JP Morgan: Ο «εμπορικός πόλεμος» είναι η νέα κανονικότητα

JP Morgan: Ο «εμπορικός πόλεμος» είναι η νέα κανονικότητα

ΑΓΟΡΕΣ UPD 12:38 Δημιουργία 13/05/19, 12:26

Το προειδοποιητικό μήνυμα ότι οι εμπορικές συγκρούσεις θα έχουν και συνέχεια στέλνει η JP Morgan, τη στιγμή που το «μέτωπο» ΗΠΑ-Κίνας έχει αναζωπυρωθεί.

Όπως επισημαίνει ο οίκος, καθώς οι σχέσεις μεταξύ των δύο μεγάλων δυνάμεων θα αλλάζουν μέσα στις επόμενες δεκαετίες, το εμπόριο θα παραμένει στο επίκεντρο αντιπαραθέσεων και συμμαχιών.

Σύμφωνα με τον οίκο, ο «πόλεμος» Ουάσινγκτον-Πεκίνου είναι η αρχή μόνο μίας ευρύτερης διαδικασίας ανακατατάξεων στην παγκόσμια σκηνή.

«Καθώς αρχίζουμε να κινούμαστε προς έναν πολυ-πολικό κόσμο, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι οι εμπορικές διαπραγματεύσεις και συγκρούσεις θα έχουν συνέχεια. Πρέπει να καταλάβουμε ως επενδυτές ότι αυτή είναι η νέα κανονικότητα», διεμήνυσε σε δηλώσεις του στο CNBC ο Τζέιμς Σάλιβαν, ο επικεφαλής ερευνών για τις αγορές της Ασίας στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα.

«Αυτές οι εμπορικές διαπραγματεύσεις θα είναι στο φόντο των παγκόσμιων αγορών για τα επόμενα 10 με 20 χρόνια, καθώς οι χώρες και οι οικονομίες θα προσπαθούν να καθορίσουν τη θέση τους στον κόσμο και θα έχουμε ανακατατάξεις στην παγκόσμια δομή», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Αν σου άρεσε κάνε