«Κόκκινο» στη Wall Street - Ομόλογα και αντεστραμμένη καμπύλη στο επίκεντρο

«Κόκκινο» στη Wall Street - Ομόλογα και αντεστραμμένη καμπύλη στο επίκεντρο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 18:24 Δημιουργία 25/03/19, 18:04

Στο «κόκκινο» κινούνται οι δείκτες στο αμερικανικό ταμπλό, εν μέσω έντονων ανησυχιών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Πιο αναλυτικά, ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,28% στις 25.430 μονάδες, ενώ με ανάλογη υποχώρηση διαμορφώνεται και ο S&P στις 2.794 μονάδες. Την ίδια ώρα, κατά 0,4% στις 7.609 μονάδες υποχωρεί ο Nasdaq.

Σημειώνεται πως το αρνητικό κλίμα στη Wall Street Η πυροδοτήθηκε από μια σειρά πτωτικών μετρήσεων για τη μεταποίηση στην ευρωζώνη και τις ΗΠΑ τον Μάρτιο.

Αποτέλεσμα, η στροφή των επενδυτών στα καταφύγια των ομολόγων, με την απόδοση του αμερικανικού 3μήνου εντόκου να ξεπερνά αυτή του 10ετούς τίτλου.

Αυτή η αντιστροφή της καμπύλης των αποδόσεων, για πρώτη φορά από το 2007, προκάλεσε με τις σειρά της φόβους για επικείμενη ύφεση στις ΗΠΑ.

Από την πλευρά της, πάντως, η πρώην επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν έσπευσε πάντως να καθησυχάσει τις αγορές, λέγοντας πως η αντιστροφή της καμπύλης των αποδόσεων δεν εκπέμπει σήμα ύφεσης, αλλά μάλλον δείχνει πως η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει σε μείωση του επιτοκίου.

Αν σου άρεσε κάνε