μερκελ

Πότε σκοπεύει να «χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι» και να αντιδράσει με πιο σκληρό τρόπο στις συνεχείς προκλήσεις του τούρκου προέδρου Ερντογάν, ρωτήθηκε η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ από τους δημοσιογράφους της Passauer Neue Presse και Donaukurier;

Στην υποθετική ερώτηση για την άμεση εκλογή καγκελαρίου, ο υποψήφιος του SPD «ρίχνει» σχεδόν 10 ποσοστιαίες μονάδες στην τωρινή καγκελάριο.

«Θέλουμε μία Ευρώπη με ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποβάλλονται μέλη που δεν τηρούν αυστηρά τα κριτήρια» και «να μην δοθεί κανένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα».

Στη διευκρίνιση ότι η επίσημη διαδικασία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να καθυστερήσει ή να αναβληθεί, εξαιτίας της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης, προέβη εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Η κόντρα, που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Τουρκία και Γερμανία, ολοένα και «αγριεύει», ειδικά όσο πλησιάζουμε προς την 16η Απριλίου, όταν θα διεξαχθεί το επίμαχο δημοψήφισμα, το οποίο ενδέχεται να ορίσει τον Ταγίπ Ερντογάν, ως τον κυρίαρχο του «παιχνιδιού».

Η καγκελάριος προειδοποίησε την Άγκυρα ότι θα απαγορεύσει σε αξιωματούχους της να επισκέπτονται την Γερμανία, για να συμμετάσχουν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις υπέρ του τούρκου προέδρου.

Δεν υποχωρεί ο Ταγίπ Ερντογάν, παρά τις προειδοποιήσεις Ευρώπης και Μέρκελ. Επιμένει να εξαπολύει επιθέσεις, να στέλνει προειδοποιητικά μηνύματα και να εκσφενδονίζει απειλές, ενώ όσο πλησιάζουμε προς την κρίσιμη μέρα του δημοψηφίσματος, ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να κλιμακώσει περαιτέρω την ένταση με την ΕΕ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε πως αυτό που χρειάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά από το Brexit είναι «περισσότερη συνεργασία».

Οι τοπικές εκλογές στο κρατίδιο της κεντρικής Γερμανίας αναμένεται να επιβεβαιώσουν τις μετρήσεις των δημοσκοπήσεων και να υποδείξουν πως η μονομαχία του Μάρτιν Σουλτς με την Άγκελα Μέρκελ θα είναι η πιο έντονη διεκδίκηση της καγκελαρίας εδώ και πολλές δεκαετίες.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, από το 1995 ως το 2015 το 40% του εργατικού δυναμικού με τις χαμηλότερες αμοιβές είδε το ακαθάριστο ωρομίσθιό του να μειώνεται από 4 ως 7% σε πραγματικές τιμές.

Η Βαρσοβία συνεχίζει να θέτει προβλήματα στην ΕΕ, μετά από το επεισόδιο με την εκλογή του Ντόναλτ Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η Ελλάδα δεν θα αντέξει μακροπρόθεσμα στην ευρωζώνη και οι αξιωματούχοι, που εργάζονται πάνω στην αξιολόγηση του πακέτου διάσωσης της χώρας, πρέπει να προετοιμαστούν για αυτό το ενδεχόμενο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Markus Soeder στην Handelsblatt, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία συνεχίζει να αποτελεί «πονοκέφαλο» για την Άγκελα Μέρκελ εν όψει των ομοσπονδιακών εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Έως και σε προσωπικό επίπεδο έχει μεταφέρει την κόντρα με το Βερολίνο ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ολοένα και κλιμακώνει τις επιθέσεις του κατά της Άγγελας Μέρκελ. Από την πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος καλεί τον Τούρκο πρόεδρο να χαμηλώσει τους τόνους, καταγγέλλοντας τις θέσεις του περί ναζισμού.

Άρθρα
Produced by