σαμπανης συγγραφεας

Ο Σουηδός συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας Jens Lapidus επισκέπτεται την Ελλάδα, καλεσμένος του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών και των εκδόσεων Μεταίχμιο, για μια βραδιά γνωριμίας με το ελληνικό κοινό.

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη έως τις 11 Απριλίου, ο Γιάννης Βούρος ως Γκοντό (Περιμένοντας το Γκοντό, Μπέκετ), η Ζέτα Δούκα ως Μπλανς (Λεωφορείον ο Πόθος, Ουίλιαμς) και ο Σταύρος Ζαλμάς στο ρόλο του Φιρς (Βυσσινόκηπος, Τσέχωφ), πρωταγωνιστούν σε ένα νέο, πρωτότυπο έργο.

Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέξη Πανσέληνου πραγματοποιείται την Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017, στις 8:30 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS (Σταδίου 24, Αθήνα).

Mε αφορμή τον περσινό δίσκο «Skeleton Tree», ο οποίος γράφτηκε λίγο καιρό μετά τον θάνατο του γιου του, πραγματοποιεί περιοδεία βάζοντας και την Ελλάδα στο πρόγραμμα.

Η Μάργκαρετ Θάτσερ βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τους χειρότερους Βρετανούς πρωθυπουργούς του 20ου αιώνα, σύμφωνα με σχετική ψηφοφορία της Ένωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών της χώρας που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη.

Πώς φαντάζεται κανείς το μέλλον της Αθήνας; Καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες διαμορφώνουν αφηγήσεις για το μέλλον των Αθηναίων και τις παρουσιάζουν σε μια ανοιχτή συζήτηση για όλους. Από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στη Διπλάρειο Σχολή.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών ο βραβευμένος με Booker συγγραφέας, κορυφαίος θεωρητικός Τέχνης και διανοούμενος, Τζον Μπέργκερ, ο οποίος ήταν μαρξιστής και σφοδρός επικριτής του καπιταλισμού.

Άρθρα
Produced by