Σε μία απόφαση-«βόμβα» προχώρησε η κυβέρνηση Ντόναλντ Τραμπ, ανακοινώνοντας την αποχώρηση των ΗΠΑ από την UNESCO.

«Αφότου λάβαμε επίσημη ειδοποίηση από τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, κ. Ρεξ Τίλερσον, ως γενική διευθύντρια της UNESCO θα ήθελα να εκφράσω βαθιά λύπη για την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής να αποσυρθούν από την UNESCO», δήλωσε σύμφωνα με το Reuters η επικεφαλής του οργανισμού Irina Bokova, σε ανακοίνωσή της.

Η Bokova πρόσθεσε πως η απόφαση των ΗΠΑ σηματοδοτεί απώλεια για την πολυμέρεια και για την οικογένεια των Ηνωμένων Εθνών.

Οι ΗΠΑ ακύρωσαν τη μεγάλη οικονομική συνδρομή τους στην UNESCO το 2011, σε διαμαρτυρία για την έγκριση της πλήρους συμμετοχής της Παλαιστίνης, σημειώνει το πρακτορείο.

«Η απόφαση αυτή δεν ήταν εύκολη και αντανακλά τις ανησυχίες των ΗΠΑ για την αύξηση των καθυστερούμενων οφειλών στην Unesco, την ανάγκη ριζικής μεταρρύθμισης του οργανισμού και την διαρκή αντι-ισραηνική προκατάληψη κατά του Ισραήλ στην Unesco» αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

https://www.xrimaonline.gr/wp-content/uploads/2017/09/donald-trump.jpghttps://www.xrimaonline.gr/wp-content/uploads/2017/09/donald-trump-150x150.jpgNews RoomΔΙΕΘΝΗUNSECO,ΗΠΑ,Ντόναλντ Τραμπ
Σε μία απόφαση-«βόμβα» προχώρησε η κυβέρνηση Ντόναλντ Τραμπ, ανακοινώνοντας την αποχώρηση των ΗΠΑ από την UNESCO.«Αφότου λάβαμε επίσημη ειδοποίηση από τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, κ. Ρεξ Τίλερσον, ως γενική διευθύντρια της UNESCO θα ήθελα να εκφράσω βαθιά λύπη για την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής να...
Αιφνιδιαστική απόφαση: ΟΙ ΗΠΑ αποχωρούν από UNESCO