Ομόφωνα ένοχοι αλλά με αναστολή Τσοχατζόπουλος - Σταμάτη

Ομόφωνα ένοχοι αλλά με αναστολή Τσοχατζόπουλος - Σταμάτη

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ UPD 16:12 Δημιουργία 27/10/20, 15:55

Ποινή κάθειρξης 6 ετών με αναστολή 100.000 ευρώ στον καθένα, επιβλήθηκε στον Άκη Τσοχατζόπουλο και τη Βίκυ Σταμάτη.

Η έφεσή τους έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, ενώ οι όροι επιβάλλουν καταβολή εγγυοδοσίας 20.000 ευρώ μέσα σε προθεσμία 10 ημερών και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους, οι Τσοζατζόπουλος - Σταμάτη δεν είναι σε θέση να καταβάλουν το χρηματικό ποσό της εγγυοδοσίας, γεγονός που σημαίνει ότι κινδυνεύουν με φυλάκιση.

Ίδια ποινή επιβλήθηκε και στον ξάδελφο του πρώην υπουργού, Νίκο Ζήγρα, τον οποίο το δικαστήριο έκρινε επίσης ομόφωνα ένοχο για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ´ επάγγελμα από κοινού.

«Τους στέλνετε με μαθηματική ακρίβεια στη φυλακή. Έναν άνθρωπο που του χρωστάει η Ελλάδα… Τα υποβρύχια που πήρε στέκονται απέναντι στον Τούρκο τώρα. Ντροπή» ανέφερε στο άκουσμα της απόφασης ο συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου και της συζύγου του και πρόσθεσε: «Είναι αδύνατον να καταβάλουν αυτό το ποσό. Αδυνατούσε να καταβάλει παράβολο. Είναι εδώ, με τον άνδρα της, τον ετοιμοθάνατο, το παιδί της».

Αντίστοιχη οικονομική δυσπραγία επικαλέστηκε και ο Ν. Ζήγρας, με το συνήγορό του να υποστηρίζει πως «Δεν του επαρκεί η σύνταξή του έτσι κι αλλιώς. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρει αυτά τα λεφτά. Είναι 84 ετών».

Και οι τρεις θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό της εγγυοδοσίας εντός 10 ημερών, μετά την απόφαση του δικαστηρίου για αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους.

Τέλος, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Β. Σταμάτη για ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, ενώ τόσο ο Ακης Τσοχατζόπουλος όσο και ο Νίκος Ζήγρας δεν υπέβαλαν αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικών.

Αν σου άρεσε κάνε