κρατικος προυπολογισμος

Πρωτογενές πλεόνασμα 2,48 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το πρώτο εξάμηνο του 2016 έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,884 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2015 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 1,033 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά του, ο κ. Αγκραμούντ, που είναι βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Λέσβο και σε άλλα νησιά όπου φθάνουν πρόσφυγες, και εξέφρασε το θαυμασμό του για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από ελληνικής πλευράς.

Αύξηση στα 2,65 δισ. ευρώ από 1 δισ. ευρώ πέρυσι εμφάνισε το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση, στο πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου.

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,376 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το πρώτο τετράμηνο του έτους έναντι πλεονάσματος 2,103 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τετράμηνο του 2015 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 566 εκατ. ευρώ.

Εντός των στόχων που είχαν τεθεί κινήθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός δαπανών του 2015 όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών τα οποία καταγράφουν μόνον μικρή απόκλιση 0,3% ή 137,7 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον στόχο των 47.962 εκατ. ευρώ.

Η κυβέρνηση αναζητεί, πού θα «στεγάσει» τους χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας και άλλους τόσους, που καταφτάνουν καθημερινά στο Λιμάνι του Πειραιά, τη στιγμή που έκτακτος κρατικός «μηχανισμός» δεν υπάρχει, για να ενεργοποιηθεί.

Ανατρέπονται και πάλι τα δεδομένα για την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, με ανώτατο συντελεστή στο 10% από 8%, καθώς και ανώτατο συντελεστή φορολογίας εισοδήματος στο 60%. Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΥΠΟΙκ, στόος των αλλαγών στις φορολογικές κλίμακες είναι η είσπραξη εσόδων ύψους 550 εκατ. ευρώ, διπλάσια δηλαδή από τα 290 εκατ. ευρώ, τα οποία προβλέπει ο προϋπολογισμός.

Το μήνυμα ότι η αξιολόγηση μπορεί να ολοκληρωθεί πριν το καθολικό Πάσχα εξέπεμψαν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup.

Θέμις Μπαζάκα: «Δεν μου έχει γίνει πρόταση για την τηλεόραση» Η Θέμις Μπαζάκα απέχει από την τηλεόραση και όχι από επιλογή. «Δεν μου έχει γίνει κάποια...

Θέλουμε να στηρίξουμε τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα, τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι ο προϋπολογισμός δίνει προτεραιότητα στην κοινωνική δικαιοσύνη. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι σε θέματα ύψιστης εθνικής ευθύνης η διαφωνία είναι πολυτελεία.

Αγνωστος πυροβόλησε στο κεφάλι τον αντιδήμαρχο της συνοικίας Σισλί στην Κωσταντινούπολη τη Δευτέρα, μετέδωσε σύμφωνα με το Reuters ο τουρκικός κρατικός σταθμός NTV.

Στη Ρόδο μεταβαίνει σήμερα Τρίτη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την πυρκαγιά που έπληξε περιοχές στα νότια του νησιού και να αποφασίσουν τι μέτρα πρέπει να παρθούν.

Πρωτογενές πλεόνασμα 2,679 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός, το πρώτο τρίμηνο του έτους, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,732 δισ. ευρώ, το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι και στόχου για πλεόνασμα 1,095 δισ. ευρώ.

(upd)«Άφαντος» ο κρατικός έκτακτος «μηχανισμός» και ο καταυλισμός στην Ειδομένη υπερπλήρης, με 10.000 μετανάστες και πρόσφυγες εγκλωβισμένους στην περιοχή, οι οποίοι περιμένουν να περάσουν στην απέναντι πλευρά των συνόρων, τη στιγμή που μόλις ελάχιστοι από αυτούς τα καταφέρνουν.

Πλεόνασμα ύψους 1,073 δισ. ευρώ εμφάνισε ο κρατικός προϋπολογισμός τον μήνα Ιανουάριο 2016, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Οικονομικών.

Πλεόνασμα ύψους 287 εκατ. ευρώ παρουσίασε ο Προϋπολογισμός σε ταμειακή βάση τον μήνα Ιανουάριο έναντι ελλείμματος 217 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Πρόκειται για χρήματα που δόθηκαν το 2015 στην Ομοσπονδία της Γουατεμάλας αλλά δεν εμφανίζονται στα λογιστικά της έγγραφα.Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το Reuters, το 2015, η...

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 4,348 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2015 έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 3,566 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο το 2014 και αναθεωρημένου στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 2,651 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Με 153 ψήφους υπέρ ψηφίστηκε ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2016, σε σύνολο 298 ψηφισάντων βουλευτών. Υπέρ ψήφισαν 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Καταψήφισαν...

Άρθρα
Produced by