οαεε

Νωρίτερα από τις καθιερωμένες ημερομηνίες θα καταβληθούν οι συντάξεις του ερχόμενου Ιανουαρίου ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, για την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, που υπάγονται στην εποπτεία του υπουργείου Εργασίας.

Οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στον ΟΑΕΕ έχουν εκτιναχθεί στις 25.000, μετά από τη δημοσίευση του νέου ασφαλιστικού του Γιώργου Κατρούγκαλου, όπως δήλωσε ο διοικητής του Ταμείου.

Σε μια αναφορά που προκάλεσε αντιδράσεις προχώρησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, Δημήτρης Τσακίρης, ο οποίος ''προέτρεψε'' ελεύθερο επαγγελματία να μεταφέρει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες στη Βουλγαρία, ''εάν το θεωρεί πατριωτικό''.

Την εκρηκτική εικόνα που επικρατεί στον ΟΑΕΕ περιέγραψε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Τάσος Πετρόπουλος, στη Βουλή.

Αύριο ολοκληρώνεται η «σφαγή» των επικουρικών συντάξεων, με την τρίτη, νέα περικοπή χιλιάδων επικουρικών συντάξεων περικοπή που φθάνει έως και το 50%. Το τρίτο και φαρμακερό κτύπημα θα εμφανιστεί στους λογαριασμούς 25.000 συνταξιούχων στις 4 Οκτωβρίου

Ελλειμματικό κατά σχεδόν 3 δισ. Ευρώ θα είναι το υπερταμείο της Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), που ξενικά τη λειτουργία τους το 2017 και στο οποίο θα μεταφερθούν ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΝΑΤ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Με "κρυφό" έλλειμμα 3,12 δισ. ευρώ στις συντάξεις και στις παροχές υγείας θα ξεκινήσει τη λειτουργία του, από την 1/1/2017, ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης.

Μετά το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ θα υποβάλει αίτηση για επιχορήγηση ύψους 150 εκατ. ευρώ από τον «κουμπαρά» του ΑΚΑΓΕ (ο λογαριασμός αλληλεγγύης των επόμενων γενεών), σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα».

Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί το ασφαλιστικό σύστημα παρά την κρατική ενίσχυση και την άντληση χρημάτων από τον ΑΚΑΓΕ.

Να πάρουν το κεφάλι του διοικητή του ΟΑΕΕ αναφέρει σε δήλωσή της η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, με αφορμή την απίστευτη προτροπή του Δημήτρη Τσακίρη.

Ανοίγει ο δρόμος για τη μεταφορά 350 εκατ. ευρώ από το "μικρό κουμπαρά" του ΑΚΑΓΕ στον ΟΑΕΑ, αφότου υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.

Ευκαιρίες για να πάρουν σύνταξη από τα 55 ακόμη και με τα νέα όρια ηλικίας κρύβουν για χιλιάδες ασφαλισμένους οι νέες ρυθμίσεις για την αναγνώριση πλασματικών ετών.

Σύνταξη στα 60 προλαβαίνουν να κλειδώσουν όσοι ασφαλίστηκαν πριν από το 1992 σε οποιοδήποτε ταμείο, με εξαίρεση τον ΟΓΑ, όπου η σύνταξη γήρατος βγαίνει μόνο στα 67 ή στα 62 εφόσον υπάρχουν 40 χρόνια με διαδοχική ασφάλιση.

Στα βήματα του ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ, ο οποίος βρίσκει καταφύγιο στον ΑΚΑΓΕ, επιδιώκοντας χρηματοδότηση ύψους 150 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που το Ταμείο είναι μείον, με τα χρέη στον ΕΟΠΠΥ ότι εκτιμάται ότι φέτος ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ.

Στις 22 Σεπτεμβρίου, όπως κάθε χρόνο θα γιορταστεί και εφέτος από την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, η "Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου".

Άρθρα
Produced by