κοινωνικος τουρισμος

Αυξήθηκε κατά 5% η συνολική επιβατική κίνηση της Aegean Airlines και της Olympic Air το πρώτο τρίμηνο του 2017, φτάνοντας τους 2,1 εκατ. επιβάτες.

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων προτίθεται να καταθέσει τη Δευτέρα η ομοσπονδία των συλλόγων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).

Συμφωνία εξαγοράς του 45% της ESA Security Solutions υπεγράφη μεταξύ της εταιρείας και του Lyktos Group. Μεταξύ των δύο μερών συμφωνήθηκε, επίσης, η άμεση Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, με αποτέλεσμα την απόκτηση του 55% από το Lyktos Group (όμιλος εταιριών Μιχάλη Σάλλα).

Οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκαν το 2016 κατά 4%, σχεδόν στα 500 εκατ. επισκέπτες, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO).

Πρώτη στις προτιμήσεις των Σουηδών επισκεπτών βρίσκεται Ελλάδα, όπως προκύπτει, με τη λήξη της 1η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού της Στοκχόλμης Mediterranean Panorama.

Η πλειονότητα των εργαζομένων της χώρας μας έχει μόρφωση δευτεροβάθμιου επιπέδου, όπως σημειώνει έρευνα των βιομηχάνων.

Με φορείς του Ηρακλείου και του Λασιθίου θα συναντηθεί σήμερα, Δευτέρα ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη διήμερη περιοδεία του στην ανατολική Κρήτη, ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στον κινηματογράφο «Αστόρια».

Η ομάδα των επιχειρηματιών που θα συμμετάσχουν στην αποστολή, θα επισκεφθεί διαδοχικά το Τόκυο (26-27/6), τη Σεούλ (28/6), το Πεκίνο (29-30/6) και την Ταϊπέι (3-4/7).

Κατέβαλε σήμερα στο ελληνικό δημόσιο το συνολικό προκαταβολικό ποσό ύψους 1,234 δισ. ευρώ η Fraport Greece περνώντας πλέον και επισήμως στα χέρια της τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

Στην κατασκήνωση και το κάμπινγκ υπάρχουν κανόνες, δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

Με 150 εκθέτες, προερχόμενους από το χώρο της αγοράς, αλλά και από αρμόδιους φορείς του κλάδου, συμμετείχε η Ελλάδα, μεταξύ 10.000 εκθετών από 184 χώρες, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB BERLIN 2017, που ολοκληρώθηκε στις 12 Μαρτίου στο Βερολίνο.

Κοινοπραξία χρηματοδοτικών ιδρυμάτων υπέγραψε μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση ύψους 1 δισ. ευρώ περίπου με την Fraport Greece για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών ελληνικών αεορδρομίων διάρκειας 40 ετών.

Τον συνολικό αριθμό των εισακτέων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, αλλά και ανά τμήμα, το ακαδημαϊκό έτος 2017 – 2018 ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η σχετική υπουργική απόφαση θα δημοσιευθεί αύριο στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Άρθρα
Produced by