μουσειο ακροπολης

Η πόλη του Ακράγαντα, στην Σικελία κάλεσε τον οίκο μόδας Gucci να οργανώσει επίδειξη μόδας στους αρχαιοελληνικούς ναούς της, μετά την άρνηση της Αθήνας στην πρόταση της εταιρείας για χρήση της Ακρόπολης.

«Ο ιδιαίτερος πολιτιστικός χαρακτήρας των μνημείων της Ακρόπολης δεν συνάδει με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς πρόκειται για μοναδικά μνημεία και σύμβολα παγκόσμιας κληρονομιάς, μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco».

Με μια νέα ενότητα εμπλουτίζεται, από τις 10 Φεβρουαρίου, η έκθεση «Πλεύσις - Ναυπηγική και Ναυσιπλοΐα των Ελλήνων από την αρχαιότητα έως τους νεότερους χρόνους», αφιερωμένη στις εκατοντάχρονες ερευνητικές προσπάθειες κατανόησης του Μηχανισμού των Αντικυθήρων.

Στο Λος Άντζελες θα φιλοξενηθεί τελικώς το «Μουσείο Αφηγηματικής Τέχνης» του Τζορτζ Λούκας και της συζύγου του Μέλοντι Χόμπσον, όπως αποφάσισε ο Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών.

Έφτασε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τετάρτης ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ στην Ακρόπολη, από όπου αναμένεται να στείλει μήνυμα Δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο.

Έπαρση της σημαίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, μαζί με την ελληνική σημαία, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της Ημέρας του ΟΗΕ.

Το μουσείο - βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη - Τεριάντ (Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, που εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού), απαλλάσσεται από τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς τρίτους, το βάρος το ανέλαβε το αρμόδιο υπουργείο. Έτσι το μουσείο μοντέρνας τέχνης μπαίνει σε ρυθμούς ανάπτυξης διότι αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα στη διαδικασία λειτουργείας του.

Διαψεύφει η Gucci τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στην Repubblica.it και σε άλλα μέσα ότι πρόσφερε οικονομικά ανταλλάγματα για κάποιο πρότζεκτ στην Ακρόπολη, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που εστάλη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αύριο, Τρίτη αναμένεται να συζητηθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το αίτημα του πολυτελούς οίκου Gucci, σύμφωνα με το οποίο ζητάει να πραγματοποιήσει επίδειξη μόδας στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Μετά την αρχική του άρνηση να μιλήσει, ο ύποπτος δράστης για το "χτύπημα" στο Μουσείο του Λούβρου καταθέτει σήμερα στους ερευνητές, οι οποίοι τον ανακρίνουν.

Συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογο του, Προκόπη Παυλόπουλο, θα έχει το μεσημέρι της Τρίτης ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του στην Αθήνα. Το απόγευμα ο Ιταλός πολιτικός θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Έφτασε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τετάρτης ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ στην Ακρόπολη, από όπου αναμένεται να στείλει μήνυμα Δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο.

Κλειστοί θα είναι την Τετάρτη όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης των Κλιτύων (Βόρειας και Νότιας - Διονυσιακού Θεάτρου).

«Ο μεγάλος φόρος αίματος που πλήρωσε η Ελλάδα καθώς και η αδιαμφισβήτητη συνεισφορά της στην αντιφασιστική νίκη, έδεσε την πορεία της χώρας με τη δημοκρατική Ευρώπη», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στην τελετή για την 72η επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Άρθρα
Produced by