Δυσκολεύτηκαν και σήμερα οι αγορές της Ασίας

Δυσκολεύτηκαν και σήμερα οι αγορές της Ασίας

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:43 Δημιουργία 22/04/19, 10:15

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές στην συνεδρίαση της Δευτέρας, με το βλέμμα των επενδυτών να εστιάζεται στην πορεία που καταγράφει το πετρέλαιο και τις αμερικάνικες ανακοινώσεις.

Ειδικότερα, οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν κατά τις ώρες συναλλαγών στην Ασία, με το συμβόλαιο brent να ενισχύεται κατά 2,26% στα 73,60 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό επίσης καταγράφει αυτή τη στιγμή άνοδο της τάξης του 2,20% στα 65,41 δολ. το βαρέλι.

Η άνοδος σύμφωνα με το CNBC, αποδίδεται σε δημοσίευμα της Washington Post σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο πρόκειται να ανακοινώσει ότι το αμερικανικό ΥΠΕΞ από τις 2 Μαΐου θα σταματήσει να χορηγεί απαλλαγές από τις κυρώσεις σε χώρες που εισάγουν πετρέλαιο από το Ιράν.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε οριακά κέρδη 0,08% στις 22,218 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai κατρακύλησε 1,70%, ενώ ο Shenzhen Composite διολίσθησε 1,61%.

Παράλληλα, ο Kospi της Νότιας Κορέας έγραψε άνοδο 0,02%.

Υπενθυμίζεται πως κλειστές παρέμειναν οι αγορές στο Χονγκ Κονγκ και την Αυστραλία, λόγω της αργίας του καθολικού Πάσχα, όπως και το χρηματιστήριο της Σρι Λάνκα, με τη χώρα να προσπαθεί να κάνει τον απολογισμό των χθεσινών επιθέσεων που άφησαν εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες.

Αν σου άρεσε κάνε