οασα

Σημαντικά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία και στις μεταφορές των αστικών συγκοινωνιών, με πολλά δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ να παρουσιάζουν προβλήματα λόγω του χιονιού και του παγετού σε αρκετά σημεία της Αττικής.

Καταδικάζουν την επίθεση κουκουλοφόρων και τους βανδαλισμούς στο σπίτι και στο αυτοκίνητο του προέδρου του ΟΑΣΑ, Τάσου Ταστάνη οι εργαζόμενοι του ΗΣΑΠ.

Ο στόλος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών πρόκειται να ανανεωθεί με την αγορά 500 λεωφορείων, όπως ανέφερε από τη Βουλή ο Χρήστος Σπίρτζης την Παρασκευή.

Σύνταξη στα 60 προλαβαίνουν να κλειδώσουν όσοι ασφαλίστηκαν πριν από το 1992 σε οποιοδήποτε ταμείο, με εξαίρεση τον ΟΓΑ, όπου η σύνταξη γήρατος βγαίνει μόνο στα 67 ή στα 62 εφόσον υπάρχουν 40 χρόνια με διαδοχική ασφάλιση.

Τη μεταφορά 6 ΔΕΚΟ στο νέο υπερταμείο περιλαμβάνει το προσχέδιο του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα που συνδέονται με τα 2,8 δισ. ευρώ.

Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα σηκώσουν το βαρύ φορτίου του «κόφτη», ο οποίος θα ενεργοποιηθεί, σε περίπτωση που οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν επιτευχθούν, με το ΔΝΤ να επιμένει πως το ελληνικό πρόγραμμα δεν «βγαίνει».

Άντζελα Δημητρίου: Τράκαρε με λεωφορείο - Υποβασταζόμενη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο (εικόνα) Η Άντζελα Δημητρίου είχε ένα τροχαίο που τη τρόμαξε αρκετά. Η...

Την κοντινότερη στάση και το δρομολόγιο του λεωφορείου ή τρόλεϊ που τους εξυπηρετεί βλέπουν οι επιβάτες από το κινητό τους τηλέφωνο, αφού τέθηκε σε εφαρμογή η υπηρεσία ενημέρωσης των χρηστών των αστικών συγκοινωνιών μέσω έξυπνων συσκευών.

Τις συνεχείς αναίτιες επιθέσεις ακραίας βίας και τους βανδαλισμούς που σημειώνονται από ομάδες κουκουλοφόρων στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, "με αποκορύφωμα" την πυρπόληση τριών τρόλεϊ της ΟΣΥ χτες το βράδυ μπροστά από το Πολυτεχνείο, καταγγέλλουν- καταδικάζουν με ανακοίνωση τους οι διοικήσεις του ΟΑΣΑ ΑΕ και της ΟΣΥ ΑΕ.

Επίθεση από ομάδα κουκουλόφορων δέχθηκε το σπίτι του προέδρου του ΟΑΣΑ, Τάσου Ταστάνη, τα ξημερώματα της Δευτέρας, με τους άγνωστους να σπάνε το αυτοκίνητο του και να γράφουν με μπογιές έξω από το σπίτι.

Διπλασιασμό απωλειών κατέγραψαν τα σταθερά μέσα συγκοινωνίας (ΣΤΑ.ΣΥ) για το 2015, καθώς οι ζημιές ανήλθαν στα 78,2 εκατ. ευρώ έναντι 36,4 εκατ. ευρώ το 2014.

Διαγωνισμοί μέσω ΑΣΕΠ πρόκειται να γίνουν ώστε να προσληφθούν 1.196 μόνιμοι υπάλληλοι όλων των ειδικοτήτων σε υπηρεσίες του Δημοσίου

Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Τα Εξάρχεια κινδυνεύουν να μετατραπούν σε γκέτο αναφέρει σε ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, η Ντόρα Μπακογιάννη.

Άντζελα Δημητρίου: Σοκαρισμένη κλαίει μετά το ατύχημα και λέει: «Θα “πήγαινα” σαν τον Παντελίδη» Η Άντζελα Δημητρίου όπως σας ενημερώσαμε είχε ένα τροχαίο...

«Ποιος είπε ότι θα ιδιωτικοποιηθούν οι αστικές μεταφορές;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm», και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία βούληση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τις συγκοινωνίες.

Επαναλειτουργεί από αύριο η λεωφορειακή γραμμή Χ80 «Πειραιάς-Ακρόπολη-Σύνταγμα EXPRESS» συνδέοντας τον τερματικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων του ΟΛΠ στον Πειραιά (Ακτή Ξαβερίου και Ακτή Μιαούλη) με την Ακρόπολη, και το κέντρο του Πειραιά με αυτό της Αθήνας.

Aπέρριψε το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με τέσσερεις αποφάσεις του (676 - 679/2016) ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς της εταιρείας «ΜΕΤΚΑ Α.Ε. - ΑΤΕΣΕ Α.Ε.» για την διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισμού για το έξυπνο ηλεκτρονικό εισιτήριο των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

Άρθρα
Produced by