υπουργειο διοικητικησ

Έσω.. εκλογικά έτοιμη δηλώνει η Νέα Δημοκρατία, με τον επίσημο πλέον σχηματισμό σκιώδους κυβέρνησης, για την οποία επελέγησαν πιο "σκληρά" πρόσωπα.

Ανακοινώθηκε μετά από παλινωδίες ωρών- αν όχι ημερών και εβδομάδων- ο ανασχηματισμός του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης.

Στάση εργασίας από τις 10:00 έως τη λήξη της βάρδιας πραγματοποιούν το πρωί της Δευτέρας οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου έξω από το υπουργείο στις 12:30.

Οι μητροπολίτες Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος και Μεσσηνίας Χρυσόστομος, θα απαρτίζουν την Επιτροπή Διαλόγου με το υπουργείο Παιδείας.

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 150.000 ευρώ θα χορηγηθεί στον δήμο Θάσου, για την αποκατάσταση των ζημιών από την πρόσφατη πυρκαγιά, όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Για «ανωριμότητα» στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών και για το αίτημά της για πρόωρες εκλογές κατηγορεί τη ΝΔ ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Για την τήρηση διαφάνειας και της αξιοκρατίας έκανε λόγο η Όλγα Γεροβασίλη, νέα υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κατά την παραλαβή του νέου χαρτοφυλακίου της από τον απερχόμενο Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Από ώρα σε ώρα, από στιγμή σε στιγμή ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα, Παρασκευή τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, που αποτελεί εδώ και πάνω από ένα μήνα αφενός κοινό μυστικό στους διαδρόμους του Μεγάρου Μαξίμου και αφετέρου την επικρατέστερη «λύση» για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βλέπει τη δημοτικότητά του ολοένα και να υποχωρεί.

Ανακοίνωση με την οποία απαντά σε δημοσίευμα των "Νέων" σχετικά με νέες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις εξέδωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Εργασίας, χαρακτηρίζοντας "μαύρη προπαγάνδα" και "παραπληροφόρηση" τα όσα αναφέρει η εφημερίδα.

Μία υπόθεση περιφερειακής κλινικής και οι παρανομίες, που συνοδεύουν αυτή διαχρονικά, μπορεί να εξελιχθεί σε σκανδαλώδη περίπτωση, η οποία σίγουρα θα υποχρεώσει τον υπουργό Υγείας να αναλάβει δράση.

Ακύρωσε ως αντισυνταγματικές το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με σειρά αποφάσεων του, τις αναγκαστικές παραιτήσεις, των τριών τέως μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Ο νόμος είναι σαφής. Ή δεν τον έχουν διαβάσει κάποιοι, ή θέλουν να δημιουργούν εντυπώσεις», σχολίασε για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο περιθώριο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη για το συνέδριο των ρομά.

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου για την Διοικητική Μεταρρύθμιση, που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Άρθρα
Produced by