«Καρφώνει» τον Τσίπρα κατόπιν εορτής

«Καρφώνει» τον Τσίπρα κατόπιν εορτής

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ UPD 14:07 Δημιουργία 23/07/19, 13:52

Έκπληκτος και συνάμα αρνητικός για την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να οδηγήσει την Ελλάδα σε δημοψήφισμα, διακινδυνεύοντας την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι.

Μιλώντας στο τμήμα σύνταξης των The Economist Events για τη ΝΑ Ευρώπη, ο Ρέντσι αναφέρεται στα δραματικά γεγονότα του 2015: «Ήμουν δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα και θυμάμαι μια απίστευτη νύχτα», τονίζει.

«Δεν είμαι βέβαιος ότι η απλή αναλογική είναι η καλύτερη λύση για την πολιτική σταθερότητα», υπογραμμίζει με νόημα, επισημαίνοντας ότι η Ιταλία έχει αλλάξει 65 κυβερνήσεις τα τελευταία 72 χρόνια.

Ο ίδιος περιγράφει τη φορολόγηση και το χάσμα μεταξύ Βορρά και Νότου ως δομικά προβλήματα της ιταλικής οικονομίας και εκφράζει την εκτίμηση ότι σύντομα θα καταρριφθούν οι μύθοι που τροφοδοτούν τον λαϊκισμό στη χώρα του. Επιπλέον, αξιολογεί την επιλογή του να διενεργήσει το δημοψήφισμα που τελικά του στέρησε το αξίωμα του πρωθυπουργού το 2016: «Εκείνο το δημοψήφισμα αντιπροσώπευε την πιο σημαντική μεταρρύθμιση στην Ιταλία».

Αν σου άρεσε κάνε