κουρεμα δανειων

Κυβερνητικά στελέχη, αξιωματούχοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ , χωρίς σκέψη και ελαφρά την καρδία, τονίζουν ότι θα ήταν καλύτερα να αποχωρήσει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα.

Απόφαση – σταθμό χαρακτηρίζει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων με την οποία τρίτεκνη οικογένεια στα Χανιά κατάφερε με τη συνδρομή της Ένωσης να «κουρέψει» το χρέος της κατά 90% και να σώσει την περιουσία της.

Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, σημειώνει σε συνέντευξή του στην ισπανική El Mundo ότι οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για την έκτακτη βοήθεια στους συνταξιούχους δεν θα αλλάξουν τους στόχους του προγράμματος το 2017 και το 2018.

Περικοπές 1,644 δισ. ευρώ -από μειώσεις συντάξεων και ΕΚΑΣ και από αυξήσεις εισφορών- θα υποστούν το 2017 οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι. Στο ποσό αυτό που είναι αυξημένο κατά 843 εκατ. σε σύγκριση με to 2016.

Η γερμανική κυβέρνηση δε φαίνεται να είναι διατιθεμένη να ακολουθήσει τις παραινέσεις του Μπαράκ Ομπάμα για σημαντική ελάφρυνση του χρέους, όπως δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος από την Αθήνα την Τρίτη μετά από τις συναντήσεις που είχε με τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Αλέξη Τσίπρα.

H Βild σχολιάζει ότι “η επίσκεψη Ομπάμα δεν έφερε τίποτα για τον πρωθυπουργό Τσίπρα, ο οποίος είχε ελπίσει στο κούρεμα του χρέους και την Τετάρτη και την Πέμπτη θα ταχθεί υπέρ του ελάφρυνσης στο Βερολίνο κατά τις συναντήσεις του με την Μέρκελ.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) δήλωσε ότι για να παραμείνει στο πρόγραμμα βοήθειας τα Ταμείο, θα πρέπει οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης να αποδεχτούν την απαίτησή του να γίνουν συγκεκριμένα βήματα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους πριν από τη λήξη του προγράμματος το 2018.

Η κοινοβουλευτική ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ επανέρχεται στο ζήτημα της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρέχον πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, τονίζοντας ότι πριν την καταβολή περαιτέρω δόσεων θα πρέπει να διευθετηθεί η συμμετοχή του Ταμείου.

Νέο σκληρό "μήνυμα" κατά της Ελλάδας στέλνει ο διευθυντής του τμήματος εξωτερικής οικονομίας του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου IfO, λέγοντας πως η Ελλάδα θα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ και να επιστρέψει στη δραχμή.

Απανωτά σοκ θα παθαίνουν μπροστά στα ΑΤΜ και στα ταμεία των τραπεζών 260.000 συνταξιούχοι για το ερχόμενο τρίμηνο. Δεν αρκούσε η τριπλή "σφαγή" στις επικουρικές, όπου τους οδήγησε να στέκονται στις "ουρές" για... ψίχουλα. Από τον Νοέμβριο έως και τον Ιανουάριο θα υπάρξουν επιπλέον μειώσεις και λόγω αναδρομικών.

Σε έξι βήματα και το αργότερο σε έξι μήνες από την υποβολή της αίτησης θα ολοκληρώνεται η διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού με βάση το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που αναμένεται να βγει σε δημόσια διαβούλευση την επόμενη εβδομάδα.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Alco για την "ΕφΣυν" τόσο όσον αφορά στις εκτιμήσεις και στις απόψεις των Ελλήνων πολιτών ως προς το επίμαχο ζήτημα του χρέους όσο και σε σχέση με την αποτίμηση της ιστορικής επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα.

"Χλομιάζει" η αισιοδοξία της κυβέρνησης για τη διευθέτηση του χρέους μετά από τα όσα (δεν) ειπώθηκαν στη συνάντηση Μέρκελ - Ομπάμα

Σχέδιο της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών χρεών προβλέπει κλιμακωτή διαγραφή φόρων με εξαίρεση τους παρακρατούμενους –υπέρ τρίτων- στο πλαίσιο της λειτουργίας των εξωδικαστικού μηχανισμού.

Όχι στη λιτότητα, ναι στο κούρεμα του ελληνικού χρέους, το μήνυμα του Μπαράκ Ομπάμα από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου βρέθηκε λίγο πριν τις 14.30, για να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.

Με "βολές" κατά των δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών (όπως αυτές της Όλγα Γεροβασίλη μετά από την απόφαση του ΣτΕ που ακύρωσε το νόμο Παππά) σχολιάζουν οι δικαστικοί τοις τελευταίες εξελίξεις, τονίζοντας πως δε θα δεχθούν προσπάθειες χειραγώγησης της Δικαιοσύνης.

Γενική απεργία και κάλεσμα συμμετοχής σε αυτή προς όλα τα συνδικάτα αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, που καλεί σε πανελλαδική απεργία για τις 24 Νοεμβρίου τα Εργατικά Κέντρα και στα Σωματεία του Ιδιωτικού Τομέα και τους προτείνει η 24η Νοεμβρίου να είναι ημέρα Πανεργατικής Απεργίας.

Ως credit negative χαρακτηρίζει η Moody's την έκδοση ομολόγων με εγγύηση ελληνικού δημοσίου της Attica Bank, ώστε να αντλήσει ρευστότητα μέσω του μηχανισμού ELA.

Άρθρα
Produced by