κουρεμα δανειων

Η διευθύντρια του ΔΝΤ τόνισε πως πέρα από την αναδιάρθρωση του χρέους, πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στην ελληνική οικονομία.

Κόντρα στην πρόσφατη εκτίμηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι η «Ελλάδα βρίσκεται σε σωστό δρόμο» κινήθηκε σε δηλώσεις της, μία μέρα μετά στη συνάντησή της με την Άγγελα Μέρκελ στο Βερολίνο, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε ενδεχόμενο Grexit η συνοχή της ζώνης του ευρώ θα δεχόταν ισχυρότερο πλήγμα, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.

Σε δηλώσεις της η κα Λαγκάρντ είπε πως στο Ταμείο είναι «πολύ πιο σίγουροι μετά την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα».

Την προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ προτείνει ο επικεφαλής της επιτροπής προϋπολογισμού της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU/CSU) στη γερμανική Βουλή.

"Κουρεύει" χρέη 73.000 δανειοπληπτών του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας προς τον ΟΑΕΔ, το υπουργείο Εργασίας, μέσω ρύθμισης που βρίσκεται στα... "σκαριά".

Πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται αύριο στις 13.30 μετά το μεσημέρι στην Πλατεία Βάθη στην Αθήνα

«Ήταν λάθος το γεγονός ότι το ΔΝΤ δεν επέβαλε ένα καλύτερο σχέδιο. Προβληματικό ήταν κυρίως το γεγονός ότι δεν έγινε εγκαίρως "κούρεμα" του χρέους. Οι οικονομικές εκτιμήσεις του ΔΝΤ το 2010 ήταν απλώς παράλογα αισιόδοξες», αλλά «η εναλλακτική (στο ελληνικό πρόγραμμα) ήταν το "κούρεμα" του χρέους και κάτι τέτοιο δεν ήταν αποδεκτό από τους ισχυρούς της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το μεγάλο βάρος για τη σωτηρία της Ευρώπης εναποτέθηκε στην Ελλάδα. Ήταν ανέντιμο»

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει στη Βουλή για ψήφιση το σχέδιο νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου εγκαινιάζοντας σήμερα τη λειτουργία του πρώτου Γραφείου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ).

Για ακόμη μία φορά το Βερολίνο στέλνει σαφές μήνυμα στην Αθήνα ότι το "καυτό" ζήτημα του χρέους δεν πρόκειται να ρυθμιστεί τώρα, την ώρα που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προσβλέπει σε συνολική λύση στο Eurogroup Μαρτίου ή στη Σύνοδο Κορυφής του ερχόμενου μήνα.

Όπως τόνισε η Λαγκάρντ, μια μείωση του βάρους του ελληνικού χρέους μπορεί να επιτευχθεί χωρίς ένα «κούρεμα» στα δάνεια των διεθνών πιστωτών.

Σε ένα ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα μέσα σε κυβέρνηση και κόμμα, την ώρα που οι δανειστές βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό της Αθήνας για τη λήψη και νέων, πιο επώδυνων μέτρων υπό την απειλή του grexit, ενδιαφέρον έχει, τί συμπέρασμα θα προκύψει από την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Άρθρα
Produced by