πετρελαιο εμπαργκο

Η χώρα μας βρίσκεται στην τρίτη θέση στο κατάλογο με τις πιο ακριβές τιμές του καυσίμου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν.

Με άνοδο 2,59% έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στην πρώτη εβδομάδα του νέου έτους, με μοχλό την άνοδο των τραπεζικών μετοχών (+4,01%), εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας.

Αυξήσεις σοκ στις τιμές των καυσίμων στα νησιά που δεν εξαιρέθηκαν από την αύξηση του ΦΠΑ, σε συνδυασμό και με την αύξηση του Ειδικού Φόρου κατανάλωσης.

Με διπλάσιο επίδομα θέρμανσης "χρυσώνει το χάπι" στους δικαιούχους η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της γενικότερης "παροχολογίας", όταν χιλιάδες νοικοκυριά κοντεύουν να "ξεχειμωνιάσουν" χωρίς πετρέλαιο, λόγω τεράστιας καθυστέρησης.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φορολογήσει ακόμα και τον καναπέ που καθόμαστε" είπε ο Μακάριος Λαζαρίδης, εκ των στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρωί της Πέμπτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ σχολιάζοντας τα μέτρα φορολογίας που έχει λάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΑ - ΑΝΕΛ.

Συγκρατημένες είναι οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης, παρά την πτώση της θερμοκρασίας τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς καυσίμων, οι οποίοι αποδίδουν το φαινόμενο στις υψηλότερες - σε σχέση με πέρυσι - τιμές, στο γεγονός ότι πολλοί καταναλωτές είχαν αποθεματοποιήσει πετρέλαιο θέρμανσης στη λήξη της περυσινής χειμερινής περιόδου αλλά και στην εκκρεμότητα με το επίδομα θέρμανσης.

Με σημαντικά κέρδη 5,04% έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά την εβδομάδα που τελειώνει, ξεπερνώντας μετά από σχεδόν πέντε μήνες τα επίπεδα των 600 μονάδων.

Η αγορά δείχνει να απορροφά μέρος ‭ ‬των‭ ‬ αυξήσεων του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσηςστα καύσιμα, όπως επισημαίνει το Υπουργείο Οικονομίας. Μάλιστα, εκτιμάται ότι τα ‭‬ποσοστά‭‭ ‬απορρόφησης‭ ‬είναι ‭ ‬μεγαλύτερα‭ ‬στο‭ πετρέλαιο κίνησης και το υγραέριο.

Βαρυχειμωνιά κάτω από δυσχερείς οικονομικές συνθήκες περνάει η Ελλάδα. Δεν φτάνει που τα νοικοκυριά, ακόμα και στις ορεινές περιοχές της χώρας, θα "ξεχειμωνιάσουν" χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης, αφού πολλά από αυτά θα λάβουν το σχετικό επίδομα καλό Ιούνιο, είναι και ο καιρός που δεν στέκεται "σύμμαχος".

«Βροχή» πέφτουν οι φόροι από την 1η Ιανουαρίου, καθώς δέκα μέτρα θα αδειάσουν από την Πρωτοχρονιά τις τσέπες των πολιτών για να "γεμίσουν" τα κρατικά ταμεία.

Με πτώση 1,51% έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά την εβδομάδα που τελειώνει, μετά από τρεις ανοδικές εβδομάδες, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε καταγράψει συνολικά κέρδη 8,61%.

Χωρίς επίδομα θέρμανσης μέχρι και τις αρχές Φεβρουαρίου θα μείνουν πάνω από 600.000 νοικοκυριά με πολύ χαμηλά εισοδήματα και μικρής αξίας ακίνητη περιουσία που ήταν δικαιούχοι είσπραξης της συγκεκριμένης παροχής την προηγούμενη χειμερινή περίοδο.

Με άνοδο 1,87% και με αυξημένο τζίρο, έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά την εβδομάδα που τελειώνει, καταγράφοντας άνοδο για τρίτη συνεχή εβδομάδα, κλείνοντας πάνω από τα επίπεδα που ήταν πριν το Brexit , στις 23 Ιουνίου 2016.

Κέρδη καταγράφουν οι τιμές πετρελαίου, με τις προσδοκίες για συμφωνία στον ΟΠΕΚ σχετικά με τη μείωση της παραγωγής να αντισταθμίζουν τις ενδείξεις για αύξηση της παγκόσμιας προσφοράς και των αποθεμάτων.

Άρθρα
Produced by