Έκτακτη συνάντηση Προέδρου ΕΟΠΥΥ με τον υπ.Υγείας για την αιφνίδια διάλυση του ΕΟΠΥΥ! Όλες οι πληροφορίες

ΥΓΕΙΑ Δημιουργία 20/10/17, 11:35

[ad_1]

Με έναν βαρύ κόμπο στο λαιμό ανέβηκε τα σκαλιά του υπουργείου υγείας ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο του Οργανισμό στενό φίλο του αν.υπουργού Π.Πολάκη, Τάκη Γεωργακόπουλο.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης

Οι δύο άνδρες που αιφνιδιάστηκαν πλήρως από την υποβάθμιση του ΕΟΠΥΥ, έσπευσαν στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό προκειμένου να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις.

Διαβάστε τι αλλάζει στον ΕΟΠΥΥ στην αποκάλυψη που έκανε το HealthReport.gr : «Αποκλειστικό: Τέλος ο αυτόνομος ΕΟΠΥΥ! Όλες οι αρμοδιότητες στο υπ.Υγείας»

Ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Τάκης Γεωργακόπουλος.

Στο τετ α τετ, όπως σημειώνουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ επιχειρηματολόγησε υπέρ της αυτοτέλειας του ΕΟΠΥΥ, δεδομένου ότι με τις αλλαγές που προωθήθηκαν αιφνιδίως με το Προεδρικό Διάταγμα, η Διοίκηση καθίσταται διακοσμητική.

Οι ίδιες πληροφορίες του HealthReport.gr ανέφεραν ότι οι δύο άνδρες εξέφρασαν στον Ανδρέα Ξανθό τη δυσαρέσκειά τους, καθώς δεν γνώριζαν τίποτε απολύτως για την υποβάθμιση του ΕΟΠΥΥ ενώ δε ζητήθηκε ούτε η γνώμη τους.

Πάντως όπως τονίζουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr, ο Ανδρέας Ξανθός μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Γιαννόπουλο, σχεδίαζαν εδώ και καιρό τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο από την Πέμπτη οπότε και αποκαλύφθηκε το θέμα, οι πιέσεις στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, είναι έντονες καθώς πολλοί διαφωνούν με την κατάργηση της αυτοτέλειας του ΕΟΠΥΥ. Διαβάστε ΕΔΩ: «Τι σημαίνει η κατάργηση της αυτονομίας του ΕΟΠΥΥ! Προς κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι»

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός αναμένεται να εξετάσει τις θέσεις του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη και του Αντιπροέεδρου Τάκη Γεωργακόπουλο.

Στο μεταξύ σύσσωμη η αντιπολίτευση στηλίτευσε την σμίκρυνση του ΕΟΠΥΥ ενώ ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter κάλεσε ουσιαστικά τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη «αν έχει τσίπα να παραιτηθεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Επίσχεση την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου! Απλήρωτοι από τον Μάρτιο

Λουκέτο στο ΚΕΕΛΠΝΟ! Έρχεται νέος φορέας. Όλες οι πληροφορίες

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αποκλειστικά στο HealthReport.gr! Τι λέει για γιατρούς, κουρέματα, συμβάσεις

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Πληρωμές μόνο στα…χαρτιά από τον Οργανισμό! Στον αέρα λόγω των χρεών

Τι θα αλλάξει στον ΕΟΠΥΥ ο νέος πρόεδρος Σωτ.Μπερσίμης! Όλες οι λεπτομέρειες

Ο άγνωστος νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σ.Μπερσίμης! Όλο το παρασκήνιο του διορισμού του


Αν σου άρεσε κάνε