σετε

Στην κατασκήνωση και το κάμπινγκ υπάρχουν κανόνες, δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

Έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ των ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών φορέων, ισχύουν όσα είχαν συμφωνηθεί στη ΕΓΣΣΕ του 2012.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η Deutsche Welle, παρά τη θεαματική αύξηση στην αγορά κρατήσεων ήδη από τον χειμώνα, παραμένει αβέβαιο κατά πόσο αυτή η πορεία θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες.

Νέα χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό. Τα έσοδα από φόρους όμως μειώθηκαν. Μήπως η μείωση οφείλεται στην αύξηση της φορολογίας; Ή μήπως έχουν να κάνουμε με γενικευμένη φοροδιαφυγή;

Περισσότερες τουριστικές αφίξεις από ό,τι η Τουρκία εκτιμάται ότι θα έχει φέτος -για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία- η Ελλάδα, καθώς η απόπειρα πραξικοπήματος έχει «εκτρέψει» εκατομμύρια τουριστών προς τη χώρα μας, εκτίμησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης, μιλώντας στο 1ο Τhessaloniki Summit.

«Η εικόνα που έχω είναι ότι πάμε για κλείσιμο της αξιολόγησης». Αυτό δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης.

Ο τουρισμός μπορεί να συμβάλει ακόμα περισσότερο στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, σημείωσε ο Ανδρέας Ανδρεάδης, μιλώντας σε συνέδριο στη Γερμανία.

Στα 16,6 εκατ. επιβάτες έφτασε ο αριθμός των ατόμων που κινήθηκαν στα αεροδρόμια της Ελλάδας για το διάστημα Ιανουαρίου - Νοεμβρίου του 2016, παρουσιάζοντας αύξηση 8,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, όπως ανακοίνωσε ο ΣΕΤΕ την Πέμπτη.

Ο τουρισμός στήριξε και στηρίζει την ελληνική οικονομία δείχνοντας ότι είναι εδραιωμένος σε γερές βάσεις», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στην παρέμβασή του στο 15ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ "Υπερβαίνοντας την κρίση: Το σχέδιο για Δίκαιη & Βιώσιμη Ανάπτυξη".

«Η ιδιαιτέρως θετική πορεία της Ελληνικής Οικονομίας σε δημοσιονομικό επίπεδο και σε επίπεδο ορισμένων μακροοικονομικών μεγεθών, διέψευσε και τους πλέον απαισιόδοξους» αναφέρεται στο μηνιαίο δελτίο ανάλυσης του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).

Άρθρα
Produced by