κοινωνικος τουρισμος

Tην επικύρωση των συμβάσεων για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων από το ελληνικό Κοινοβούλιο, χαιρετίζει, με ανακοινωσή της, η Fraport Greece, τονίζοντας πως πρόκειται για μία τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα.

"Άναυδος είναι σήμερα ο Ξενοδοχειακός Κλάδος", σημειώνει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, "από τη σφοδρότητα και τον παραλογισμό που χαρακτηρίζει", όπως τονίζει, "την καταιγίδα φορολογικών μέτρων που περιλαμβάνεται στο Νομοσχέδιο": “Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις”.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο έχουν παραταθεί τα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΤΕΑΝ με πόρους που προέρχονταν από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορούσαν την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή στο Ναυτικό Μουσείο η έκθεση γιωτ East Med Yacht Show 2016, χορηγός της οποίας είναι η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Όπως αναφέρουν στην επίσημη ιστοσελίδα τους οι...

Χρηματοδοτική συμφωνία ύψους 15 εκατ. ευρώ με την εταιρεία Creta Farm SA υπέγραψε σήμερα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Την απάντηση της στον εμπορικό διευθυντή της Ryanair Ντέιβιντ Ο' Μπράιεν, έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Το «πράσινο φως» στο σχεδιασμό του Γιώργου Σταθάκη για την αξιοποίηση του πακέτου Γιούνκερ, αλλά και την εισήγηση της Θεοδώρας Τζάκρη για τη δέσμη δράσεων, με στόχο την ενίσχυση της βιομηχανίας, «άναψε» το ΚΥΣΟΙΠ.

Ελληνικές και ιταλικές αρχαιότητες θα επαναπατρισθούν τη Δευτέρα, με αφορμή την επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα του ιταλού υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Ντάριο...

Σάλος έχει προκληθεί από την φημολογία που θέλει την κυβέρνηση να εξετάζει την επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ελληνικά ξενοδοχεία, ανάλογη με τα αστέρια του κάθε καταλύματος.

Στην επιστροφή στην κανονικότητα για την ελληνική οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά και για τους απλούς καταθέτες προσβλέπει η Λούκα Κατσέλη καθηγήτρια Οικονομικών, πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και Πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας.

Τρία προγράμματα του ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 170 εκατ. ευρώ, ειδικά σχεδιασμένα για την ενίσχυση της μεταποίησης και την ανασυγκρότηση του παραγωγικού τομέα εγκρίθηκαν, ύστερα από πρόταση της υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αρμόδιας για τη Βιομηχανία Θεοδώρας Τζάκρη και αναμένεται να προκηρυχθούν το φθινόπωρο.

Ανοικτή πρόσκληση στους Κινέζους να επισκεφτούν στη χώρα μας απευθύνει η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά μέσα από τη νέα ελληνοκινεζική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην οικονομική συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας μετά την 9η Σύνοδο της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής (ΜΔΕ) των δύο χωρών, η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στο Σότσι, κατέγραψαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας και ο υπουργός Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μαξίμ Σοκολόβ.

Μήνυμα σταθερότητας και ασφάλειας απέστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο εσωτερικό και διεθνώς, στην ομιλία στην 24η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στο Μέγαρο Μουσικής, το βράδυ της Πέμπτης.

Χωρίς να γίνει γεώτρηση στα τρία τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ, που αδειοδοτήθηκαν πρόσφατα, δεν μπορεί να είναι βέβαιο ότι υπάρχει φυσικό αέριο, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης- σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού- είναι η στήριξη των νησιών που δέχθηκαν πιέσεις από τις προσφυγικές ροές καθώς και η τόνωση του εσωτερικού και κοινωνικού τουρισμού.

Ελληνικές και ιταλικές αρχαιότητες θα επαναπατρισθούν τη Δευτέρα, με αφορμή την επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα του ιταλού υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Ντάριο...

Στην ενεργοποίηση έξι προσκλήσεων στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 112.735.000 ευρώ προχωρούν άμεσα, το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΑ, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πρόσκληση για επενδύσεις στην Ελλάδα απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, μιλώντας σήμερα, στο διεθνές συνέδριο του Economist στο Βερολίνο, τονίζοντας ότι η χώρα μας αλλάζει σταδιακά και παρουσιάζει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες.

«Εκτός τόπου και χρόνου» χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης τα «παραπλανητικά», όπως υπογραμμίζει, δημοσιεύματα περί «ανατροπής στη θέση της κυβέρνησης για το χρέος».

Άρθρα
Produced by