οαεε

Βαρύς πέφτει τελικά ο… πέλεκυς των εισφορών στους νέους ασφαλισμένους που είναι μισθωτοί και διατηρούν παράλληλα (μετά το 1993) δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές επιφυλάσσει το 2017 για αυτοπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες καθώς από την 1η Ιανουαρίου θα υποστούν σημαντικές επιβαρύνσεις, με βάση τις εγκυκλίους που υπεγράφησαν για τη νέα βάση υπολογισμού.

Νωρίτερα από τις καθιερωμένες ημερομηνίες θα γίνει η καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων, καθώς και του ΕΚΑΣ, μηνός Ιανουαρίου 2017, για την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους.

Στις 17:00 στο Προπύλαια είναι προγραμματισμένο το πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων που αντιδρούν στις περικοπές που τους έχει επιβάλει η κυβέρνηση και απορρίπτουν τον "μποναμά" που του έταξε ο Αλέξης Τσίπρας για την 13η σύνταξη.

Νωρίτερα από τις καθιερωμένες ημερομηνίες θα καταβληθούν οι συντάξεις του ερχόμενου Ιανουαρίου ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, για την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, που υπάγονται στην εποπτεία του υπουργείου Εργασίας.

Οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στον ΟΑΕΕ έχουν εκτιναχθεί στις 25.000, μετά από τη δημοσίευση του νέου ασφαλιστικού του Γιώργου Κατρούγκαλου, όπως δήλωσε ο διοικητής του Ταμείου.

Σε μια αναφορά που προκάλεσε αντιδράσεις προχώρησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, Δημήτρης Τσακίρης, ο οποίος ''προέτρεψε'' ελεύθερο επαγγελματία να μεταφέρει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες στη Βουλγαρία, ''εάν το θεωρεί πατριωτικό''.

Την εκρηκτική εικόνα που επικρατεί στον ΟΑΕΕ περιέγραψε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Τάσος Πετρόπουλος, στη Βουλή.

Σαρωτικές ανατροπές στις συντάξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα «κλειδώνουν» με τις εγκυκλίους για τον νέο τρόπο υπολογισμού που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, σε εφαρμογή του πρόσφατου νόμου.

Απίστευτο κύμα φυγής παρατηρείται στον ΟΑΕΕ λόγω των αυξημένων εισφορών που αναμένεται μάλιστα να αυξηθούν περαιτέρω από το επόμενο έτος.

Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί το ασφαλιστικό σύστημα παρά την κρατική ενίσχυση και την άντληση χρημάτων από τον ΑΚΑΓΕ.

Να πάρουν το κεφάλι του διοικητή του ΟΑΕΕ αναφέρει σε δήλωσή της η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, με αφορμή την απίστευτη προτροπή του Δημήτρη Τσακίρη.

Ανοίγει ο δρόμος για τη μεταφορά 350 εκατ. ευρώ από το "μικρό κουμπαρά" του ΑΚΑΓΕ στον ΟΑΕΑ, αφότου υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.

Ευκαιρίες για να πάρουν σύνταξη από τα 55 ακόμη και με τα νέα όρια ηλικίας κρύβουν για χιλιάδες ασφαλισμένους οι νέες ρυθμίσεις για την αναγνώριση πλασματικών ετών.

Άρθρα
Produced by