φορολογικη δηλωση εκκαθαριση

"Για άλλη μία φορά οι δυνάμεις που αντιμάχονται τις όποιες επιλογές της κυβέρνησης, ακόμη και αυτές που κρατούν στη ζωή επιχειρήσεις με χιλιάδες εργαζόμενους, διαψεύστηκαν", σημειώνει σε δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, αναφορικά με τη σημερινή δικαστική απόφαση για τη διάσωση της Μαρινόπουλος.

Μέσα στο 2017 αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το e-περιουσολόγιο, το οποίο πρόκειται για την ηλεκτρονική καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων (καταθέσεων, ακινήτων κ.ά.) που έχουν στην κατοχή τους οι Έλληνες την οποία θα διαχειρίζεται η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Τα ενοίκια, οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ και οι λογαριασμοί σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, καθώς και συνδρομητικής τηλεόρασης, περιλαμβάνονται ενδεικτικά μεταξύ των δαπανών που θα εξαιρούνται από εκείνες που θα χτίζουν το αφορολόγητο μέσω του «πλαστικού χρήματος».

Τα ενοίκια, οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ και οι λογαριασμοί σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, καθώς και συνδρομητικής τηλεόρασης, περιλαμβάνονται ενδεικτικά μεταξύ των δαπανών που θα εξαιρούνται από εκείνες που θα χτίζουν το αφορολόγητο μέσω του "πλαστικού χρήματος".

Επιμένει η Νέα Δημοκρατία πως η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει το τέταρτο μνημόνιο, μέσω σχετικής αναφοράς που έκανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας σε δήλωση που έκανε την Τρίτη.

Το καθαρό δηλωτέο αποτέλεσμα από την άσκηση δραστηριότητας κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος είναι η βάση υπολογισμού όλων των εισφορών, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση μεταξύ των αρμόδιων υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών για τον προσδιορισμό της βάσης υπολογισμού των εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους από 1ης Ιανουαρίου 2017.

Την ορθότητα των δεδομένων που χρησιμοποιεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσον αφορά στο ελληνικό πρόγραμμα έναντι της κριτικής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, υπερασπίστηκε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδια για τις οικονομικές υποθέσεις Ανίκα Μπράιτχαρντ.

Χωρίς... πετρέλαιο κοντεύουν να ξεχειμωνιάσουν χιλιάδες νοικοκυριά λόγω της μεγάλης καθυστέρησης, που σημειώνεται με τις αιτήσεις του επιδόματος θέρμανσης, καθώς η σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXIS παραμένει ακόμη κλειστή.

Οδηγίες προς τους αγρότες που έχουν υποστεί ζημίες από τις πρόσφατες χιονοπτώσεις και τους ισχυρούς παγετούς δίνει ο ΕΛΓΑ προκειμένου να προχωρήσει τάχιστα η αποτίμησή τους.

Επίθεση στον υπουργό Μεταναστευστικής Πολιτικής εξαπέλυσε ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στους προσφυγικούς καταυλισμούς της Μόριας και άλλων περιοχών.

Την ενόχληση του Δημήτρη Παπαδημούλη προκάλεσαν οι δηλώσεις του συναδέλφου του Κώστα Χρυσόγονου που επιτέθηκε προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές επιφυλάσσει το 2017 για αυτοπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες καθώς από την 1η Ιανουαρίου θα υποστούν σημαντικές επιβαρύνσεις, με βάση τις εγκυκλίους που υπεγράφησαν για τη νέα βάση υπολογισμού.

"Ας γίνει κούρσα εξοπλισμών", τόνισε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, διευκρινίζοντας χθεσινή δήλωση του για τα πυρηνικά όπλα.

Συμφωνία μεταξύ της γαλλικής αεροπορικής εταιρίας Airbus και του Ιράν για την πώληση 100 αεροσκαφών της γαλλικής κοινοπραξίας υπεγράφη μεταξύ των δύο πλευρών, με το πρώτο από αυτά, αναμένεται να παραδοθεί στα μέσα Ιανουαρίου, σύμφωνα με σημερινή δήλωση υψηλόβαθμου αξιωματούχου.

Τις θέσεις του ΣΕΒ για τις συλλογικές συμβάσεις, την υποχρεωτική διαιτησία, τον κατώτατο μισθό και το φορολογικό αποσαφηνίζει ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου, 'Ακης Σκέρτσος, σε συνέντευξη που παραχώρησε προς το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Άρθρα
Produced by