υπουργειο εργασιας ελλαδα

«Ας σταματήσουν επιτέλους να παίζουν με τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και ας αναλογισθούν πόσο κακό κάνουν σε συνταξιούχους και εργαζόμενους», το σχόλιο του αρμόδιου τομεάρχη της ΝΔ για τον ΕΦΚΑ.

Για παράνομο υπολογισμό των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από τον ΕΦΚΑ, κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλης Αλεξανδρής, σε επιστολή του προς τον υφυπουργό Εργασίας, Αναστάσιο Πετρόπουλο.

Κατά συνέπεια, η Δευτέρα, 1η Μαΐου 2017, εξομοιώνεται με Κυριακή και δεν επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων, βιομηχανιών, βιοτεχνικών επιχειρήσεων, εκμεταλλεύσεων και εργασιών γενικά, τα οποία αργούν κατά τις Κυριακές καθώς και η απασχόληση μισθωτών.

Με μία ανακοίνωση… άνευ προηγουμένου(!) το υπουργείο Μεταφορών απαντά στις επικρίσεις, που έχει δεχτεί η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, για την «ουρά» έξι χιλιομέτρων που σχηματίστηκε στην Ιονία Οδό την περασμένη Δευτέρα από χιλιάδες «μπλοκαρισμένα» στην κίνηση αυτοκίνητα, με τους εκδρομείς του Πάσχα να έχουν αγανακτήσει στο τιμόνι.

Προϊόν κακής πληροφόρησης οι αναφορές του Τύπου περί "πλασματικού πλεονάσματος" τονίζει το υπουργείο. Η εισπραξιμότητα ξεπερνά το 60% παρά τις δυσκολίες, τονίζει.

Η υπουργός Εργασίας χαρακτηρίζει «βαθιά υποκριτική» τη στάση αυτών που δήθεν λυπούνται για την κατάσταση στην αγορά εργασίας «την ίδια στιγμή που υπερασπίζονται το πλαίσιο που την αποδιάρθρωσε».

Με σχετική προσφυγή του το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας ζητούσε να κλείσουν τα κεντρικά γραφεία της αίρεσης στην Αγία Πετρούπολη.

Θα μειωθεί θεαματικά ο απαιτούμενος χρόνος μεταξύ υποβολής αιτήματος ελέγχου ενός επενδυτικού σχεδίου και πραγματοποίησής του, σύμφωνα με απάντηση που έδωσε το υπουργείο Οικονομίας, σε υπόμνημα που απέστειλε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, διαμαρτυρόμενος για καθυστερήσεις.

Στο οπτικό υλικό, που συγκεντρώνεται από κάμερες της ευρύτερης περιοχής, έχουν ρίξει όλη τους την προσοχή οι Αρχές της Αντιτρομοκρατικής. Εξετάζουν εξονυχιστικά καρέ καρέ τα βίντεο, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες της επίθεσης στην οδό Σανταρόζα, καθώς ενώ σε κάποιο καρέ εμφανίζονται οι δύο άγνωστοι να τοποθετούν την τσάντα με την βόμβα έξω από τα γραφεία της Eurobank, ωστόσο δεν φαίνονται καθαρά τα πρόσωπά τους.

Τα ποσά που έχουν κρατηθεί «παρανόμως» θα πρέπει να επιστρέψουν αναδρομικά στους δικαιούχους, τονίζει ο Συνήγορος του Πολίτη.

Νομοσχέδιο για την ανάπτυξη των startups, το οποίο θα κοινοποιηθεί στους αρμόδιους φορείς εν ευθέτω χρόνω, εξετάζει το υπουργείο Οικονομίας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Άρθρα
Produced by