Ευρωαγορές: Διστακτική εκκίνηση στην εβδομάδα

Ευρωαγορές: Διστακτική εκκίνηση στην εβδομάδα

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:46 Δημιουργία 13/05/19, 10:19

Μικρές απώλειες σημειώνουν οι αγορές της Ευρώπης στο άνοιγμα της Δευτέρας, με το βλέμμα των επενδυτών να επικεντρώνεται στην εμπορική κλιμάκωση Ουάσινγκτον και Πεκίνου.

Ο αντιπρόεδρος της Κίνας Λιου Χε, δήλωσε λίγο πριν την αναχώρησή του από την Ουάσιγκτον ότι το Πεκίνο δεν πρόκειται να συμβιβαστεί σε ζητήματα αρχών και ότι οι δασμοί των ΗΠΑ σε κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα πρέπει να αρθούν ως προϋπόθεση για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, από την πλευρά του, απείλησε το Πεκίνο ότι θα βρεθεί αντιμέτωπο με «πολύ χειρότερη» κατάσταση, εάν η διαπραγμάτευση συνεχιστεί μετά τη λήξη της προεδρικής του θητείας.

Σημειώνεται ότι ο αμερικανός πρόεδρος δηλώνει έτοιμος να επεκτείνει τους δασμούς ύψους 25% σε κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα αξίας άλλων 300 δισ. δολαρίων κατ' έτος, κάτι που πρακτικά - εάν συμβεί - θα σημάνει αύξηση δασμών στο σύνολο των κινεζικών εισαγόμενων προϊόντων στις ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή οι ΗΠΑ αύξησαν τους δασμούς στο 25% σε βάρος κινεζικών εισαγωγών αξίας 200 δισ. δολαρίων.

Στο μέτωπο του Brexit, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Times οι υπουργοί Εργασίας και Συντάξεων, Άμπερ Ραντ και Γκρεγκ Κλαρκ, ετοιμάζονται να ζητήσουν από τη Μέι να εγκαταλείψει τις διαπραγματεύσεις με τους Εργατικούς και να προχωρήσει σε νέες ψηφοφορίες επί εναλλακτικών προτάσεων στη Βουλή.

Στην κίνηση των δεικτών, ο FTSE στο Λονδίνο κερδίζει 0,16% στις 7.215 μονάδες.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,35% στις 12.017 μονάδες.

Ο CAC στο Παρίσι πέφτει 0,15% στις 5.319 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο αποδυναμώνεται 0,31% στις 20.809 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη σημειώνει απώλειες 0,07% στις 9.111 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 γράφει πτώση 0,18% στις 376.45 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε