οαεε

Παράταση, έως τις 30 Σεπτεμβρίου, για την καταβολή εισφορών και δόσεων δίνει ο ΟΑΕΕ για τους ασφαλισμένους του, αναγνωρίζοντας, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, τις δυσκολίες της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας, καθώς και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω των capital controls.

Την εφαρμογή του νόμου 4331/2015 (άρθρα 37 και 38), με τον οποίο καταργούνται οι ποινές για οφειλέτες ατομικών εισφορών στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), κοινοποιεί με εγκύκλιό του ο Διοικητής του Οργανισμού, Τάσος Πετρόπουλος.

(upd)Στις διαδικασίες του τραπεζικού συστήματος οφείλεται η ολιγόωρη καθυστέρηση στην καταβολή των συντάξεων του ΟΑΕΕ, σύμφωνα με το διοικητή του Οργανισμού, Τάσο Πετρόπουλο, ο οποίος υποστηρίζει ότι από τις 11.00 το πρωί, έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα χρήματα.

Οι κ. κ. Ε. Τσοτσορός και Γρ. Στεργιούλης προτείνονται από την κυβέρνηση για τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου, αντίστοιχα, των Ελληνικών Πετρελαίων στη θέση των κ.κ. Γ. Παπαθανασίου και Γ.Κωστόπουλου.

Η αξιοποίηση των ταμειακών διαθεσίμων του ΟΑΕΕ μέσω του μέσω του ΟΔΔΗΧ, έγινε εθελοντικά και χωρίς να ζητηθεί από την κυβέρνηση, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο νέος διοικητής του Οργανισμού Τάσος Πετρόπουλος και προσθέτει ότι η μετατροπή 90 εκατ. ευρώ σε ρέπος ευνοεί τα συμφέροντα του Οργανισμού.

Μέσω διαδικτύου μπορούν να υποβάλλουν από σήμερα οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), αίτηση για τη ρύθμιση οφειλών οι οποίες είναι κάτω των 5.000 ευρώ.

Πακέτο επτά αιτημάτων προς την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επικείμενες εθνικές εκλογές καταθέτει η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), επισημαίνοντας -με ανακοίνωσή της- ότι «το στοίχημα που αυτή θα κληθεί να κερδίσει είναι η επίτευξη σταθερότητας και ανάπτυξης, θέτοντας όμως στο επίκεντρο τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, ουσιαστικά αυτή τη φορά, κι όχι μόνο σε επίπεδο καλών προθέσεων».

Καθαρές απαντήσεις από τους αρχηγούς των κομμάτων για επτά ζητήματα, τα οποία «καίνε» την εγχώρια αγορά, ζητούν με σχετική τους επιστολή οι έμποροι.

Παράταση της προθεσμίας καταβολής των τρεχουσών υποχρεώσεων σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ ζήτησε η ΕΣΕΕ με επιστολές προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τους Διοικητές των δύο ασφαλιστικών οργανισμών, λόγω των προβλημάτων ρευστότητας από το κλείσιμο των Τραπεζών και την επιβολή των περιορισμών κίνησης κεφαλαίων.

Παρατείνονται έως τις 10/07/ 2015 οι προθεσμίες για την καταβολή των δόσεων της ρύθμισης από τους οφειλέτες του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού. Το μέτρο αφορά την καταβολή δόσεων, οι οποίες έχουν καταληκτική ημερομηνία πληρωμής εντός της ειδικής τραπεζικής αργίας.

(upd)Νέες πιέσεις στις διοικήσεις των ασφαλιστικών Ταμείων, που έχουν πλεονάζοντα κεφάλαια, ασκούν ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης και ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, ζητώντας τους να δώσουν και τα τελευταία τους διαθέσιμα, προκειμένου να πληρωθούν οι συνταξιούχοι.

Τους 131.123 έφταναν μέχρι χθες, οι οφειλέτες που έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών τους στα ασφαλιστικά ταμεία. Συνολικά έχουν εισπραχθεί 96.628.369,88 ευρώ.

Ερωτηματικά εγείρει το χθεσινό «μπλόκο» στα ΑΤΜ, το οποίο «λαχτάρισε» τους συνταξιούχους του ΙΚΑ. Ο υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης επικαλέστηκε τεχνικό πρόβλημα του συστήματος «ΔΙΑΣ», καθησυχάζοντας τους συνταξιούχους, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ, κανονικά θα πληρωθούν σήμερα οι συντάξεις του δημοσίου και του Ταμείου. Στις 4 Mαίου θα καταβληθούν και οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ.

Τις πρώτες 20 ημέρες της εφαρμογής της νέας ρύθμισης των οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία, έχουν ρυθμίσει οφειλές τους 71.835 οφειλέτες, ύψους 2.032.082.907,64 ευρώ και έχουν εισπραχθεί 46.126.532,04 ευρώ.

Συμπληρώθηκαν 17 ημέρες εφαρμογής της νέας ρύθμισης των οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία, και μέχρι σήμερα 21/04/2015 από 46.528 οφειλέτες των οποίων οι οφειλές ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ έχουν εισπραχθεί περίπου 34,6 εκατ. ευρώ.

Τους 24.497 έχουν φθάσει οι οφειλέτες, οι οποίοι έχουν ενταχθεί στη νέα ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία έως σήμερα 13η ημέρα της εφαρμογής της σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Να εντάξουν όλα τα κόμματα στις μετεκλογικές δεσμεύσεις τους τη αποποινικοποίηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ, για ίδιες εισφορές των ασφαλισμένων, ζητάει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Με ηλεκτρονικό τρόπο θα γίνεται στο εξής η ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας των ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Οργανισμού.

Άρθρα
Produced by