εσπα

Πάνω από το 55% είναι το ποσοστό ενεργοποίησης του ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014 - 2020 και η απορρόφηση όρων στα Επιχειρησιακά Προγράμματα είναι πάνω από τον στόχο και έχει φτάσει τα 1,6 δισ. ευρώ, όπως αναφέρει ο Αλέξης Χαρίτσης σε γραπτή απάντηση του προς την βουλευτή της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Εντός του πρώτου τριμήνου του 2017, θα ξεκινήσουν δύο νέα σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως γνωστοποιεί με συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.

Επίθεση στην κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτηρίζοντας επικοινωνιακά παιχνίδια τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και για την κατάργηση του ΦΠΑ σε νησιά του Αιγαίου.

Την πεποίθηση ότι θα κλείσει σύντομα η β΄αξιολόγηση και θα δώσει ώθηση στην ελληνική οικονομία, εξέφρασε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9Fm», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.

Στα πορτοκαλί θα «ντυθεί» την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, ο Λευκός Πύργος, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Στη μάχη για την ανατροπή του κλίματος αποεπένδυσης, η κυβέρνησης ρίχνει νέα χρηματοοικονομικά εργαλεία για τις επιχειρήσεις, με τη βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία και με θεσμικές παρεμβάσεις, σύμφωνα με τα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, στην πρώτη του συνέντευξη στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά τον ανασχηματισμό.

Την πεποίθηση πως η ύφεση πρέπει και μπορεί να ξεπεραστεί εξέφρασε ο Γιώργος Σταθάκης μιλώντας την Πέμπτη στην Ευρω - Αραβική Σύνοδο, ενώ αναφέρθηκε και στις νομοθετικές κινήσεις που προωθεί η κυβέρνηση για την προσέλκυση επενδύσεων.

Τρία προγράμματα του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της μεταποίησης συνολικού προϋπολογισμού 234 εκατ. ευρώ εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας - Επιχειρηματικότητα - Καινοτομία ύστερα από πρόταση της υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Θεοδώρας Τζάκρη, και πρόκειται να προκηρυχθούν μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2017.

Υπογράφηκε από τον Γιώργο Ιωαννίδη, ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού), η ένταξη στο ΕΣΠΑ της πράξης «Εξ αποστάσεως και δια ζώσης Υπηρεσίες Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων και Ανέργων».

Όχι μόνο δεν υπερκαλύφθηκε ο στόχος της Κυβέρνησης για το ΕΣΠΑ, αλλά αντιθέτως είναι 29,4% χαμηλότερος από τον αρχικό σχεδιασμό, υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία.

Στην προκήρυξη 10.000 θέσεων εργασίας για ανέργους ηλικίας 30 - 49 θα προχωρήσει ο ΟΑΕΔ το επόμενο χρονικό διάστημα.

Πέντε με επτά ιατρεία μνήμης και ισάριθμα κέντρα ημέρας για ασθενείς με Αλτσχάιμερ σε περιοχές της επικράτειας που δεν υπάρχουν, καθώς και δύο μονάδες ανακουφιστικής φροντίδας για ασθενείς τελικού σταδίου, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στην Πελοπόννησο, σκοπεύει να δημιουργήσει το υπουργείο Υγείας, με χρήματα του ΕΣΠΑ, τα οποία θα διαχειριστούν οι περιφέρειες, δηλώνει στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή 104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ, η καθηγήτρια Νευρολογίας του ΑΠΘ, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αλτσχάιμερ, και μέλος του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την 'Ανoια , Μάγδα Τσολάκη.

Δραστική μείωση του χρόνου που απαιτείται για την ίδρυση και την αδειοδότηση νέων επιχειρήσεων, αλλά και το συνολικό εκσυγχρονισμό των κρατικών υπηρεσιών, προωθεί μέσω ΕΣΠΑ η κυβέρνηση, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.

Ο στόλος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών πρόκειται να ανανεωθεί με την αγορά 500 λεωφορείων, όπως ανέφερε από τη Βουλή ο Χρήστος Σπίρτζης την Παρασκευή.

"Εμείς καταφέραμε να εξυγιάνουμε τα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2007 - 2013, να κατατάξουμε τη χώρα 1η στην απορρόφηση ανάμεσα στα 28 κράτη - μέλη της Ε.Ε., να εκκινήσουμε πέντε φορές πιο γρήγορα το νέο ΕΣΠΑ σε σχέση με το προηγούμενο, να τακτοποιήσουμε τις οφειλές των παλιών αναπτυξιακών νόμων και να ψηφίσουμε ένα νέο νόμο, που έτυχε της ευρύτατης αποδοχής των παραγωγικών φορέων.

Ικανοποιημένος για τις έως τώρα απορροφήσεις της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 από την Περιφέρεια Κρήτης, εμφανίστηκε στο Ρέθυμνο, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, αρμόδιος για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής.

Την οριστική κατάργηση του φόρου υπεραξίας στις αγοραπωλησίες ακινήτων, που πρόκειται να ενεργοποιηθεί από 1ης Ιανουαρίου 2017, ζητά ο ΣΕΒ.

Υπό τον υπουργό Επικρατείας, υπεύθυνο για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκο Φλαμπουράρη θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.Η σύσκεψη θα γίνει με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στη Λέσβο και το τεταμένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο νησί σχετικά με το προσφυγικό.

Άρθρα
Produced by