πετρελαιο εμπαργκο

Με άνοδο 2,51% έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά την εβδομάδα που τελειώνει σπάζοντας το πτωτικό σερί πέντε συνεχόμενων πτωτικών εβδομάδων, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε καταγράψει συνολικές απώλειες 5,53%.

Πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται αύριο στις 13.30 μετά το μεσημέρι στην Πλατεία Βάθη στην Αθήνα

Η αγορά δείχνει να απορροφά μέρος ‭ ‬των‭ ‬ αυξήσεων του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσηςστα καύσιμα, όπως επισημαίνει το Υπουργείο Οικονομίας. Μάλιστα, εκτιμάται ότι τα ‭‬ποσοστά‭‭ ‬απορρόφησης‭ ‬είναι ‭ ‬μεγαλύτερα‭ ‬στο‭ πετρέλαιο κίνησης και το υγραέριο.

Βαρυχειμωνιά κάτω από δυσχερείς οικονομικές συνθήκες περνάει η Ελλάδα. Δεν φτάνει που τα νοικοκυριά, ακόμα και στις ορεινές περιοχές της χώρας, θα "ξεχειμωνιάσουν" χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης, αφού πολλά από αυτά θα λάβουν το σχετικό επίδομα καλό Ιούνιο, είναι και ο καιρός που δεν στέκεται "σύμμαχος".

Με απώλειες 1,20% έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά την εβδομάδα που τελειώνει, κινούμενη σε καθοδική τροχιά για τέταρτη συνεχή εβδομάδα, με το ενδιαφέρον της αγοράς να στρέφεται αποκλειστικά στις εξελίξεις που αφορούν την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Χωρίς επίδομα θέρμανσης θα "βγάλουν" τη βαρυχειμωνιά όσα νοικοκυριά υπέβαλαν τη σχετική αίτηση εκπρόθεσμα και έβαλαν πετρέλαιο μετά τις 10 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι θα λάβουν τα χρήματα καλό... καλοκαίρι, ενώ τέλη Ιανουαρίου οι θερμοκρασίες σε όλη την Ελλάδα είναι πολικές.

Η χώρα μας βρίσκεται στην τρίτη θέση στο κατάλογο με τις πιο ακριβές τιμές του καυσίμου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν.

Αυξήσεις σοκ στις τιμές των καυσίμων στα νησιά που δεν εξαιρέθηκαν από την αύξηση του ΦΠΑ, σε συνδυασμό και με την αύξηση του Ειδικού Φόρου κατανάλωσης.

Με άνοδο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά το 2016, μετά από τη μεγάλη πτώση που σημειώθηκε τα δύο προηγούμενα χρόνια(-23,58% το 2015 και - 28,95% το 2014).

Με διπλάσιο επίδομα θέρμανσης "χρυσώνει το χάπι" στους δικαιούχους η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της γενικότερης "παροχολογίας", όταν χιλιάδες νοικοκυριά κοντεύουν να "ξεχειμωνιάσουν" χωρίς πετρέλαιο, λόγω τεράστιας καθυστέρησης.

Άρθρα
Produced by