μυστικες δημοσκοπησεις 2012

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα περισσότερα από 9,6 εκατομμύρια ψηφοφόροι στην Πορτογαλία, με τον απερχόμενο κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό να έχει, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το προβάδισμα έναντι των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλιστών.

«Παρά την πόλωση που επιχειρήθηκε το τελευταίο δεκαήμερο και τον πόλεμο που μας έγινε, ακόμη και οι δημοσκοπήσεις το τελευταίο τριήμερο μας παρουσίασαν έξω από τη βουλή,...

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue για λογαριασμό της εφημερίδας ΑΥΓΗ.

Ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την πολιτική σκηνή άφησε ο Πάνος Καμμένος στην περίπτωση που οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν θα μπουν στη Βουλή στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Η ανατροπή που έχουν φέρει οι δημοσκοπήσεις, σε σχέση με τον σχεδιασμό που είχε κάνει για μια άνετη επικράτηση στις εκλογές, τον έχει οδηγήσει σε πολλές σκέψεις για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει, ώστε να φτάσει στην εκλογική επιτυχία.

Μάχη στήθος με στήθος δίνουν στις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, καθώς με βάση τα ευρήματα πέντε δημοσκοπήσεων που δημοσιεύονται στον Κυριακάτικο Τύπο η διαφορά μεταξύ των...

Στη δημοσκόπηση της Κάπα Research, για το Βήμα της Κυριακής, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώσει 26,5% έναντι 25,9% για τη Νέα Δημοκρατία σε σκηνικό εννιά κομματικής Βουλής.Συγκεκριμένα, στην...

«Αγώνα δρόμου» δίνει ο Πάνος Καμμένος, για να περιφρουρήσει τα κομματικά του στελέχη και τους υποψηφίους του, που πολλοί εξ’ αυτών φέρονται να έχουν ανοίξει «δίαυλο» επικοινωνίας με τη ΝΔ.

Νέες δημοσκοπήσεις που θα δημοσιευθούν στον Κυριακάτικο Τύπο επιβεβαιώνουν τη μεγάλη ανατροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες, το προβάδισμα της ΝΔ είναι πλέον καθαρό.

Σε… μεγάλο «αναβρασμό» βρίσκεται η Κουμουνδούρου, προκειμένου να «κλείσει» όλα τα ανοιχτά «μέτωπα» που αφορούν τον προεκλογικό «αγώνα» του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που νεότερες δημοσκοπήσεις φέρουν την ανατροπή, με τον επικεφαλής της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη να «περνά» μπροστά από τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με μικρό μέχρι στιγμής προβάδισμα.

Η περίπτωση της Ελλάδας δείχνει πως το σύστημα των πολιτικών δημοσκοπήσεων βρίσκεται σε κρίση, τονίζει σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg, επικαλούμενο το αποτέλεσμα της κάλπης στην Αθήνα την περασμένη Κυριακή.

Με εκτενείς ανταποκρίσεις και άρθρα γνώμης αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος στην εκλογική μάχη στην Ελλάδα και με βάση τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων έως την Παρασκευή, γίνονται εκτιμήσεις για τα σενάρια σχηματισμού κυβέρνησης.

Σε ευθεία αμφισβήτηση της εγκυρότητας των δημοσκοπήσεων, προέβη με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος η Λαϊκή Ενότητα.

Τις οριακές διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που καταγράφονται στις περισσότερες δημοσκοπήσεις στα ίδια ποσοστά με μικρές αποκλίσεις πιστοποιούν και τα ποιοτικά ευρήματα των...

Στη χθεσινή ομιλία του Έλληνα πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος. «Για τον Τσίπρα το πρόγραμμα βοήθειας δεν είναι ακόμη οριστικό», γράφει η Frankfurter Allgemeine, η οποία τονίζει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να επαναδιαπραγματευτεί το τρίτο πακέτο βοήθειας που συμφωνήθηκε μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, καθώς στόχος του παραμένει η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«Η τρόικα είναι πολύ χειρότερη από χούντα» υποστήριξε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ALPHA, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Πόρτα» διαφυγής από το αδιέξοδο, που έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω της αποχώρησης κορυφαίων στελεχών του, για την πτώση του, όπως αυτή προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις, αναζητά ο αρχηγός του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα μούδιασμα, αλλά αυτό είναι ένα κλίμα, το οποίο θα αντιστραφεί όσο προχωρά η προεκλογική συζήτηση, αν πραγματικά γίνεται συζήτηση, είπε σήμερα στην εκπομπή “Ανοιχτά Μικρόφωνα” του “ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM” η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

Άρθρα
Produced by