Στο «πράσινο» οι αγορές της Ασίας

Στο «πράσινο» οι αγορές της Ασίας

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:25 Δημιουργία 23/04/19, 09:07

Σε ρυθμούς εταιρικών αποτελεσμάτων των εισηγμένων στα αμερικανικά χρηματιστήρια «χορεύουν» οι αγορές της Ασίας την Τρίτη.

Περίπου 150 εταιρείες του δείκτη S&P 500 ανακοινώνουν αυτή την εβδομάδα τα αποτελέσματα τους. Την αυλαία άνοιξαν σήμερα οι Halliburton Co. και Kimberly-Clark Corp. με την πρώτη να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών και τη δεύτερη να ανακοινώνει πτώση κερδών και εσόδων, αλλά με μικρότερο ρυθμό απ' ό,τι περίμεναν οι αναλυτές.

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας, τα αποτελέσματα τους θα ανακοινώσουν μεταξύ άλλων Coca-Cola, Twitter, Facebook, Amazon, Microsoft, Starbucks και Ford.

Στο επίκεντρο των επενδυτών βρέθηκε και το πετρέλαιο, που έκλεισε σε υψηλό 6μήνου έκλεισαν την Δευτέρα, σημειώνοντας άλμα 2,7%.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα σταματήσουν να δίνουν εξαιρέσεις σε ξένες χώρες για την εισαγωγή ιρανικού πετρελαίου. Τον περασμένο Νοέμβριο η αμερικανική κυβέρνηση είχε επιτρέψει σε οκτώ χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, να συνεχίσουν τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν παρά τις κυρώσεις κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Οι εν λόγω εξαιρέσεις θα λήξουν στις 2 Μαΐου.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei ανέβηκε 0,16% στις 22,253 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε κέρδη 0,15%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai ενισχύθηκε 0,09%, ενώ ο Shenzhen Composite έχασε 0,26%.

Παράλληλα, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 συγκέντρωσε άνοδο 0,96%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας ανέβηκε 0,45%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας έγραψε άνοδο 0,20%.

Αν σου άρεσε κάνε