Σε ελεύθερη πτώση η Wall - Βουτιά 600 μονάδων ο Dow

Σε ελεύθερη πτώση η Wall - Βουτιά 600 μονάδων ο Dow

ΑΓΟΡΕΣ UPD 23:45 Δημιουργία 13/05/19, 23:23

«Λύγισαν» οι επενδυτές σήμερα στην εμπορική πίεση, παρά την ψυχραιμία που επέδειξαν τις προηγούμενες ημέρες, με τον Dow να καταγράφει την χειρότερη επίδοση από τον περασμένο Ιανουάριο.

Σημειώνεται πως νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ είχε ανακοινώσει πως θα κλιμακώσει τα μέτρα κατά της Κίνας σε περίπτωση που ανακοινωθούν νέοι δασμοί κατά των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτηση του σήμερα στο twitter κατηγόρησε την Κίνα ότι υποχώρησε από μία σπουδαία συμφωνία που είχε σχεδόν ολοκληρωθεί.

Επισήμανε παράλληλα ότι «δεν υπάρχει λόγος οι Αμερικανοί καταναλωτές να πληρώσουν δασμούς», σημειώνοντας ότι μπορούν να τους αποφύγουν εάν αγοράσουν «το προϊόν από τις ΗΠΑ η καλύτερη ιδέα».

Εξέφρασε τέλος την εκτίμηση του ότι «πολλές από τις εταιρείες που δέχονται τους δασμούς θα φύγουν από την Κίνα για το Βιετνάμ και άλλες χώρες τις Ασίας».

Την ίδια στιγμή, ο Ντόναλντ Τραμπ υπόσχεται στους αμερικανούς αγρότες βοήθεια 15 δισ. δολαρίων, σε μια προσπάθεια να ισορροπήσει τις ζημιές του εμπορικού πολέμου με την Κίνα στον κλάδο αυτό.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow κατρακύλησε 2,38% στις 25.325 μονάδες.

Ο S&P 500 κατρακύλησε 2,41% στις 2.812 μονάδες.

Ο Nasdaq είχε χασούρα 3,41% στις 7.647 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε