eurobank e-banking

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, εν μέσω ιδιαίτερα περιορισμένης συναλλακτικής δραστηριότητας με τον τζίρο να καταγράφει αρνητικό ρεκόρ για το 2015. Η αβεβαιότητα γύρω από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών και η αβεβαιότητα εάν θα πληρωθούν οι δόσεις προς το ΔΝΤ δημιουργούν αρνητικό κλίμα στην αγορά.

Ισχυρή άνοδο καταγράφει η χρηματιστηριακή αγορά, επανερχόμενη και πάλι πάνω από τα επίπεδα των 800 μονάδων, με μοχλό το υψηλό ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές.

Ισχυρό ανοδικό ράλι κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με την αγορά να κινείται ανοδικά για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση και να «βλέπει» και πάλι τα επίπεδα των 800 μονάδων.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων.

Ειδικότερα, μέχρι τις 3 Απριλίου 2015, η Fairfax είχε αποκτήσει μέσω θυγατρικών της περισσότερες από 600 εκατομμύρια μετοχές της Eurobank, πέραν όσων είχε αποκτήσει κατά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Το νομοσχέδιο για την παράταση της υφιστάμενου καθεστώτος σχετικά με τους πλειστηριασμούς είναι έτοιμο για να κατατεθεί στη Βουλή, επανέλαβε σήμερα από το βήμα του συνεδρίου Banking & Insurance Forum, με τίτλο «Τραπεζικό Σύστημα και Ιδιωτική Ασφάλιση: η επόμενη μέρα» ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, ενώ υπογράμμισε ότι δεν αποτελεί μονομερή ενέργεια και ότι είναι αποτέλεσμα "διαλόγου με όλους τους φορείς και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών".

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιούνται οι συναλλαγές, στον απόηχο του χθεσινού Eurogroup, με την αγορά να αποτιμά θετικά το αποτέλεσμα.

Την ανάγκη για αύξηση του μεριδίου των επενδύσεων με παράλληλη διατήρηση της ισορροπίας του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, υπογραμμίζει η Eurobank.

«Η Κύπρος σε σύντομο χρονικό διάστημα και με την αμέριστη στήριξη του κυπριακού λαού, καταγράφει ήδη σημαντική πρόοδο προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των διαρθρωτικών προβλημάτων της οικονομίας. Εκτιμούμε ότι η χώρα οδεύει σύντομα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, στην έξοδο από το μνημόνιο το αργότερο τον Μάρτιο του 2016 και ομαλοποίηση των συνθηκών στην οικονομία και το χρηματοπιστωτικό τομέα, με θετικές επιπτώσεις για όλους, κυρίως τους εργαζομένους», ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος της Eurobank Νικόλαος Καραμούζης.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με την αγορά να υποχωρεί προς τα επίπεδα των 810 μονάδων και με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, με μοχλό το ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές.

Την εκτίμηση του ότι βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία με τους εταίρους μας εξέφρασε ο πρόεδρος της Eurobank Νίκος Καραμούζης, στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης της τράπεζας, επισημαίνοντας ότι μια συμφωνία με αναπτυξιακό προσανατολισμό και κοινωνικά δίκαιη θα ανοίξει το δρόμο για την αποκατάσταση της ομαλότητας.

Ανέκαμψε η χρηματιστηριακή αγορά , μετά από δύο πτωτικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε σημειώσει συνολικές απώλειες 4,13%.

Ήπιες πτωτικές τάσεις επικρατούν στη χρηματιστηριακή αγορά. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:50 διαμορφώνεται στις 773,49 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,52%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 14,475 εκατ. ευρώ.

Με ήπια άνοδο έκλεισαν οι τιμές των μετοχών σε μία νευρική συνεδρίαση, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής εν όψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Έντονα πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με την αγορά να κινείται σε πτωτική τροχιά για τρίτη συνεχή συνεδρίαση, ψαλιδίζοντας τα υψηλά κέρδη (+9,81%) της Τρίτης, μετά τη συμφωνία του Eurogroup.

Ισχυρές ανοδικές τάσεις επικρατούν στη χρηματιστηριακή αγορά, στον απόηχο του χθεσινού Eurogroup. Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές, οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι και δείχνουν να προεξοφλούν συμφωνία στην επόμενη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας.

Άρθρα
Produced by