Ο Τραμπ απειλεί με «παγίωση» του εμπορικού πολέμου

Ο Τραμπ απειλεί με «παγίωση» του εμπορικού πολέμου

ΑΓΟΡΕΣ UPD 15:18 Δημιουργία 14/05/19, 14:25

Την πρόθεση του να «τραβήξει» χρονικά την ένταση των ΗΠΑ με την Κίνα στο πλαίσιο του εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου θέλησε να δείξει την Τρίτη ο Ντόναλτ Τραμπ.

Με καινούργιες αναρτήσεις του στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως «όταν είναι η σωστή στιγμή θα κλείσουμε τη συμφωνία με την Κίνα. Ο σεβασμός μου και η φιλία μου με τον (Κινέζο) πρόεδρο Σι είναι απεριόριστη, αλλά όπως του έχω πει πολλές φορές, πρέπει να υπάρχει μια σπουδαία συμφωνία για τις ΗΠΑ αλλιώς δεν θα έχει νόημα».

Στο ίδιο πλαίσιο, κορυφαίο στέλεχος του Λευκού Οίκου διέρρευσε στο Axios ότι μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα δεν είναι κοντά και πως οι ΗΠΑ μπορεί να παραμείνουν σε καθεστώς εμπορικού πολέμου για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «δεν μπορώ να δω πως το ζήτημα θα μπορούσε να επιλυθεί πριν από το τέλος του 2019...».

Νωρίτερα, ο ίδιος Τραμπ ανήρτησε στο Twitter πως «η Κίνα αγοράζει πολύ λιγότερο από μας, από ότι εμείς αγοράζουμε από αυτούς, κατά περίπου 500 δισ. δολάρια, οπότε είμαστε σε φανταστική θέση. Να φτιάχνετε το προϊόν σας στις ΗΠΑ και δεν θα έχετε δασμούς. Μπορείτε επίσης να αγοράζετε από μία χώρα που δεν έχει δασμούς, αντί να αγοράζετε από την Κίνα. Πολλές εταιρείες φεύγουν από την Κίνα…».

«Είμαστε σήμερα μία πολύ μεγαλύτερη οικονομία από ότι η Κίνα και έχουμε αναπτυχθεί σημαντικά από τη σπουδαία εκλογική αναμέτρηση του 2016», πρόσθεσε. σε άλλο μήνυμά του.

Αν σου άρεσε κάνε