κρατικος προυπολογισμος

Πρόκειται για χρήματα που δόθηκαν το 2015 στην Ομοσπονδία της Γουατεμάλας αλλά δεν εμφανίζονται στα λογιστικά της έγγραφα.Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το Reuters, το 2015, η...

Θέλουμε να στηρίξουμε τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα, τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι ο προϋπολογισμός δίνει προτεραιότητα στην κοινωνική δικαιοσύνη. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι σε θέματα ύψιστης εθνικής ευθύνης η διαφωνία είναι πολυτελεία.

Στη μείωση των εκτιμήσεων για την ύφεση στέκεται το υπουργείο Οικονομικών στην ανακοίνωση που εξέδωσε για την κατάθεση του κρατικού προϋπολογισμού. Όπως αναφέρεται στο...

Σε κατάσταση σοκ παραμένουν οι κάτοικοι στη Λευκάδα, την επομένη της ισχυρής σεισμικής δόνησης της τάξεως 6,1 Ρίχτερ, η οποία «ταρακούνησε» και πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας-πέρα από το νησί-και στοίχισε τη ζωή σε δύο ηλικιωμένες γυναίκες, ενώ οχτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο ένας μετά τον άλλο οι σύντροφοι της κας Θεανώς Φωτίου της την «πέφτουν» για μια σειρά θέματα της αρμοδιότητάς της. Τελευταίο θέμα που της ζήτησαν εξηγήσεις ήταν το θέμα της στέγασης των χιλιάδων αστέγων.

Πρωτογενές πλεόνασμα 0,52% του ΑΕΠ έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 0,24% του ΑΕΠ, προβλέπει τα προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2016 που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 86 ετών ο ιρλανδός θεατρικός συγγραφέας Μπράιαν Φρίελ, ο οποίος έγινε περισσότερο γνωστός από τα έργα του Χορεύοντας στη Λουνάσα και Ο Ξεριζωμός...

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,53 δισ. ευρώ εμφάνισε ο προϋπολογισμός σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2015, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

Τα σχέδια που αποκάλυψε ο Γιάνης Βαρουφάκης για «Σχέδιο Β» που θα δημιουργούσε ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών ποτέ δεν τέθηκαν σε επίπεδο θεσμικών κυβερνητικών οργάνων και ουδέποτε αποτέλεσαν μέρος της οικονομικής πολιτικής, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2015, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 510 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 1.146 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014 και του στόχου για έλλειμμα 2.918 εκατ. ευρώ. Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 2.103 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1.046 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2014 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 310 εκατ. ευρώ.

Θέμις Μπαζάκα: «Δεν μου έχει γίνει πρόταση για την τηλεόραση» Η Θέμις Μπαζάκα απέχει από την τηλεόραση και όχι από επιλογή. «Δεν μου έχει γίνει κάποια...

Με 153 ψήφους υπέρ ψηφίστηκε ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2016, σε σύνολο 298 ψηφισάντων βουλευτών. Υπέρ ψήφισαν 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Καταψήφισαν...

(upd)Ύφεση 0,7% το 2016 έναντι ύφεσης 1,3%, που προέβλεπε το προσχέδιο του προυπολογισμού, πρωτογενές έλλειμμα 0,2% του ΑΕΠ το 2015 και 0,53% του ΑΕΠ το 2016 , ανεργία στο 25,4% το 2015 έναντι 26,5% του ΑΕΠ το 2014 και αμετάβλητη το 2016, προβλέπει ο νέος κρατικός προϋπολογισμός, τον οποίο κατέθεσε την Πέμπτη στη Βουλή ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 4,517 δισ. ευρώ, παρουσίασε ο προϋπολογισμός το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2015 έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2,654 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι και αναθεωρημένου στόχου 2,424 δισ. ευρώ.

Πρωτογενές πλεόνασμα 3,079 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το εννεάμηνο Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2015, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2,532 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο το 2014 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,644 δισ. ευρώ.

Τον Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθούν οι βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Μαριάνο Ραχόι χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε ακριβή ημερομηνία.

Στην «πυρά» ρίχνουν το Βαρουφάκη το ένα μετά το άλλο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να μην χρεωθεί το Μαξίμου και η Κουμουνδούρου τις «αναταράξεις», αλλά και τις ποικίλες αρνητικές αντιδράσεις, που έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για το σχέδιο του πρώην υπουργού Οικονομικών, που αφορούσε την «υποκλοπή» των ΑΦΜ των φορολογούμενων και τη δημιουργία ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος.

Πρωτογενές πλεόνασμα 1,876 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός στο εξάμηνο Ιανουάριος - Ιούνιος 2015 έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 707 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 1,235 δισ. ευρώ.

Άρθρα
Produced by