υπουργειο διοικητικησ

Ως νομοσχέδιο που επιφέρει «το πρώτο πλήγμα στο παρασύνταγμα των μνημονιακών ρυθμίσεων», παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, το σχέδιο νόμου για τον «εκδημοκρατισμό της δημόσιας διοίκησης», στο οποίο περιλαμβάνονται και οι διατάξεις για την επαναπρόσληψη απολυμένων δημοτικών αστυνομικών, σχολικών φυλάκων, καθώς και προσωπικού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των ΑΕΙ.

Περίπου 15.000 προσλήψεις, προγραμματισμένες και προϋπολογισμένες, θα πραγματοποιηθούν εντός του 2015 στην υγεία, την παιδεία, την αυτοδιοίκηση και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, όπως επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης σήμερα.

Στο υπουργείο Εσωτερικών θα εξακολουθήσει να υπάγεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μέχρι η κυβέρνηση να μελετήσει όλα τα δεδομένα και χωρίς πίεση να πάρει τις τελικές της αποφάσεις.

Αγωγή κατά της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» κατέθεσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, όπως είχε προαναγγείλει, στην περίπτωση που η εφημερίδα δεν ζητούσε συγγνώμη, για όσα δημοσίευσε περί προμήθειας 12% από απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους που επαναπροσλαμβάνονταν.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών με την συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και των υπουργών Γιάνη Βαρουφάκη και Γιώργου Σταθάκη.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποιούν το μεσημέρι της Τρίτης μουσικοί που εργάζονται σε Οργανισμούς Τοπικής...

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα επισκεφθεί στις 12:30 ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Η επίσκεψή του στο Πεντάγωνο είναι η πρώτη σε υπουργείο, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και υπό την έννοια αυτή είναι και άκρως συμβολική κίνηση.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) «Δήμητρα» πρόκειται να συζητηθεί σήμερα, Δευτέρα το πόρισμα της διοικητικής εξέτασης, που διενήργησε τριμελής επιτροπή για τις συνθήκες φοίτησης στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την επιστροφή των απολυμένων από το Δημόσιο. «Είναι αποκατάσταση αδικίας» τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στον "Ελεύθερο Τύπο".

Αρχίζει από τις 20 Απριλίου του 2015 και θα διαρκέσει έως τις 20 Μαΐου, η περίοδος της υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση των παροχών που προβλέπονται από τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο 4320/2015, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Η επίσπευση των διαδικασιών για 6.000 προσλήψεις μέσα στο 2015 στον χώρο της Υγείας αποφασίστηκε σήμερα στη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αναπληρωτής υπουργός Ανδρέας Ξανθός με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο και τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Ιωάννη Καραβοκύρη.

Ζήτημα για τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο θέτει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Eντός της εβδομάδας θα κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για την επαναπρόσληψη των απολυμένων και «διαθέσιμων» στο δημόσιο

Για μια υπόθεση που βασίζεται σε σκευωρία και σε κατασκευή έκανε λόγο ο Γιώργος Κατρούγκαλος σχολιάζοντας το δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο φέρεται να λάμβανε δικηγορική...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποιούν το μεσημέρι της Τρίτης μουσικοί που εργάζονται σε Οργανισμούς Τοπικής...

«Δεν έχει καμιά ευθύνη το αρμόδιο υπουργείο για το έγγραφο που κυκλοφόρησε χθες και που φέρει την κυβέρνηση να έχει αποφασίσει να μη συλλαμβάνονται οι παράνομοι μετανάστες, παρά μόνο να ελέγχονται», δήλωσε στο MEGA ο υπουργός Εσωτερικών Και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ν. Βούτσης.

Σχεδόν βέβαιη θεωρεί ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος, την έγκριση από τους θεσμούς της λίστας μεταρρυθμίσεων που υπέβαλε η κυβέρνηση. «Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί, δεν σταματάει εδώ» δήλωσε στον ΑΝΤ1, ενώ έσπευσε να προειδοποιήσει όσους περίμεναν «κωλοτούμπα» της κυβέρνησης, πως «θα απογοητευτούν».

Άρθρα
Produced by