κοινωνικος τουρισμος

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλη Κορκίδη, είχε o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Τη δημιουργία ενός «Ταμείου Συμμετοχών» (Fund of Funds) ύψους 400 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των επενδύσεων, κυρίως, μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποφάσισε το υπουργείο Οικονομίας.

Αισιόδοξη ότι θα υπάρξει αύξηση εσόδων από τον τουρισμό και αφίξεων τουριστών σε σχέση με το 2015, εμφανίστηκε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Δραματική κατάρρευση των εξαγωγών λόγω των capital controls από πέρυσι το καλοκαίρι, επισημαίνει η Citi σε έκθεσή της μετά και τη δημοσίευση των στοιχείων για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών στο εξάμηνο.

Πρόσθετες δράσεις για την τόνωση του τουρισμού στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με ελκυστικές τιμές που φτάνουν έως και -50% για τους Έλληνες στα ξενοδοχεία Σάμου, Λέσβου, Χίου, Κω και Λέρου ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Η πράξη «Παροχή υπηρεσιών υποστήριξης στο υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τoυρισμού για την οργάνωση και έναρξη λειτουργίας των Κέντρων Ενημέρωσης Δανειοληπτών» εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα 2014-2020».

Πέντε επιχειρηματικές αποστολές υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα, έχει προγραμματίσει για το επόμενο χρονικό διάστημα το υπουργείο Εξωτερικών, στο Καζακστάν, τη Σουηδία, την Τυνησία, την Πολωνία και την Ινδονησία.

Εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο, αναμένεται να θέσει η κυβέρνηση σε διαβούλευση το νέο θεσμικό πλαίσιο για την απλοποιήση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ (πρώτη δόση τον Σεπτέμβριο, εξαίρεση αγροτεμαχίων από τον συμπληρωματικό φόρο) έγιναν προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες από τα λάθη που έχουν κάνει στη συμπλήρωση του Ε9, επανάλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Κοινό πρόγραμμα δράσης για την περίοδο 2016-2018 στον τομέα του τουρισμού υπέγραψαν ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης με το Βούλγαρο ομολογό του.

Συνάντηση με τα Επιμελητήρια όλης της χώρας, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, την ΕΣΕΕ και τη ΓΣΕΒΕΕ, θα έχει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και η αναπληρώτρια υπουργός Ράνια Αντωνοπούλου, με παρουσία και των Γενικών Γραμματέων των υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Οικονομικών.

Την ανάγκη για ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής που θα μειώνει την φορολόγηση των επιχειρήσεων και θα δίνει προτεραιότητα στην προσέλκυση επενδύσεων, εξήρε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την περιοδεία του στην Ζάκυνθο.

Τον Σεπτέμβριο θα εξοφλήσει η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) τις οφειλές του 2015 προς τους τευτλοπαραγωγούς, ενώ μέχρι τα τέλη του έτους θα εξοφληθούν και οι οφειλές του 2016.

Ο Αεροπαγίτης επί Τιμή Δημήτριος Μαζαράκης είναι ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, έπειτα και από την δημοσίευσης της απόφασης του Σταύρου Κοντονή...

Ζητάτε απόδειξη, είναι η έκκληση που απευθύνει στους τουρίστες, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, μέσα απο συνέντευξη του σε ελβετική εφημερίδα.

Αυξημένη κατά 5% είναι -μέχρι στιγμής- η τουριστική ροή στο σύνολο της Ελλάδας, όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, στο «Πρακτορείο 104,9 FM», επισημαίνοντας πως «δεδομένων των συνθηκών, πρόκειται για μεγάλη αύξηση».

Σχεδόν 90 δισεκατομμύρια ευρώ κόστισε στην τουρκική οικονομία η απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και οδήγησε στην ακύρωση ενός εκατομμυρίου κρατήσεων στον τουριστικό κλάδο, δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου.

«Νέα υψηλά επίπεδα αγγίζουν συνεχώς τα στοιχεία των διεθνών αεροπορικών αφίξεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας, από τις αρχές της χρονιάς, με το εξάμηνο να έχει κλείσει ήδη με αύξηση μεγαλύτερη του 4%», υπογραμμίζει η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, σε συνέντευξη της στην εφημερίδα «ΧΩΝΙ». Όπως τονίζει αντίστοιχή και ίσως καλλίτερη είναι η εικόνα που καταγράφεται στα περιφερειακά αεροδρόμια και στα λιμάνια της χώρας.

Άρθρα
Produced by