οαεε

Δεύτερη ευκαιρία δίνει ο ΟΑΕΕ σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες που διέκοψαν τη ρύθμιση, για να ξαναμπούν στις 100 δόσεις.

Χωρίς προσωρινή σύνταξη μένουν αναγκαστικά όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν στον ΟΑΕΕ ληξιπρόθεσμες οφειλές πάνω από 20.000 ευρώ (15.000 ευρώ κύρια οφειλή + 5.000 ευρώ προσαυξήσεις) ακόμη κι αν έχουν θεμελιωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί τις ακριβείς ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων, εξέδωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Έτοιμα για.. εισπρακτική επίθεση είναι τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας , προκειμένου να πετύχουν τους πολύ συγκεκριμένους και φιλόδοξους στόχους, του επικαιροποιημένου μνημονίου.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΕ, στη σύνθεση του οποίου εκπροσωπείται η ΕΣΕΕ, ασχολήθηκε στην τελευταία του συνεδρίαση με το χρόνιο πρόβλημα των ασφαλισμένων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και βρίσκονται στα πρόθυρα της συνταξιοδότησης και αποφάσισε να ζητήσει συγκεκριμένη νομοθετική παρέμβαση γι' αυτές τις περιπτώσεις από το υπουργείο Εργασίας.

Θύματα των νέων περικοπών στις συντάξεις θα είναι και οι άνθρωποι με αναπηρίες, τους οποίους δεν εξαιρεί η ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Μέχρι τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, καθορίζεται από τον ΟΑΕΕ η προθεσμία καταβολής των δόσεων για τις ρυθμίσεις οφειλών.

Αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης έως και 7 χρόνια, για περίπου 25.000 ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ προβλέπει, σύμφωνα με το Euro2day, η εγκύκλιος του ταμείου που έρχεται, εν μέσω...

Ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ζητήσει νέα ενιαία ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών από τους εκπροσώπους των δανειστών, άφησε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8.

Η ημερομηνία διακοπής της επαγγελματικής δραστηριότητας αποτελεί το «κλειδί» για τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης των ελευθέρων επαγγελματιών, σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΟΑΕΕ.

Πρόσβαση στο μητρώο τραπεζικών λογαριασμών απέκτησε το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ), προκειμένου να βάλει στο στόχαστρο τους συστηματικόύς κακοπληρωτές.

Κανείς δεν πρόλαβε την αντίδραση του 65χρονου πρατηριούχου στα γραφεία του ΟΑΕΕ στη Λαμία. Αγανακτισμένος ζητούσε διευθέτηση ενός θέματος αλλά ο αρμόδιος υπάλληλος του ζητούσε επιπλέον στοιχεία. Πανικός επικράτησε μόλις ο 65χρονος έβγαλε ένα «σουγιά» από την τσέπη του και αποπειράθηκε να κόψει τις φλέβες του.

Την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016, καταβάλλονται οι δόσεις ρύθμισης Ν. 4305/2014, μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΕ.

Η Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 είναι η τελευταία ημέρα εμπρόθεσμης πληρωμής εισφορών 1ου διμήνου 2016, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

Μείωση έως και 35% στις συντάξεις τόσο σε νέους όσο και σε παλιούς ασφαλισμένους φέρνει το νέο ασφαλιστικό για ιδιωτικούς και δημοσίους υπαλλήλους, αναφέρει η ΑΔΕΔΥ. Σύμφωνα με παραδείγματα, με το νέο προσχέδιο νόμου οι συντάξεις που θα δίνονται θα είναι μειωμένες κατά 15%-30% σε σχέση με τις σημερινές.

Τη συμμετοχή τους στη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου ανακοίνωσαν οι αυτοκινητιστές ταξί, ζητώντας από την κυβέρνηση να επανεξετάσει τις βασικές αρχές του σχεδίου για το ασφαλιστικό.

«Φωτιές» ανάβει στον κλάδο των ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίοι διαμαρτύρονται στους δρόμους κόντρα στο ασφαλιστικό, απεργούν και απέχουν από τα καθήκοντά τους, εγκύκλιος του ΟΑΕΕ, σύμφωνα με την οποία αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης έως και 7 χρόνια για περίπου 25.000 ασφαλισμένους.

Άρθρα
Produced by