υπουργειο διοικητικησ

Απολύτως ψευδή χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα περί επέμβασης στα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου Οικονομικών ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων & Διοικητικής Υποστήριξης, κ. Μ. Χατζηθεοδώρου.

(upd)Παρά τα πύρινα "μέτωπα" σε όλη τη χώρα, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης ανακοινώθηκε εν τέλει, δεδομένων των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμμάτων και ενώ την προσεχή Δευτέρα καταφτάνουν στην Αθήνα τα κλιμάκια των τριών θεσμών (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ), προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους.

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης το ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος της Κυριακής 5ης Ιουλίου.

«Απολύτως επιτακτική και χρήσιμη» χαρακτήρισε την πρόταση της κυβέρνησης για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, ο οποίος άνοιξε την αυλαία της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής εξηγώντας τους λόγους της απόφασης αυτής.

Είτε θα υπάρξει μια «δίκαιη και ισότιμη συμφωνία, είτε δεν θα υπάρξει καμία συμφωνία», δήλωσε σήμερα στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Συνολικό ποσό 5.798.545 ευρώ κατανέμεται από το υπουργείο Εσωτερικών στις 13 περιφέρειες της χώρας για την καταβολή του διατροφικού επιδόματος στους δικαιούχους για τον μήνα Μάιο.

Την πεποίθηση ότι θα επιτευχθεί σύντομα συμφωνία με τους δανειστές, καθώς δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια και οι εταίροι δεν θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την ευρωζώνη, εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος. «Αυτό λέει η Realpolitik» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κονδύλια για την κάλυψη των μισθωμάτων που καταβάλλουν οι δήμοι για τα σχολεία το α΄ τετράμηνο του 2015, χορηγεί το υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ενώπιον του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, στο...

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επισκέπτεται αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ενημερωθεί από την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου για την κατάσταση ασφαλείας της χώρας και τις εξελίξεις στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, «σε μία δύσκολη στιγμή», όπως είπε ο υπουργός Πάνος Καμμένος καλωσορίζοντάς τον στο υπουργείο.

«Το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ενημερώνει τους πολίτες ότι η διαδικασία προετοιμασίας του δημοψηφίσματος της 5.7.2015 εκτυλίσσεται ομαλά»,...

Τη διαβεβαίωσή του ότι αυτό το καλοκαίρι οι τουρίστες δεν έχουν να φοβηθούν για έλλειψη χρημάτων και την αισιοδοξία του για κατάληξη σε συμφωνία, εξέφρασε, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Europe1, o αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με το οποίο τροποποιείται ο κώδικας της ελληνικής ιθαγένειας.

Παρατείνεται κατά ένα μήνα η προθεσμία για ρύθμιση οφειλών προς τους ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα. Με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης η υποβολή αιτήσεων για ρύθμιση βεβαιωμένων οφειλών έως και σήμερα 26 Μαΐου παρατείνεται έως τις 26 Ιουνίου.

Aνακριβή χαρακτηρίζει τα στοιχεία χθεσινού ρεπορτάζ της εφημερίδας Real news: «Απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί» (Κυριακή 24/5, Realmoney, σελ.3) το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Σε ένα μήνα θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση του δημόσιου τομέα, γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του Economist, που διεξάγεται σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Άρθρα
Produced by