Τη σκυτάλη των απωλειών από τη Wall πήρε η Ασία

Τη σκυτάλη των απωλειών από τη Wall πήρε η Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:56 Δημιουργία 08/05/19, 09:13

Στο «κόκκινο» έκλεισαν τα ταμπλό των ασιατικών χρηματιστηρίων στον απόηχο των απειλών Τραμπ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη χθεσινή χασούρα στην Wall Street, με τον Dow μάλιστα να σημειώνει την μεγαλύτερη πτώση από τις αρχές Ιανουαρίου.

Διαψεύσθηκαν οι ελπίδες των επενδυτών ότι οι πρόσφατες απειλές Τραμπ περί αύξησης των δασμών σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 200 εκ. σε 25% από 20% που ισχύει σήμερα, αποτέλεσαν απλά μια διαπραγματευτική τακτική. Οι απειλές του αμερικανού προέδρου δεν έμειναν εκεί, καθώς άνοιξε το παράθυρο σε επιβολή δασμών σε επιπλέον κινεζικά προιόντα αξίας 325 δισ.

Για την ακρίβεια, συνεργάτες του Τραμπ επανέλαβαν σήμερα πως νέες αυξήσεις δασμών στις κινεζικές εισαγωγές «θα έρθουν την Παρασκευή».

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της Κίνας, Λιου Χε αναμένεται να ηγηθεί αντιπροσωπείας Κινέζων αξιωματούχων που θα μεταβούν στην Ουάσινγκτον για συνέχεια των διαπραγματεύσεων μέσα στην εβδομάδα.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε βουτιά 1,46% στις 21,603 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng διολίσθησε 1,19%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai έχασε 0,98%, ενώ ο Shenzhen Composite υποχώρησε 0,83%.

Παράλληλα, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 έχασε 0,42%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας ανέβηκε 0,43%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας έγραψε πτώση 0,28%.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, κατώτερες των προβλέψεων ήταν οι κινεζικές εξαγωγές τον Απρίλιο, ενώ οι εισαγωγές σημείωσαν μια αναπάντεχη αύξηση.

Αν σου άρεσε κάνε