κουρεμα δανειων

Την προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ προτείνει ο επικεφαλής της επιτροπής προϋπολογισμού της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU/CSU) στη γερμανική Βουλή.

"Κουρεύει" χρέη 73.000 δανειοπληπτών του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας προς τον ΟΑΕΔ, το υπουργείο Εργασίας, μέσω ρύθμισης που βρίσκεται στα... "σκαριά".

Πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται αύριο στις 13.30 μετά το μεσημέρι στην Πλατεία Βάθη στην Αθήνα

Μόλις μία μέρα μετά την επίθεση, την οποία εξαπέλυσε κατά του ΔΝΤ, στον απόηχο της "σκληρής" έκθεσης για την Ελλάδα, την οποία ο ίδιος μάλιστα χαρακτήρισε, ως "ξεπερασμένη", ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ότι χωρίς το Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα, η Ολλάνδία θα αποχωρήσει από αυτό.

Απόφαση – σταθμό χαρακτηρίζει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων με την οποία τρίτεκνη οικογένεια στα Χανιά κατάφερε με τη συνδρομή της Ένωσης να «κουρέψει» το χρέος της κατά 90% και να σώσει την περιουσία της.

Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, σημειώνει σε συνέντευξή του στην ισπανική El Mundo ότι οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για την έκτακτη βοήθεια στους συνταξιούχους δεν θα αλλάξουν τους στόχους του προγράμματος το 2017 και το 2018.

Περικοπές 1,644 δισ. ευρώ -από μειώσεις συντάξεων και ΕΚΑΣ και από αυξήσεις εισφορών- θα υποστούν το 2017 οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι. Στο ποσό αυτό που είναι αυξημένο κατά 843 εκατ. σε σύγκριση με to 2016.

Όπως τόνισε η Λαγκάρντ, μια μείωση του βάρους του ελληνικού χρέους μπορεί να επιτευχθεί χωρίς ένα «κούρεμα» στα δάνεια των διεθνών πιστωτών.

Σε ένα ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα μέσα σε κυβέρνηση και κόμμα, την ώρα που οι δανειστές βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό της Αθήνας για τη λήψη και νέων, πιο επώδυνων μέτρων υπό την απειλή του grexit, ενδιαφέρον έχει, τί συμπέρασμα θα προκύψει από την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη δύσκολη θέση που έχει φέρει την Ελλάδα η κόντρα του ΔΝΤ με τη Γερμανία αναφέρεται σημερινή ανάλυση της Wall Street Journal, που τιτλοφορείται «το ατέλειωτο δημοσιονομικό δράμα της Ελλάδας».

Στις συμπληγάδες ΔΝΤ-ΕΕ παραμένει η Αθήνα, ενώ το ΔΝΤ είναι αμετακίνητο ως προς τις θέσεις του για μείωση του αφορολόγητου και νέες περικοπές στις συντάξεις, το Βερολίνο επιμένει σε λύση για το χρέος μετά τις γερμανικές εκλογές και ο Βόλφγκανγ Σόιμπλε επαναφέρει στο προσκήνιο σενάρια περί Grexit.

Σε έξι βήματα και το αργότερο σε έξι μήνες από την υποβολή της αίτησης θα ολοκληρώνεται η διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού με βάση το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που αναμένεται να βγει σε δημόσια διαβούλευση την επόμενη εβδομάδα.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Alco για την "ΕφΣυν" τόσο όσον αφορά στις εκτιμήσεις και στις απόψεις των Ελλήνων πολιτών ως προς το επίμαχο ζήτημα του χρέους όσο και σε σχέση με την αποτίμηση της ιστορικής επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα.

"Χλομιάζει" η αισιοδοξία της κυβέρνησης για τη διευθέτηση του χρέους μετά από τα όσα (δεν) ειπώθηκαν στη συνάντηση Μέρκελ - Ομπάμα

Άρθρα
Produced by