κρατικος προυπολογισμος

Μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2017 θα ικανοποιηθούν 57.000 εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης, σύμφωνα με τον απερχόμενο διοικητή του ΙΚΑ, Διονύση Καλαματιανό.

Ο προϋπολογισμός του 2017 και η διαπραγματεύσεις με τους δανειστές εν όψει του Eurοgroup της Δευτέρας θα είναι τα βασικά ζητήματα στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που θα γίνει το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σήμερα, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, εισάγεται στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο προϋπολογισμός του 2017, με τη συζήτηση μεταξύ των κομμάτων.

Το σύνολο των φόρων που αναμένεται να εισπραχθεί το 2017, όπως προβλέπει ο προϋπολογισμός, είναι το υψηλότερο από το 2007 μέχρι σήμερα, ως ποσό αλλά και ως ποσοστό επί του Α.Ε.Π.

Κατατέθηκε λίγο πριν τις έξι το απόγευμα στη Βουλή ο πρϋπολογισμός του 2017, από τον αρμόδιο υπουργό, Γιώργο Χουλιαράκη.

Σε δημόσια διαβούλευση έως τις 27 Οκτωβρίου 2016, το σχέδιο Υπουργικής Απόφασης για την εφαρμογή του Μέτρου 11-«Βιολογική Γεωργία» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 555 εκατ. ευρώ.

Την εκρηκτική εικόνα που επικρατεί στον ΟΑΕΕ περιέγραψε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Τάσος Πετρόπουλος, στη Βουλή.

Την ανάγκη αλλαγής του δημοσιονομικού προγράμματος που ακολουθείται στην Ελλάδα τόνισε ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Φιλελευθέρων, Γκι Φέρχοφσταντ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη.

Την θέση ότι βάσει στοιχείων της Κομισιόν η Ελλάδα είναι πέμπτη στην ΕΕ στην απορρόφηση του πακέτου Juncker διατύπωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης.

Απίστευτη ταλαιπωρία έζησαν περίπου 100 επιβάτες στην Ισπανία που επέβαιναν στο τρένο που εκτελούσε τη διαδρομή Σανταντέρ - Μαδρίτη, όταν δύο ώρες μετά την αναχώρησή του ο οδηγός τράβηξε χειρόφρενο στη μέση της διαδρομής επειδή έληξε η βάρδιά του.

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται το απόγευμα ο προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2017, η συζήτηση του οποίου θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα του Σαββάτου με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Ο προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2017 εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από το Ευρωκοινοβούλιο την Πέμπτη, με ψήφους 438 υπέρ, 194 κατά και επτά αποχές.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή αλλά και τις εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός του 2017 προβλέπει ανάπτυξη 2,7%.

O προϋπολογισμός του 2017 προβλέπει αύξηση του χρέους της κεντρικής διοίκησης, σε απόλυτα νούμερα στα 330 δισ. ευρώ, από 326,6 δισ. φέτος.

Την ανάγκη να μπει ένα τέλος στην πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στην ΕΕ και παράλληλα να υπάρξει ισχυρή αλληλεγγύη ανάμεσα στους εταίρους για το μεταναστευτικό ζητά ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Matteo Renzi στο κείμενο του κρατικού προϋπολογισμού που έστειλε η Ιταλία στις Βρυξέλλες.

O Προϋπολογισμός 2017 όπως προετοιμάζεται έχει βραχυπρόθεσμα έντονα υφεσιακό χαρακτήρα, παραδέχεται το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, σε ανάλυσή του επί του προσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν νέα μέτρα, φορολογικά ή άλλα στον προϋπολογισμό. Ό,τι παρουσιάζεται ως νέο μέτρο είναι ήδη ψηφισμένες ρυθμίσεις που ενεργοποιούνται σταδιακά και αφορούν τα μέτρα 5,4 δισ. στη διάρκεια του τριετούς προγράμματος, τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς.

Ως "υπερβολικά αισιόδοξους" χαρακτηρίζει τους στόχους, που προβλέπει ο προϋπολογισμός της ελληνικής οικονομίας για τι 2017, η Wall Street Journal.

Ύφεση 0,3% για φέτος και ανάκαμψη από το ερχόμενο έτος προβλέπει ο προϋπολογισμός για το 2017, το προσχέδιο του οποίου κατατίθεται την προσεχή Τρίτη, παρόλο που η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός διαμηνύουν ότι η ανάπτυξη θα "έρθει" κατά την τρέχουσα χρονιά.

Ο προϋπολογισμός των δήμων για το 2017, η διαχείριση των απορριμμάτων, και ειδικότερα η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, αλλά και το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας που προβλέπει αφαίρεση από τους δήμους της αρμοδιότητας αδειοδότησης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, είναι τα βασικά θέματα της αυριανής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.

Άρθρα
Produced by