Ομόλογα: Ράλι με αποδόσεις... 2006

Ομόλογα: Ράλι με αποδόσεις... 2006

ΑΓΟΡΕΣ UPD 13:27 Δημιουργία 08/04/19, 13:20

Ράλι καταγράφουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων στις πρώτες συναλλαγές της εβδομάδας, στον απόηχο της εκταμίευσης της δόσης του 1 δισ. ευρώ, όπως αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup της περασμένης Παρασκευής.

Η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί σε χαμηλό 13 ετών τη Δευτέρα, σε επίπεδα, τα οποία είχε να «δει» από το 2006.

Συγκεκριμένα, η απόδοση του 10ετούς διαμορφώνεται στο 3,48%, «γράφοντας» πτώση πέντε μονάδων βάσης ή 1,36%.

Ανάλογα επίπεδα είχαν να καταγραφούν, όπως αναφέρει το Reuters, από τον Ιανουάριο του 2006, όταν η απόδοση ήταν στο 3,5%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 5ετούς ομολόγου λήξης 2 Απριλίου 2024 έχει πλέον υποχωρήσει κάτω του 2,3%, καταγράφοντας νέο ιστορικό χαμηλό, και συγκεκριμένα διαμορφώνεται στο 2,293%.

Από την ημέρα της έκδοσής του στα τέλη Ιανουαρίου (στο 3,60%) η απόδοσή του έχει σημειώσει εντυπωσιακή πτώση άνω του 36%, προσφέροντας σημαντικά κέρδη στους επενδυτές που το επέλεξαν.

Στο μεταξύ, η JP Morgan Asset αναβαθμίζει τη σύσταση για τα ελληνικά ομόλογα σε «buy».

«Μας αρέσει το ελληνικό story, ενώ την ίδια στιγμή τα ελληνικά ομόλογα (10ετή) είναι 350 μονάδες βάσης πάνω από τα αντίστοιχα γερμανικά, κάτι που είναι πολύ ευνοϊκό», όπως επεσήμανε στο Reuters ο Iain Stealey, επικεφαλής της αγοράς σταθερού εισοδήματος στην JP Morgan Asset Management.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, η JP Morgan επενδύει στην Ελλάδα εδώ και περίπου έναν χρόνο, και βλέπει αξία στα ελληνικά κρατικά ομόλογα καθώς και στα καλυμμένα ομόλογα των ελληνικών τραπεζών.

«Πιθανόν να υπάρχουν ακόμη προβλήματα στην Ελλάδα μακροπρόθεσμα, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του χρέους είναι δημόσιο, πράγμα που μας δίνει άνεση», τόνισε, αναφερόμενος στο γεγονός ότι οι μεγαλύτεροι πιστωτές της Ελλάδας είναι ο ESM και το EFSF.

Αν σου άρεσε κάνε