μπαροζο ελλαδα

"Γιατί να μην έχω το δικαίωμα να εργαστώ εκεί που θα επιλέξω, αν αυτό είναι μια νόμιμη οντότητα, προφανώς, και όχι ένα καρτέλ ναρκωτικών";, τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στους δημοσιογράφους, εμφανώς αναστατωμένος στην πρώτη δημόσια του τοποθέτηση για την υπόθεση.

Για τα νέα του καθήκοντα και τους όρους του συμβολαίου θα κληθεί να απαντήσει ο πρώην επικεφαλής της Κομισιόν.

Tις φήμες περί παραίτησής του, σε συνέχεια του βρετανικού δημοψηφίσματος, διέψευσε κατηγορηματικά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Να εγκαταλείψει τα σχέδιά του να αναλάβει μια ανώτερη θέση στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs κάλεσε το Παρίσι τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο και χαρακτήρισε την κίνησή του αυτή "σκανδαλώδη".

Τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο προσέλαβε η Goldman Sachs ως σύμβουλο και μη εκτελεστικό πρόεδρο της διεθνούς μονάδας της.

«Η μεταρρύθμιση αποτελεί το πιο αριστερό μέτρο κάθε εποχής, οι μόνες ενστάσεις που προέκυψαν αφορούν τον περιορισμό της δυνατότητας επαναπρόσληψης σε περίπτωση αβάσιμης απόλυσης», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Ο Ρέντσι, παράλληλα, τόνισε ότι «με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2015, γίνεται πράξη η μεγαλύτερη μείωση των φόρων όλης της ιστορίας της ιταλικής αβασίλευτης Δημοκρατίας».

Έκκληση στη Ρωσία και στην Ουκρανία να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τις παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου στην Ουκρανία, ύστερα από την αποτυχία των χθεσινών συνομιλιών να καταλήξουν σε συμφωνία, απηύθυνε ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΕ Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Όχι μόνον η Ελλάδα δεν βγήκε από το ευρώ, αλλά τώρα καλωσορίζουμε και τη Λιθουανία, ως το 19ο μέλος της ευρωζώνης», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο υπογράμμισαν χθες, Δευτέρα, το βράδυ, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας τους, "τη σημασία" που έχει να συνεχισθεί ο διάλογος σχετικά με τις παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

«Αν θέλω, μπορώ να καταλάβω το Κίεβο σε δύο εβδομάδες», φέρεται να είπε χθες ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica και σήμερα το Κρεμλίνο τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Ιδιωτικό σχολείο της Νέας Υόρκης απέρριψε τα παιδιά του Μάτ Ντέιμον! Τι συνέβη; Το ιδιωτικό σχολείο Saint Ann's School στο Μπρούκλιν απέρριψε την εγγραφή για τις τρεις...

«Ηθικά απαράδεκτη» χαρακτήρισε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ την πρόσληψη του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο από την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs, στην ομιλία του με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της Γαλλίας, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Επιλογή "άκρως προκλητική" χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, τον "διορισμό του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ως ακριβοπληρωμένου υπαλλήλου της Goldman Sachs", σε δήλωσή του στο Real.gr.

«Η Ελλάδα δεν απειλεί το ευρώ» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική σελίδα της Deutsche Welle, που αναφέρεται σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στην εφημερίδα die Welt ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Ζ. Μ. Μπαρόζο.

Σε προσωρινή λύση της διένεξης για το ρωσικό φυσικό αέριο κατέληξαν η Ουκρανία, η Ρωσία και η Ευρωπαϊκή Ένωση την Πέμπτη το βράδυ, υπογράφοντας συμφωνία η, οποία εξασφαλίζει την τροφοδοσία της Ουκρανίας, αλλά και της Ευρώπης για τον φετινό χειμώνα.

Η Ευρώπη έδειξε την αλληλεγγύη της και η Ελλάδα έδειξε την υπευθυνότητά της, τόνισε ο Ζοσέ Μπαρόζο, απευθυνόμενος για τελευταία φορά -με την ιδιότητα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- προς τους διαπιστευμένους στην ΕΕ δημοσιογράφους.

Η αθλητική ακεραιότητα, ο σεβασμός των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, η εξάλειψη των διακρίσεων και η καλλιέργεια πνεύματος αλληλεγγύης είναι μεταξύ των...

«Ο συσχετισμός δυνάμεων στη Νέα Ευρώπη» είναι ο τίτλος ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο 40ο οικονομικό φόρουμ, που οργανώνει σήμερα, Παρασκευή, αύριο και μεθαύριο στο Cernobbio της Ιταλίας, κοντά στο Κόμο, το ίδρυμα Ambrosetti-The European House.

Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία της Ελλάδας και της Ευρώπης θα αναπτύξει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέδριο για τις παγκόσμιες και ευρωπαϊκές πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, που διοργανώνει το ιταλικό ίδρυμα «European House - Ambrosetti», 5 με 7 Σεπτέμβρη στο Τσερνόμπιο της Ιταλίας.

Άρθρα
Produced by