κρατικος προυπολογισμος

Την θέση ότι βάσει στοιχείων της Κομισιόν η Ελλάδα είναι πέμπτη στην ΕΕ στην απορρόφηση του πακέτου Juncker διατύπωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης.

Απίστευτη ταλαιπωρία έζησαν περίπου 100 επιβάτες στην Ισπανία που επέβαιναν στο τρένο που εκτελούσε τη διαδρομή Σανταντέρ - Μαδρίτη, όταν δύο ώρες μετά την αναχώρησή του ο οδηγός τράβηξε χειρόφρενο στη μέση της διαδρομής επειδή έληξε η βάρδιά του.

Πάνω από 56 εκατ. ευρώ εξασφαλίστηκαν -προς το παρόν- και διατίθενται για την αύξηση των δικαιούχων που εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον».

Να συμπληρώσει τα πενιχρά κονδύλια, που διαθέτει το κράτος για τον αθλητισμό, καλεί τον ιδιωτικό τομέα ο επικεφαλής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Με ανάρτησή του στο facebook, ο ίδιος εκφράζει την περηφάνια του για το θρίαμβο της Άννας Κορακάκη, μιλώντας για τις παρακαταθήκες των δυο μεταλλείων.

Πρωτογενές πλεόνασμα 2,48 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το πρώτο εξάμηνο του 2016 έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,884 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2015 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 1,033 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά του, ο κ. Αγκραμούντ, που είναι βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Λέσβο και σε άλλα νησιά όπου φθάνουν πρόσφυγες, και εξέφρασε το θαυμασμό του για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από ελληνικής πλευράς.

Αύξηση στα 2,65 δισ. ευρώ από 1 δισ. ευρώ πέρυσι εμφάνισε το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση, στο πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου.

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,376 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το πρώτο τετράμηνο του έτους έναντι πλεονάσματος 2,103 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τετράμηνο του 2015 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 566 εκατ. ευρώ.

Εντός των στόχων που είχαν τεθεί κινήθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός δαπανών του 2015 όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών τα οποία καταγράφουν μόνον μικρή απόκλιση 0,3% ή 137,7 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον στόχο των 47.962 εκατ. ευρώ.

Η κυβέρνηση αναζητεί, πού θα «στεγάσει» τους χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας και άλλους τόσους, που καταφτάνουν καθημερινά στο Λιμάνι του Πειραιά, τη στιγμή που έκτακτος κρατικός «μηχανισμός» δεν υπάρχει, για να ενεργοποιηθεί.

Ύφεση 0,3% για φέτος και ανάκαμψη από το ερχόμενο έτος προβλέπει ο προϋπολογισμός για το 2017, το προσχέδιο του οποίου κατατίθεται την προσεχή Τρίτη, παρόλο που η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός διαμηνύουν ότι η ανάπτυξη θα "έρθει" κατά την τρέχουσα χρονιά.

Ο προϋπολογισμός των δήμων για το 2017, η διαχείριση των απορριμμάτων, και ειδικότερα η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, αλλά και το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας που προβλέπει αφαίρεση από τους δήμους της αρμοδιότητας αδειοδότησης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, είναι τα βασικά θέματα της αυριανής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.

Η ΔΕΗ κατέβαλε την Πέμπτη τη δεύτερη προκαταβολή για την κατασκευή της νέας Λιγνιτικής Μονάδας «Πτολεμαΐδα V», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Υπέρβαση 1,02% από τον στόχο παρουσιάζουν τα έσοδα του προϋπολογισμού το επτάμηνο Ιανουάριος - Ιούλιος 2016, ενώ τον Ιούλιο σημειώθηκε υστέρηση των καθαρών εσόδων κατά 9,6%, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Αγνωστος πυροβόλησε στο κεφάλι τον αντιδήμαρχο της συνοικίας Σισλί στην Κωσταντινούπολη τη Δευτέρα, μετέδωσε σύμφωνα με το Reuters ο τουρκικός κρατικός σταθμός NTV.

Στη Ρόδο μεταβαίνει σήμερα Τρίτη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την πυρκαγιά που έπληξε περιοχές στα νότια του νησιού και να αποφασίσουν τι μέτρα πρέπει να παρθούν.

Πρωτογενές πλεόνασμα 2,679 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός, το πρώτο τρίμηνο του έτους, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,732 δισ. ευρώ, το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι και στόχου για πλεόνασμα 1,095 δισ. ευρώ.

(upd)«Άφαντος» ο κρατικός έκτακτος «μηχανισμός» και ο καταυλισμός στην Ειδομένη υπερπλήρης, με 10.000 μετανάστες και πρόσφυγες εγκλωβισμένους στην περιοχή, οι οποίοι περιμένουν να περάσουν στην απέναντι πλευρά των συνόρων, τη στιγμή που μόλις ελάχιστοι από αυτούς τα καταφέρνουν.

Πλεόνασμα ύψους 1,073 δισ. ευρώ εμφάνισε ο κρατικός προϋπολογισμός τον μήνα Ιανουάριο 2016, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Οικονομικών.

Άρθρα
Produced by