Αρνητική η εικόνα των ασιατικών αγορών

Αρνητική η εικόνα των ασιατικών αγορών

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:36 Δημιουργία 30/04/19, 09:12

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές στην συνεδρίαση της Τρίτης, κυρίως λόγω της δυσάρεστης έκπληξης των κινεζικών μάκρο.

Ειδικότερα, τα στοιχεία Απριλίου έδειξαν μη αναμενόμενη επιβράδυνση της βιομηχανικής δραστηριότητας στην οικονομία με το δεύτερο μεγαλύτερο ΑΕΠ του κόσμου, με τον δείκτη PMI να υποχωρεί στο 50,1 από το 50,5 του προηγούμενου μήνα.

Στο «καυτό» μέτωπο των εμπορικών σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, προέβλεψε λήξη της εμπορικής διαμάχης.

Οι συνομιλίες μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου θεωρείται πως βρίσκονται σε σημείο καμπής, με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, να ταξιδεύει στην Κίνα, για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έχασε 0,22% στις 22,259 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε 0,69%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai σημείωσε απώλειες 0,03%, ενώ ο Shenzhen Composite κατρακύλησε 0,69%.

Παράλληλα, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 συγκέντρωσε απώλειες 0,43%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας ανέβηκε 0,01%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας έγραψε πτώση 0,23%.

Αν σου άρεσε κάνε