οαεε

Ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες θα ξεκινούν από 26,9% και θα φτάνουν ακόμα και το 46%, θα πρέπει να καταβάλλονται από 1/1/2017 επί του εισοδήματος, το οποίοπροκύπτει από παράλληλη απασχόληση, όπως προβλέπει σχετική εγκύκλιος, που υπέγραψε την Παρασκευή κατ' εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Εκδόθηκε η εγκύκλιος, η οποία προβλέπει τη χορήγηση ασφαλιστικής κάλυψης στους ασφαλισμένους του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και στους μακροχρόνια άνεργους, που πληρούν τα καθοριζόμενα κριτήρια, χορηγώντας τους ασφαλιστική ικανότητα και για το 2017.

Από το 33% που είχαν ενημερωθεί για το ύψος των νέων εισφορών τους, το 77% δηλώνει χαμηλότερες εισφορές σε σύγκριση με τις προηγούμενες κατηγορίες του ΟΑΕΕ, το 16% υψηλότερες και το 7% στα ίδια επίπεδα.

Να ρίξει τους τόνους, οι οποίοι ανέβηκαν στην εγχώρια πολιτική σκηνή για τις εισφορές στα μπλοκάκια, επιχειρεί το υπουργείο Εργασίας, προχωρώντας σε διορθωτικές κινήσεις.

Το 65% των οφειλετών έχουν χρέη έως 30.000 ευρώ ο καθένας, σύμφωνα με την τελευταία τριμηνιαία έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών για το 2016.

Βαρύς πέφτει τελικά ο… πέλεκυς των εισφορών στους νέους ασφαλισμένους που είναι μισθωτοί και διατηρούν παράλληλα (μετά το 1993) δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές επιφυλάσσει το 2017 για αυτοπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες καθώς από την 1η Ιανουαρίου θα υποστούν σημαντικές επιβαρύνσεις, με βάση τις εγκυκλίους που υπεγράφησαν για τη νέα βάση υπολογισμού.

Νωρίτερα από τις καθιερωμένες ημερομηνίες θα γίνει η καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων, καθώς και του ΕΚΑΣ, μηνός Ιανουαρίου 2017, για την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους.

Στις 17:00 στο Προπύλαια είναι προγραμματισμένο το πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων που αντιδρούν στις περικοπές που τους έχει επιβάλει η κυβέρνηση και απορρίπτουν τον "μποναμά" που του έταξε ο Αλέξης Τσίπρας για την 13η σύνταξη.

Συγκεκριμένα, το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων υποστηρίζει ότι, «εκτός από τις 18 γνωστές μειώσεις σε συντάξεις και επιδόματα, ο περίφημος νόμος Κατρούγκαλου επέβαλε και μία ακόμα μείωση, εν αγνοία των συνταξιούχων.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο σύστασης ομάδας εργασίας για τα μπλοκάκια από την αρμόδια υπουργό. Εντός της εβδομάδας τα ειδοποιητήρια στους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ.

Για περιορισμένο χρονικό διάστημα προκειμένου να υπάρξει η μετάβαση στο νέο καθεστώς, όπως τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας.

«Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε χιλιάδες ασφαλισμένους ο λογαριασμός του ΕΦΚΑ με τις νέες εισφορές, καθώς διαπιστώνουν ότι θα πληρώνουν υπερδιπλάσια ποσά, από τις εισφορές που πλήρωναν» σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης.

Ξεκίνησε από σήμερα η αποστολή των ειδοποιητηρίων με τις νέες εισφορές του 2017 από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) σε 1,5 εκατομμύριο ασφαλισμένους του ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ.

Για "προσπάθεια τρομοκράτησης των ασφαλισμένων για τις νέες ασφαλιστικές εισφορές, που άρχισαν να ισχύουν από το νέο έτος" που "βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη", κάνουν λόγο πηγές της κυβέρνησης.

Σαρωτικές ανατροπές στις συντάξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα «κλειδώνουν» με τις εγκυκλίους για τον νέο τρόπο υπολογισμού που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, σε εφαρμογή του πρόσφατου νόμου.

Απίστευτο κύμα φυγής παρατηρείται στον ΟΑΕΕ λόγω των αυξημένων εισφορών που αναμένεται μάλιστα να αυξηθούν περαιτέρω από το επόμενο έτος.

Άρθρα
Produced by