φεστιβαλ αθηνων

Οι βραδιές Μουσικής Δωματίου με συνθέτη αναφοράς τον Λούντβιχ βαν Μπετόβεν συνεχίζονται, αυτό τον μήνα, με τη συναυλία του Κουαρτέτου Εγχόρδων Αθηνών, την Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 8:30 μ.μ. στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.

Θα λειτουργεί κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στην περιοχή του Αρχαίου Θεάτρου Επιδαύρου/δήμο Ασκληπιείου. Φέτος, θα λειτουργήσει από τις 4 έως τις 19 Ιουλίου.

Η ταινία «Αυτοκρατορία ονείρων», σε σκηνοθεσία του Δανού Ντέιβιντ Μπόρενσταϊν, απέσπασε τον «Χρυσό Αλέξανδρο», συνοδευόμενο μάλιστα από χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ, στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (ΦΝΘ).

Περίπου 25 αερόστατα από διάφορες γωνιές του κόσμου συμμετείχαν σε ένα εντυπωσιακό φεστιβάλ στην πρωτεύουσα της χώρας, Τύνιδα, αλλά και στις πόλεις Χαμαμέτ και Σούσα, σύμφωνα με το δίκτυο ODN.

Την ανθοφορία των κερασιών, η οποία στην Ιαπωνία σηματοδοτεί την αρχή της άνοιξης, γιορτάζουν στην εξοχή και στα πάρκα οι κάτοικοι της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Στην κηδεία παρευρέθηκε σύσσωμος ο πολιτικός και καλλιτεχνικός κόσμος αλλά και απλοί πολίτες που θέλησαν να χειροκροτήσουν για τελευταία φορά τον μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη, ενώ το παρών έδωσε και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» προσκαλεί τους Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές να υποβάλουν τις ταινίες τους μέχρι τις 20 Απριλίου 2017.

Τα κινηματογραφικά βραβεία MTV που δίδονται από το κοινό του αμερικανικού μουσικού δικτύου, από φέτος θα απομένουν τα εύσημα και σε τηλεοπτικά προγράμματα.

Η πρώτη αφίσα για τον έβδομο κύκλο της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «Game of Thrones» παρουσιάστηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο HBO στο Φεστιβάλ SXSW του Όστιν στο Τέξας.

Μετά από τις sold out παραστάσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας, το stand up comedy show για μια μόνο παράσταση στην Ηγουμενίτσα, στο Θέατρο Εστία.

Το "Suntun" πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της τον περασμένο Μάιο, στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του διεθνούς κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών και αποτελεί την επίσημη πρόταση της Γερμανίας για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Άρθρα
Produced by