σετε

Στα 16,6 εκατ. επιβάτες έφτασε ο αριθμός των ατόμων που κινήθηκαν στα αεροδρόμια της Ελλάδας για το διάστημα Ιανουαρίου - Νοεμβρίου του 2016, παρουσιάζοντας αύξηση 8,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, όπως ανακοίνωσε ο ΣΕΤΕ την Πέμπτη.

Ο τουρισμός στήριξε και στηρίζει την ελληνική οικονομία δείχνοντας ότι είναι εδραιωμένος σε γερές βάσεις», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στην παρέμβασή του στο 15ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ "Υπερβαίνοντας την κρίση: Το σχέδιο για Δίκαιη & Βιώσιμη Ανάπτυξη".

«Η ιδιαιτέρως θετική πορεία της Ελληνικής Οικονομίας σε δημοσιονομικό επίπεδο και σε επίπεδο ορισμένων μακροοικονομικών μεγεθών, διέψευσε και τους πλέον απαισιόδοξους» αναφέρεται στο μηνιαίο δελτίο ανάλυσης του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).

Νέα χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό. Τα έσοδα από φόρους όμως μειώθηκαν. Μήπως η μείωση οφείλεται στην αύξηση της φορολογίας; Ή μήπως έχουν να κάνουμε με γενικευμένη φοροδιαφυγή;

Περισσότερες τουριστικές αφίξεις από ό,τι η Τουρκία εκτιμάται ότι θα έχει φέτος -για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία- η Ελλάδα, καθώς η απόπειρα πραξικοπήματος έχει «εκτρέψει» εκατομμύρια τουριστών προς τη χώρα μας, εκτίμησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης, μιλώντας στο 1ο Τhessaloniki Summit.

Άρθρα
Produced by