Ο Τραμπ βάζει δασμούς 11 δισ. δολαρίων σε ευρωπαϊκά προϊόντα

Ο Τραμπ βάζει δασμούς 11 δισ. δολαρίων σε ευρωπαϊκά προϊόντα

ΑΓΟΡΕΣ UPD 15:37 Δημιουργία 09/04/19, 14:38

Νέο, μεγάλο γύρο εντάσεων στις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης φέρνει την Τρίτη ο Ντόναλτ Τραμπ, με τον Αμερικανό πρόεδρο να ανακοινώνει πως θα προχωρήσει στην επιβολή δασμών συνολικού ύψους 11 δισ. δολάρια σε ευρωπαϊκά προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ.

Αιτία, σύμφωνα με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο, είναι τα αντίποινα που ετοιμάζει η ΕΕ προς την Boeing μετά και από τις ευρωπαϊκές κρατικές ενισχύσεις στην Airbus.

Σε μήνυμα του στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως «ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου κατέληξ πως οι ενισχύσεις της ΕΕ προς την Airbus αποτελούν πλήγμα τις ΗΠΑ, που θα ξεκινήσουν να επιβάλλουν δασμούς 11 δισ. δολαρίων σε προϊόντα της ΕΕ. Η ΕΕ επωφελόυνταν πολλά χρόνια από τις ΗΠΑ. Αυτό σταματάει τώρα!» υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σημειώνεται πως η εξέλιξη έρχεται μια ημέρα αφού ο Αμερικανός αντιπρόσωπος για το εμπόριο (USTR) πρότεινε μια λίστα με προϊόντα που στοχοποιούνται ως αντίποινα για τις ευρωπαϊκές ενισχύσεις στις εταιρίες αεροσκαφών.

Αν σου άρεσε κάνε