υπουργειο εργασιας ελλαδα

Νέα παρέμβαση για τους 8 πραξικοπηματίες που βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου καλοκαιριού έκανε το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής μας χώρας, ζητώντας εκ νέου την έκδοση των στρατιωτικών στην Άγκυρα.

"Θα ήταν ένα τεράστιο λάθος να αποσύρουμε τα μέτρα ευελιξίας στην αγορά εργασίας" είπε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά από τη νέα κυβέρνηση που σχημάτισε προ μερικών εβδομάδων, τονίζοντας πως εν μέσω κρίσης η αγορά εργασίας πρέπει να έχει... χαλαρούς κανόνες όχι μόνο για τη χώρα της Ιβηρικής αλλά για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να "υποχωρήσει τον κύμα λαϊκισμού και ευρωσκεπτικισμού που παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα στην Ευρώπη" όπως ανέφερε ο Ραχόι.

Νέα 48ωρη απεργία προκήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Η απεργία ξεκινά αύριο, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, στις 06.00 και θα λήγει την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου το πρωί στις 06.00.

Εχουμε τουλάχιστον 100.000 λιγότερους άνεργους και 200.000 περισσότερες θέσεις εργασίας. Δεν μειώνεται η ανεργία απλά επειδή φεύγουν άνθρωποι στο εξωτερικό, δήλωσε η Ράνια Αντωνοπούλου μιλώντας στη Βουλή για τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2017.

Μεγάλες δυσκολίες θα συναντήσει το επιβατικό κοινό της Αθήνας για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στη πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ.

Μερικές ώρες μόνο μένουν για την τελική συμφωνία μεταβίβασης του ξενοδοχείου Athens Ledra στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, όπως επιβεβαιώθηκε και από τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων με την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Καμπανάκι κινδύνου για τις οικονομικές επιπτώσεις στην ΕΕ, από τη διακίνηση προϊόντων «μαϊμού, κτυπά το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) ενόψει των εορταστικών αγορών.

Νωρίτερα από τις καθιερωμένες ημερομηνίες θα καταβληθούν οι συντάξεις του ερχόμενου Ιανουαρίου ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, για την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, που υπάγονται στην εποπτεία του υπουργείου Εργασίας.

Σε συνέχεια των όσων είπε την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμα του για την 13η σύνταξη, το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία εξηγεί ποιοι δικαιούχοι και υπό ποιες προϋποθέσεις θα εισπράξουν τα 617 εκατ. ευρώ που έταξε ο πρωθυπουργός.

Έκκληση για εγγραφή στο μητρώο του απευθύνει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στις ελληνικές και ξένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), που δραστηριοποιούνται σε θέματα διεθνούς προστασίας, μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης.

Άνδρες των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας σκότωσαν σήμερα τρεις ενόπλους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, σε επιδρομή εναντίον ενός κρησφύγετου μιας οργάνωσης που χαρακτήρισε την ένοπλη πτέρυγα των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Μετ' εμποδίων θα πραγματοποιούνται οι συγκοινωνίες στην Αθήνα την Πέμπτη εξαιτίας των στάσεων εργασίας των εργαζομένων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου Su-33 του Πολεμικού Ναυτικού συνετρίβη κατά την προσγείωσή του σε αεροπλανοφόρο στη Μεσόγειο, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων και το Reuters.

Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει ρύθμιση με την οποία οι πολίτες που έχουν ακίνητα στην ιδιοκτησία τους θα μπορούν να τα εκχωρούν στο Δημόσιο για να συμψηφίζουν την αξία τους με οφειλές.

Μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων στους ιδιωτικούς υπαλλήλους, με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΣΕΕ και του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της Συνομοσπονδίας.

Άρθρα
Produced by