πετρελαιο εμπαργκο

Με απώλειες 1,41% έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά την εβδομάδα που τελειώνει, υπό το βάρος των ρευστοποιήσεων στις τραπεζικές μετοχές, ο δείκτης των οποίων κατέγραψε εβδομαδιαίες απώλειες 7,92%, ενώ από τις αρχές του 2017 καταγράφει πτώση 19,01%.

«Ο λιμός στο Νότιο Σουδάν θα μπορούσε να τερματιστεί αν οι παγκόσμιοι ηγέτες παρέμβαιναν και απέτρεπαν τους τοπικούς πολιτικούς από το να πολεμούν για το ποιος θα επικρατήσει και να σπαταλούν κεφάλαια, με τα οποία θα μπορούσε να τραφεί η χώρα που λιμοκτονεί», γράφει ο Τζορτζ Κλούνεϊ σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύει η εφημερίδα Washington Post.

Ανοδικά κινήθηκε ο πληθωρισμός και τον Φεβρουάριο, σημειώνοντας αύξηση 1,3% (από άνοδο 1,2% τον Ιανουάριο), λόγω κυρίως των ανατιμήσεων στα καύσιμα, στο πετρέλαιο θέρμανσης και φυσικό αέριο, στις τηλεφωνικές υπηρεσίες, καθώς και στα αλκοολούχα ποτά και τσιγάρα.

Με άνοδο 0,92% έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά την εβδομάδα που τελειώνει, ενώ σε χαμηλά επίπεδα παρέμεινε ο τζίρος, με την αγορά να κινείται στον απόηχο των αποτελεσμάτων του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας.

Με απώλειες 1,20% έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά την εβδομάδα που τελειώνει, κινούμενη σε καθοδική τροχιά για τέταρτη συνεχή εβδομάδα, με το ενδιαφέρον της αγοράς να στρέφεται αποκλειστικά στις εξελίξεις που αφορούν την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Χωρίς επίδομα θέρμανσης θα "βγάλουν" τη βαρυχειμωνιά όσα νοικοκυριά υπέβαλαν τη σχετική αίτηση εκπρόθεσμα και έβαλαν πετρέλαιο μετά τις 10 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι θα λάβουν τα χρήματα καλό... καλοκαίρι, ενώ τέλη Ιανουαρίου οι θερμοκρασίες σε όλη την Ελλάδα είναι πολικές.

Το πετρέλαιο υποχωρεί περαιτέρω στα $50 το βαρέλι τη Δευτέρα, λόγω της αβεβαιότητας για το αν η μείωση παραγωγής του ΟΠΕΚ θα μπορέσει να παραταθεί πέραν του Ιουνίου, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πλεόνασμα του αργού.

Η απροσδόκητη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων και τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA) που δείχνουν ότι οι μειώσεις στην παραγωγή του ΟΠΕΚ θα προκαλέσουν τελικά έλλειμμα στην αγορά, προσέφεραν στήριξη.

Για την ανάγκη «συνεργατικότητας και μιας πιο δημιουργικής αντιμετώπισης της φορολογίας των αγροτών που θα πολλαπλασιάσει τα οφέλη», μίλησε στο συνέδριο του Economist στη Θεσσαλονίκη ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης.

Το περιστατικό έγινε γνωστό από τους εργαζόμενους της επιχείρησης, όταν σήμερα το πρωί ξεκίνησαν να δουλέψουν, διαπιστώνοντας ότι τα οχήματά τους δεν έχουν πετρέλαιο.

Με ήπια άνοδο 0,68% έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά την εβδομάδα που τελειώνει, κινούμενη σε ανοδική τροχιά για τρίτη συνεχή εβδομάδα, με τις διεθνείς αγορές να συνεχίζουν να καταγράφουν νέα υψηλά.

Με άνοδο 2,51% έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά την εβδομάδα που τελειώνει σπάζοντας το πτωτικό σερί πέντε συνεχόμενων πτωτικών εβδομάδων, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε καταγράψει συνολικές απώλειες 5,53%.

Πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται αύριο στις 13.30 μετά το μεσημέρι στην Πλατεία Βάθη στην Αθήνα

Άρθρα
Produced by