κοινωνικος τουρισμος

Λουκέτο μπήκε στο γιαπωνέζικο θεματικό πάρκο που πρόσφερε τη δυνατότητα για πατινάζ πάνω στον πάγο που περιείχε 5.000 φιγούρες κατεψυγμένων ψαριών.

Εξελίξεις αναμένονται στο ζήτημα της λειτουργίας του Ξενοδοχείου Athens Ledra, μετά το πολύμηνο αδιέξοδο, καθώς κινέζικος όμιλος εκδηλώνει ενδιαφέρον για την εξαγορά του.

Όπως είχαν προβλέψει οι επαγγελματίες του τουρισμού, τα έσοδα από τις ταξιδιωτικές εισπράξεις μειώθηκαν για την περίοδο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου στα 12,08 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 5,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

Την πεποίθηση πως η ύφεση πρέπει και μπορεί να ξεπεραστεί εξέφρασε ο Γιώργος Σταθάκης μιλώντας την Πέμπτη στην Ευρω - Αραβική Σύνοδο, ενώ αναφέρθηκε και στις νομοθετικές κινήσεις που προωθεί η κυβέρνηση για την προσέλκυση επενδύσεων.

Διαδικτυακή ρύθμιση χρεών για τις οφειλές των ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρήσεων ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο, όπως σημειώνει η "Ημερησία" σε δημοσίευμα της Τρίτης.

Το Ασημένιο Βραβείο της βιώσιμης πόλης στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού κέρδισε ο Δήμος Ρεθύμνης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Πρόγραμμα Liveable City.

Τρία προγράμματα του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της μεταποίησης συνολικού προϋπολογισμού 234 εκατ. ευρώ εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας - Επιχειρηματικότητα - Καινοτομία ύστερα από πρόταση της υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Θεοδώρας Τζάκρη, και πρόκειται να προκηρυχθούν μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2017.

Κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Τουρισμού πραγματοποιούν το πρωί της Τετάρτης οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, με το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού - Ξενοδοχείων να απαιτεί να μην πειραχτεί το εφάπαξ, αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, δουλειά με δικαιώματα για όλους.

Κόντρα στη γραμμή που δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ηγεσία της ΝΔ για άμεσες εκλογές εμφανίστηκε το στέλεχος της ΝΔ και πρόεδρος του Εμπορικού - Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος, που τόνισε σε δηλώσεις του στο Bloomberg πως "το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι εκλογές".

Σε περικοπές και καταργήσεις πλήθους διατάξεων που προβλέπουν φοροαπαλλαγές αναμένεται να προχωρήσει εντός του 2017 το υπουργείο Οικονομικών με σκοπό να διασφαλίσει την περαιτέρω αύξηση των φορολογικών εσόδων τα επόμενα έτη αλλά και να εξοικονομήσει πόρους για τη χρηματοδότηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Παρατείνεται έως τη Δευτέρα 21.11.2016 και ώρα 23.59 η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής των Δικαιούχων και των Παρόχων τουριστικών καταλυμάτων στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2016 -2017.

Στη φορολόγηση των εισοδημάτων που αποκτώνται από την ενοικίαση ακινήτων, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας τύπου Airbnb, σχεδιάζει να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Ακολουθούν δύο «καυτές» εβδομάδες για την κυβέρνηση για να προετοιμαστεί για τη συνέχεια της δεύτερης αξιολόγησης με την επόμενη αποστολή των θεσμών να έχει προγραμματιστεί για το διάστημα 14 - 21 Νοεμβρίου.

Προορισμούς όπως την Τουρκία, την Αίγυπτο και τις βορειοαφρικανικές χώρες απέφυγαν να επισκεφθούν φέτος οι Γερμανοί τουρίστες λόγω επιθέσεων και πολιτικών κρίσεων κλασικούς προορισμούς και στράφηκαν στην Ισπανία, την Ελλάδα, αλλά και την Γερμανία, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa, που δημοσιεύεται στη Deutsche Welle.

Υπογράφηκε από τον Γιώργο Ιωαννίδη, ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού), η ένταξη στο ΕΣΠΑ της πράξης «Εξ αποστάσεως και δια ζώσης Υπηρεσίες Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων και Ανέργων».

Άρθρα
Produced by