κρατικος προυπολογισμος

«Ο πρωθυπουργός σήμερα στη Λέσβο όπως και χθες στη Βουλή, απέδειξε ότι βολεύεται με το να παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα» αναφέρει η Φώφη Γεννηματά σε δήλωσή της με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Λέσβο.

Πρωτογενές πλεόνασμα 3,801 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το οκτάμηνο Ιανουάριος-Αύγουστος 2015 έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,946 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο το 2014 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,264 δισ. ευρώ.

Τον Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθούν οι βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Μαριάνο Ραχόι χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε ακριβή ημερομηνία.

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,53 δισ. ευρώ εμφάνισε ο προϋπολογισμός σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2015, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

Τα σχέδια που αποκάλυψε ο Γιάνης Βαρουφάκης για «Σχέδιο Β» που θα δημιουργούσε ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών ποτέ δεν τέθηκαν σε επίπεδο θεσμικών κυβερνητικών οργάνων και ουδέποτε αποτέλεσαν μέρος της οικονομικής πολιτικής, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα.

Πρωτογενές πλεόνασμα 1,506 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το πεντάμηνο Ιανουάριος - Μάιος 2015 έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 707 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο το 2014 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 556 εκατ. ευρώ.

"Θα κινηθούμε με βάση το πρωτογενές πλεόνασμα που θα συμφωνήσουμε" επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του

Στην επίθεση… περνά η Αξιωματική Αντιπολίτευση με non paper, στο οποίο ρίχνει «βολές» κατά της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα για τη «δήθεν, περήφανη», όπως χαρακτηρίζει, διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Πρωτογενές πλεόνασμα 0,52% του ΑΕΠ έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 0,24% του ΑΕΠ, προβλέπει τα προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2016 που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 86 ετών ο ιρλανδός θεατρικός συγγραφέας Μπράιαν Φρίελ, ο οποίος έγινε περισσότερο γνωστός από τα έργα του Χορεύοντας στη Λουνάσα και Ο Ξεριζωμός...

Με αφορμή δημοσιεύματα που ομιλούσαν για υστέρηση της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ στα φορολογικά έσοδα του Αυγούστου το υπουργείο Οικονομικών ξεκαθάρισε σήμερα Δευτέρα ότι όπως προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία, όχι απλά υστέρηση δεν υπήρχε, αλλά σημειώθηκε υπέρβαση των στόχων.

Τρία νέα προγράμματα για μικρομεσαίους και αυτοαπασχολούμενους επιχειρηματίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο Σεπτέμβριο σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομίας.

Στην «πυρά» ρίχνουν το Βαρουφάκη το ένα μετά το άλλο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να μην χρεωθεί το Μαξίμου και η Κουμουνδούρου τις «αναταράξεις», αλλά και τις ποικίλες αρνητικές αντιδράσεις, που έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για το σχέδιο του πρώην υπουργού Οικονομικών, που αφορούσε την «υποκλοπή» των ΑΦΜ των φορολογούμενων και τη δημιουργία ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος.

Πρωτογενές πλεόνασμα 1,876 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός στο εξάμηνο Ιανουάριος - Ιούνιος 2015 έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 707 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 1,235 δισ. ευρώ.

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,506 δις ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το πεντάμηνο Ιανουάριος - Μάιος 2015 έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 707 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο το 2014 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 556 εκατ. ευρώ. Στο ίδιο διάστημα οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού εμφανίζονται μειωμένες κατά 1,939 δις ευρώ έναντι του στόχου και τα έσοδα υστερούν κατά 964 Εκάτη ευρώ έναντι του στόχου.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2015, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 510 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 1.146 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014 και του στόχου για έλλειμμα 2.918 εκατ. ευρώ. Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 2.103 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1.046 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2014 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 310 εκατ. ευρώ.

Ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των δικαιούχων και των κατασκηνωτικών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2015.

«Δεν έχουμε δει ακόμη ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μεταρρυθμίσεων από την ελληνική πλευρά», δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ΜΝΙ.

Άρθρα
Produced by