υπουργειο εργασιας ελλαδα

Στις Βρυξέλλες βρίσκονται σήμερα η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου προκειμένου να συμμετέχουν τις εργασίες της διάσκεψης για τον Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων.

Στην ακύρωση των τίτλων σπουδών 17 ιδιωτικών σχολείων προχώρησε το υπουργείο Παιδείας, καθώς ανακοίνωσε πως οι κάτοχοι των παράνομων τίτλων σπουδών από τους συγκεκριμένους φορείς ιδιωτικής εκπαίδευσης υποχρεώνονται να δώσουν εξετάσεις για να τους χορηγηθούν νόμιμοι τίτλοι, όπως σημειώνει η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ενδεικτικά της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στην αγορά εργασίας είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ίδιο το υπουργείο Εργασίας μέσω του συστήματος «Εργάνη» που δείχνουν πως σχεδόν οι μισοί μισθωτοί λαμβάνουν έως 600 ευρώ.

H Κίνα θα προχωρήσει σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, από τώρα έως το 2020, για να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας και να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη, ανακοίνωσε σήμερα το Κρατικό Συμβούλιο της χώρας.

Την πρώτη επίσκεψή του στην Αθήνα, θα πραγματοποιήσει στις 19 και 20 Ιανουαρίου, ο Ευρωπαίος επίτροπος για το Κλίμα και την Ενέργεια, Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε.

Μήνυμα προς την Τουρκία για τις νέες προκλητικές αναφορές που έκανε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τα νησιά του Αιγαίου θέλησε να δώσει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, τονίζοντας στο ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας πως τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας «κατοχυρώνονται από τις διεθνείς συνθήκες» και «δεν ανεχόμαστε παρεμβάσεις έξωθεν στον τρόπο που ασκούμε την εσωτερική μας κυριαρχία».

Πανελλαδική στάση εργασίας στους δήμους για την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, από τις 11:00 έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας, προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Κανονικά προχωρά η μερική αποχώρηση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από το συριακό έδαφος, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, επιβεβαιώνοντας πως οι όροι για την κατάπαυση του πυρός τηρούνται στο σύνολο τους, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση από τη Μόσχα.

Τη δημιουργία ειδικής εφαρμογής, που θα επιτρέπει τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας εξειδικευμένα για κάθε όχημα, με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων και αντίστοιχων συντελεστών (π.χ. με αυτόματη μείωση του ύψους των τελών ανά έτος με τη χρήση σχετικού συντελεστή παλαιότητας) επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Για τη σχολική χρονιά 2017-2018 οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από 2 έως 19 Μαΐου, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας , η οποία στάλθηκε προς όλα τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία.

Σκληρούς τόνους κατά της κυβέρνησης σηκώνει εκ νέου η ΝΔ, με αφορμή αυτή τη φορά το θέμα της ανεργίας και τα στοιχεία που έδωσε την Πέμπτη ο ΟΑΕΔ στη δημοσιότητα.

Καθυστερούν 1000 θέσεις εργασίας στη Χαλκιδική "καταγγέλλει" ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης.

Αμετάβλητο στο 4,8% ανήλθε το ποσοστό της ανεργίας στη Βρετανία για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε το Νοέμβριο, μένοντας σε ιστορικό χαμηλό 11 ετών, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Την τακτική των περιοδειών, την οποία τους υπέδειξε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συνεχίζουν οι υπουργοί του, μεταξύ άλλων και η κυρία Έφη Αχτσιόγλου, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη σε Πάτρα και Μεσολόγγι.

Εντατικές είναι οι ετοιμασίες της κυβέρνησης και ειδικότερα του υπουργείου Εργασίας προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι αποδόσεις εκκρεμών συντάξεων από το νέο Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Τουλάχιστον 32 τα θύματα από την πτώση του αεροσκάφους της Turkish Airlines, κάτοικοι της περιοχής τα περισσότερα θύματα του δυστυχήματος.

Σήμερα ολοκληρώνεται η προθεσμία που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2017.

Με ρυθμό 1,9% "έτρεξε" η ανάπτυξη στη Γερμανία για το σύνολο του 2016, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, σε μια μέτρηση οριακά πιο πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν ανάπτυξη 1,8%.

Άρθρα
Produced by