opekepe

Συμβολικού τύπου κινητοποιήσεις ξεκινούν από αύριο έως και τις 15 Δεκεμβρίου οι απασχολούμενοι στον πρωτογενή τομέα, που συντάσσονται με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, η ολομέλεια της οποίας θα συνεδριάσει στις 17/12, προκειμένου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για την ημερομηνία που τα τρακτέρ θα βγουν ξανά στους δρόμους.

Μεγάλες επιβαρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές θα δουν οι αγρότες εντός των ημερών, αφού θα λάβουν τα ειδοποιητήρια για τις εισφορές του β εξαμήνου και θα πρέπει να πληρώσουν έως το τέλος Ιουλίου.

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, προανήγγειλε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης. «Συμφωνούμε με τους Θεσσαλούς συναδέλφους μας για συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ωστόσο κρίνουμε απαραίτητο πρώτα να καταστούν σαφείς οι θέσεις και οι διεκδικήσεις μας, να ενημερωθούν οι αρμόδιοι υπουργοί και ύστερα...ναι» σημείωσε.

Κανονικά πληρώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις του 15πενθημέρου σε όλους τους φορείς του Δημοσίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Ωστόσο, όπως αναφέρεται, εμπλοκή σημειώθηκε μόνο στη μισθοδοσία των εργαζομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Τα ασφαλιστικά ταμεία θα μπορούν να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ταμειακά τους διαθέσιμα, καταθέτοντάς τα στην Τράπεζα της Ελλάδος, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τις επιστολές από τον ΟΔΔΗΧ προς τα ασφαλιστικά ταμεία για την επένδυση των ρευστών διαθέσιμων σε κρατικά repos. Την επίκαιρη ερώτηση είχε απευθύνει στην κυβέρνηση ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γαλέος ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί τι θα γίνει στην περίπτωση που τα ασφαλιστικά ταμεία χρειαστούν χρήματα πριν από τη λήξη των repos.

(upd)Το ποσό των 1,138 δισ. ευρώ, με υψηλότερο επιτόκιο, άντλησε το ελληνικό Δημόσιο από δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων, την οποία διενήργησε σήμερα ο ΟΔΔΗΧ.

Με κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως μεταφέρονται τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ ( του Οργανισμού για την πληρωμή των δικαιούχων αγροτικών ενισχύσεων) σε ειδικό λογαριασμό της Τραπέζης της Ελλάδος.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν νωρίτερα κτηνοτρόφοι, από τα υποκαταστήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ σε περιοχές της Βορείας Ελλάδας, διεκδικώντας καλύτερες πληρωμές.

Πανελλαδική κινητοποίηση αποφάσισε για τις 12 Ιανουαρίου η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), ως αποτέλεσμα των "κακών" πληρωμών, όπως αναφέρει, τής εξισωτικής αποζημίωσης και για το 2014.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν αύριο στην Αθήνα κτηνοτρόφοι από πολλές περιοχές της χώρας, εκπρόσωποι των οποίων θα επιδιώξουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να θέσουν ζητήματα που αφορούν στον κλάδο.

Σε πληρωμές συνολικού ύψους 107 εκατ. ευρώ σε 100.000 αγρότες προχωρά αυτήν την εβδομάδα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Βελτιωμένο κατά 21,68% (102,1 εκατ. ευρώ) ήταν το συνολικό οικονομικό αποτέλεσμα 13 ΔΕΚΟ, κατά το 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Επαναλαμβανόμενα προ φόρων και προβλέψεων κέρδη €280 εκατ ανακοίνωσε για το 4ο 3μηνο 2014 η Τράπεζα Πειραιώς. Είναι αυξημένα κατά 2% έναντι του προηγούμενου 3μήνου και 32% έναντι του 4ου 3μήνου 2013.

«Ανάγκα και θεοί πείθονται» λέει το γνωστό αρχαίο ρητό, που φαίνεται πως βρίσκει εφαρμογή στην εξελισσόμενη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους και δανειστές της χώρας στην ΕΕ, αφού το οικονομικό επιτελείο δίνει αγώνα δρόμου για να εξειδικεύσει το πακέτο μέτρων που θα παρουσιάσει ο Γιάννης Βαρουφάκης στο Eurogroup της Δευτέρας, στη σκιά της απόφασης της ΕΚΤ να εξαιρέσει την Ελλάδα από το πρόγραμμα «ποσωτικής χαλάρωσης», σφίγγοντας κι άλλο το βρόχο στο… λαιμό της ελληνικής οικονομίας.

Σε παιχνίδι επικράτησης του ισχυρού επιδίδονται Ελλάδα και εταίροι, με τη χώρα μας να ξεκινά με ανταγωνιστικό μειονέκτημα. Η έλλειψη ρευστότητας αφήνει μικρά περιθώρια ελιγμών για την Αθήνα, η οποία θα πρέπει να συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του κράτους, αλλά και να βρει τα χρήματα για να καλύψει τις δανειακές της υποχρεώσεις, με πρώτη αυτή προς το ΔΝΤ και σύντομα.

Από σήμερα, Πέμπτη θα αρχίσουν να πιστώνονται σταδιακά στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα ποσά επιστροφής της β΄ δόσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) που αφορά στο γεωργικό πετρέλαιο, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, ακόμη και πριν από τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, αν δεν τηρηθούν οι διαβεβαιώσεις που τούς δόθηκαν για την καταβολή των χρηματικών αποζημιώσεων, όπως υπογραμμίζουν.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν το πρωί της Τρίτης στην Αθήνα κτηνοτρόφοι από πολλές περιοχές της χώρας, εκπρόσωποι των οποίων θα επιδιώξουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να θέσουν ζητήματα που αφορούν στον κλάδο.

Επιστολή, με την οποία ενημερώνουν για το πρόγραμμα των κινητοποιήσεών τους, την προσεχή Τρίτη 25 Νοεμβρίου, στην Αθήνα, απέστειλε η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Άρθρα
Produced by