υπουργειο εργασιας ελλαδα

Την άμεση θέσπιση πλαισίου ελάχιστης σύνθεσης προσωπικού, στη βάση των επιμέρους χαρακτηριστικών κάθε κλάδου, ζητά η ΓΣΕΕ με επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, τονίζοντας την αναγκαιότητα εντατικοποίησης των δράσεων του υπουργείου για την αποτελεσματική καταπολέμηση της αδήλωτης και μερικώς δηλωμένης εργασίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10:30 η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ιωάννη Δραγασάκη.

Στο 17,23% διαμορφώθηκε η αδήλωτη εργασία κατά το διάστημα 1η Ιανουαρίου με 30 Απριλίου 2015, όπως προκύπτει από ελέγχους, που διενεργήθηκαν σε 10.243 επιχειρήσεις, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου «AΡΤΕΜΙΣ».

Στη Βουλή κατατίθεται σήμερα, Δευτέρα το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, την ώρα που το Οικονομικό επιτελείο βρίσκεται στο Λουξεμβούργο, όπου θα πραγματοποιηθεί το Eurogroup, κατά το οποία Αθήνα και δανειστές καλούνται να συμφωνήσουν στο χρονοδιάγραμμα επί των όρων που προβλέπει η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου

Πιστώσεις της τάξεως των 250.000 ευρώ έχουν διατεθεί τόσο στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών όσο και σε άλλες αρμόδιες διευθύνσεις για την άμεση υλοποίηση μιας σειράς...

Καμιά εφημερίδα δεν θα κυκλοφορήσει σήμερα, καθώς το σωματείο των εργαζομένων στη διανομή Τύπου πραγματοποιεί από το απόγευμα της Τετάρτης στις 17:00 μέχρι σήμερα το απόγευμα την ίδια ώρα, 24ωρη απεργία.

Το σκάνδαλο της Volkswagen δεν αναμένεται να πλήξει την γερμανική οικονομία, εάν η εταιρία το αντιμετωπίσει έγκαιρα και συνολικά, δήλωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα ως πολιτική προτεραιότητα την διαφύλαξη των θέσεων εργασίας.

Την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας αποφάσισε το ΔΣ της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, από την προσεχή Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου ώρα 17.00, έως την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου ώρα 17:00.

Τα χαρακτηριστικά που θα έχει το μόνιμο δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας για τη στήριξη των ευάλωτων οφειλετών στις τράπεζες, που θα θεσπίσει η κυβέρνηση, περιγράφει σε συνέντευξη του στο «Έθνος της Κυριακής» ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης σημειώνοντας ότι «το σχετικό θεσμικό πλαίσιο θα είναι έτοιμο μέχρι το Νοέμβριο».

Για τον στόχο της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού, ώστε να μπορέσει να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά του, αλλά και για ένα σύστημα που θα μπορέσει να δίνει συντάξεις που δεν θα είναι συντάξεις- "φιλοδωρήματα" έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σε δηλώσεις του έξω από το Μ. Μαξίμου, μετά από σύσκεψη εργασίας που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης που αφορούν 65.000 άνεργους, συνολικού προϋπολογισμού 230 εκατ. ευρώ, προανήγγειλε, για το αμέσως επόμενο διάστημα, ο υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ

Aνοιχτό “παράθυρο” για περαιτέρω αύξηση των γενικών ορίων ηλικίας, που είναι σήμερα τα 67 έτη, αφήνει η πρώτη εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Τους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA και ANT1 επισκέφθηκαν χθες ελεγκτές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας προκειμένου να δουν αν τηρούνται οι εργασιακοί κανόνες.

Συνάντηση με τον νέο επικεφαλής της Υπηρεσίας Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης - (Structural Reform Support Service - SRSS) - κ. Μάαρτεν Βερβέ, είχαν το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Ευρεία σύσκεψη, με θέμα το ηλεκτρονικό εισιτήριο, πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, τη...

Την παράταση της ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 2014 μέχρι το τέλος του 2015 ανακοίνωσε η ΓΣΕΕ έπειτα από συμφωνία με τις εργοδοτικές οργανώσεις.

Με αφορμή την κατάληψη του ΤΕΙ Αθηνών, που έχει ξεκινήσει λόγω της μη χορήγησης εκπαιδευτικής άδειας στον κρατούμενο Νίκο Ρωμανό, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, δήλωσε σήμερα ότι «θα προχωρήσει στην αναγκαία διορθωτική νομοθετική παρέμβαση».

Άρθρα
Produced by