μουσειο ακροπολης

Το «Πλωτό Μουσείο Νεράιδα», το μοναδικό στη χώρα μας πλωτό μουσείο που έχει τη δυνατότητα να κάνει πλόες, υποδέχεται ξανά μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

Το Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017, το Μουσείο Ακρόπολης θα γιορτάσει την Εθνική Επέτειο με ελεύθερη είσοδο για όλους τους επισκέπτες.

Αποβιβάζονται στη σκηνή με μυστήριους συνδυασμούς από βαλκανικούς ήχους και τσιγγάνικες μελωδίες με ska, punk, reggae, rap, indie, post-rock και stoner αέρα!

Για πρώτη φορά στα χρονικά εκτίθεται ένα από τα έργα του Αδόλφου Χίτλερ σε έκθεση, την οποία διοργανώνει το Μουσείο του Σάλο στη Βόρεια Ιταλία. Ο τίτλος της έκθεσης είναι «Μουσείο Τρέλας» και πέρα από πίνακες φιλοξενεί φωτογραφίες και γλυπτά.

Το έργο της τελευταίας δεκαετίας παρουσίασαν οι υπεύθυνοι ανασκαφής στη Βεργίνα στην Πανεπιστημιακή Ανασκαφή της ακρόπολης και των τειχών της Βεργίνας, στην Αίθουσα Τελετών του παλαιού κτηρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Στο σημείο έχουν σπεύσει τα ειδικά κλιμάκια απενεργοποίησης εκρηκτικών μηχανισμών και ειδικά σκυλιά για τον εντοπισμό.

Ποια ελληνικά Μουσεία πρέπει να επισκεφτεί κανείς πριν…πεθάνει; Το Μουσείο Ακρόπολης και το Μουσείο Μπενάκη στο Κολωνάκι, αναφέρει ο ιστότοπος της εφημερίδας Telegraph, που τα συγκαταλέγει μεταξύ των 41 πιο εντυπωσιακών Μουσείων στον κόσμο.

Διαψεύφει η Gucci τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στην Repubblica.it και σε άλλα μέσα ότι πρόσφερε οικονομικά ανταλλάγματα για κάποιο πρότζεκτ στην Ακρόπολη, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που εστάλη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αύριο, Τρίτη αναμένεται να συζητηθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το αίτημα του πολυτελούς οίκου Gucci, σύμφωνα με το οποίο ζητάει να πραγματοποιήσει επίδειξη μόδας στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Μετά την αρχική του άρνηση να μιλήσει, ο ύποπτος δράστης για το "χτύπημα" στο Μουσείο του Λούβρου καταθέτει σήμερα στους ερευνητές, οι οποίοι τον ανακρίνουν.

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει το μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός της documenta 14 στην Αθήνα, παρουσιάζοντας στο αίθριο του ισογείου το φωτεινό γλυπτό του Robert Wilson, ‘La Traviata’.

Το εκδοτικό πρόγραμμα του 2017 εγκαινιάζουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία με μία σειρά γραμματοσήμων αφιερωμένη στα 150 χρόνια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, τιμώντας την προσφορά του στον πολιτισμό και στη διαφύλαξη της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η συμφωνία αφορά την ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων μανιταριών του Μουσείου αλλά και την ανάδειξη της διατροφικής τους αξίας, μέσα από την προβολή «ισχυρισμών διατροφής και υγείας» που διαθέτουν τα προϊόντα.

Η πόλη του Ακράγαντα, στην Σικελία κάλεσε τον οίκο μόδας Gucci να οργανώσει επίδειξη μόδας στους αρχαιοελληνικούς ναούς της, μετά την άρνηση της Αθήνας στην πρόταση της εταιρείας για χρήση της Ακρόπολης.

«Ο ιδιαίτερος πολιτιστικός χαρακτήρας των μνημείων της Ακρόπολης δεν συνάδει με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς πρόκειται για μοναδικά μνημεία και σύμβολα παγκόσμιας κληρονομιάς, μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco».

Με μια νέα ενότητα εμπλουτίζεται, από τις 10 Φεβρουαρίου, η έκθεση «Πλεύσις - Ναυπηγική και Ναυσιπλοΐα των Ελλήνων από την αρχαιότητα έως τους νεότερους χρόνους», αφιερωμένη στις εκατοντάχρονες ερευνητικές προσπάθειες κατανόησης του Μηχανισμού των Αντικυθήρων.

Άρθρα
Produced by