κοινωνικος τουρισμος

Mειιώθηκαν κατά 40% οι αφίξεις ξένων τουριστών στην Τουρκία τον Ιούνιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, με συνέπεια να βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδό τους φέτος, λόγω των επιθέσεων και της διπλωματικής κρίσης με τη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Τουρισμού.

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (ΔΘΠ), ως πύλη πολιτισμού, σε μια πόλη-πύλη της Μεσογείου, συνεχίζει τη συνεργασία που εγκαινίασε με τον ΟΛΠ, με σειρά δράσεων που στόχο έχουν την...

Στη σύσταση Ειδικής Συντονιστικής Διυπουργικής Επιτροπής και Ομάδας Εργασίας για τη μελέτη των επιπτώσεων του Brexit προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε συνέχεια σειράς συσκέψεων για τα αποτελέσματα του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Θεαματική είναι η αύξηση των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες από την αρχή του έτους, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, από εγχώριες τραπεζικές πηγές.

Θεσμοθετείται η Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας, μετά από κοινή απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρή Δρίτσα και της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά.

Ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους oρίστηκε ο Φώτης Κουρμούσης, ενώ η Ειδική Γραμματεία θα επεξεργάζεται τα δεδομένα και θα προτείνει βελτιωτικές παρεμβάσεις προς το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Στην Αθήνα βρίσκονται οι Κινέζοι επιχειρηματίες που είχαν επαφές με τον αναπληρωτή ΥΠΕΞ, Δημήτρη Μάρδα στο Πεκίνο.

Δεν υπάρχει μείωση προϋπολογισμού, αντιθέτως είναι πιθανό να υπάρξει αύξηση των διατιθέμενων πόρων για τη δράση «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και της Επαγγελματικής Ζώης», διευκρινίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης.

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (ΔΘΠ), ως πύλη πολιτισμού, σε μια πόλη-πύλη της Μεσογείου, συνεχίζει τη συνεργασία που εγκαινίασε με τον ΟΛΠ, με σειρά δράσεων που στόχο έχουν την...

«Δεκάδες χιλιάδες νέα «κόκκινα» δάνεια και κατακόρυφη αύξηση των επισφαλειών» εκτιμά ότι θα υπάρξουν στο άμεσο μέλλον ο Σύλλογος Δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο (ΣΥ.ΔΑΝ.Ε.Φ.), εάν δεν επιλυθεί το θέμα που έχει δημιουργηθεί από την αλλαγή της συναλλαγματικής ισοτιμίας των στεγαστικών δανείων που χορήγηκαν σε ελβετικό φράγκο.

Ενδεικτικές της βελτίωσης του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα είναι οι μεγάλες επενδύσεις που αξιολογήθηκαν από την Enterprise Greece, στον τομέα του τουρισμού.

Εναλλακτικές λύσεις για τη βελτίωση της βιομηχανικής συνεργασίας ανάμεσα στα βιομηχανικά και τα αναπτυσσόμενα κράτη πρότεινε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στη 14η Υπουργική Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD), που πραγματοποιείται στο Ναϊρόμπι, από τις 17 έως τις 22 Ιουλίου, με θέμα «Μεταφράζοντας τις προτάσεις της Ατζέντας 2030 για βιώσιμη ανάπτυξη σε δράση».

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας και Έρευνας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Τόμας Ράχελ συναντήθηκε ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.

«Οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής φέτος, όπως και πέρσι, θα είναι αυξημένες μπορεί 30% και 35%. Εκεί θα κριθεί και θα δούμε, αν είμαστε στους τυχερούς να έχουμε μια αύξηση και σε κρατήσεις και σε έσοδα» ανέφερε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», η αναπληρώτρια υπουργός, αρμόδια για θέματα Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η οποία εξέφρασε τη συμπαράστασή της στους συγγενείς των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια.

Επίσκεψη στη Μεσσηνία θα πραγματοποιήσει από αύριο, Παρασκευή, έως και την Κυριακή 17 Ιουλίου, ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ξενοδόχοι της Αθήνας για τον τουρισμό στην πρωτεύουσα, καθώς τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου δείχνουν έντονη πτωτική πορεία.

Υποχρέωση θα είναι απο εδώ και στο εξής για τις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων, η ανάρτηση σε εμφανές σημείο της Καρτέλας Ενημέρωσης Πελάτη, σύμφωνα με τον νόμο 4403/2016 ΦΕΚ 125Α που ψηφίστηκε στη Βουλή, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδας.

Πέρσι επισκέφθηκαν την Ελλάδα 150.000 Κινέζοι τουρίστες και αν μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια φθάσουμε σε έναν αριθμό που θα κυμαίνεται από 500.000 έως 1 εκατομμύριο, θα είμαι ικανοποιημένη, σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Άρθρα
Produced by