τιμολογιο δεη

Απαλλάσσεται από τη χρέωση Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) το σύνολο των καταναλώσεων των δικαιούχων του ΚΟΤ και του Τιμολογίου Πολυτέκνων μέχρι τα όρια τετραμηνιαίας κατανάλωσης, που ισχύουν για κάθε κατηγορία δικαιούχων.

Το δικαίωμα να διατηρούν την ιδιότητα του ανέργου και να λαμβάνουν το επίδομα τακτικής και μακροχρόνιας ανεργίας οι άνεργοι που συμμετέχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ, ΚΕΚ), προβλέπει διευκρινιστική εγκύκλιος του ΟΑΕΔ για τον νόμο 4430/2016.

Την απαλλαγή των καταναλωτών ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων από το κόστος αντικατάστασης υδρομέτρων, που καταστράφηκαν λόγω παγετού, αποφάσισε η διοίκηση της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ).

Μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και των λοιπών εναλλακτικών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας προκύπτουν από 1ης Ιανουαρίου 2017 σε εφαρμογή των αποφάσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας με τις οποίες περιορίζονται οι χρεώσεις για τα τέλη δικτύου (μεταφοράς και διανομής).

Η ΔΕΗ ενημερώνει τους πελάτες της ότι το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ, με το οποίο οι μειωμένες χρεώσεις ισχύουν και για ένα δίωρο το μεσημέρι, τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Νοεμβρίου.

Με «τσιμπημένη» τιμή, κοντά στα 93 λεπτά το λίτρο, αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης το ερχόμενο Σάββατο, γεγονός που προκαλεί «σύγκρυο» σε χιλιάδες νοικοκυριά και ειδικά σε εκείνα της επαρχίας, όπου ο χειμώνας… μπαίνει νωρίτερα.

Όπως σημειώνεται, ο λογαριασμός των ΥΚΩ καλύπτει το αυξημένο κόστος παραγωγής ρεύματος στα μη διασυνδεδεμένα νησιά, που ηλεκτροδοτούνται από πετρελαϊκές μονάδες, καθώς και το κόστος του τιμολογίων των πολυτέκνων και του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου. Ωστόσο, το συντριπτικά μεγαλύτερο κονδύλι αφορά τα νησιά.

Την ώρα που τα «φέσια» έχουν πιάσει «ταβάνι», έχοντας σκαρφαλώσει στα 2,6 δισ. ευρώ και τα ελληνικά νοικοκυριά αξιοποιούν και το πρόγραμμα της «Δεύτερης Ευκαιρίας», η ΔΕΗ «παγώνει» για έναν ολόκληρο χρόνο χρέη κάτω των 500 ευρώ η ΔΕΗ, ενώ για μεγαλύτερες ληξιπρόθεσμες οφειλές παρέχει τη δυνατότητα ρύθμισης σε 18 ή 36 δόσεις.

Κλιμακώνει τις νομικές πιέσεις η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς την Ελλάδα και άλλες τρεις χώρες μέλη της ΕΕ (Ιταλία, Ισπανία, Σλοβακία) οι οποίες δεν εφαρμόζουν ορθά την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την καταπολέμηση των καθυστερήσεων πληρωμών.

Την ολοκλήρωση του ιδιοκτησιακού διαχωρισμού του ΑΔΜΗΕ αναμένεται να αποφασίσει αύριο σε έκτακτη συνεδρίαση η γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ που θα συνέλθει στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης.

Από την 1η Ιανουαρίου του 2017 θα αρχίσει να πιστώνεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στους 700.000 δικαιούχους, με το συνολικό ποσό που αναμένεται να δοθεί να ανέρχεται στα 760 εκατ. ευρώ.

Από την 1η Νοεμβρίου τίθεται σε ισχύ η χρέωση των νυχτερινών τιμών ηλεκτρικού ρεύματος, όπως ανακοίνωσε η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού την Πέμπτη.

Άρθρα
Produced by