Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Ασία

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:24 Δημιουργία 02/05/19, 09:15

Σε ρυθμούς Fed κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές την Πέμπτη, με τα κύρια χρηματιστήρια ωστόσο να παραμένουν κλειστά λόγω αργίας.

Τα στελέχη της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας αποφάσισαν να διατηρήσουν αμετάβλητα τα επιτόκια την Τετάρτη, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι έχει σημειωθεί κάποια επιβράδυνση στην οικονομική δραστηριότητα στο α΄ τρίμηνο.

Επίσης, σημείωσαν ότι αισθάνονται άνετα με το να διατηρήσουν την στάση αναμονής, και δεν προχώρησαν σε αλλαγές στην προηγούμενη δέσμευσή τους να είναι υπομονετικοί όσο αποφασίζουν ποιες μελλοντικές προσαρμογές μπορεί να απαιτηθούν στους επόμενους μήνες.

Και τα δέκα μέλη της επιτροπής καθορισμού των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας, ψήφισαν να διατηρηθεί το επιτόκιο σταθερό μεταξύ 2,25%-2,5%.

Ψήφισαν επίσης ομόφωνα να μειώσουν ένα ξεχωριστό επιτόκιο που καταβάλλεται στις τραπεζικές καταθέσεις, γνωστές ως αποθεματικά, που κρατούνται στη Fed. Μείωσαν αυτό το επιτόκιο για τα πλεονάζαντα αποθέματα στο 2,35% από το 2,4%.

Πιο αναλυτικά, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύθηκε 0,63%.

Παράλληλα, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 συγκέντρωσε απώλειες 0,74%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας έκανε άλμα 1,20%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας έγραψε άνοδο 0,32%.

Σημειώνεται ότι κλειστές παρέμειναν οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα και την Ιαπωνία, λόγω αργίας.

Αν σου άρεσε κάνε