κοινωνικος τουρισμος

Χωρίς να γίνει γεώτρηση στα τρία τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ, που αδειοδοτήθηκαν πρόσφατα, δεν μπορεί να είναι βέβαιο ότι υπάρχει φυσικό αέριο, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης- σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού- είναι η στήριξη των νησιών που δέχθηκαν πιέσεις από τις προσφυγικές ροές καθώς και η τόνωση του εσωτερικού και κοινωνικού τουρισμού.

Ελληνικές και ιταλικές αρχαιότητες θα επαναπατρισθούν τη Δευτέρα, με αφορμή την επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα του ιταλού υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Ντάριο...

Στην ενεργοποίηση έξι προσκλήσεων στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 112.735.000 ευρώ προχωρούν άμεσα, το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΑ, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πρόσκληση για επενδύσεις στην Ελλάδα απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, μιλώντας σήμερα, στο διεθνές συνέδριο του Economist στο Βερολίνο, τονίζοντας ότι η χώρα μας αλλάζει σταδιακά και παρουσιάζει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες.

«Εκτός τόπου και χρόνου» χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης τα «παραπλανητικά», όπως υπογραμμίζει, δημοσιεύματα περί «ανατροπής στη θέση της κυβέρνησης για το χρέος».

Εντός των στόχων που είχαν τεθεί κινήθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός δαπανών του 2015 όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών τα οποία καταγράφουν μόνον μικρή απόκλιση 0,3% ή 137,7 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον στόχο των 47.962 εκατ. ευρώ.

Τζολί: Απαισιόδοξη για το δράμα των προσφύγων Την απαισιοδοξία της σχετικά με το δράμα των μεταναστών εξέφρασε η Αντζελίνα Τζολί από τη Λέσβο, υποσχέθηκε όμως να...

Αναρτήθηκε προς διαβούλευση στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.opengov.gr/ypoian/?p=6339 το πρώτο μέρος του νομοσχεδίου των υπουργείων Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τις δημόσιες συμβάσεις.

Αύξηση υπό προϋποθέσεις στις αφίξεις και στα έσοδα του 2016 όσον αφορά τον τουρισμό βλέπει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης, ο οποίος επιβεβαιώνει πως τα νησιά, τα οποία πλήττονται από το προσφυγικό, θα παρουσιάσουν χειρότερη εικόνα φέτος.

Την απάντηση της στον εμπορικό διευθυντή της Ryanair Ντέιβιντ Ο' Μπράιεν, έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Το «πράσινο φως» στο σχεδιασμό του Γιώργου Σταθάκη για την αξιοποίηση του πακέτου Γιούνκερ, αλλά και την εισήγηση της Θεοδώρας Τζάκρη για τη δέσμη δράσεων, με στόχο την ενίσχυση της βιομηχανίας, «άναψε» το ΚΥΣΟΙΠ.

Ελληνικές και ιταλικές αρχαιότητες θα επαναπατρισθούν τη Δευτέρα, με αφορμή την επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα του ιταλού υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Ντάριο...

Σάλος έχει προκληθεί από την φημολογία που θέλει την κυβέρνηση να εξετάζει την επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ελληνικά ξενοδοχεία, ανάλογη με τα αστέρια του κάθε καταλύματος.

Στην επιστροφή στην κανονικότητα για την ελληνική οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά και για τους απλούς καταθέτες προσβλέπει η Λούκα Κατσέλη καθηγήτρια Οικονομικών, πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και Πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας.

Την εκτίμηση πως με την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται με ταχείς ρυθμούς οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες, που αφορούν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, διατυπώνει το Κυβερνητικό Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) το οποίο συνεδρίασε χθες υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκη.

Με μία ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού καθησυχάζει για τυχόν επιπτώσεις στο επιχειρηματικό σχέδιο και στην ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης της ΕΒΖ από την προσωρινή αναβολή της συζήτησης του αιτήματος της εισηγμένης για τη χρηματοδότηση.

Επιφυλακτικοί παραμένουν οι εργοδότες στην Ελλάδα όσον αφορά στα σχέδια προσλήψεων για το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο έως και τον Ιούνιο 2016, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της ManpowerGroup για τις προοπτικές απασχόλησης.

Άρθρα
Produced by