κρατικος προυπολογισμος

Πρωτογενές πλεόνασμα 2,679 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός, το πρώτο τρίμηνο του έτους, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,732 δισ. ευρώ, το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι και στόχου για πλεόνασμα 1,095 δισ. ευρώ.

(upd)«Άφαντος» ο κρατικός έκτακτος «μηχανισμός» και ο καταυλισμός στην Ειδομένη υπερπλήρης, με 10.000 μετανάστες και πρόσφυγες εγκλωβισμένους στην περιοχή, οι οποίοι περιμένουν να περάσουν στην απέναντι πλευρά των συνόρων, τη στιγμή που μόλις ελάχιστοι από αυτούς τα καταφέρνουν.

Πλεόνασμα ύψους 1,073 δισ. ευρώ εμφάνισε ο κρατικός προϋπολογισμός τον μήνα Ιανουάριο 2016, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Οικονομικών.

Πλεόνασμα ύψους 287 εκατ. ευρώ παρουσίασε ο Προϋπολογισμός σε ταμειακή βάση τον μήνα Ιανουάριο έναντι ελλείμματος 217 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Πρόκειται για χρήματα που δόθηκαν το 2015 στην Ομοσπονδία της Γουατεμάλας αλλά δεν εμφανίζονται στα λογιστικά της έγγραφα.Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το Reuters, το 2015, η...

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 4,348 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2015 έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 3,566 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο το 2014 και αναθεωρημένου στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 2,651 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Με 153 ψήφους υπέρ ψηφίστηκε ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2016, σε σύνολο 298 ψηφισάντων βουλευτών. Υπέρ ψήφισαν 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Καταψήφισαν...

(upd)Ύφεση 0,7% το 2016 έναντι ύφεσης 1,3%, που προέβλεπε το προσχέδιο του προυπολογισμού, πρωτογενές έλλειμμα 0,2% του ΑΕΠ το 2015 και 0,53% του ΑΕΠ το 2016 , ανεργία στο 25,4% το 2015 έναντι 26,5% του ΑΕΠ το 2014 και αμετάβλητη το 2016, προβλέπει ο νέος κρατικός προϋπολογισμός, τον οποίο κατέθεσε την Πέμπτη στη Βουλή ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 4,517 δισ. ευρώ, παρουσίασε ο προϋπολογισμός το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2015 έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2,654 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι και αναθεωρημένου στόχου 2,424 δισ. ευρώ.

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,376 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το πρώτο τετράμηνο του έτους έναντι πλεονάσματος 2,103 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τετράμηνο του 2015 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 566 εκατ. ευρώ.

Εντός των στόχων που είχαν τεθεί κινήθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός δαπανών του 2015 όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών τα οποία καταγράφουν μόνον μικρή απόκλιση 0,3% ή 137,7 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον στόχο των 47.962 εκατ. ευρώ.

Η κυβέρνηση αναζητεί, πού θα «στεγάσει» τους χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας και άλλους τόσους, που καταφτάνουν καθημερινά στο Λιμάνι του Πειραιά, τη στιγμή που έκτακτος κρατικός «μηχανισμός» δεν υπάρχει, για να ενεργοποιηθεί.

Ανατρέπονται και πάλι τα δεδομένα για την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, με ανώτατο συντελεστή στο 10% από 8%, καθώς και ανώτατο συντελεστή φορολογίας εισοδήματος στο 60%. Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΥΠΟΙκ, στόος των αλλαγών στις φορολογικές κλίμακες είναι η είσπραξη εσόδων ύψους 550 εκατ. ευρώ, διπλάσια δηλαδή από τα 290 εκατ. ευρώ, τα οποία προβλέπει ο προϋπολογισμός.

Το μήνυμα ότι η αξιολόγηση μπορεί να ολοκληρωθεί πριν το καθολικό Πάσχα εξέπεμψαν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup.

Θέμις Μπαζάκα: «Δεν μου έχει γίνει πρόταση για την τηλεόραση» Η Θέμις Μπαζάκα απέχει από την τηλεόραση και όχι από επιλογή. «Δεν μου έχει γίνει κάποια...

Θέλουμε να στηρίξουμε τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα, τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι ο προϋπολογισμός δίνει προτεραιότητα στην κοινωνική δικαιοσύνη. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι σε θέματα ύψιστης εθνικής ευθύνης η διαφωνία είναι πολυτελεία.

Στη μείωση των εκτιμήσεων για την ύφεση στέκεται το υπουργείο Οικονομικών στην ανακοίνωση που εξέδωσε για την κατάθεση του κρατικού προϋπολογισμού. Όπως αναφέρεται στο...

Σε κατάσταση σοκ παραμένουν οι κάτοικοι στη Λευκάδα, την επομένη της ισχυρής σεισμικής δόνησης της τάξεως 6,1 Ρίχτερ, η οποία «ταρακούνησε» και πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας-πέρα από το νησί-και στοίχισε τη ζωή σε δύο ηλικιωμένες γυναίκες, ενώ οχτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο ένας μετά τον άλλο οι σύντροφοι της κας Θεανώς Φωτίου της την «πέφτουν» για μια σειρά θέματα της αρμοδιότητάς της. Τελευταίο θέμα που της ζήτησαν εξηγήσεις ήταν το θέμα της στέγασης των χιλιάδων αστέγων.

Άρθρα

Produced by