υπουργειο διοικητικησ

Σε διορισμό 156 αθλητών στο Δημόσιο (σε υπουργεία και άλλους φορείς) προχωρά η κυβέρνηση μετά από απόφαση που υπογράφει η αρμόδια υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.

Πανελλαδική στάση εργασίας στους δήμους για την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, από τις 11:00 έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας, προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

"Είμαστε κοντά στο κλείσιμο της αξιολόγησης", τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, μετά την παράδοση τμήματος της Ιονίας oδού.

Σε στάση εργασίας από τις 07:00 έως τις 12:00 θα προχωρήσει την Τετάρτη η ΠΟΕ - ΟΤΑ, με τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση να διαμαρτύρονται για το θέμα της καθαριότητας στους δήμους.

Για την τήρηση διαφάνειας και της αξιοκρατίας έκανε λόγο η Όλγα Γεροβασίλη, νέα υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κατά την παραλαβή του νέου χαρτοφυλακίου της από τον απερχόμενο Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Από ώρα σε ώρα, από στιγμή σε στιγμή ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα, Παρασκευή τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, που αποτελεί εδώ και πάνω από ένα μήνα αφενός κοινό μυστικό στους διαδρόμους του Μεγάρου Μαξίμου και αφετέρου την επικρατέστερη «λύση» για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βλέπει τη δημοτικότητά του ολοένα και να υποχωρεί.

Ανακοίνωση με την οποία απαντά σε δημοσίευμα των "Νέων" σχετικά με νέες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις εξέδωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Εργασίας, χαρακτηρίζοντας "μαύρη προπαγάνδα" και "παραπληροφόρηση" τα όσα αναφέρει η εφημερίδα.

Μία υπόθεση περιφερειακής κλινικής και οι παρανομίες, που συνοδεύουν αυτή διαχρονικά, μπορεί να εξελιχθεί σε σκανδαλώδη περίπτωση, η οποία σίγουρα θα υποχρεώσει τον υπουργό Υγείας να αναλάβει δράση.

Ακύρωσε ως αντισυνταγματικές το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με σειρά αποφάσεων του, τις αναγκαστικές παραιτήσεις, των τριών τέως μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Ο νόμος είναι σαφής. Ή δεν τον έχουν διαβάσει κάποιοι, ή θέλουν να δημιουργούν εντυπώσεις», σχολίασε για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο περιθώριο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη για το συνέδριο των ρομά.

Εντολή για τη διενέργεια έκτακτης διοικητικής εξέτασης για τα προβλήματα που προκλήθηκαν στο σιδηροδρομικό δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά από το περιστατικό με την ταλαιπωρία που πέρασαν την Τετάρτη 300 επιβάτες αμαξοστοιχίας στο Δομοκό έδωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Το τμήμα του αυτοκινητόδρομου της Ιονίας οδού από τον κόμβο Κουβαρά έως την Αμφιλοχία παρέδωσαν το μεσημέρι στην κυκλοφορία οι υπουργοί Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.

Έσω.. εκλογικά έτοιμη δηλώνει η Νέα Δημοκρατία, με τον επίσημο πλέον σχηματισμό σκιώδους κυβέρνησης, για την οποία επελέγησαν πιο "σκληρά" πρόσωπα.

Ανακοινώθηκε μετά από παλινωδίες ωρών- αν όχι ημερών και εβδομάδων- ο ανασχηματισμός του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης.

Στάση εργασίας από τις 10:00 έως τη λήξη της βάρδιας πραγματοποιούν το πρωί της Δευτέρας οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου έξω από το υπουργείο στις 12:30.

Οι μητροπολίτες Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος και Μεσσηνίας Χρυσόστομος, θα απαρτίζουν την Επιτροπή Διαλόγου με το υπουργείο Παιδείας.

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 150.000 ευρώ θα χορηγηθεί στον δήμο Θάσου, για την αποκατάσταση των ζημιών από την πρόσφατη πυρκαγιά, όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Άρθρα
Produced by