σετε

Στα 16,6 εκατ. επιβάτες έφτασε ο αριθμός των ατόμων που κινήθηκαν στα αεροδρόμια της Ελλάδας για το διάστημα Ιανουαρίου - Νοεμβρίου του 2016, παρουσιάζοντας αύξηση 8,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, όπως ανακοίνωσε ο ΣΕΤΕ την Πέμπτη.

Ο τουρισμός στήριξε και στηρίζει την ελληνική οικονομία δείχνοντας ότι είναι εδραιωμένος σε γερές βάσεις», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στην παρέμβασή του στο 15ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ "Υπερβαίνοντας την κρίση: Το σχέδιο για Δίκαιη & Βιώσιμη Ανάπτυξη".

Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος, το 2016, παρά την αυξητική τάση των αφίξεων, όχι μακράν του αρχικού στόχου των 25 εκατ. (συν 2,5 εκατ. από την κρουαζιέρα), τα τουριστικά έσοδα να κλείσουν σε επίπεδα σημαντικά χαμηλότερα των προσδοκώμενων, σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ.

Σιγή ιχθύος τηρήθηκε για τα επίμαχα ζήτημα των ομαδικών απολύσεων, για τις τριετίες και για τον 13ο και τον 14ο μισθό κατά τη σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ και του ΣΕΤΕ με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι εργοδότες δεν επιθυμούν αλλαγή του σχετικού πλαισίου.

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να αντιμετωπιστούν ευνοϊκότερα στο θέμα της επταετίας για την αποπληρωμή της επιδότησης οι επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν ενταχθεί σε προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους και έχουν ολοκληρώσει το 100% της επένδυσης, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

Αύξηση υπό προϋποθέσεις στις αφίξεις και στα έσοδα του 2016 όσον αφορά τον τουρισμό βλέπει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης, ο οποίος επιβεβαιώνει πως τα νησιά, τα οποία πλήττονται από το προσφυγικό, θα παρουσιάσουν χειρότερη εικόνα φέτος.

Νέα χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό. Τα έσοδα από φόρους όμως μειώθηκαν. Μήπως η μείωση οφείλεται στην αύξηση της φορολογίας; Ή μήπως έχουν να κάνουμε με γενικευμένη φοροδιαφυγή;

Περισσότερες τουριστικές αφίξεις από ό,τι η Τουρκία εκτιμάται ότι θα έχει φέτος -για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία- η Ελλάδα, καθώς η απόπειρα πραξικοπήματος έχει «εκτρέψει» εκατομμύρια τουριστών προς τη χώρα μας, εκτίμησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης, μιλώντας στο 1ο Τhessaloniki Summit.

Αύξηση κατά 9,1% των διεθνών αεροπορικών αφίξεων κατεγράφη τον Ιούλιο και 6,4% το επτάμηνο του 2016, σύμφωνα με το μηνιαίο στατιστικό δελτίο Αυγούστου 2016 του SETE Intelligence για τον ελληνικό τουρισμό.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) Ανδρέας Ανδρεάδης για τις επιπτώσεις του προσφυγικού στην οικονομία.

Όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τη χρήση των POS από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ήταν το θέμα της συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά.

Με την ενσωμάτωση του κειμένου της συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων στη Γενεύη το 2014 θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να πείσει τις ηγεσίες των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων στη...

"Χρειαζόμαστε μία σταθερή φορολογική πολιτική με μειωμένους φορολογικούς συντελεστές, ένα σαφές πλαίσιο χρήσεων γης και ένα σταθερό πλαίσιο υποστήριξης των επενδύσεων στον τουρισμό έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσελκύσουμε τα απαραίτητα κεφάλαια για να μπορέσει ο τουρισμός να αξιοποιήσει πλήρως το αναπτυξιακό του δυναμικό" τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο του ΣΕΤΕ.

Έμπρακτο ενδιαφέρον από την κυβέρνηση όσον αφορά στην προσέλκυση επενδύσεων, τις οποίες και «μπλοκάρει», αναμένουν οι εργοδοτικοί φορείς, τονίζοντας πως το πολυνομοσχέδιο αναχαιτίζει κάθε προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας και ζητώντας την άμεση νομοθέτηση αναπτυξιακών αντιβάρων.

Πλώρη για την Ελλάδα θα βάλουν οι τουρίστες, οι οποίοι εγκαταλείπουν την Τουρκία, εν μέσω τζιχαντιστικής απειλής, την ώρα που η ελληνική οικονομία δυσκολεύεται να αναπτυχθεί, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg.

Με τη φράση «τα μιλήσανε, τα συμφώνησανε» σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων για το ασφαλιστικό, σημειώνοντας πως η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας δεν ήταν παρούσα.

Άρθρα
Produced by