κρατικος προυπολογισμος

Να καταστήσει την αμερικανική κυβέρνηση πιο ευέλικτη και πιο υπεύθυνη σχεδιάζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2017 θα ικανοποιηθούν 57.000 εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης, σύμφωνα με τον απερχόμενο διοικητή του ΙΚΑ, Διονύση Καλαματιανό.

Ο προϋπολογισμός του 2017 και η διαπραγματεύσεις με τους δανειστές εν όψει του Eurοgroup της Δευτέρας θα είναι τα βασικά ζητήματα στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που θα γίνει το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σήμερα, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, εισάγεται στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο προϋπολογισμός του 2017, με τη συζήτηση μεταξύ των κομμάτων.

Κατατέθηκε λίγο πριν τις έξι το απόγευμα στη Βουλή ο πρϋπολογισμός του 2017, από τον αρμόδιο υπουργό, Γιώργο Χουλιαράκη.

Σε δημόσια διαβούλευση έως τις 27 Οκτωβρίου 2016, το σχέδιο Υπουργικής Απόφασης για την εφαρμογή του Μέτρου 11-«Βιολογική Γεωργία» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 555 εκατ. ευρώ.

Την εκρηκτική εικόνα που επικρατεί στον ΟΑΕΕ περιέγραψε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Τάσος Πετρόπουλος, στη Βουλή.

Σε μεγάλη ανακατανομή του εισοδήματος και σημαντικές αδικίες σε βάρος αυτών που δεν έχουν δανειστεί ή/και είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους παρά

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται το απόγευμα ο προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2017, η συζήτηση του οποίου θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα του Σαββάτου με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Ο προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2017 εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από το Ευρωκοινοβούλιο την Πέμπτη, με ψήφους 438 υπέρ, 194 κατά και επτά αποχές.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή αλλά και τις εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός του 2017 προβλέπει ανάπτυξη 2,7%.

Την ανάγκη να μπει ένα τέλος στην πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στην ΕΕ και παράλληλα να υπάρξει ισχυρή αλληλεγγύη ανάμεσα στους εταίρους για το μεταναστευτικό ζητά ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Matteo Renzi στο κείμενο του κρατικού προϋπολογισμού που έστειλε η Ιταλία στις Βρυξέλλες.

O Προϋπολογισμός 2017 όπως προετοιμάζεται έχει βραχυπρόθεσμα έντονα υφεσιακό χαρακτήρα, παραδέχεται το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, σε ανάλυσή του επί του προσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση.

Κόντρα στις δηλώσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων και της συντριπτικής πλειοψηφία των αναλυτών, η αμερικανική τράπεζα Citigroup, με συνεχείς εκθέσεις της, επιμένει ότι οι πιθανότητες για ελληνική έξοδο από το ευρώ παραμένουν στο 90%, σε ορίζοντα 12-18 μηνών.

Πιθανό κίνδυνο για το πακέτο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας «βλέπει» το Bloomberg σε σημερινό του δημοσίευμα, καθώς αναμένεται να κατατεθεί σήμερα ο προϋπολογισμός του 2011.

Άρθρα
Produced by