eurobank e-banking

Με ήπια άνοδο έκλεισαν οι τιμές των μετοχών σε μία νευρική συνεδρίαση, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής εν όψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Έντονα πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με την αγορά να κινείται σε πτωτική τροχιά για τρίτη συνεχή συνεδρίαση, ψαλιδίζοντας τα υψηλά κέρδη (+9,81%) της Τρίτης, μετά τη συμφωνία του Eurogroup.

Ισχυρές ανοδικές τάσεις επικρατούν στη χρηματιστηριακή αγορά, στον απόηχο του χθεσινού Eurogroup. Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές, οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι και δείχνουν να προεξοφλούν συμφωνία στην επόμενη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας.

Ισχυρές ανοδικές τάσεις συνεχίζουν να καταγράφουν οι τιμές των μετοχών, με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Η Eurobank και οι επενδύσεις του Fairfax βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης με τον επικεφαλής του Fairfax Prem Watsa και τους συνεργάτες του.

Μετά τον Σουλτς και τον Ντάισελμπλουμ, ο οποίος καταφτάνει αύριο, Παρασκευή στην Αθήνα, τη «σκυτάλη» παίρνει ο ιδιοκτήτης του καναδικού fund, Prem Watsa, ο οποίος έχει επενδύσει πέρα της Eurobank και της Πειραιώς και σε άλλες εισηγμένες εταιρείες στο Χ.Α.

Μεγάλες πιέσεις δέχονται οι τιμές των μετοχών εν μέσω ραγδαίας επιδείνωσης του κλίματος στην αγορά ομολόγων, με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο στόχαστρο των πωλητών και τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί πάνω από 14%.

(upd)Επιβεβαιώνουν Eurobank και Alpha ότι αιτήθηκαν χρηματοδοτική γραμμή στήριξης από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA) μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος, προκαλώντας έντονο προβληματισμό για την πορεία της οικονομίας μας, σχεδόν μία εβδομάδα πριν τις κρισιμότερες εκλογές μετά τη Μεταπολίτευση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ζητούν συνολικά ρευστότητα ύψους 5 δισ. ευρώ.

Το νομοσχέδιο για την παράταση της υφιστάμενου καθεστώτος σχετικά με τους πλειστηριασμούς είναι έτοιμο για να κατατεθεί στη Βουλή, επανέλαβε σήμερα από το βήμα του συνεδρίου Banking & Insurance Forum, με τίτλο «Τραπεζικό Σύστημα και Ιδιωτική Ασφάλιση: η επόμενη μέρα» ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, ενώ υπογράμμισε ότι δεν αποτελεί μονομερή ενέργεια και ότι είναι αποτέλεσμα "διαλόγου με όλους τους φορείς και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών".

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιούνται οι συναλλαγές, στον απόηχο του χθεσινού Eurogroup, με την αγορά να αποτιμά θετικά το αποτέλεσμα.

Την ανάγκη για αύξηση του μεριδίου των επενδύσεων με παράλληλη διατήρηση της ισορροπίας του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, υπογραμμίζει η Eurobank.

Πρωταρχικός στόχος της Eurobank είναι η επιστροφή στην κερδοφορία το 2015, παρά τις μακροοικονομικές προκλήσεις, μέσα από την αποτελεσματική διαχείριση των προβληματικών δανείων, την υγιή ανάπτυξη του δανειακού της χαρτοφυλακίου, την περαιτέρω ενίσχυση της καταθετικής της βάσης και τη συστηματική συγκράτηση του κόστους, επισημαίνει, σε επιστολή του, προς τους εργαζόμενους της τράπεζας ο νέος διευθύνων σύμβουλος Φωκίων Καραβίας.

Ισχυρή ανοδική αντίδραση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών, μετά τη μεγάλη πτώση των τριών προηγούμενων συνεδριάσεων, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε καταγράψει συνολικές απώλειες σε ποσοστό 15,39% και ο τραπεζικός δείκτης είχε σημειώσει απώλειες 43,81%.

Ιδιαίτερα σημαντική πτώση πτώση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά εν μέσω αρνητικού κλίματος στην αγορά των ομολόγων με την απόδοση του 3ετους ομολόγου να εκτοξεύεται πάνω από το 16%.

Η Εθνική Τράπεζα δεν έχει προσφύγει και δεν προτίθεται να προσφύγει στο ELA για άντληση ρευστότητας, αναφέρει σε δήλωση του στο ΑΠΕ-MΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Τράπεζας Δημήτρης Σπυρόπουλος, με αφορμή δημοσιεύματα ότι και άλλες συστημικές τράπεζες, εκτός της Alpha και της Eurobank που επιβεβαίωσαν τις σχετικές πληροφορίες, Θα προσφύγουν εντός των αμέσως προσεχών ημερών στο σχετικό μηχανισμό.

Άρθρα
Produced by