Η Γερμανία «κόβει» στο μισό την ανάπτυξη του ΑΕΠ για το 2019

Η Γερμανία «κόβει» στο μισό την ανάπτυξη του ΑΕΠ για το 2019

ΑΓΟΡΕΣ UPD 21:35 Δημιουργία 11/04/19, 20:57

Ιδιαίτερα δυσοίωνες προβλέψεις για την πορεία της γερμανικής οικονομίας, της μεγαλύτερης της Ευρωζώνης, κομίζει η κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ.

Όπως μετέδωσε το Spiegel, το Βερολίνο εκτιμά πως το γερμανικό ΑΕΠ θα αναπτυχθεί με ρυθμό 0,5% για το σύνολο του 2019, έναντι πρόβλεψης 1% προηγουμένως.

Η κυβέρνηση αναμένει επιτάχυνση των ρυθμών αύξησης του ΑΕΠ στο 1,5% το 2020.

Την προηγούμενη εβδομάδα, τα κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα της Γερμανίας αναθεώρησαν προς τα κάτω την πρόβλεψή τους για την πορεία της οικονομίας το 2019, αναμένοντας ανάπτυξη 0,8%, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 1,9%.

Το ΔΝΤ, στην έκθεσή του για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές, «ψαλίδισε» κατά μισή ποσοστιαία μονάδα την πρόβλεψη για τη Γερμανία, αναμένοντας ρυθμούς ανάπτυξης μόλις 0,8% φέτος και 1,4% το 2020. Το ΔΝΤ εκτίμησε ότι ίσως να χρειασθούν μέτρα δημοσιονομικής στήριξης για την αντιμετώπιση της οικονομικής επιβράδυνσης στη Γερμανία.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης στηρίζεται κυρίως στις εξαγωγές και επηρεάζεται από την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση, τις εμπορικές αντιπαραθέσεις. Ο γερμανικός μεταποιητικός τομέας έχει εισέλθει σε ύφεση και η αδύναμη ζήτηση πλήττει τους Γερμανούς εξαγωγείς.

Αν σου άρεσε κάνε