τελη κυκλοφοριας

Ένα εκλογικό τμήμα στην πόλη Μπεσανσόν της ανατολικής Γαλλίας εκκενώθηκε σήμερα μετά τον εντοπισμό ενός κλεμμένου οχήματος, που είχε εγκαταλειφθεί με αναμμένη τη μηχανή την ώρα που διεξαγόταν η ψηφοφορία για τον σημερινό πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Με μία ανακοίνωση… άνευ προηγουμένου(!) το υπουργείο Μεταφορών απαντά στις επικρίσεις, που έχει δεχτεί η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, για την «ουρά» έξι χιλιομέτρων που σχηματίστηκε στην Ιονία Οδό την περασμένη Δευτέρα από χιλιάδες «μπλοκαρισμένα» στην κίνηση αυτοκίνητα, με τους εκδρομείς του Πάσχα να έχουν αγανακτήσει στο τιμόνι.

Επίθεση δέχεται η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι οδηγοί στην Ιονία οδό και κατά την επιστροφή τους στην Αθήνα, μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Ομαλοποιήθηκε πλέον, σύμφωνα με την Τροχαία, η κατάσταση σε όλο το οδικό δίκτυο της εθνικής Αθηνών-Κορίνθου. Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά σε όλα τα σημεία των εθνικών οδών.

Υπερβαίνει το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ, σύμφωνα με την αστυνομία, η συνολική αξία των κλοπιμαίων συμμορίας που εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, η οποία διέπραττε ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις σε πολυτελείς οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Ορισμένες από τις οικίες αυτές, μάλιστα, ανήκουν σε γνωστά πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου.

Τις πινακίδες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που έχει αφαιρέσει επιστρέφει στους κατούχους τους η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας, τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Πέμπτη, προκειμένου να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους το Πάσχα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σε τμήμα της εθνικής οδού Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας, από τη Δευτέρα 24 Απριλίου έως και την Παρασκευή 28 του μηνός.

Απάντηση για το απίστευτο μποτιλιάρισμα, που σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό την περασμένη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία επέστρεφαν μαζικώς οι εκδρομείς του Πάσχα, έδωσε η διοίκηση της «Νέα Οδός», κάνοντας λόγο για… συνδυασμό γεγονότων.

Με τον καιρό να έχει «γυρίσει» ξαφνικά, παρουσιάζοντας ραγδαία επιδείνωση, με ισχυρές βροχοπτώσεις, επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα, οι οποίοι έχουν «μπλοκάρει» στις εθνικές οδούς Αθηνών - Λαμίας και Αθηνών – Κορίνθου, όπου η κίνηση είναι αυξημένη, ενώ στην Ιονία Οδό σημειώνεται μποτιλιάρισμα έξι χιλιομέτρων.

Δύο τμήματα της "Ιονίας Οδού" παραδίδει στις 2:30 το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης στην κυκλοφορία ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Φάρσα αποδείχτηκε, τελικά, το τηλεφώνημα που έκανε άγνωστος, λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι, σε εφημερίδα λέγοντας πως πρόκειται να εκραγεί βόμβα μέσα σε μία ώρα, σε τράπεζα στην οδό Οθωνος, στο Σύνταγμα.

Όπως επεσήμανε ο κ. Καρβούνης, «ακόμα και σε περίοδο κρίσης, έργα-παρακαταθήκες, όπως ο νέος αυτοκινητόδρομος στα Τέμπη που θα δοθεί στην κυκλοφορία παρουσία της, συνεχίζουν να γίνονται πράξη, με ευρωπαϊκή στήριξη».

Άρθρα
Produced by