taxisnet εκκαθαριστικο

Χωρίς επίδομα θέρμανσης μέχρι και τις αρχές Φεβρουαρίου θα μείνουν πάνω από 600.000 νοικοκυριά με πολύ χαμηλά εισοδήματα και μικρής αξίας ακίνητη περιουσία που ήταν δικαιούχοι είσπραξης της συγκεκριμένης παροχής την προηγούμενη χειμερινή περίοδο.

Με στόχο να γεμίσει τα… ταμεία και για να αποφύγει τον «κόφτη» σε μισθούς και συντάξεις η κυβέρνησης απειλεί με κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και ακινήτων.

Λεφτά κάτω από τα... στρώματα, ακριβά κοσμήματα, νομίσματα πολύτιμα μέταλλα, καταθέσεις, ακίνητα, αυτοκίνητα, δίκυκλα, πισίνες, σκάφη, μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια, λοιπά χρηματοικονομικά προϊόντα και συμμετοχές σε επιχειρήσεις, όλα αυτά δηλώνονται-πέρα από τα εισοδήματα-κατά την υποβολή του πόθεν έσχες, με τη σχετική ηλεκτρονική πύλη να ανοίγει αύριο, Σάββατο.

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, ετέθη, από τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γ. Σταθάκη, το Σχέδιο Νόμου "Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων".

Με τον αριθμό των οφειλετών προς τις εφορίες (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις) να παραμένει πάνω από τα 4 εκατομμύρια, που χρωστούν σχεδόν το 50% του ΑΕΠ της χώρας (90 δις. ευρώ) έχει σημάνει συναγερμός στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Πιο εύκολα θα χάνεται στο εξής η ρύθμιση των 100 δόσεων για τους οφειλέτες του Δημοσίου, λόγω των αλλαγών που επήλθαν με τα μνημονιακά μέτρα (νόμος 4346/2015) της περασμένης χρονιάς...

Περισσότερες από 200.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί στην ειδική εφαρμογή του ΤΑΧΙS για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης ενώ το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε οδηγό με ερωτήσεις απαντήσεις για τους φορολογούμενους σχετικά με τις διαδικασίες για την υποβολή της αίτησης και την καταβολή του επιδόματος.

Υπογράφηκε από την Πολιτική και Υπηρεσιακή Ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών η σχετική απόφαση, για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης

Αλαλούμ επικρατεί στους πολίτες αναφορικά με το αν θα πρέπει να δηλώσουν τα μετρητά που έχουν κάτω από το στρώμα στο… περιουσιολόγιο.

Αναρτήθηκαν το βράδυ της Τρίτης στην ιστοσελίδα του Taxisnet και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr τα ειδοποιητήριά για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας οχημάτων του 2017.

Τη διαδικασία υποβολής της Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης (ΔΠΚ) απ΄ όλους τους υπόχρεους περιγράφει κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα, 1η Αυγούστου, η εγκύκλιος του υπουργού Υγείας που προβλέπει μηδενική συμμετοχή στο κόστος φαρμακευτικής αγωγής, καθώς και κατάργηση της καταβολής του 1 ευρώ ανά συνταγή υπέρ του ΕΟΠΥΥ.

Εντός της εβδομάδος αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή του TAXISnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους ενάντια στο προτεινόμενο από την κυβέρνηση ασφαλιστικό νομοσχέδιο αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών και φορέων των λογιστών-φοροτεχνικών.

Σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxis για την υποβολή των αιτήσεων είσπραξης του επιδόματος θέρμανσης.

Δηλώνοντας ακατάσχετο λογαριασμό θα μπορούν οι οφειλέτες του Δημοσίου να προστατευθούν από τις κατασχέσεις της Εφορίας. Η διαδικασία γίνεται μέσω του taxisnet. Εκεί ο φορολογούμενος δηλώνει έναν λογαριασμό σε μία μόνο τράπεζα, ο οποίος θα είναι ακατάσχετος για ποσό καταθέσεων μέχρι 1.250 ευρώ μηνιαίως.

Από τη Δευτέρα θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 έτους 2015 όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Άρθρα
Produced by