Δυναμική επιστροφή στην κερδοφορία οι κινεζικές αγορές

Δυναμική επιστροφή στην κερδοφορία οι κινεζικές αγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:30 Δημιουργία 15/05/19, 09:10

Στο «πράσινο» έκλεισαν την συνεδρίαση της Τετάρτης οι αγορές της Ασίας, με τα κινεζικά χρηματιστήρια να σημειώνουν ισχυρά κέρδη, τελειοποιώντας την τέχνη της ψυχραιμίας.

Οι επενδυτές ανακουφίστηκαν και από την εξαγγελία του Τραμπ ότι θα συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ τον επόμενο μήνα σε σύνοδο της G20 και ότι δεν έχει λάβει ακόμα απόφαση για τον αν θα επιβάλλει δασμούς σε νέα κινεζικά προϊόντα.

Σε δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε πως οι συζητήσεις με την Κίνα συνεχίζονται και πως ότι «έχουμε ένα καλό διάλογο».

Επίσης τόνισε πως «έχω μια παρά πολύ καλή σχέση με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ».

Ωστόσο, τόνισε πως «σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά» το ενδεχόμενο αύξηση των δασμών στα κινεζικά προϊόντα κατά 300 δισ. δολάρια.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 0,58% στις 21,189 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε άνοδο 1,01%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai σημείωσε άλμα 2,05%, ενώ ο Shenzhen Composite συγκέντρωσε κέρδη 2,64%.

Παράλληλα, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 ανέβηκε 0,73%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας ισχυροποιήθηκε 0,61%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας έγραψε άνοδο 0,63%.

Αν σου άρεσε κάνε