taxisnet εκκαθαριστικο

Πάνω από 4.500 πολίτες επισκέφθηκαν από νωρίς το πρωί το site του Taxisnet για να υποβάλουν αίτηση για το επίδομα θέρμανσης του πετρελαίου, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του ιστότοπου.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να είναι διαθέσιμη στο Taxisnet η υποβολή για επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης προς τους δικαιούχους, όπως αναφέρει τη Δευτέρα η "Ναυτεμπορική".

Αναρτήθηκαν το βράδυ της Τρίτης στην ιστοσελίδα του Taxisnet και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr τα ειδοποιητήριά για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας οχημάτων του 2017.

Τη διαδικασία υποβολής της Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης (ΔΠΚ) απ΄ όλους τους υπόχρεους περιγράφει κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα, 1η Αυγούστου, η εγκύκλιος του υπουργού Υγείας που προβλέπει μηδενική συμμετοχή στο κόστος φαρμακευτικής αγωγής, καθώς και κατάργηση της καταβολής του 1 ευρώ ανά συνταγή υπέρ του ΕΟΠΥΥ.

Εντός της εβδομάδος αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή του TAXISnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους ενάντια στο προτεινόμενο από την κυβέρνηση ασφαλιστικό νομοσχέδιο αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών και φορέων των λογιστών-φοροτεχνικών.

Σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxis για την υποβολή των αιτήσεων είσπραξης του επιδόματος θέρμανσης.

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016, θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα Δ’ τριμήνου 2016 (ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών) στους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση Α21, μέσω του taxisnet, μέχρι και 30-11-2016 και πληρούν τις προϋποθέσεις, σύμφωνα με τους ηλεκτρονικούς ελέγχους, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΓΑ.

Χωρίς επίδομα θέρμανσης μέχρι και τις αρχές Φεβρουαρίου θα μείνουν πάνω από 600.000 νοικοκυριά με πολύ χαμηλά εισοδήματα και μικρής αξίας ακίνητη περιουσία που ήταν δικαιούχοι είσπραξης της συγκεκριμένης παροχής την προηγούμενη χειμερινή περίοδο.

Με στόχο να γεμίσει τα… ταμεία και για να αποφύγει τον «κόφτη» σε μισθούς και συντάξεις η κυβέρνησης απειλεί με κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και ακινήτων.

Λεφτά κάτω από τα... στρώματα, ακριβά κοσμήματα, νομίσματα πολύτιμα μέταλλα, καταθέσεις, ακίνητα, αυτοκίνητα, δίκυκλα, πισίνες, σκάφη, μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια, λοιπά χρηματοικονομικά προϊόντα και συμμετοχές σε επιχειρήσεις, όλα αυτά δηλώνονται-πέρα από τα εισοδήματα-κατά την υποβολή του πόθεν έσχες, με τη σχετική ηλεκτρονική πύλη να ανοίγει αύριο, Σάββατο.

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, ετέθη, από τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γ. Σταθάκη, το Σχέδιο Νόμου "Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων".

Με τον αριθμό των οφειλετών προς τις εφορίες (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις) να παραμένει πάνω από τα 4 εκατομμύρια, που χρωστούν σχεδόν το 50% του ΑΕΠ της χώρας (90 δις. ευρώ) έχει σημάνει συναγερμός στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Πιο εύκολα θα χάνεται στο εξής η ρύθμιση των 100 δόσεων για τους οφειλέτες του Δημοσίου, λόγω των αλλαγών που επήλθαν με τα μνημονιακά μέτρα (νόμος 4346/2015) της περασμένης χρονιάς...

Περισσότερες από 200.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί στην ειδική εφαρμογή του ΤΑΧΙS για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης ενώ το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε οδηγό με ερωτήσεις απαντήσεις για τους φορολογούμενους σχετικά με τις διαδικασίες για την υποβολή της αίτησης και την καταβολή του επιδόματος.

Υπογράφηκε από την Πολιτική και Υπηρεσιακή Ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών η σχετική απόφαση, για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης

Άρθρα
Produced by