρο Μαξίμου, για την πορεία του κυβερνητικού έργου και τρέχοντα ζητήματα.

Περισσότερα από 56 εκατ. ευρώ εξασφαλίστηκαν προς το παρόν και διατίθενται άμεσα για την αύξηση των δικαιούχων που εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον».

Στα έργα που δημιουργούν τους όρους και τις προϋποθέσεις για την παραγωγική, οικονομική και πολιτιστική ανασυγκρότηση και ανάδειξη της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας αναφέρθηκε –με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ- η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Με στόχο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις αλλά και τη μεσολάβηση προς τις τράπεζες για την τελική ρύθμιση, ανοίγουν 30 (ΚΕΠ) Κέντρα Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ), σε όλη την Ελλάδα.

«Είναι απολύτως εφικτό να τηρηθεί ο προγραμματισμός που έχει ανακοινωθεί και να ξεκινήσει εντός του 2016 η εκταμίευση των κονδυλίων για τις προτάσεις ΕΣΠΑ που θα επιλεγούν», αναφέρει το υπουργείο Οικονομίας μετά από ερώτηση που κατέθεσαν οχτώ βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με τις δράσεις επιχειρηματικότητας του νέου ΕΣΠΑ.

Δραματική πλέον είναι η υποχώρηση των ελληνικών εξαγωγών, οι οποίες μαζί με τον τουρισμό φέρνουν χρήμα στη χώρα. Οι επιπτώσεις από τα capital controls φάνηκαν ξεκάθαρα στην πορεία των εξαγωγών, οι οποίες υποχωρούν στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2012 και η συνολική αξία υποχώρησε κάτω από το όριο των 12 δισ. ευρώ.

Φέτος θα φιλοξενηθεί μεγαλύτερος αριθμός παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, φέτος, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Ο συντονισμός των δράσεων υποστήριξης φορέων της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, απασχόλησε την κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας.

Μνημεία - σύμβολα της Λέσβου και της Χίου, όπως τα κάστρα της Μυτιλήνης και της Χίου, η Πολιόχνη και το ιερό των Καβείρων της Λήμνου, η μετατροπή του παλαιού σχολείου στη Χώρα Κύθνου σε Μουσείο, καθώς και άλλα έργα πολιτισμού, είναι από τα πρώτα που εντάσσονται στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Πάνω από 56 εκατ. ευρώ εξασφαλίστηκαν -προς το παρόν- και διατίθενται για την αύξηση των δικαιούχων που εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον».

Στο κοινό και την επιστημονική κοινότητα αποδίδεται στο σύνολό του, για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία, το περίφημο Ωρολόγιον του Ανδρονίκου Κυρρήστου, στον αρχαιολογικό...

Με τη συναυλία στις 18 Αυγούστου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Πανσέληνο, θα ανοίξει ξανά τις πύλες του για το κοινό το Θαλάσσιο Ενετικό Φρούριο Rocca a Mare (Κούλες) στο...

Άρθρα
Produced by