μυστικες δημοσκοπησεις 2012

Το πρώτο ισχυρό crash test για τα δύο κεντρικά πρόσωπα της εγχώριας πολιτικής σκηνής δίνεται σήμερα το απόγευμα και ώρα 18.30 στη Βουλή επί της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στην οποία δεν συναινεί η ΝΔ.

Άκρως ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα μηνύματα από δημοσκοπήσεις, που κάνουν σε σχέση με τη δημοτικότητα του νέου αρχηγού της ΝΔ, εταιρείες για λογαριασμό ιδιωτικών καναλιών, αλλά και κυριακάτικων εφημερίδων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να ξεπερνά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προαναγγέλοντας εξελίξεις και ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό.

Η ΝΔ χρειάζεται να κάνει μια δημιουργική ανανέωση προσώπων, χωρίς ηλικιακό κριτήριο, δήλωσε στο "Πρακτορείο 104,9 FM" ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Yποστήριξε ότι δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα η Μαρίν Λεπέν, η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς, η οποία δικάζεται σήμερα επειδή συνέκρινε τους μουσουλμάνους που προσεύχονται στον δρόμο με τη ναζιστική κατοχή της Γαλλίας

Η περίπτωση της Ελλάδας δείχνει πως το σύστημα των πολιτικών δημοσκοπήσεων βρίσκεται σε κρίση, τονίζει σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg, επικαλούμενο το αποτέλεσμα της κάλπης στην Αθήνα την περασμένη Κυριακή.

Με εκτενείς ανταποκρίσεις και άρθρα γνώμης αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος στην εκλογική μάχη στην Ελλάδα και με βάση τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων έως την Παρασκευή, γίνονται εκτιμήσεις για τα σενάρια σχηματισμού κυβέρνησης.

Σε ευθεία αμφισβήτηση της εγκυρότητας των δημοσκοπήσεων, προέβη με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος η Λαϊκή Ενότητα.

Τις οριακές διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που καταγράφονται στις περισσότερες δημοσκοπήσεις στα ίδια ποσοστά με μικρές αποκλίσεις πιστοποιούν και τα ποιοτικά ευρήματα των...

Στη χθεσινή ομιλία του Έλληνα πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος. «Για τον Τσίπρα το πρόγραμμα βοήθειας δεν είναι ακόμη οριστικό», γράφει η Frankfurter Allgemeine, η οποία τονίζει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να επαναδιαπραγματευτεί το τρίτο πακέτο βοήθειας που συμφωνήθηκε μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, καθώς στόχος του παραμένει η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Στις κάλπες προσέρχονται οι ισπανοί για τις βουλευτικές εκλογές στις οποίες νεοπαγή κόμματα αμφισβητούν την κυριαρχία του δικομματισμού, με τους αναλυτές να προβλέπουν είτε μια νέα περίοδο πολυκομματικών κυβερνήσεων και συναινετικών πολιτικών, ή μια περίοδο πολιτικής αστάθειας.

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα περισσότερα από 9,6 εκατομμύρια ψηφοφόροι στην Πορτογαλία, με τον απερχόμενο κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό να έχει, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το προβάδισμα έναντι των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλιστών.

«Παρά την πόλωση που επιχειρήθηκε το τελευταίο δεκαήμερο και τον πόλεμο που μας έγινε, ακόμη και οι δημοσκοπήσεις το τελευταίο τριήμερο μας παρουσίασαν έξω από τη βουλή,...

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue για λογαριασμό της εφημερίδας ΑΥΓΗ.

Ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την πολιτική σκηνή άφησε ο Πάνος Καμμένος στην περίπτωση που οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν θα μπουν στη Βουλή στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Η ανατροπή που έχουν φέρει οι δημοσκοπήσεις, σε σχέση με τον σχεδιασμό που είχε κάνει για μια άνετη επικράτηση στις εκλογές, τον έχει οδηγήσει σε πολλές σκέψεις για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει, ώστε να φτάσει στην εκλογική επιτυχία.

Μάχη στήθος με στήθος δίνουν στις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, καθώς με βάση τα ευρήματα πέντε δημοσκοπήσεων που δημοσιεύονται στον Κυριακάτικο Τύπο η διαφορά μεταξύ των...

Στη δημοσκόπηση της Κάπα Research, για το Βήμα της Κυριακής, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώσει 26,5% έναντι 25,9% για τη Νέα Δημοκρατία σε σκηνικό εννιά κομματικής Βουλής.Συγκεκριμένα, στην...

Άρθρα
Produced by