Σταθερά κέρδη στη Wall Street εν μέσω των εταιρικών αποτελεσμάτων

Σταθερά κέρδη στη Wall Street εν μέσω των εταιρικών αποτελεσμάτων

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:43 Δημιουργία 16/04/19, 16:41

Με θετικά πρόσημα ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της Τρίτης οι δείκτες της Wall Street, με την προσοχή των επενδυτών να εστιάζεται σχεδόν εξ' ολοκλήρου στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του 2019.

Αναλυτικά, ο Dow ενισχύεται 0,47% στις 26.510 μονάδες.

Ο S&P 500 κερδίζει 0,33% στις 2.915 μονάδες.

Ο Nasdaq γράφει άνοδο 0,30% στις 8.000 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η προσοχή των επενδυτών σήμερα στρέφεται στην Bank of America Corp που ανακοίνωσε αύξηση 6% στα κέρδη τριμήνου καθώς η αύξηση του βιβλίου δανείων και το κόστος, αντιστάθμισε την πτώση των εσόδων στο investment banking.

Τα καθαρά κέρδη για τους κοινούς μετόχους αυξήθηκαν στα 6,87 δισ. δολάρια ή 70 σεντς ανά μετοχή στο τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, από τα 6,49 δισ. δολάρια ή 62 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Οι αναλυτές ανέμεναν η τράπεζα θα κερδίσει 66 σεντς ανά μετοχή.

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα αποτελέσματα της Johnson & Johnson. Όπως ανακοίνωσε τα έσοδα α΄ τριμήνου διαμορφώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, κυρίως λόγω της ζήτησης για το φάρμακο Stelara κατά της ψωρίασης και της νόσου Crohn, και των αντικαρκινικών φαρμάκων Darzalex και Imbruvica.

Η J&J ανακοίνωσε μικρή αύξηση των πωλήσεων τριμήνου στα 20,02 δισ. Δολάρια, έναντι των εκτιμήσεων για 19,61 δισ. δολάρια.

Ο αμερικανικός όμιλος υγειονομικής περίθαλψης ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 3,75 δισ. δολάρια, ή 1,39 δολάρια ανά μετοχή, από τα 4,37 δισ. δολάρια ή 1,60 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν τα κέρδη τριμήνου της UnitedHealth Group, με την εταιρεία να αυξάνει τον στόχο για τα προσαρμοσμένα κέρδη της χρήσης, κυρίως λόγω της δυναμικής στη μονάδα Optum, καθώς και λόγω της αύξησης στη συμμετοχή σε σχέδια υγείας.

Στον αντίποδα, τα κέρδη τριμήνου της BlackRock, μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης assets, κατέγραψαν πτώση 3,3%, καθώς οι επενδυτές αποφεύγουν τα ακριβά funds και συρρέουν σε χαμηλού ρίσκου, φθηνά funds.

Τα καθαρά κέρδη που αποδίδονται στην BlackRock, μειώθηκαν στα 1,05 δισ. Δολάρια ή 6,61 δολάρια ανά μετοχή στο τρίμηνο μέχρι τις 31 Μαρτίου, από τα 1,09 δισ. Δολάρια ή 6,68 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί σήμερα και η Netflix, που θα ανακοινώσει αποτελέσματα μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Αν σου άρεσε κάνε