eurobank e-banking

Δραματική πτώση καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές, «βυθίζοντας» την αγορά κάτω και από τα επίπεδα των 470 μονάδων, επίπεδα που θεωρούνται από τους αναλυτές ιδιαίτερα κρίσιμα για την περαιτέρω πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς.

Σε αρνητικό κλίμα διεξάγονται οι συναλλαγές στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης με τις τιμές των μετοχών να δέχονται ισχυρές πιέσεις και την αγορά να διασπά καθοδικά το ψυχολογικό όριο των 500 μονάδων.

Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρίσκονται για δεύτερη συνεδρίαση οι τιμές των μετοχών, με την αγορά να υποχωρεί κάτω και από τα επίπεδα των 520 μονάδων, εν μέσω ήπιας ανοδική κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών.

Με πτώση, κρατώντας, όμως, τα επίπεδα των 550 μονάδων, έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση, εν μέσω επιδείνωσης του κλίματος στις διεθνείς αγορές, μετά τη νέα υποχώρηση των διεθνών τιμών πετρελαίου.

Ήπιες ανοδικές τάσεις επικρατούν στη χρηματιστηριακή αγορά. Υπεραποδίδουν οι μετοχές της Motor Oil, της ΕΥΔΑΠ, των ΕΛΠΕ και της Εθνικής, ενώ πιέζονται οι μετοχές της Alpha Bank και της Πειραιώς.

(upd)Μένουμε Ελλάδα, στηρίζουμε Ελλάδα, είναι το μήνυμα του μεγαλοεπενδυτή Πρεμ Γουάτσα, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Fairfax, του καναδικού αυτού fynd, που έχει επενδύσει στις συστημικές τράπεζες, αλλά και σε κορυφαίες εισηγμένες εταιρείες στο ΧΑ, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό.

«Μετά από μια ταραχώδη περίοδο, οι ελληνικές τράπεζες διδαγμένες και οι ίδιες από τα λάθη και τις υπερβολές τού παρελθόντος, είναι σήμερα πανέτοιμες να συνδράμουν στη συνολική προσπάθεια της χώρας να ξεπεράσει την κρίση. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν και η αποκατάσταση της ομαλότητας και της εμπιστοσύνης» επισήμανε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Σταύρος Ιωάννου, μιλώντας στο ναυτιλιακό συνέδριο της Ναυτεμπορικής.

Υψηλές απώλειες συνεχίζουν να καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή, η οποία υποχωρεί στα επίπεδα των 530 μονάδων, εν μέσω ισχυρής πτώσης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές , η Folli Follie και η ΔΕΗ.

«Η χώρα, παρά τα λεγόμενα από τις Κασσάνδρες, γυρίζει σελίδα οριστικά προς το καλύτερο», τόνισε ο πρόεδρος της Eurobank Νίκος Καραμούζης στην ομιλία του κατά την παρουσίαση του βιβλίου «A Financial Crisis Manual: Reflections and the Road Ahead».

Μεγάλη πτώση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά, η οποία «βυθίζεται» κάτω από τα επίπεδα των 500 μονάδων, στα χαμηλότερα επίπεδα από τη συνεδρίαση της 12ης Ιουνίου του 2016, με τις τραπεζικές μετοχές να δέχονται τα πυρά των πωλητών.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, με την αγορά να κινείται κόντρα στο ανοδικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών, υποχωρώντας στα επίπεδα των 520 ευρώ.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε προς το τέλος των συναλλαγών οδήγησε την αγορά σε σημαντική άνοδο στα επίπεδα των 550 μονάδων, εν μέσω ισχυρής ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών, στον απόηχο της απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας να υιοθετήσει για πρώτη φορά πολιτική αρνητικών επιτοκίων και της συνέχισης της ανόδου των τιμών του πετρελαίου.

Με μικρές διακυμάνσεις κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στην περιοχή των 540 μονάδων, εν μέσω ανοδικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές σε στάση αναμονής.

Πολύ σημαντική είναι για τον τομέα των επενδύσεων η εβδομάδα, που διανύουμε, καθώς εντός των ημερών κορυφαίοι διαχειριστές ξένων funds καταφτάνουν στην Αθήνα, προκειμένου να συναντήσουν τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών.

Μεγάλες απώλειες καταγράφει η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, ακολουθώντας την ισχυρή πτώση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, στον απόηχο της κατάρρευσης των τιμών του πετρελαίου και των ανησυχιών για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας.

Μεγάλες απώλειες καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά, η οποία υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 550 μονάδων. Στο στόχαστρο των πωλητών βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές.

Άρθρα
Produced by