υπουργειο εργασιας ελλαδα

Την Τρίτη 1η Νοεμβρίου 2016, θα γίνει η πληρωμή των δικαιούχων του προγράμματος "Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης" για το μήνα Οκτώβριο 2016, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στον «πάγο» μπαίνει η καταβολή του εφάπαξ για όσους αποχώρησαν από την 1η Ιανουαρίου 2014 και μετά, ενώ έρχεται και νέο ψαλίδι 1,25% με 2% ετησίως για τα έτη ασφάλισης που διανύουν οι ασφαλισμένοι από το 2014 και μετά.

Μία μακρά λίστα ανοιχτών θεμάτων αφήνουν πίσω τους και αποχωρούν οι εκπρόσωποι των θεσμών, για να επιστρέψουν το Νοέμβριο, μήνα ιδιαίτερα "καυτό" για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αν σκεφτεί κανείς ότι η κυβέρνηση έχει θέσει ως ορόσημο το Eurogroup του Δεκεμβρίου.

Σύμβαση υπέγραψε το Υπουργείο Οικονομικών με την Τράπεζα της Ελλάδος για την εκτύπωση των ενσήμων ταινιών φορολογίας καπνικών προϊόντων στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας της κυβέρνησης για εξοικονόμηση δημόσιων δαπανών, την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.

Την θέση ότι για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το μνημόνιο ήταν ένας αναγκαστικός συμβιβασμός προκειμένου να αποφευχθεί η άτακτη χρεοκοπία διατύπωσε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

Απάντηση στα περί κρυφών χρεών του δημοσίου προς τους ιδιώτες, ύψους 3 δις- όπως αυτά προκύπτουν από την έκθεση συμμόρφωσης των θεσμών- δίνει το υπουργείο Οικονομικών.

Στο λιμάνι του Τσεσμέ οδήγησε η τουρκική ακτοφυλακή έξι Έλληνες ψαράδες, οι οποίοι ψάρευαν στα ανοιχτά του νησιού το πρωί της περασμένης Κυριακής, όπως μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα.

"Δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία μείωση του αφορολόγητου ορίου" ανέφερε στέλεχος του υπουργείο Οικονομικών τη Δευτέρα προσερχόμενος στο Hilton για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Κατηγορηματικά αρνητικοί ως προς τις προτάσεις, που τους παρουσίασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι των δανειστών στη συνάντηση, που είχαν στο Hilton την Πέμπτη. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, τα μεγαλύτερα "αγκάθια"¨στη διαπραγμάτευση εντοπίζονται στον κατώτατο μισθό και πώς αυτός θα διαμορφώνεται, τις ομαδικές απολύσεις και τον τρόπο λήψης αποφάσεων για τις απεργίες.

«Μετά την κατάρρευση όλων των δομών Υγείας, ως αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τώρα επιχειρείται και ο εκφοβισμός των εργαζομένων του ΕΚΑΒ από τη διοίκηση. Και αυτό, γιατί- αντιδρώντας στην τροπολογία Πολάκη- προέβησαν σε στάση εργασίας», δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Μία μακρά λίστα ανοιχτών θεμάτων αφήνουν πίσω τους και αποχωρούν οι εκπρόσωποι των θεσμών, για να επιστρέψουν το Νοέμβριο, μήνα ιδιαίτερα "καυτό" για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αν σκεφτεί κανείς ότι η κυβέρνηση έχει θέσει ως ορόσημο το Eurogroup του Δεκεμβρίου. Από τη στιγμή της αναχώρησής του και μετά οι δανειστές θα επικοινωνούν εξ' αποστάσεως με την ελληνική πλευρά για την πρόοδο στα εκκρεμή ζητήματα: ακατάσχετο, εξωδικαστικό συμβιβασμό, δημοσιονομικοί στόχοι, ειδικά μισθολόγια είναι τα βασικά και πολύ κρίσιμα από αυτά.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος επανέλαβε για μια ακόμα φορά το αφήγημα του πως "παρά τις πιέσεις του ΔΝΤ για το ασφαλιστικό, το συγκεκριμένο θέμα δεν ανοίγει ξανά", ενώ χαρακτήρισε "αναπροσαρμογή των υψηλότερων συντάξεων" τις περικοπές που έχουν δει χιλιάδες δικαιούχοι επικουρικών συντάξεων το τελευταίο χρονικό διάστημα.

"Η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας στη χώρα μας αποτελεί επιταγή της ίδιας της κοινωνίας μας", σημειώνει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με αφορμή την επικύρωση του οδικού χάρτη καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας.

Για διενέργεια ελέγχων σε πρατήρια υγρών καυσίμων, εγκαταστάσεις πωλητών πετρελαίου θέρμανσης και βυτιοφόρα διανομής πετρελαίου θέρμανσης, καθ’ όλη την περίοδο διάθεσης, ιδιαιτέρως δε κατά το πρώτο διάστημα, κατά το οποίο σημειώνεται και ο μεγαλύτερος όγκος παραδόσεων, καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες το υπουργείο Οικονομίας.

Κινητοποίηση κατά της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση και εν προκειμένω το υπουργείο Παιδείας διοργανώνουν οι καθηγητές (ΟΛΜΕ) και οι δάσκαλοι (ΔΟΕ) στα Προπύλαια το απόγευμα της Τρίτης στις 18:00.

Ανακοίνωση με την οποία απαντά σε δημοσίευμα των "Νέων" σχετικά με νέες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις εξέδωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Εργασίας, χαρακτηρίζοντας "μαύρη προπαγάνδα" και "παραπληροφόρηση" τα όσα αναφέρει η εφημερίδα.

Στάση εργασίας από τις 10:00 έως τη λήξη της βάρδιας πραγματοποιούν το πρωί της Δευτέρας οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου έξω από το υπουργείο στις 12:30.

Ολοκληρώθηκε η προσφυγή της ΓΣΕΕ κατά των ελληνικών κυβερνήσεων από το 2010 στο τμήμα Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις συνέπειες των μνημονίων.

Άρθρα
Produced by