οαεε

Σε μια αναφορά που προκάλεσε αντιδράσεις προχώρησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, Δημήτρης Τσακίρης, ο οποίος ''προέτρεψε'' ελεύθερο επαγγελματία να μεταφέρει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες στη Βουλγαρία, ''εάν το θεωρεί πατριωτικό''.

Την εκρηκτική εικόνα που επικρατεί στον ΟΑΕΕ περιέγραψε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Τάσος Πετρόπουλος, στη Βουλή.

Αύριο ολοκληρώνεται η «σφαγή» των επικουρικών συντάξεων, με την τρίτη, νέα περικοπή χιλιάδων επικουρικών συντάξεων περικοπή που φθάνει έως και το 50%. Το τρίτο και φαρμακερό κτύπημα θα εμφανιστεί στους λογαριασμούς 25.000 συνταξιούχων στις 4 Οκτωβρίου

Ελλειμματικό κατά σχεδόν 3 δισ. Ευρώ θα είναι το υπερταμείο της Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), που ξενικά τη λειτουργία τους το 2017 και στο οποίο θα μεταφερθούν ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΝΑΤ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Μετά το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ θα υποβάλει αίτηση για επιχορήγηση ύψους 150 εκατ. ευρώ από τον «κουμπαρά» του ΑΚΑΓΕ (ο λογαριασμός αλληλεγγύης των επόμενων γενεών), σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα».

Στις 21 Σεπτεμβρίου η ΕΣΕΕ θα συζητήσει με το ΔΝΤ τις προτάσεις της για τη θέσπιση «ειδικού επιχειρηματικού λογαριασμού» και το «πάγωμα» των ληξιπρόθεσμων οφειλών στον ΟΑΕΕ.

Με ένα από τα πιο «καυτά» ζητήματα, αυτό των ομαδικών απολύσεων, να μετατίθεται προς διαπραγμάτευση για τον Οκτώβριο, ρίχνουν «αυλαία» οι διαβουλεύσεις των εκπροσώπων του κουαρτέτου με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας την Πέμπτη.

Να πάρουν το κεφάλι του διοικητή του ΟΑΕΕ αναφέρει σε δήλωσή της η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, με αφορμή την απίστευτη προτροπή του Δημήτρη Τσακίρη.

Ανοίγει ο δρόμος για τη μεταφορά 350 εκατ. ευρώ από το "μικρό κουμπαρά" του ΑΚΑΓΕ στον ΟΑΕΑ, αφότου υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.

Ευκαιρίες για να πάρουν σύνταξη από τα 55 ακόμη και με τα νέα όρια ηλικίας κρύβουν για χιλιάδες ασφαλισμένους οι νέες ρυθμίσεις για την αναγνώριση πλασματικών ετών.

Σύνταξη στα 60 προλαβαίνουν να κλειδώσουν όσοι ασφαλίστηκαν πριν από το 1992 σε οποιοδήποτε ταμείο, με εξαίρεση τον ΟΓΑ, όπου η σύνταξη γήρατος βγαίνει μόνο στα 67 ή στα 62 εφόσον υπάρχουν 40 χρόνια με διαδοχική ασφάλιση.

Στα βήματα του ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ, ο οποίος βρίσκει καταφύγιο στον ΑΚΑΓΕ, επιδιώκοντας χρηματοδότηση ύψους 150 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που το Ταμείο είναι μείον, με τα χρέη στον ΕΟΠΠΥ ότι εκτιμάται ότι φέτος ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ.

Στις 22 Σεπτεμβρίου, όπως κάθε χρόνο θα γιορταστεί και εφέτος από την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, η "Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου".

Για τους οφειλέτες των Ταμείων, οι οποίοι θα πληρώνουν στην ώρα τις εισφορές, "κλειδώνει" το "πάγωμα" των χρεών, σχέδιο, το οποίο έχει λάβει την έγκριση των δανειστών και το οποίο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το Βελλίδειο. Στόχος του σχεδίου αυτού είναι να ενισχυθούν τα έσοδα των Ταμείων και να πάρουν "ανάσα" οι ασφαλισμένοι, που χρωστούν.

Άρθρα
Produced by