ταχισνετ

Ανακοίνωση μέσω της οποίας παρέχονται διευκρινίσεις προς τους φορολογούμενους για τον τρόπο λειτουργίας του Taxis εντός των επόμενων ημερών εξέδωσε η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ (Δ.ΗΛΕ.Δ.).

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, εξέδωσε απόφαση με την οποία καθορίστηκαν οι όροι, οι προϋποθέσεις καθώς και η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για τη διακοπή εργασιών φορολογουμένων, στον πραγματικό χρόνο παύσης των εργασιών τους.

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, ετέθη, από τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γ. Σταθάκη, το Σχέδιο Νόμου "Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων".

Από τη Δευτέρα 29 Αυγούστου θ' αρχίσουν να αναρτώνται στο TAXIS τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις -η πρώτη έως το τέλος του Σεπτεμβρίου φέτος και η τελευταία έως το τέλος Ιανουαρίου 2017.

Μεγάλες παγίδες που κρύβουν περισσότερο φόρο ακινήτων για εκατομμύρια ιδιοκτήτες, κρύβουν τα εκκαθαριστικά που θα αρχίσουν να αναρτώνται στο Taxis από τις 18 Αυγούστου και μετά.

Πάνω από 100.000 εταιρείες «φαντάσματα» αποκαλύπτει η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Πρόκειται για επιχειρήσεις, οι οποίες είναι κλειστές, αλλά μη καταγεγραμμένες.

Ανοιχτό μέχρι και τα ξημερώματα της ερχόμενης Δευτέρας θα μείνει το TAXIS για τους φορολογούμενους, που δεν έχουν ακόμη υποβάλλει τη δήλωση εισοδήματός τους. Η καταληκτική ημερομηνία για την εμπρόθεσμη υποβολή είναι σήμερα, Παρασκευή. Το ΥΠΟΙΚ έχει δηλώσει πως δεν θα δώσει παράταση, ωστόσο δίνει μία ολιγοήμερη σιωπηρή παράταση, αφήνοντας το σύστημα ανοιχτό και πέρα της Παρασκευής.

Μέσα στον Αύγουστο θα αναρτηθούν στο taxis τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που πρέπει να πληρωθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, δηλαδή σε πέντε μήνες.

Η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων γίνεται κανονικά όπως και πέρυσι με βάση τις κείμενες διατάξεις και δεν υπάρχει θέμα λανθασμένης εκκαθάρισης από το ΤΑΧΙS, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Δεν θα δοθεί καμία παράταση μετά την 30η Ιουνίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, επισήμανε, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM", ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στους φορολογούμενους να τακτοποιήσουν έγκαιρα την εκκρεμότητα. «Είπαμε για 30 Ιουνίου και δεν σκοπεύουμε να μπούμε σε μια λογική παρατάσεων» ξεκαθάρισε ο κ. Αλεξιάδης, μιλώντας στην εκπομπή "ΑΠΕριττα", διευκρινίζοντας ότι παράταση θα δοθεί μόνο για όποια μέρα υπάρχει πρόβλημα στο Taxis.

Χωρίς... πετρέλαιο κοντεύουν να ξεχειμωνιάσουν χιλιάδες νοικοκυριά λόγω της μεγάλης καθυστέρησης, που σημειώνεται με τις αιτήσεις του επιδόματος θέρμανσης, καθώς η σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXIS παραμένει ακόμη κλειστή.

Μέσα στις επόμενες μέρες θα ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή από τους φορολογούμενους των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 για τη διόρθωση λαθών που τυχόν υπήρχαν στοιχεία ακινήτων τους και επηρέασαν και το ύψος του ΕΝΦΙΑ του 2016.

Πρώτη επίσημη την 1η Οκτωβρίου για την εφαρμογή της υποβολής του ηλεκτρονικού Πόθεν Έσχες, στη διεύθυνση www.pothen.gr από τις ειδικές κατηγορίες των υπόχρεων, όπως ορίζει ο νόμος.

Τις υποχρεώσεις των λογιστηρίων για τον Αύγουστο αναφέρει το ενημερωτικό έγγραφο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρήσεων.

Η σιωπηρή παράταση για την υποβολή των δηλώσεων εισοδήματος από τους… αργοπορημένους φορολογουμένους έγινε και επίσημη, με το υπουργείο Οικονομικών να μιλά για τελική προθεσμία μέχρι και τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Δευτέρας για τα φυσικά πρόσωπα και ως τις 25 Ιουλίου για τα νομικά πρόσωπα.

Σε διευκρινίσεις με αφορμή δημοσιεύματα για θέματα ληξιπροθέσμων χρεών προς το Δημόσιο προχώρησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Το υπουργείο Οικονομικών, με ανακοίνωσή του υπενθυμίζει στους φορολογούμενους, ότι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το έτος 2015, είναι η Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016.

Μόλις 500.000 φορολογικές δηλώσεις έχουν υποβληθεί από την ημέρα, που άνοιξε η σχετική εφαρμογή στο TAXIS έως και χθες, Τετάρτη, τη στιγμή που η αποχή των λογιστών «μπλοκάρει» τη σχετική διαδικασία.

Στις επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το αν τελικά θα δοθεί στους πολίτες με χρεωστικά εκκαθαριστικά, η δυνατότητα πληρωμής των οφειλών τους προς την εφορία μέχρι και σε οκτώ μηνιαίες δόσεις, γνωστοποίησε σήμερα απ’ τη Θεσσαλονίκη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Άρθρα
Produced by