κοινωνικος τουρισμος

Συνάντηση θα έχουν αύριο, 28 Σεπτεμβρίου 2016, στην Αθήνα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, ο Υπουργός Εθνικών Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτων του Ισραήλ, Yuval Steinitz και ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης.

Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος, το 2016, παρά την αυξητική τάση των αφίξεων, όχι μακράν του αρχικού στόχου των 25 εκατ. (συν 2,5 εκατ. από την κρουαζιέρα), τα τουριστικά έσοδα να κλείσουν σε επίπεδα σημαντικά χαμηλότερα των προσδοκώμενων, σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ.

Την προσωρινή αναστολή των διαπραγματεύσεων για τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP) ζήτησε ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων για θέματα Εμπορίου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μπρατισλάβα.

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ιnternational French Travel Market - TOP RESA 2016, που πραγματοποιείται στο Παρίσι, 20- 23 Σεπτεμβρίου θα παραστεί η αν. υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

«Το κλίμα ήταν πολύ θετικό και είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση των συζητήσεων σχετικά με τον εξωδικαστικό μηχανισμό, καθώς ανοικτά παραμένουν μόνο κάποια επιμέρους τεχνικά ζητήματα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, σε δημοσιογράφους, εξερχόμενος από τη συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών.

«Όχι» στο σχέδιο μετατροπής του ΕΤΕΑΝ σε Αναπτυξιακό Ταμείο είπαν λίγο πριν οι δανειστές στο υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Σε πολύ καλό κλίμα και με στόχο να αναπτυχθεί άμεσα η ελληνοκινεζική συνεργασία στον οικονομικό και εμπορικό τομέα , πραγματοποιήθηκε απόψε στο υπουργείο Εξωτερικών η συνάντηση υψηλόβαθμων στελεχών της κινεζικής Alibaba με την διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

(upd)Λίγο χρονικό διάστημα μετά το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα (η επίσκεψη είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές του Ιουλίου) ο πρωθυπουργός κλείνει και πάλι μάτι στους επενδυτές από την αχανή χώρας της Ασίας, ρίχνοντας δίχτυα στο «γίγαντα» του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Συνάντηση με τα Επιμελητήρια όλης της χώρας, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, την ΕΣΕΕ και τη ΓΣΕΒΕΕ, θα έχει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και η αναπληρώτρια υπουργός Ράνια Αντωνοπούλου, με παρουσία και των Γενικών Γραμματέων των υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Οικονομικών.

Σημαντική αύξηση της τάξης του 1,4% -τη μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο του 2013- παρουσίασε ο αριθμός των ανέργων τον Αύγουστο στη Γαλλία.

Από την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου θα αρχίσει η χρηματοδότηση τεσσάρων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, ενώ παράλληλα τέσσερα από τα οκτώ προγράμματα του αναπτυξιακού νόμου θα προκηρυχθούν στις αρχές του μήνα, υπογράμμισε, απευθυνόμενος σε επαγγελματίες και εμπόρους, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, ετέθη, από τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γ. Σταθάκη, το Σχέδιο Νόμου "Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων".

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ιnternational French Travel Market - TOP RESA 2016, που πραγματοποιείται στο Παρίσι, 20- 23 Σεπτεμβρίου θα παραστεί η αν. υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Τον Ομοσπονδιακό υπουργό της Γερμανίας και επικεφαλής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης Χανς Γιοαχίμ Φούχτελ υποδέχθηκε το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Τρια νέα ενημερωτικά έντυπα εξέδωσε το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού λόγω και της συμμετοχής στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης:

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλη Κορκίδη, είχε o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Τη δημιουργία ενός «Ταμείου Συμμετοχών» (Fund of Funds) ύψους 400 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των επενδύσεων, κυρίως, μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποφάσισε το υπουργείο Οικονομίας.

Άρθρα
Produced by