σετε

Με την ενσωμάτωση του κειμένου της συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων στη Γενεύη το 2014 θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να πείσει τις ηγεσίες των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων στη...

"Χρειαζόμαστε μία σταθερή φορολογική πολιτική με μειωμένους φορολογικούς συντελεστές, ένα σαφές πλαίσιο χρήσεων γης και ένα σταθερό πλαίσιο υποστήριξης των επενδύσεων στον τουρισμό έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσελκύσουμε τα απαραίτητα κεφάλαια για να μπορέσει ο τουρισμός να αξιοποιήσει πλήρως το αναπτυξιακό του δυναμικό" τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο του ΣΕΤΕ.

Έμπρακτο ενδιαφέρον από την κυβέρνηση όσον αφορά στην προσέλκυση επενδύσεων, τις οποίες και «μπλοκάρει», αναμένουν οι εργοδοτικοί φορείς, τονίζοντας πως το πολυνομοσχέδιο αναχαιτίζει κάθε προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας και ζητώντας την άμεση νομοθέτηση αναπτυξιακών αντιβάρων.

Πλώρη για την Ελλάδα θα βάλουν οι τουρίστες, οι οποίοι εγκαταλείπουν την Τουρκία, εν μέσω τζιχαντιστικής απειλής, την ώρα που η ελληνική οικονομία δυσκολεύεται να αναπτυχθεί, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg.

Με τη φράση «τα μιλήσανε, τα συμφώνησανε» σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων για το ασφαλιστικό, σημειώνοντας πως η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας δεν ήταν παρούσα.

Τις ηγεσίες ΣΕΒ, ΓΣΕΒEΕ, ΣΕΤΕ και ΕΣΕΕ θα δεχθεί αύριο (07/01) στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr. Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις...

Την Παγκόσμια Ημέρα των Πόλεων γιορτάζει για ακόμα μια φορά η Αθήνα στις 31 Οκτωβρίου. Ο θεσμός αποτελεί μια πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών, με στόχο την προώθηση του...

Την άμεση υλοποίηση σειράς εμπροσθοβαρών ενεργειών, από τη πλευρά της Πολιτείας, για τη θωράκιση και περαιτέρω ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού ζήτησε ο ΣΕΤΕ.

H κατάσταση με τα capital controls εξελίσσεται ικανοποιητικά και μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα έχουμε επιλύσει τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί, τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, μετά από συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του εμπορίου.

Σιγή ιχθύος τηρήθηκε για τα επίμαχα ζήτημα των ομαδικών απολύσεων, για τις τριετίες και για τον 13ο και τον 14ο μισθό κατά τη σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ και του ΣΕΤΕ με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι εργοδότες δεν επιθυμούν αλλαγή του σχετικού πλαισίου.

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να αντιμετωπιστούν ευνοϊκότερα στο θέμα της επταετίας για την αποπληρωμή της επιδότησης οι επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν ενταχθεί σε προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους και έχουν ολοκληρώσει το 100% της επένδυσης, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

Αύξηση υπό προϋποθέσεις στις αφίξεις και στα έσοδα του 2016 όσον αφορά τον τουρισμό βλέπει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης, ο οποίος επιβεβαιώνει πως τα νησιά, τα οποία πλήττονται από το προσφυγικό, θα παρουσιάσουν χειρότερη εικόνα φέτος.

(upd)Αποδέχονται οι εργοδοτικοί φορείς την αύξηση κατά μία ποσοστιαία μονάδα των ασφαλιστικών εισφορών, συμφωνία, την οποία η κυβέρνηση δια στόματος της Όλγας Γεροβασίλη χαρακτηρίζει, ως "ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί".

Την Παγκόσμια Ημέρα των Πόλεων γιορτάζει για ακόμα μια φορά η Αθήνα στις 31 Οκτωβρίου. Ο θεσμός αποτελεί μια πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών, με στόχο την προώθηση του...

Συνάντηση με εκπροσώπους των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ, ΕΒΕΑ και ΣΕΒ είχε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, στο πλαίσιο των επαφών του στην Ελλάδα.

Εντείνεται το "φλερτ" των εγχώριων τραπεζικών παραγόντων με διεθνείς επενδυτές ενόψει της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

«Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να πάρει ξανά μπροστά η οικονομία, να ξαναζωντανέψει η αγορά» επεσήμανε ο Βαγγέλης Μειμαράκης μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, ενώ ως δεύτερη προτεραιότητά του έθεσε την άμεση ενίσχυση της ρευστότητας.

Με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, είναι σε εξέλιξη σύσκεψη με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου για το θέμα των επιπτώσεων στην αγορά από τους ελέγχους στη διακίνηση κεφαλαίων.

Άρθρα
Produced by