μυστικες δημοσκοπησεις 2012

Προφανώς, οι πάντες στη χώρα μας ζητούν σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους-δανειστές, κάτι που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, αρκεί η κυβέρνηση να εγγυάται πραγματικά την ασφαλή πλεύση, όπως έχει διαβεβαιώσει τους πολίτες, και φυσικά να ξέρει που πάει το καράβι. Γιατί τα πρώτα βήματα μας βάζουν σε πικρές σκέψεις, καθώς η επικοινωνιακή διαχείριση κάποιων κραυγαλέων υπαναχωρήσεων, που ήταν η ουσία της λεγόμενης αντιμνημονιακής προπαγάνδας, δύσκολα μπορεί να τις αποκρύψει. Η προαναγγελία κατάργησης της τρόικας, λόγου χάριν, έγινε ανέκδοτο στους διαδρόμους των Βρυξελλών, καθώς μπορεί να τη βαφτίσαμε «θεσμικό εταίρο», στην πραγματικότητα όμως είναι ακριβώς η ίδια σύνθεση –αποτελείται, μάλιστα, από τα ίδια πρόσωπα που όλοι γνωρίζουμε.

Πρόταση δυσπιστίας κατά της φιλανδικής κυβέρνησης συνασπισμού του Αλεξάντερ Στουμπ κατέθεσε το αντιπολιτευόμενο κόμμα «Οι Φιλανδοί» για τα προγράμματα στήριξης προς τη χώρα μας.

Mεγάλη διαφορά 12,5 ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ (37,5%) από τη δεύτερη ΝΔ (25%) δείχνουν οι δημοσκοπήσεις εξόδου (exit polls) που μετέδωσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί στις 19:00, την ώρα που έκλεισαν οι κάλπες.

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. με 2,8 ποσοστιαίες μονάδες, εμφανίζει έρευνα του καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Επαμεινώνδα Πανά για το «Ε». Προβάδισμα 5,5% στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Interview.

Προειδοποίηση ότι μπορεί να υποβαθμίσει το αξιόχρεο ευρωπαϊκών χωρών, στις οποίες την εξουσία θα αναλάβουν ευρωσκεπτικιστικά κόμματα, έδωσε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's.

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 1,9 μονάδων από τη Ν.Δ. δείχνει νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Interview. Η δημοσκόπηση της Metron Analysis δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρό προβάδισμα 4,6 ποσοστιαίων μονάδων

Σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ εξακολουθούν να δείχνουν οι δημοσκοπήσεις σχεδόν μία εβδομάδα πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Για το μνημόνιο, τη δανειακή σύμβαση, την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ, τις δημοσκοπήσεις, το ενδεχόμενο συνεργασιών και την επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές μίλησε, μεταξύ άλλων, σε...

Ποσοστό 44% των Αυστριακών τάσσονται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ «εφόσον μετά τις εκλογές χαλαρώσει την πολιτική λιτότητας και η Αθήνα δεν εξυπηρετεί πλέον το χρέος» ενώ 37% υποστηρίζουν την περαιτέρω παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με δημοσκόπηση της αυστριακής εφημερίδας «Έστεράιχ» που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της.

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνουν, ενόψει των εκλογών της 25 Ιανουαρίου, δύο νέες δημοσκοπήσεις, της Metron Analysis που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και της Rass που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας ΕΠΕΝΔΥΣΗ.

Τα Όσκαρ είναι προ των πυλών και οι δημοσκοπήσεις έχουν πάρει «φωτιά». Διαβάστε ποιοι είναι οι «νικητές» σύμφωνα με τις προτιμήσεις του αμερικανικού κοινού. Ο Bradley...

Αυλαία σήμερα τα μεσάνυχτα στην προεκλογική περίοδο και στη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων. Στις τελευταίες μετρήσεις των εταιριών δημοσκοπήσεων διαπιστώνεται ότι η διαφορά...

Μέσα από εκτενείς ανταποκρίσεις και αναλύσεις και σήμερα τα αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρονται στις εξελίξεις στην Ελλάδα, με έμφαση στη χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ.

Στο 6,5% είναι η μεγαλύτερη και στο 2,2% η μικρότερη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, όπως προκύπτει από τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις, οι οποίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας λίγες μέρες πριν τις κάλπες. Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα παραμένει σταθερά πρώτο, επτά κόμματα «μπαίνουν» στη Βουλή, ενώ οι Πράσινοι-ΔΗΜΑΡ και το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου μένουν εκτός.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει περισσότερες πιθανότητες να επανεκλεγεί απ' ό,τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, σύμφωνα με ένα μοντέλο του ομίλου Goldman Sachs για την πρόβλεψη εκλογικών αποτελεσμάτων, που βασίζεται στις οικονομικές επιδόσεις, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Άρθρο του επικεφαλής οικονομικού συμβούλου της «Allianz SE», Μοχάμεντ Ελ Εριάν (Mohamed A. El-Erian) για το Bloomberg αναφέρεται στην πιθανότητα ένα κόμμα της αριστεράς με ακραίες θέσεις που δεν έχει δοκιμαστεί στην εξουσία, να βρεθεί στην κυβέρνηση και να πυροδοτήσει ένα ξεπούλημα (sell off) στις αγορές. Οι πιστωτές γίνονται νευρικοί για τις προοπτικές της χώρας, ιδιαίτερα δε, για τη σταθερότητα των συναλλαγματικών ισοτιμιών και την ικανότητα της χώρας να εξυπηρετήσει το χρέος της.

Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, θα συνιστούσε καταστροφή για τη χώρα, δηλώνει ο Έντβαλντ Νοβότνι, (Ewald Nowotny) μέλος της διοικούσας επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Η ακραία πόλωση, όπως έχουμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή, θα καθορίσει τις εξελίξεις μέχρι τις εκλογές, αλλά και μετά από αυτές, κυρίως σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας του πρώτου κόμματος (που φαίνεται πως θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή.

Σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 3% έναντι της ΝΔ δείχνουν τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας.

Άρθρα
Produced by