εσπα

Ικανοποιημένος για τις έως τώρα απορροφήσεις της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 από την Περιφέρεια Κρήτης, εμφανίστηκε στο Ρέθυμνο, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, αρμόδιος για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής.

Την οριστική κατάργηση του φόρου υπεραξίας στις αγοραπωλησίες ακινήτων, που πρόκειται να ενεργοποιηθεί από 1ης Ιανουαρίου 2017, ζητά ο ΣΕΒ.

Υπό τον υπουργό Επικρατείας, υπεύθυνο για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκο Φλαμπουράρη θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.Η σύσκεψη θα γίνει με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στη Λέσβο και το τεταμένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο νησί σχετικά με το προσφυγικό.

Την θέση ότι βάσει στοιχείων της Κομισιόν η Ελλάδα είναι πέμπτη στην ΕΕ στην απορρόφηση του πακέτου Juncker διατύπωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης.

«Έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα κοινοτικά προγράμματα και θα πέσουν 6,75 δισεκατομμύρια ευρώ στην πραγματική οικονομία» δηλώνει ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Αλ. Χαρίτσης.

Με στόχο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις αλλά και τη μεσολάβηση προς τις τράπεζες για την τελική ρύθμιση, ανοίγουν 30 (ΚΕΠ) Κέντρα Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ), σε όλη την Ελλάδα.

«Είναι απολύτως εφικτό να τηρηθεί ο προγραμματισμός που έχει ανακοινωθεί και να ξεκινήσει εντός του 2016 η εκταμίευση των κονδυλίων για τις προτάσεις ΕΣΠΑ που θα επιλεγούν», αναφέρει το υπουργείο Οικονομίας μετά από ερώτηση που κατέθεσαν οχτώ βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με τις δράσεις επιχειρηματικότητας του νέου ΕΣΠΑ.

Δραματική πλέον είναι η υποχώρηση των ελληνικών εξαγωγών, οι οποίες μαζί με τον τουρισμό φέρνουν χρήμα στη χώρα. Οι επιπτώσεις από τα capital controls φάνηκαν ξεκάθαρα στην πορεία των εξαγωγών, οι οποίες υποχωρούν στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2012 και η συνολική αξία υποχώρησε κάτω από το όριο των 12 δισ. ευρώ.

Φέτος θα φιλοξενηθεί μεγαλύτερος αριθμός παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, φέτος, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Τρία προγράμματα του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της μεταποίησης συνολικού προϋπολογισμού 234 εκατ. ευρώ εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας - Επιχειρηματικότητα - Καινοτομία ύστερα από πρόταση της υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Θεοδώρας Τζάκρη, και πρόκειται να προκηρυχθούν μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2017.

Υπογράφηκε από τον Γιώργο Ιωαννίδη, ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού), η ένταξη στο ΕΣΠΑ της πράξης «Εξ αποστάσεως και δια ζώσης Υπηρεσίες Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων και Ανέργων».

«To 2017 θα είναι η χρονιά της εκταμίευσης των πιο πολλών κονδυλίων για το ΕΣΠΑ» υποστήριξε ο Πάνος Σκουρλέτης στην ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι υπάρχουν προοπτικές για ανάπτυξη.

«Έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα κοινοτικά προγράμματα και θα πέσουν 6,75 δισεκατομμύρια ευρώ στην πραγματική οικονομία», δηλώνει ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Αλ. Χαρίτσης.

Από την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου θα αρχίσει η χρηματοδότηση τεσσάρων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, ενώ παράλληλα τέσσερα από τα οκτώ προγράμματα του αναπτυξιακού νόμου θα προκηρυχθούν στις αρχές του μήνα, υπογράμμισε, απευθυνόμενος σε επαγγελματίες και εμπόρους, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.

Τρια νέα ενημερωτικά έντυπα εξέδωσε το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού λόγω και της συμμετοχής στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης:

Υποχώρηση κατά 8,1% σημείωσε το πρώτο εξάμηνο του 2016 η συνολική αξία των εξαγωγών φτάνοντας κάτω από το όριο των 12 δισ. ευρώ (11,8 δισ. ευρώ φέτος, έναντι 12,8 δισ. ευρώ του εξαμήνου του 2015), επίδοση που είναι η χαμηλότερη από το 2012.

Σε ρυθμούς διαπραγμάτευσης μπαίνει για ακόμη μια φορά η Αθήνα. Από την ερχόμενη Δευτέρα, ανοίγει η ατζέντα για τις εκκρεμότητες της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ, την δεύτερη αξιολόγηση, αλλά και την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.

Άρθρα
Produced by