eurobank e-banking

Ισχυρό ανοδικό ράλι κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με την αγορά να κινείται ανοδικά για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση και να «βλέπει» και πάλι τα επίπεδα των 800 μονάδων.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων.

Ειδικότερα, μέχρι τις 3 Απριλίου 2015, η Fairfax είχε αποκτήσει μέσω θυγατρικών της περισσότερες από 600 εκατομμύρια μετοχές της Eurobank, πέραν όσων είχε αποκτήσει κατά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Το νομοσχέδιο για την παράταση της υφιστάμενου καθεστώτος σχετικά με τους πλειστηριασμούς είναι έτοιμο για να κατατεθεί στη Βουλή, επανέλαβε σήμερα από το βήμα του συνεδρίου Banking & Insurance Forum, με τίτλο «Τραπεζικό Σύστημα και Ιδιωτική Ασφάλιση: η επόμενη μέρα» ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, ενώ υπογράμμισε ότι δεν αποτελεί μονομερή ενέργεια και ότι είναι αποτέλεσμα "διαλόγου με όλους τους φορείς και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών".

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιούνται οι συναλλαγές, στον απόηχο του χθεσινού Eurogroup, με την αγορά να αποτιμά θετικά το αποτέλεσμα.

Την ανάγκη για αύξηση του μεριδίου των επενδύσεων με παράλληλη διατήρηση της ισορροπίας του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, υπογραμμίζει η Eurobank.

Πρωταρχικός στόχος της Eurobank είναι η επιστροφή στην κερδοφορία το 2015, παρά τις μακροοικονομικές προκλήσεις, μέσα από την αποτελεσματική διαχείριση των προβληματικών δανείων, την υγιή ανάπτυξη του δανειακού της χαρτοφυλακίου, την περαιτέρω ενίσχυση της καταθετικής της βάσης και τη συστηματική συγκράτηση του κόστους, επισημαίνει, σε επιστολή του, προς τους εργαζόμενους της τράπεζας ο νέος διευθύνων σύμβουλος Φωκίων Καραβίας.

Ισχυρή ανοδική αντίδραση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών, μετά τη μεγάλη πτώση των τριών προηγούμενων συνεδριάσεων, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε καταγράψει συνολικές απώλειες σε ποσοστό 15,39% και ο τραπεζικός δείκτης είχε σημειώσει απώλειες 43,81%.

Ανέκαμψε η χρηματιστηριακή αγορά , μετά από δύο πτωτικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε σημειώσει συνολικές απώλειες 4,13%.

Ήπιες πτωτικές τάσεις επικρατούν στη χρηματιστηριακή αγορά. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:50 διαμορφώνεται στις 773,49 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,52%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 14,475 εκατ. ευρώ.

Με ήπια άνοδο έκλεισαν οι τιμές των μετοχών σε μία νευρική συνεδρίαση, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής εν όψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Έντονα πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με την αγορά να κινείται σε πτωτική τροχιά για τρίτη συνεχή συνεδρίαση, ψαλιδίζοντας τα υψηλά κέρδη (+9,81%) της Τρίτης, μετά τη συμφωνία του Eurogroup.

Ισχυρές ανοδικές τάσεις επικρατούν στη χρηματιστηριακή αγορά, στον απόηχο του χθεσινού Eurogroup. Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές, οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι και δείχνουν να προεξοφλούν συμφωνία στην επόμενη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας.

Ισχυρές ανοδικές τάσεις συνεχίζουν να καταγράφουν οι τιμές των μετοχών, με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Η Eurobank και οι επενδύσεις του Fairfax βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης με τον επικεφαλής του Fairfax Prem Watsa και τους συνεργάτες του.

Μετά τον Σουλτς και τον Ντάισελμπλουμ, ο οποίος καταφτάνει αύριο, Παρασκευή στην Αθήνα, τη «σκυτάλη» παίρνει ο ιδιοκτήτης του καναδικού fund, Prem Watsa, ο οποίος έχει επενδύσει πέρα της Eurobank και της Πειραιώς και σε άλλες εισηγμένες εταιρείες στο Χ.Α.

Άρθρα
Produced by