Και πάλι ο Σεντένο για κοινό προϋπολογισμό της Ευρωζώνης

Και πάλι ο Σεντένο για κοινό προϋπολογισμό της Ευρωζώνης

ΑΓΟΡΕΣ UPD 21:09 Δημιουργία 16/04/19, 21:07

Υπέρ ενός προϋπολογισμού της Ευρωζώνης τάχθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, συμπληρώνοντας τη νομισματική πολιτική και θωρακίζοντας καλύτερα τη Ζώνη του Ευρώ απέναντι σε μια νέα κρίση.

Σύμφωνα με το κείμενο ομιλίας του στο London Business School, ο κ. Σεντένο υπογράμμισε και την αναγκαιότητα σύστασης ενός πανευρωπαϊκού συστήματος εγγύησης καταθέσεων, χαρακτηρίζοντάς το «ουσιαστικό» κομμάτι μιας ολοκληρωμένης νομισματικής ένωσης.

Ένας μελλοντικός προϋπολογισμός της Ευρωζώνης θα συμπληρώσει τη νομισματική πολιτική, προσθέτοντας ένα νέο όπλο στην εργαλειοθήκη του μπλοκ, τόνισε ο κ. Σεντένο. «Δεν θα αρχίσει σαν μπαζούκα, αλλά με τον καιρό θα αναπροσαρμοσθεί σύμφωνα με τις ανάγκες μας, καθώς θα αποδείξει την αξία του», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο επικεφαλής του Eurogroup χαρακτήρισε βασικό κομμάτι για την ολοκλήρωση της νομισματικής ένωσης τη σύσταση ενός ενιαίου, πανευρωπαϊκού μηχανισμού ασφάλισης καταθέσεων «Θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα, αποτρέποντας μαζικές αναλήψεις καταθέσεων», συμπλήρωσε.

Ο κ. Σεντένο επανέλαβε τη στάση του ότι πρέπει να ενισχυθεί το διεθνές προφίλ του ευρώ, καθώς οι πρόσφατες εξελίξεις εγείρουν ερωτήματα για την κυριαρχία του δολαρίου.

Αν σου άρεσε κάνε