κοινωνικος τουρισμος

Προορισμούς όπως την Τουρκία, την Αίγυπτο και τις βορειοαφρικανικές χώρες απέφυγαν να επισκεφθούν φέτος οι Γερμανοί τουρίστες λόγω επιθέσεων και πολιτικών κρίσεων κλασικούς προορισμούς και στράφηκαν στην Ισπανία, την Ελλάδα, αλλά και την Γερμανία, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa, που δημοσιεύεται στη Deutsche Welle.

Υπογράφηκε από τον Γιώργο Ιωαννίδη, ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού), η ένταξη στο ΕΣΠΑ της πράξης «Εξ αποστάσεως και δια ζώσης Υπηρεσίες Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων και Ανέργων».

Από την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από τις 12 Οκτωβρίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις ένταξης για τον αναπτυξιακό νόμο.

Κόπηκε η κορδέλα στον νέο προβλήτα κρουαζιέρας Αγίου Νικολάου, στο λιμάνι του Πειραιά, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, στελεχών του ομίλου Cosco και του ΟΛΠ, βουλευτών και εκπροσώπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ΤΑΙΠΕΔ.

Δύο νέα επενδυτικά σχέδια στον τομέα του τουρισμού υπάγονται στις Διαδικασίες Στρατηγικών Επενδύσεων του Ν. 3894/2010 με τις σχετικές αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ (3083Β΄/27.9.2016), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Σημαντική αύξηση της τάξης του 1,4% -τη μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο του 2013- παρουσίασε ο αριθμός των ανέργων τον Αύγουστο στη Γαλλία.

Από την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου θα αρχίσει η χρηματοδότηση τεσσάρων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, ενώ παράλληλα τέσσερα από τα οκτώ προγράμματα του αναπτυξιακού νόμου θα προκηρυχθούν στις αρχές του μήνα, υπογράμμισε, απευθυνόμενος σε επαγγελματίες και εμπόρους, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, ετέθη, από τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γ. Σταθάκη, το Σχέδιο Νόμου "Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων".

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ιnternational French Travel Market - TOP RESA 2016, που πραγματοποιείται στο Παρίσι, 20- 23 Σεπτεμβρίου θα παραστεί η αν. υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Τρία προγράμματα του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της μεταποίησης συνολικού προϋπολογισμού 234 εκατ. ευρώ εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας - Επιχειρηματικότητα - Καινοτομία ύστερα από πρόταση της υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Θεοδώρας Τζάκρη, και πρόκειται να προκηρυχθούν μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2017.

Κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Τουρισμού πραγματοποιούν το πρωί της Τετάρτης οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, με το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού - Ξενοδοχείων να απαιτεί να μην πειραχτεί το εφάπαξ, αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, δουλειά με δικαιώματα για όλους.

Ο γενικός γραμματέας Ηλίας Ξανθάκος, θα εκπροσωπήσει το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, στις "Ετήσιες Συνόδους του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας (IBRD, IFC, IDA, MIGA και ICSID) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το 2016", που θα πραγματοποιηθούν στην Ουάσιγκτον, στις 7 και 8 Οκτωβρίου 2016.

Η εισήγηση του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού σχετικά με τη διαμόρφωση της νέας αναπτυξιακής στρατηγικής παρουσιάστηκε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.) το οποίο συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016, υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Συνελήφθη και κρατείται, φρουρόμενος στο Ασκληπιείο της Βούλας, εφοπλιστής και ιδιοκτήτης περιφερειακών σταθμών Γιάννης Καραγιώργης, έπειτα από διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Συνάντηση θα έχουν αύριο, 28 Σεπτεμβρίου 2016, στην Αθήνα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, ο Υπουργός Εθνικών Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτων του Ισραήλ, Yuval Steinitz και ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης.

Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος, το 2016, παρά την αυξητική τάση των αφίξεων, όχι μακράν του αρχικού στόχου των 25 εκατ. (συν 2,5 εκατ. από την κρουαζιέρα), τα τουριστικά έσοδα να κλείσουν σε επίπεδα σημαντικά χαμηλότερα των προσδοκώμενων, σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ.

Την προσωρινή αναστολή των διαπραγματεύσεων για τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP) ζήτησε ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων για θέματα Εμπορίου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μπρατισλάβα.

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ιnternational French Travel Market - TOP RESA 2016, που πραγματοποιείται στο Παρίσι, 20- 23 Σεπτεμβρίου θα παραστεί η αν. υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

«Το κλίμα ήταν πολύ θετικό και είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση των συζητήσεων σχετικά με τον εξωδικαστικό μηχανισμό, καθώς ανοικτά παραμένουν μόνο κάποια επιμέρους τεχνικά ζητήματα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, σε δημοσιογράφους, εξερχόμενος από τη συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών.

Άρθρα
Produced by