κοινωνικος τουρισμος

Στις αρχές του φθινοπώρου προκηρύσσεται το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, το οποίο μαζί με τη συμμετοχή των ιδιοκτητών και τα δάνεια θα κινητοποιήσει πόρους συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα προκήρυξε το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Από την 1η Δεκεμβρίου 2016 αναλαμβάνει η γερμανική Fraport τα 14 ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια, όπως ανέφερε σήμερα ο Στέφαν Σούλτε, πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Fraport AG, μιλώντας στο γεύμα που παρέθεσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ελλάδος, στο πλαίσιο της φετινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μελών του.

Το μονοπάτι για την δίκαιη ανάπτυξη παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην εκδήλωση "Ελλάδα 2021: Δίκαιη Ανάπτυξη -Παραγωγική Ανασυγκρότηση", που συνδιοργάνωσαν τα...

Συνεδριάζει, στις 12 το μεσημέρι, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, το Συμβούλιο Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής (ΣΕΕΠ). Το ΣΕΕΠ είναι αρμόδιο για τον στρατηγικό σχεδιασμό της εθνικής επικοινωνιακής πολιτικής και συνέρχεται σήμερα σε πρώτη συνεδρίαση μετά τη θέσπισή του από τη Βουλή.

Ο θεσμός της «παραμεθορίου περιοχής» απαντά σε ορισμένα από τα αιτήματα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, είπε ο υπουργός, ενώ και τα άλλα αιτήματα του Συνδέσμου είναι υπό συζήτηση, όπως τόνισε.

Τα μέλη του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), στη Θεσσαλονίκη, ενημέρωσαν σήμερα ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης και ο γενικός γραμματέας Δημόσιων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Παναγιώτης Κορκολής, για τα χρηματοδοτικά εργαλεία της προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Τρία προγράμματα του ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 170 εκατ. ευρώ, ειδικά σχεδιασμένα για την ενίσχυση της μεταποίησης και την ανασυγκρότηση του παραγωγικού τομέα εγκρίθηκαν, ύστερα από πρόταση της υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αρμόδιας για τη Βιομηχανία Θεοδώρας Τζάκρη και αναμένεται να προκηρυχθούν το φθινόπωρο.

Ενίσχυση της επιχειρηματικής συνεργασίας με έμφαση στους τομείς της ενέργειας, των logistics, των κατασκευών, των φαρμάκων, του τουρισμού, των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ), όπως και άλλων εξαγωγικών κλάδων, αναζήτησαν οι εκπρόσωποι σημαντικών ελληνικών και γερμανικών επιχειρήσεων, στη συνάντηση που διοργάνωσε ο ΣΕΒ, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αντικαγκελαρίου της Γερμανίας κ. Sigmar Gabriel στην Αθήνα.

Την εκτίμηση ότι το 2016 θα είναι άλλη μία καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, διατύπωσε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή την υλοποίηση της νέας ιστοσελίδας του για τον τουρισμό. Όπως είπε η κ. Κουντουρά, το 2016 ξεκίνησε εξαιρετικά καλά καθώς στο πρώτο τετράμηνο η Ελλάδα κινήθηκε ανοδικά σε αφίξεις και έσοδα. «Αν το πρώτο τετράμηνο πήγαμε καλά, το επόμενο θα πάμε καλύτερα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας στηρίζουν το ελληνικό τουριστικό προϊόν. «Ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση. Στόχος είναι όλοι μαζί να στηρίξουμε τον ελληνικό τουρισμό και είναι πολύ σημαντικό να μην τον τραυματίσουμε» σημείωσε η αν. υπουργός.

«Για άλλη μια φορά, τα επίσημα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ διαψεύδουν όλους εκείνους που, από την αρχή του χρόνου, φωνασκούν, τρομοκρατούν και παραπληροφορούν, για βύθιση της οικονομίας και για απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, με αφορμή τη σημερινή δημοσίευση των στοιχείων του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

Με το αίσιο τέλος της πρώτης αξιολόγησης ανοίγει η προοπτική για την ανάκαμψη της οικονομίας, καθώς η εκταμίευση της δόσης των 10,3 δισ. ευρώ αναμένεται να βελτιώσει τη ρευστότητα στην αγορά, αφού μέρος αυτής θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες.

Στα 55,775 δισ. ευρώ θα ανέλθει το σύνολο των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού του 2017 (συμπεριλαμβανομένου του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύεων).

Στο Παρίσι φτάνει σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, για να συμμετάσχει στη διήμερη, σήμερα και αύριο, Υπουργική Συνέλευση του ΟΟΣΑ.

Πρέσβειρα του τσαγιού η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι καρέ από διαφήμιση του ΕΟΤ για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού, ωστόσο...

Tην επικύρωση των συμβάσεων για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων από το ελληνικό Κοινοβούλιο, χαιρετίζει, με ανακοινωσή της, η Fraport Greece, τονίζοντας πως πρόκειται για μία τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα.

"Άναυδος είναι σήμερα ο Ξενοδοχειακός Κλάδος", σημειώνει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, "από τη σφοδρότητα και τον παραλογισμό που χαρακτηρίζει", όπως τονίζει, "την καταιγίδα φορολογικών μέτρων που περιλαμβάνεται στο Νομοσχέδιο": “Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις”.

Άρθρα
Produced by